Nikako da uhvatim malo vremena da napišem koju riječ o turniru. Brazil je trenutno na prvom mjestu. A jesmo zgazili Kamerunce....

Sipati hvalospjeve na račun organizatora i nije više neka novost. Turnir prerasta u jedan od najboljih rekreativnih turnira u zemlji ako ne i najbolji. Nedostaje nam još malo igrača iz Zg-a da bi ugođaj bio potpun.
Što se tiče apsolutne kategorije paklena konkurencija. Tko je stigao među osam može reći da je majstor stolnog tenisa. Finale prava poslastica za sve, gdje je Rus pokazao svu raskoš svog talenta i dobio izvrsnog defanzivca Đukića u finalu. Nijanse su odlučivale, i da je Đukić dobio bilo bi zasluženo.
Rus djeluje onako malo nezaintersirano ali igra kao lud. Nakon grupa pita me Biber kako igra taj Rus? ma prolaziš 100 %, gledao sam ga, Župan jr. mu je uzeo set, nemaš brige, a nakon meča Biber me tražio po dvorani da me nešto priupita

Brodska ekipa iako najbrojnija po igračima je iz ove apsolutne kategorije ispadala kao djeca iz škole...

Jedino je Domac igrao izvrsno, skidao skalpove kao od šale ali je naletio na Hrnjaka i ispao. Bugarin Dimitrov ga proklinje više nego svojeg Golfa, potegao čovjek iz Bugarske sa Golfom dvojkom a kad tamo nije prošao grupu niti u starosnoj niti u apsolutnoj jer je imao Domca u obje kategorije.

U starosnim kategorijama borba za proći grupu je bila žestoka, posebno ova do 39 godina gdje se prijavilo dosta igrača koji su stariji. Tu je ponovo Domac briljirao doguravši do finala ali tamo ga je čekao sjajni Marić iz Kikinde (jel ima neko iz Kikinde a da nezna igrati stolni tenis?) i dobio 3-1.
Uzroke poraza treba tražiti i u tome što nisam ja sudio finale

, jer sam prije toga sudio Domcu u osmini, četvrfinalu i polufinalu i sve je Domac dobio.

Najgore mu je bilo u osmini finala protiv Prokića iz Novog Sada koji ima posebnu taktiku; osim izvrsne ruke ima i takvu priču da se nakon svakog poena potanko objašnjava tko je i zašto pogriješio i malo po malo riječ po riječ i izgubiš meč

Domac je gubio 2-0 ali je pukim čudom uspio preokrenuti meč. A tate ni blizu, kao da je propao u zemlju; 8-6 za Domca u petom, Domac dobija poen, ja greškom okrećem poen Prokiću a onda sa najgornjeg reda tribina začuje se povik: Beeera nije 8-7 nego 9-6

. Nakon toga Domac lagano dobija Lukića i Lepura i finale je tu.
Doduše, prigovori za Monty Python-ovski stil igre su prisutni cijelo vrijeme ali svako svoje zna.

U mojoj kategoriji 14 grupa, umijeće je proći proći grupu i na kraju uspijem i budem prvi a onda na Stanića iz Novog Sada u 32-tini finala. Čekam meč, tip dolazi, vuče kameru, dres kineske reprezentacije, torba puna reketa, vidim ne piše mi se dobro, vadim se na zadnju slamku, ne valja ždrijeb, pa kako si ti bio drugi u grupi?, već tražim Drmu po dvorani, kaže Stanić bio sam drugi to je moja taktika, namjerno budem drugi i onda dođem u finale s druge strane. Pa kud baš s moje strane?

gubim lagano 3-0 par poena po setu i onda se okrećem suđenju.
Uglavnom sve pohvale i igračima i organizatoru na joj jednom uspješnom turniru...
Jednina zamjerka s moje strane da ne bude sve idealno, je previše demokracije u pravilima turnira koje su igrači pomalo da se pregrubo ne izrazim "zlorabili", a tiče se igranja u dvije kategorije. Većina igrača je igrala svoju starosnu i onu najmalđu do 39+ a ne svoju starosnu i apsolutnu tako da se dogodilo da u kategoriji do 39+ u prvih 8 imamo samo Lepura i Domca. Ne prigovaram organizatoru nego igračima koji su ako već idu u kategoriju niže trebali igrati i apsolutnu. Ovako su popušili mladi igrači, Dimitrov, Nožina, Kosanović, Milanović koji su imali prejaku konkurenciju u svojoj kategoriji.
Za mena najjači lik turnira je Cvetković iz Kikinde, igrač poput našeg Akija, samo je dida pokretan kao gazela, nakon pobjede u finalu napravi stoj na rukama i to na stolu. A čovjek ima preko 60 godina