Svibnja 05, 2026, 17:25:07
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Nova Liga
>
Dokumenti, ekipe i igrači
>
SASTANAK UPRAVNOG ODBORA
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: SASTANAK UPRAVNOG ODBORA (Posjeta: 3377 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
SASTANAK UPRAVNOG ODBORA
«
:
Kolovoza 19, 2013, 16:53:22 »
Citat:
Sazivam sastanak Upravnog odbora Udruge za
nedjelju, 25.kolovoza,
u mjesnom domu Podvinje s početkom u 19 sati.
Prema Zakonu o neformalnim ili neregistriranim udrugama glavno tijelo upravljanja Udrugom je Upravni odbor koji čine voditelji svih prijavljenih ekipa.Odluke se donose natpolovičnom većinom,a odluke su punovažne ako je prisutna natpolovična većina članova.Članovi Upravnog odbora biraju predsjednika Upravnog odbora,koji je ujedno i predsjednik Udruge.Pored toga izabrat ćemo Natjecateljski odbor (voditelj natjecanja i dva člana).Pozivam sve voditelje da se konzultiraju sa svojim ekipama,da na sastanku iznesu svoje prijedloge,što nije bilo dobro itd.Ako voditelj nije u mogućnosti prisustvovati,može doći drugi predstavnik ekipe ,s punim pravom glasa.Možemo početi s predprijavama ekipa na forumu,službenu prijavu na obrascu treba donijeti na sastanak.
Predsjednik Stjepan Hinek!
Budući da se približava početak natjecanja Nove lige, koji smo dogovorili da će biti 1. rujna svake godine, citirao sam prošlogodišnji poziv čisto da se zna kada će biti sastanak i gdje. Do nedjelje ću napisati i dnevni red jer sam htio da netko napiše nekakav prijedlog o čemu želite raspravljati pa da se to uvrsti u dnevni red.
Ako nema nekih zahtjeva bit će to klasični sastanak tipa:
1. Izvješće o radu
2. Financijsko izvješće
3. Usvajanje izvješća
4. Prijave ekipa (potvrda nastupa, uplata kotizacije)
5. Izvlačenje natjecateljskih brojeva za sezonu "Jesen 2013"
6. Razno
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
Mata
Co-Admin
Stavljač
Odg: SASTANAK UPRAVNOG ODBORA
«
Odgovor #1 :
Kolovoza 22, 2013, 10:53:36 »
Poštovani članovi.
U privitku stavljam malo izmjenjeni pravilnik o natjecanju kojeg je doradio tim stručnjaka Nove lige.
Pročitajte ga i komentirajte, predlažite ili što već želite.
Neke od izmjena su:
članak 12. - sustav popunjavanja liga u mogućim slučajevima odustanaka
članak 21. - Prijava igrača do 10.-og u mjesecu početka lige, a ne kao prije do pola natjecanja
- Pravo igranja bez obzira na dobnu i spolnu pripadnost
Predsjednik stručnog tima će to sve potanko obrazložiti
PRAVILNIK o natjecanjima Nove lige (kolovoz 2013.- PRIJEDLOG).doc
(322.5 KB -
(downloada: 241 )
.)
Evidentirano
Patak
Nova Liga: POSAVAC
Klub: STK Posavac-Kaniza
«
Odgovor #2 :
Kolovoza 22, 2013, 14:35:05 »
Posavac:
Evo na žalost ekipa Posavac se neslaže u potpunosti sa člankom 21.
Tamo stoji da se igrači mogu prijavljivati do 10, rujna jesen ili 10,veljače proljeće.
Mislim da to nije dobro iz razloga kao i prošle sezone opet će neke ekipe čekati da se odigraju neka kola da se vidi kako će proći ta i ta ekipa i onda će dotična ekipa u zadnji čas do 10 prijaviti nove igrače,tako da protivnička ekipa neće znati faktički sa kime igra,odnosno protiv kojih igrača,a znamo da se treba prvo kolo odigrati do 15, rujna odnosno,15,veljače.
Mi mislimo da se je svaka ekipa pripremila u svakom pogledu, pa tako bi trebala i znati sa kojim igračima nastupa u početnoj sezoni.
Dakle naš prijedlog je da svaka ekipa mora dostaviti konačni popis igrača do Sjednice Upravnog Odbora,ili na samoj Sjednici Upravnog Odbora ispuniti obrazac za popis igrača svoje ekipe za sezonu Jesen odnosno Proljeće.
