SLAST
Svibnja 05, 2026, 17:05:22 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: NOVA LJEPILA NA BAZI VODE  (Posjeta: 4372 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Travar
Klub: STK BROD

« : Veljae 02, 2009, 10:06:53 »

Da li ste probali lijepiti gume sa novim ljepilima ? Od igraća Obrtničke škole sam čuo da dosta usporava loptice u odnosu na stara ljepila i da smanjuje rotaciju. Nisma vjerovao, pa sam i sam naljepio gumu sa novim ljepilom.
Moje iskustvo potvrđuje da su gume uistinu sporije, pa čak imam i manje kontrole. Ali ipak ću se privikavati na ovo i poštivati propise ITTF-a.
Imate li vi zapažanja po ovoj temi ?   
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #1 : Veljae 02, 2009, 13:32:46 »

Ako je istina što pričaš o ljepilu onda imamo dva pravila o stolnom tenisu Angry

1.Igrači koji poštuju i igraju po pravilima stolnog tenisa - odvojen novac za novu gumu (travu),ljepilo i igra od 1 do 10 za 0...znači skačemo sami sebi u "prsa", a nitko te ni ne može izkontrolirati ili zabraniti ti da igraš jer nema mjerodavnih sudaca...a kada ih i ima (slučaj OŠB-a,druga Hrvatska liga) nemaju sa čime očitati da li protivnik koristi zabranjeno ljepilo ili ne ,te gube susrete koje bi inače dobili.

2.Igrači koje ne zanimaju pravila stolnog tenisa  - počevši od prve,druge lige sa nedopuštenim ljepilom...do treće,četvrte sa zabranjenim travama tipa Virus,Grass Devil (znam osobno igrača koji i sada u četvrtoj igra sa tom gumom i nalazi se među prvih pet u ukupnom poretku...i uredno izjavljuje da nema pojma o ikakvoj zabrani guma ha,ha,ha).

Zaključak:Igrati na nekakvu korektnost i poštovanje među igračima  poda u vodu ako nema službene osobe (aparata) da to odradi,jer je prioritet osobni probitak i što bolji rezultat kako pojedinca tako i ekipe u 90% slučajeva.
Evidentirano
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #2 : Veljae 02, 2009, 14:46:40 »

Slažem se Đuka u potpunosti sa svime što si naveo, ali mislim da je to stvar svakog od nas ponaosob.
Ja osobno želim poštivati i poštivat ću pravila iz razloga što bih se druugačije osječao kao prevarant. Pošto se nema načina mjerodavno utvrditi vrsta ljepila, neka svatko sam odluči što želi. Ali što se tiče gume, tu je stvar jasna.
Prije meča upozoriti protivnika da igra sa zabranjenom gumom, potom upisati žalbu u zapisnik uz potvrdu svjedoka
( predstavnika domaćina turnira koji vodi zapisnike ) i on naknadno gubi mečeve za zelenim stolom bez ikakve dileme. Kao član Povjerenstva za natjecanja naše Regije to vam jamčim. 
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!