Ne sjećam se više kada sam pisao o tome da mi ne smetaju protivnikove zabranjene gume, pogotovo u ligi slast, ali što se tiče 3 lige mislim ovo:
pravila je napisao ITTF krovna kuća pod kojom kapom smo i mi u 3, 4 i 5 ligi tako da će se pravila što se tiče zabranjenih guma kad tad morati poštovati.
ako ja donesem popis zabranjenih guma sa ittf stranice i ako je guma na njoj, ne moj igrati s njom. nisam ja donio ta pravila.
kada je usvojeno pravilo o 3 seta do 11 umjesto 2 do 21 svi su rekreativci i dalje igrali do 21 ali su polako prestali.
tako će i gumama, polako će oni koji graju s zabranjenom gumom uvidjeti da ih nitko ne voli, i ako budu mogli otrpjeti sva prigovaranja ok, neka im bude.
kada je doneseno pravilo da se igra s lopticama od 40 mm umjesto 38mm promjera svi su neko vrijeme igrali s malim pa su na kraju preši na veće.
znači ako netko donese aparat: evo bajo reket pa ga turi i vidi s čime sam ljepio gume.
ovo sve pišem zbog jednog slučaja za koji sam čuo danas:
jedan igrač iz limpresa već 7 kola igra s virusom II, opakom gumom zabranjenom.
i sad, svi mu prigovore, on kaže ko vas .... ja igram i točka. i šta sad. prvi fajt je izbio protiv virovitice. kulej kaže da su njegovi iz kluba svi skinuli virusa, pavlica i društvo, i da će uložiti žalbu ako izgube. ne mogu mu zabraniti igranje jer nema licenciranog suca za meč. Virovitica je dobila 4-3
pa nije bilo žalbe, ali prva svađa je izbila i tu popravka nema.
ja mislim da je virovitica u pravu. a sada slijedi meč protiv broda, protiv, graničara i nas.
primjer broda: ilija je skinuo virusa i to je jedan od glavnih razloga zašto brod ima samo 2 pobjede.
a limpres ima 5 pobjeda. i što sad?

dakle nije bitno tko će pobijediti u meču ali nitko ti neće čestitati na kraju i samo si stvaraš neprijatelje.