Što se tiče igrača i igračkog kadra,slažem se u potpunosti da nije bitno koju ligu igra,ali da takav samo jedan igrač može igrati u jednom kolu,dakle tri kruga i parove.
Na dalje, neslažemo se da se dovode igrači iz drugih Županija i sa njima popunjavaju klubovi Nove Lige,ali se slažemo da mogu kao klubovi doći i igrati u Novoj Ligi.
Dakle neka se organiziraju kao klub,i prijave se u Novu ligu,nije bitno dali su iz Đakova,Osijeka,Novske itd,da ne nabrajam već,mislim da bi bila i veća draž igrati protiv takvih igrača i klubova.A ne ovako neide mojoj ekipi kako sam planiro idem po te i te igrače,nije bitno koliko koštaju.
Mi smatramo da to onda nije Amaterska liga,nego profi liga,i još gore dolazi do inaćenja,svađa,prepucavanja i međusobne mržnje.
A ako dođu kao ekipa,bit će nas više ekipno,a i jača liga.
Imamo još jedan prijedlog,u vezi popunjavanja prve lige sa klubovima iz druge lige.
Mi predlažemo da uvijek prva liga bude ta koja treba imati više klubova od druge lige ako je neparan broj ekipa u ligama,a ne kao do sada obrnuto.
Ovo su naša mišljenja i prijedlozi.Pozz.
.
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #3 :
Kolovoza 22, 2013, 14:46:29 »
Kakav Mata stručni tim, to je ekspertni tim,
napišemo tako da nitko ništa ne razumije,
a ponekad bogme ni mi sami
, važno da se sve usvoji
.
Šalu na stranu, ali kako je u nedjelju Plenum NL (Upravni odbor) odnosno sastanak predstavnika svih ekipa NL pred novu sezonu, na Matinu inicijativu poradili smo malo na nekim izmjenama i dopunama Pravilnika koji smo usvojili prošle jeseni odnosno između one "nulte" sezone (Proljeće 2012.) kad još nismo imali 1. i 2. ligu i prve prave sezone (Jesen 2012.) sa formiranom 1. i 2. ligom. Lanjski je Pravilnik malo zastario jer je rađen u tom formirajućem prijelaznom razdoblju, a i kroz godinu dana odnosno 2 odigrane sezone i 2 prvenstva neke su se stvari pomalo bolje iskristalizirale. Zato smo malo doradili Pravilnik koji je u osnovi oko 90 % isti. Evo koje promjene se predlažu i one su već ugrađene u tekst koji je Mata zakačio:
*Neke sitnije tehničke i kozmetičke promjene neću ni spominjati.
*U članku 1. smo ubacili drugi stavak (odlomak) kojim se daje mogućnost da u ligama NL mogu igrati i ekipe iz udaljenijih mjesta odnosno izvan BPŽ (npr. Gornji Bogićevci, Novska, Osijek i sl.) jer pojedinačno imamo već dosta igrača koji su igrali u NL iz takvih mjesta, a svojevremeno su se spominjale i takve opcije. E sad, naravno da mi nećemo ići igrati u Osijek, Novsku ili Bogićevce pa smo u ovlast Plenuma (UO) stavili da odluči na koji bi način takve ekipe, ako ih slučajno bude, igrale u NL u smislu mjesta i termina igranja. Znači, svi su dobrodošli, ali moramo posložiti da to funkcionira ne na štetu velike većine ekipa koje su iz Broda i bliže okolice.
*Mata je već spomenuo članak 12. koji regulira način popunjavanja liga (ulazak i ispadanje) i on je ponajviše dopunjen, sa mislim 7 novih stavaka kojima se precizira postupanje u raznim situacijama koje mogu nastupiti. Do sada je bilo vrlo jednostavno predviđeno: prve 2 ekipe iz 2. lige ulaze u 1. ligu dok zadnje 2 ekipe iz 1. lige ispadaju u 2. ligu, a ako neka od prvih ekipa iz 2. lige ne želi u 1. ligu, tada se 1. liga popunjava dalje po plasmanu iz 2. lige do kraja odnosno dok se ne popuni što bi teoretski značilo da bi i zadnji iz 2. lige mogao ući u 1. ligu. Smatramo to poprilično besmislenim pa smo to malo bolje razradili. Postojećim se prijedlogom predlaže da u 1. ligu, ako se oslobađa poneko mjesto (odustankom prvaka ili doprvaka 2. lige ili eventualnim odustajanjem nekog prvoligaša od igranja), mogu ući ekipe do zaključno 4. mjesta 2. lige, a ako ni njih nema dovoljno (nemaju interesa) tada bi se 1. liga popunjavala ostankom predzadnje, a po potrebi i zadnje ekipe 1. lige. Odustali smo od raznih kombinacija igranja kvalifikacija za popunu 1. lige između prvoligaša i drugoligaša za upražnjena mjesta jer nam se to činilo pomalo besmislenim. U ovom je članku predviđena i opcija značajnijeg povećanja ekipa ukupno, ako bi to išlo do 20 ekipa, lige bi se povećavale do 10 i tada ne bi bilo ispadanja iz 1. lige. Ako bi se događale još neke druge (drastičnije) situacije koje nisu opisane, tada bi o tome odlučivao UO na Plenumu.
