SLAST
Travnja 20, 2026, 16:25:05 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  
Autor Tema: 7.turnir S.P.Selo  (Posjeta: 11296 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Brko
*

« Odgovor #30 : Oujka 25, 2009, 09:27:51 »

Ipak se piše liGi. I ako već inzistiraš s gramatikom : ni s(a) kim.  Neću započinjati raspravu, no vjeruj mi, nitko od navedenih ne bi namjerno išao varati i govoriti da je bila "prasica" ako je loptica bila 30 cm od stola. Možda,  i da se dogodilo, čovjek je u žaru borbe umislio da je to, a sigurno nije dio taktike jer to već onda upućuje na nešto drugo.    Slažem se da trebamo paziti što izgovaramo u psovkama. I super si sročio ovo o vjeri. Na tome ti zavidim, ako si sam napisao, imaš smisla.

P.S   U slučaju da se ne slažeš ne bih o tome na forumu.
ma slažem se sa svime, jedino nisam inzistirao na gramatiKi Afro, to je samo bila fora na koju nisam dodao smajlića. prihvaćam svaki govor - to je bogatstvo hrvatskog jezika, a i ljepota čovjeka da nečemu općenitom doda nešto svoje, neko obilježje svoga kraja, sela, kuće ili stila. Angel Afro

A što se tiče  Table Tennis i pravila i pravovremenih registracija Police , vjerujem da će sve biti rješeno kako treba. Cheesy
« Zadnja izmjena: Oujka 25, 2009, 09:28:20 Brko » Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #31 : Oujka 25, 2009, 09:37:18 »

Eh,Brko lukav si ti nema što Angel...kompletnu priču si umotao u celofan vjere,a sada bi naše prvo mjesto kukavički prisvojio što neće ići...poštivam te kao igrača i čovjeka ali ovome se nisam ni u snu nadao Undecided
Da te razuvjerim po pitanju registracije,naša je već debelo odmakla tako da te to ne brine Grin Grin
I da kada smo kod gramatike,piše se liGi kao što te ispravio zg-ti si u pravu to je sibilarizacija...ali postoje iznimke( kao ova ) u hrvatskom jeziku  Grin
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #32 : Oujka 25, 2009, 11:08:09 »

Čuj ,kada te netko bocne moraš se trgnuti  Wink...mi smo prošlo prvenstvo odustali od četvrte lige jer nisam imao kvalitetnih igrača na raspolaganju za taj rang i zbog dobrosusjedskih odnosa sa Četvorkom i Brodom nisam htio registrirati klub koji su potom zasluženo ušli u četvrtu ligu u kojoj sa uspjehom igraju.

Da podsjetim Berinim citatom:

I nas su plašili ovime o registraciji do 31.01, ali to uopće nije bitno. Znam da smo u svezi glede toga zvali povjerenika regije (gosp. Lackovića) a i HSTS (mislim g. Bućo) i rekli su nam da se trebamo registrirati do plenuma i to je to, dakle u 6 mjesecu, što smo i učinili, te nije bilo nikakvih problema od strane klubova u našoj regiji.

Znači,oni klubovi koji do plenuma  prilože papire o registraciji kluba pri HSTS-u , ulaze kao punopravni članovi HSTS-a u natjecanja.

Po pitanju ove teme  je bespredmetno raspravljati i zbog toga više ju ne želim komentirati...
« Zadnja izmjena: Oujka 25, 2009, 11:22:58 Đuka » Evidentirano
Brko
*

« Odgovor #33 : Oujka 25, 2009, 12:50:48 »

Eh,Brko lukav si ti nema što Angel...kompletnu priču si umotao u celofan vjere,a sada bi naše prvo mjesto kukavički prisvojio što neće ići...poštivam te kao igrača i čovjeka ali ovome se nisam ni u snu nadao Undecided
Da te razuvjerim po pitanju registracije,naša je već debelo odmakla tako da te to ne brine Grin Grin
I da kada smo kod gramatike,piše se liGi kao što te ispravio zg-ti si u pravu to je sibilarizacija...ali postoje iznimke( kao ova ) u hrvatskom jeziku  Grin
Lukav nisam jer danas nisam jeo luka, naprotiv još jučer mi je bilo zlo. Napisao sam što sam napisao, a to sam i mislio, a to što si ti po svom srcu i svom lukavstvu pročitao u mojim redovima, to je samo odraz onoga kako razmišljaš i promišljaš. Sibinj je zasigurno zasluženo na prvom mjestu, to nikad nisam sporio niti sporim, štoviše, čestitam vam, od srca i iskreno, zaslužili ste.
Celofan vjere ne postoji, potoji samo živa vjera  i susret s Bogom s kojim gradim svoju ljudsku bijedu nabolje i licemjerje čovječje s kojim stagniraš, ako sam ja u tvojim očima licemjer - onda sam licemjer, stvarno mi nije stalo uvjeravati te u drugo. Niti ti govoriti da raspoznaš svoj pristup jer sam uvjeren da si i više nego svjestan svega što i na koji način činiš.

