|
zg
|
 |
« Odgovor #50 : Lipnja 16, 2012, 22:57:04 » |
|
Pobijedila je Češka, sad mi krivo da nisam zaradio neke novce jer sam dobro pretpostavio… Od stolnog tenisa, nisam ništa stigao danas obaviti… Samo zbog Jure, opisat ću svih 10 mečeva… Teško je to u Matinom stilu, ali pokušat ću u svom, podužem… Mislim da finale ipak zaslužuje detaljan opis mečeva... Dogovor je bio da igramo Matej, Domac i ja. Vedran bi finale odgledao… Nismo kalkulirati, rekli smo odigrati najbolje što možemo pa kako bude. Kako god sam računao, nekako nisam vidio načina da baš izgubimo (naravno da je postojala šansa), tako da sam Optici dao prednost (iako je to nezahvalno govoriti). Iako ovdje svatko sa svakim igra, mislim da je dosta bitan raspored. Pretpostavio sam da će Adam otvoriti meč, drugi Akan, a treći Vjeko. Znam da su Akan i Vjeko „u treningu“, jako lijepo igraju, Adam ne trenira, pa sam pomislio u sebi da bi Adam mogao „kiksati“ jer nije trenirao nešto u zadnje vrijeme, a opet cijele sezone je aktivno igrao… Matej je imao sinoć maturalnu, tako da se nije naspavao, a ja imam 1 trening prosječno u 3 tjedna. Teško je tu onda biti pametan oko postave. Uglavnom, išli smo u „glavu “. Znači, ja sam htio sa Adamom prvu, Matej na Akana, a Domac na Vjeku. I tako je i ispalo. No, „zakompliciralo“ se na momente potpuno opravdano. To govorim jer je Matej gubio 2:0 od Akana, malo sam pratio, ali ne puno jer sam igrao za susjednim stolom, odlična igra Akana, ali ipak mladost pobjeđuje, tako je Matej dobio 3:2, vratio se u meč… Adam mene dobiva 3:1. Posve zasluženo. Ja sam se uplašio ko grlica. Žalosno, ali što je tu je… Jako loš meč, Adam je bombao spinove na trenutke, nije se nešto pretrgnuo da pobijedi, već je samo stavio lopticu na stol, nije žurio, a kad je trebalo pojačao je. Pokazao je ipak staloženost, i još jednom opravdao da zna biti kapetan. Da je bilo sreće na mojoj strani (bez onog pardona kod zicera), mogao sam samo otići u peti set, ali i to bih izgubio s ovakvom igrom, tako da je svejedno. Bravo za Adama. Sigurno da je Domac odigrao pod blagim pritiskom, jer njegov meč donosi vodstvo u prvom krugu. Vjeko odigrao izvrsno, i pobjeđuje 3:1. Ne znam detalje. Par Matej i ja vodimo 1:0 i 10:7, ili 8, i gubimo sasvim glupo, pa sve to odlazi u 5 set, gdje dobivamo. Drugu meč loptu iskorištavamo. Napeto do jaja...
Nakon dobivenog para, već se lakše diše. Matej je dobio Adama 3:1, puno zicera, u Adamovom stilu, gusto, neizvjesno, ali na sreću Optike, Matej dobiva, i tako spašava ekipu. Protiv mene je Vjeko jako lijepo odigrao, i mislim da se nekih udaraca (poena) koje je odigrao ne bi postidjeli ni mnogi superligaši. Akan odigrava fantastično, i dobiva Domca. Ne znam što je Akanu bilo, ali sve je pogađao napadom i obranom… Domac otpimpla, pa povuče spin, pa skrati, pa spin, uglavnom Akan je sve stizao i vraćao… Domac je protiv Adama imao šansu da osvoji 2. set, zicer na set lopti, i nekako profula, ipak gubi. Zahvaljujem se Daliboru iz Lutalica na vođenju zapisnika, računali smo setove, i svaki set je bio bitan, tako da je svaki set mogao biti presudan… Matej je dobio Vjeku 3:0, gusto je bilo u prvom setu. I sad, ostao je još jedan meč, Alibi u prednosti, bolji su u setovima. Optika vodi 5:4, ali moraju dobiti, jer ako bude 5:5 ipak dobiva Alibi s boljim omjerom setova, radi se o jednom ili dva seta razlike ako Akan mene dobije 3:2. Akan je bio umoran, iako sam i ja mlad, kondicija katastrofa, na škrge sam disao, ali usprkos tome, i jedan i drugi potrudili smo se pružiti koliko toliko lijep meč i koristili smo zadnje „atome snage“. Meni najbitnije od svega je to da je finale bilo uzbudljivo, i da je zadnji meč odlučivao ! Uvijek je to blagi pritisak jer svatko od nas želi donijeti pobjedu svojoj ekipi, i recimo ne biti krivac za poraz… Akan je pokazao kako zna odigrati fenomenalan stolni tenis, od obrane do napada, i skidam mu kapu… Vjeko je pokazao da zna jako lijepo igrati, po meni, fenomenalan nivo za jednog „amatera“. Domac, napravio je tricu protiv Lutalica i Spina, svaka čast na tome, to se ne zaboravlja, ovaj put nije bio na svom nivou, ali nema veze. Matej je pokazao borbenost, i sasvim zasluženo nosi titulu igrača cijele utakmice. Adam je igrao briljantno u pojedinim trenucima, kad ga krene, možeš se samo nadati i čekati da stane, recimo da krene fulati… Sve u svemu, mislim da je ovo realan rezultat, ali vrlo lako je moglo preći i na stranu Alibija (da bude 5:5), što je je… No, to je ono, što bi bilo kad bi bilo. Nažalost, loš termin tako da nije bilo navijača u željenom broju. Igrom slučaja je ispalo da se opet igralo u OŠB-u, i na tome im se iskreno zahvaljujem… Teško je nešto napisati, jer što god napišeš, netko se može uvrijediti, i krivo shvatiti, kao neko opravdavanje, ili ne daj Bože podcjenjivanje itd…
I moram spomenuti za kraj. Čestitam Alibiju, našim viceprvacima Nove lige, na zbilja izvrsnom stolnom tenisu. Dakako, moram čestitati i svojoj ekipi, pokazali su konstantnost, svatko je dao doprinos na svoj način u određenim mečevima, uz ugodno druženje… PS. Jedino mi je krivo da nisu Darko i Vedran igrali, trebali smo 4 na 4 hehe I da, falio nam je Babler...
|