*U članku 13. ubačen je stavak koji definira utvrđivanje poretka čak i za slučaj da su ekipe međusobno potpuno jednake (neriješena utakmica, isti omjer pojedinačnih setova i poena) - tada se gleda sve isto, ali ukupno.
*Članak 21. regulira prijave ekipa i igrača za novu ligašku sezonu. Po postojećem je Pravilniku to bila stvarno, po meni, triper kombinacija, gotovo prostituirajuća. Moglo se prijaviti igrače do 3. kola, čak i one iz drugih ekipa i čak koji su već i nastupili za drugu ekipu. To je stvarno preliberalno i mislimo da nema potrebe to toliko razvlačiti. Ako ne znam do plenuma ko će igrati za Lutalice, onda nas ne bilo, pa ne počinjem o tome razmišljati na Plenumu, već do Plenuma imam sve posloženo. Tako da sada predlažemo prijave do zaključno 10.09. odnosno 10.02. ili 10 dana nakon početka lige. To je sasvim dovoljno. Također, ne može više netko početi igrati u jednoj sezoni (a to je polusezona) za jednu ekipu, pa onda prijeći u drugu. U tom smo članku ukinuli dobnu granicu koja je bila 16 godina. Pa i mlađi igrači su rekreativci, ako mogu igrati u HSTS ligama, zašto im to ne omogućiti i kod nas. Također smo ubacili i mogućnost igranja ženskog spola što smo već proljetos tumačili da može i dali zeleno svjetlo za Antoniju Vilenica da može igrati za Brodplin. Sada to i formaliziramo.
*Člankom 35. smo malo preciznije definirali tzv. "prazne" pobjede kad neka ekipa igra sa 2 igrača, a što može. To je više vezano za statistike, skorove odnosno za Matu koji to vodi i obrađuje.
Nevezano za Pravilnik, a vezano za dnevni red, prema članku 3. na Plenumu se bira Voditelj natjecanja (to je do sada bio Mata), a uz njega još 2 člana Natjecateljskog odbora (po 1 iz svake lige) pa predlažem da se i to ubaci u dnevni red i izglasa. Koliko sam čuo, Mata je pripremio pravi program s kojim će pred izaslanike i s kojim kani osvojiti još jedan mandat, a za ostale protukandidate samo se nešto šuška i moglo bi biti napeto na Plenumu.
«
Zadnja izmjena: Kolovoza 22, 2013, 14:55:04 stjepan
»
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator
«
Odgovor #4 :
Kolovoza 22, 2013, 15:22:48 »
Prije nego što sam objavio prethodni post s tumačenjima izmjena Pravilnika, Patak je već iskomentirao neke stvari, a to upravo i želimo, da se iznesu mišljenja i da onda na Plenumu usvojimo konačni tekst odnosno "pravila igre". Možda se nećemo uvijek svi oko svega složiti niti svi oko svega jednako razmišljati, ali dobro je razmijeniti mišljenja, a u konačnici se nadam da ćemo argumentima doći do najboljih i najsportskijih rješenja.
Moram reći da se slažem s velikom većinom Patkovih primjedbi. Što se tiče roka za prijave igrača, ja bih bio za to da to bude do dana početka 1. kola, a to je 1.9. ili 1.2., dakle samo nekoliko dana iza Plenuma. Ovdje smo išli s kompromisnim prijedlogom jer je bilo do 3. kola pa smo to ipak značajno smanjili. Dakle, to podržavam i lako izmijenimo ako je većina za to. Mislim da je to sasvim korektno i dovoljno.