Ja vam još samo jednom najiskrenije čestitam na dosadadšnjem uspjehu koji unatoč bilo kojoj priči ili tumačenju po meni je samo jer ste bili bolji od drugih - u stolnom tenisu, naravno.  Afro
Kao i uspjeh u 4 liZi za koju sam uvjeren da ćete ući, makar vam i registracija ne bila pravovremena, jer ste to, opet ponavljam, u sportskom duhu zaslužili drugu godinu zaredom.  ŽiviJo! Grin

Cheesy
Evidentirano
Brko
*

« Odgovor #34 : Oujka 25, 2009, 12:58:23 »

Đuka, to ti je  ono ; "pravila" se moraju poštivati samo ako to meni odgovara (paše). No, ako nema tog pravila, izmislit ćemo ga. Ali samo ako meni odgovara. Npr. da je bila situacija obrnuta,tj. da je Sibinj 2 {sto znamo da bi bilo nemoguće Grin Laugh} ,  čisto sumnjam da bih čitao poruku : E, znate dečki, mi smo prvi i  ulazimo u 4. ligu ali s obzirom da smo malo zakasnili po pravilima, mi nećemo, odustat ćemo, mada znamo da možemo,smijemo,  ali ipak nećemo !
Pa naravno da treba  proučiti pravila,vidim da je netko dobro proučio.
Neka pravila su nedorečena... u slučaju kvalifikacija za 2. ligu ....
Nije meni bila namjera nikoga ispravljati gramatiku, jer svi griješimo, no stekao sam dojam da inzistiraš, tako da,  sve ok !

Zaboravio sam napisati, pa ću nadodati :  Damire, sretno sutra na vozačkom. Nemoj žuriti, nije to stolni tenis  Tongue. Ljudi, smijete izlaziti van na ulicu, Damir je dobar vozač. Držite fige da položi, da me ima tko odvesti ujutro u 4 h na pecanje.
Ne znam čemu tolika advokatura i skrbništvo nad inače potpuno zrelim i osvještenim ljudima s iskustvom koji svakako nisu od jučer Huh? Sad Huh? Sad

A inače, forumi su mjesto gdje se ljudi u konačnici prije ili kasnije sukobe i gdje se nepotrebno izgovaraju riječi, samohvale i potcjenjivanja od kojih u konačnici nitko nema koristi, već se gube dobri međuljudski odnosi u stvarnom životu. Ajd živio ZG i ostaj u miru! Afro
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #35 : Oujka 25, 2009, 13:10:24 »

Uh puno toga je napisano dok me nije bilo Huh?
Trebat će mi vremena dok sve pročitam.

Citat:
A inače, forumi su mjesto gdje se ljudi u konačnici prije ili kasnije sukobe i gdje se nepotrebno izgovaraju riječi, samohvale i potcjenjivanja od kojih u konačnici nitko nema koristi, već se gube dobri međuljudski odnosi u stvarnom životu.

Sukob mišljenja OK,ali ispod pojasa nemojte Wink
Evidentirano

Bera11
Moderator

« Odgovor #36 : Oujka 25, 2009, 14:47:59 »

Brko je žalio samo napomenuti da bude sve po pravilu (pravne institucije trebaju raditi svoj posao Cool, da vam netko za zelenim stolom ne oduzme ono što ste zaslužili za plavim i zelenim. Možete se vi kasnije pozivati na poštenje i fer play ali u ljubavi, ratu i stolnom tenisu nema pravila.
Iako su se ekipe Broda u 3 ligi i Strmca u 4. igrom i spletom nesretnih okolnosti dovele u situaciju da do zadnjeg dana neće znati da li idu u kvalifikacije, ispadaju ili ostaju, nitko im ne može oduzeti za pravo da se svim pravnim sredstvima bore za svoj klub i da pokušaju očuvati svoj status u 3 i 4 ligi.
Mogu ovi iz Petrinje reći pa što se niste igrom izborili za ostanak, ali poznavajući Krešu i Tomu neće to proći bez fajta što bi i ja uradio za svoj klub.
Napisao sam u kojoj smo se situaciji mi nalazili kada smo bili prvaci 5 lige, ali otada je prošlo par godina i promijenilo se dosta toga. Možda ti zatreba Keanu Revees iz Đavoljeg odvjetnika...
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #37 : Oujka 25, 2009, 14:49:11 »

Mislim Đuki.
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #38 : Oujka 25, 2009, 23:35:11 »

Ligi!
Evo što kažu pametniji ljudi od nas stolnotenisača:
Kada nema sibilarizacije?
- kada se stražnjonepčani suglasnik nalazi sam u riječima s manje slogova (ne u skupini s drugim suglasnikom), a u kojima bi zamjena suglasnika dovela do nejasnoće u značenju; to su imenice odmila baka – baki, seka – seki, striko – striki, zeko – zeki, ali i one čija osnova završava jednim konsonantom: klika – kliki, doga – dogi, liga – ligi  
http://stitch.blog.hr/arhiva-2005-04.2.html

Na ovom blogu ima sve o našem jeziku. Čovjek jednostavno rastura, kao i zg u 3 ligi, ali je i on pao... jednom.
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #39 : Oujka 25, 2009, 23:52:59 »

Citat:
kao i zg u 3 ligi, ali je i on pao... jednom

Ovo ti nije jasno ili..... Grin Grin

A ovo...ako ideš prema Požezi igrat ćeš u lizi...

Šalim se malo,ali sibilarizacijom ste mi zagušili temu,kojoj je osnovna svrha bila izvjestiti stolnoteniski puk o rezultatima iz S.P.Sela i dočarati napetost 5 liZe ovako pushing Huh? Huh? Huh? Tongue Tongue Tongue
Evidentirano

foggy

« Odgovor #40 : Oujka 28, 2009, 22:55:30 »

Srećom, gramatička dilema je razriješena prije zadnjeg turnira! Grin 8)
Evidentirano

More je slano, zašećerimo ga!!
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!