Što se tiče igrača iz drugih Županija (izvan BPŽ), mislim kao i Patak, ali ne znam kako ograničiti da netko iz Novske igra za neku ekipu odavde ili kako dečke iz Novske ili Osijeka "natjerati" da budu samostalna ekipa u NL ? To mi djeluje malo prerigidno i ne bih to tako postavljao. Ja sigurno neću posezati za igračima izdaleka jer imam svoje društvo i to mi je osnova, a ne nikakav rezultatski imperativ, ali shvaćam da netko ima i drugačije ambicije. Uvijek smatram da je sve ovo u NL na dobrovoljnoj osnovi i radi rekreacije i druženja, a sad da li netko nekoga plaća da igra za ekipu ne znam niti me zanima, ali bih to smatrao suludim. Bit će zanimljivo čuti razmišljanja ostalih na ovu temu, ali svakako budimo tolerantni i nemojmo biti isključivi. Ako većina želi opciju A, a ja sam za opciju B, onda to tako prihvaćam i gotovo.
I što se tiče broja ekipa u ligama (1. i 2.), kaže se da treba biti podjednak broj odnosno da lige imaju 8-10 ekipa. Kad je neparan broj (to smo proljetos imali prvi puta i to je ispalo sve u zadnji čas tako) onda je malo ćoškasto, ali to je sve u nadležnosti Plenuma pa se i to može definirati Pravilnikom skroz precizno. Problem je što dođemo na Plenum, a ne znamo je li netko odustao, ima li novih i tako.
Hvala Patku za suvisle komentare, a na Plenumu ćemo odlučiti oko svega.
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #5 :
Kolovoza 22, 2013, 20:09:46 »
U privitku je obrazac zahtjeva za registraciju/prijavu ekipe pa nga popunite do nedjelje tko može.
Osvrnut ću se na dio izlaganja. I sam se slažem da rok za prijavu treba biti najkasnije do službenog početka lige, a to je 1. 09. 2013. jer meni to olakšavao posao s tablicama, ali kako je Stjepan natuknuo možda ja to i ne budem radio više
Što se tiče nekih detalja mišljenja sam da smo sve to dobro iskombinirali oko ulaska i i ispadanja samo malo još bolje definirali.
Isto tako smatram da je i ova opcija 8+9 ekipa bolja od 9+8, ali prihvaćam i drugačija mišljenja.
Što se tiče igrača sa strane nemam nekakav poseban stav pa nemam što komentirati. Barem za sad...
ZAHTJEV ZA REGISTRACIJU.pdf
(192.89 KB -
(downloada: 194 )
.)
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #6 :
Kolovoza 25, 2013, 11:45:36 »
Evo kako bi otrpilike trebao izgledati dnevni red današnjeg sastanka. Kako se dalo iščitati iz nekih postova da postoje kandidati za vođenje lige i natjecanja uvrstio sam i točku izbora novog vodstva. Do 19. sati pripremite prijedloge dopune dnevnog reda i izmjena u pravilniku da to večeras riješimo.
SASTANAK UPRAVNOG ODBORA NOVE LIGE
25. kolovoz 2013. Godine
DNEVNI RED
1. Prijedlog dnevnog reda i usvajanje
2. Izvješće o radu i financijama
3. Rasprava po izvješćima i njihovo usvajanje
4. Izbor vodstva Nove lige
5. Prijedlozi izmjena, rasprava i usvajanje „Pravilnika Nove lige“
6. Prijava ekipa (potvrda nastupa i plaćanje kotizacije)
7. Izvlačenje natjecateljskih brojeva za novu sezonu
8. Razno
Predsjednik Nove lige:
Stjepan Hinek
Dnevni red.doc
(23 KB -
(downloada: 199 )
.)
Evidentirano
stjepan
Moderator
«
Odgovor #7 :
Kolovoza 25, 2013, 22:12:26 »
Na večeras održanom Plenumu odnosno sastanku Upravnog odbora NL (predstavnici ekipa), usvojen je izmijenjeni Pravilnik o natjecanjima NL. U odnosu na prijedlog koji je zakačen na ovoj temi i o kojemu smo malo raspravili, napravljene su korekcije u članku 21., a koje se tiču roka prijave ekipa i igrača za novu sezonu. Umjesto predloženog roka od 10.09. i 10.02., prevladalo je i jednoglasno usvojeno da taj rok bude do početka lige odnosno do 01.09. i 01.02. Sukladno tome, u istom je stavku izbačeno i ono da "naknadno prijavljeni igrač do trenutka prijave nije odigrao niti jedan pojedinačni meč tekuće sezone za neku drugu ekipu" jer to sad, pomicanjem roka, postaje bespredmetno odnosno suvišno.
U istom je članku preciznije definiran zadnji stavak koji se tiče nastupa igrača Superlige i 1. HL na način da za svaku ekipu može nastupiti najviše 1 takav igrač (može ih biti prijavljeno više), tako je u praksi i bilo, ali u Pravilniku je stajalo da se može prijaviti najviše 1 takav igrač što je neprecizno jer se ne može unaprijed znati tko će igrati u ligama HSTS-a.
Sve ostalo je kako je i predloženo, a konačni tekst Pravilnika imate u privitku. Ujedno molim novoizabranog Voditelja lige
da novi Pravilnik stavi umjesto starog na portal.
O ostalome s Plenuma izvijestiti će novoizabrani Voditelj lige koji je sve pomno zapisivao.
PRAVILNIK o natjecanjima Nove lige (KONAČNI - kolovoz 2013.).doc
(322.5 KB -
(downloada: 213 )
.)
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #8 :
Kolovoza 25, 2013, 22:13:07 »
Sastanak je održan, izvučeni natjecateljski brojevi i napravljen raspored.
Dok se sjetim kako to ide i gdje STAVLJAM
evo za sad ovdje rasporeda obje lige:
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #9 :
Kolovoza 26, 2013, 08:35:39 »
SASTANAK UPRAVNOG ODBORA NOVE LIGE
ZAPISNIK
U nedjelju 25.08.2013. održan je sastanak Upravnog odbora Nove lige. Predsjednik Stješan Hinek je predložio slijedeći snevni red:
DNEVNI RED
1. Prijedlog dnevnog reda i usvajanje
2. Izvješće o radu i financijama
3. Rasprava po izvješćima i njihovo usvajanje
4. Izbor vodstva Nove lige
5. Prijedlozi izmjena, rasprava i usvajanje „Pravilnika Nove lige“
6. Prijava ekipa (potvrda nastupa i plaćanje kotizacije)
7. Izvlačenje natjecateljskih brojeva za novu sezonu
8. Razno
Utvrđeno je da na sastanku sudjeluje natpolovična većina predstavnika ekipa te je sastanak počeo s radom u 19.00 sati. Stjepan Hinek (ADV), Mato Rečić (Sredanci), Darko Arbanas (Alibi), Vedran Zorko (OZ), Antonio Nožina (CB Martel), Antun Želinski (Posavac), Josip Čanić (Sibinj), Antun Stanić (Klakar), Željko Liović (Exteh), Stjepan Bošnjaković (Lutalice), Nenad Lemajić (Poštari), a nije bilo predstavnika ekipa Deri Brko, Spin, Bekrije, Brod Plin, Kokolo i Kuti. Na sastanku su bili prisutni i Domacc i Babler iz Optike Zorko, Šaravanja iz Poštara te Rebus kao pričuva Lutalica iako do prije sastanka nije bio na njihovom spisku.
1. Sastanak je otvorio predsjednik Stjepan Hinek i predložio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen
2. Izvješće o radu i financijama je također pročitao predsjednik. Udruga je u stalnom plusu na iznenađenje nekih članova kojima to nije bilo jasno kako to sa 100,00 kn kotizacije uspijevamo stalno biti u plusu, ali tako to ide kad se novci ne razbacuju na reprezentacije i ostale pogodnosti za pojedince.
3. Izvješća su prihvaćena jednoglasno uz još jedan predsjednikov dodatak da je naš član iz Osijeka Tomislav Ćutuk donirao jedan paket pehara za Novu ligu na što mu se zahvaljujemo.
4. Pod ovom točkom smo otvorili pitanje izbora novog voditelja natjecanja i Liga odbora nudeći mogućnost promjena i osvježenja no kako se nitko nije „pretrgao“ ponuditi kandidaturu za isto ostalo je sve po starom.
5. Pod ovom točkom smo usvojili neke izmjene u Pravilniku o natjecanju te je sad sve precizirano
6. Uz prisutne predstavnike ekipa utvrđeno je da će se u sezoni „Jesen 2013“ natjecati sve dosadašnje ekipe jer su ekipe potvrdile svoj nastup. (telefonski one koje nisu imale predstavnika)
7. Pristupilo se izvlačenju natjecateljskih brojeva po kojem će se napraviti raspored po Bergerovom sustavu.
8. Pod točkom razno nije bilo nikakve rasprave
Sastanak je završen u 20.15 sati
Predsjednik Nove lige:
Stjepan Hinek
Evidentirano
Str: [
1
]
Ispis
« natrag
naprijed »