SLAST
Studeni 08, 2025, 02:18:23 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1] 2 3
  Ispis  
Autor Tema: 1. ligu slasta  (Posjeta: 8721 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tomi
Nova Liga: Optika Zorko
Klub: STK "Slavonski Brod"

« : Oujak 27, 2009, 22:24:24 »

Za sve koji zele igrati slast  1.ligu.

Trazim ekipu nije bitno koja je na tablici jer planiram iducu sezonu igrati, koliko budem mogao s obzirom na faklutetske obaveze. O cijeni igranja cemo se dogovoriti.   Wink
Evidentirano
tomi

« Odgovor #1 : Oujak 27, 2009, 22:47:21 »

Pa koliko ja znam statut je napravljen na osnovi sokaza. A u sokazu ne pise nigdje da igraci koji igraju vise lige ne smiju igrati sokaz lige.  Police
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #2 : Oujak 27, 2009, 22:48:51 »

Citat:
Trazim ekipu nije bitno koja je na tablici jer planiram iducu sezonu igrati

Mislim da ti ipak mora biti bitno koje mjesto na tablici Tongue Tongue

Moja ekipa ti je trenutno prvoligaš,ali sa kartom u jednom smjeru,dakle pravac 2 liga tako da te to ne zanima,a recimo puni smo para ko šeici i ne bi nam bio problem platiti Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh

Evidentirano

tomi

« Odgovor #3 : Oujak 27, 2009, 22:53:51 »

Ma za sve se da dogovoriti!  Wink
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #4 : Oujak 28, 2009, 00:33:42 »

Igrači do 40 godina koji igraju bilo koju ligu pri hsts ne smiju igrati sokaz, što je glupo ali je tako...
zorić iz broda ne može igrati sokaz jer je registriran u brodu, ali zato može ekipa iz marofa igrati 1. ligu sokaza jer su svi preko 40deset.. Huh?
a kod nas 1 i 2 liga ne smiju igrati slast što znači da se dario sa sutrašnjim danom oprašta od lige slast ove godine...
Evidentirano
*

« Odgovor #5 : Oujak 28, 2009, 00:55:43 »

a kod nas 1 i 2 liga ne smiju igrati slast što znači da se dario sa sutrašnjim danom oprašta od lige slast ove godine...

Ode Slast u Propast Grin Grin Grin Wink Wink šalim se naravno
« Zadnja izmjena: Oujak 28, 2009, 01:36:52 pž » Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #6 : Oujak 28, 2009, 09:19:26 »

Poslovica kaže:
"...ode mast u propast..ali ne i SLAST..."   Wink Wink Wink
Evidentirano

*

« Odgovor #7 : Oujak 28, 2009, 10:22:57 »

Poslovica kaže:
"...ode mast u propast..ali ne i SLAST..."   Wink Wink Wink

znam,znam Wink Wink
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #8 : Oujak 28, 2009, 20:03:34 »

Imaš pravo, ja sam pobrkao lončiće, nigdje ne piše da se ne može igrati slast i 1 i 2 liga. Lips Sealed
pisalo je i da se registrirani igrači pri hsts-u mogu registrirati samo na početku sezone slast, a ne naknadno pa više ne piše... pisalo je svašta pa više ne piše.
malo me pregazilo vrijeme...ja sam još u 2007
a đuka je već u deri brko...
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #9 : Oujak 28, 2009, 21:03:52 »

Mislim da je priča išla ovako: Prve godine lige Slast, zbog popularizacije lige dozvoljen je nastup i drugoligašima u ligi Slast. Već prve sezone nisu igrali kup???, jer mislim da više nisu imali pravo.
U drugoj sezoni mislim da nisu više imali pravo. Sjećam se da je Krešo rekao za teba kada te registrirao za Brod, ako nastupiš u drugoj ligi da gubiš pravo nastupa u ligi Slast.
A ove godine nisam ni gledao statut, tako da ste Tomi i ti u pravu, možete igrati ligu bez obzira na nastup u drugoj ligi.
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #10 : Oujak 28, 2009, 21:10:30 »

Citat:
Imaš pravo, ja sam pobrkao lončiće
Očigledno si pobrkao Tongue Statut udruge je jedno,a pravilnik drugo Angel Angel
Citat:
malo me pregazilo vrijeme...ja sam još u 2007
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Citat:
a đuka je već u deri brko...

Zar se Sibinj raspada ili mijenja Đuku za 2 igrača 8) 8) 8)
« Zadnja izmjena: Oujak 29, 2009, 08:31:15 Mata » Evidentirano

Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #11 : Oujak 30, 2009, 08:16:18 »

Dečki, stvari stoje ovako.
Prema odredbama članka 40.  Statuta naše udruge - Lige, za tumačenje odredbi akata i pravilnika Lige nadležno je Predsjedništvo i predsjednik lige.
Zbog toga je Predsjedništvo već 9. studenog 2007. godine na svojoj redovnoj sjednici razmatralo i ovo pitanje koje vi sada obrađujete na forumu, te je jednoglasno zaključilo ( pod točkom 4. izvoda iz zapisnika kojeg dajem u nastavku )  da pravo nastpanja u Ligama SLAST nemaju igrači koji nastupe ili igraju u 1. ili 2. ligi HSTS-a.
Ovaj zaključak - tumačenj Predsjedništva je od toga dana na snazi i važi sve dok ga Predsjedništvo eventualno ne izmjeni, a do sada to nije učinjeno. Police

Z A P I S N I K  sa sjednice Predsjedništva Lige SLAST,  održane  9. studenog  2007.

Nazočni članovi Predsjedništva ;  - Krešimir Štetić, Goran Tonkić, Franjo Lemaić i Tihomir Sigurnjak

Opravdano odsutni članovi ; - Marin Stipešević, Josip Čanić i Drago Kabić

Dnevni red :

1. – Otvaranje sjednice, utvrđivanje kvoruma i usvajanje dnevnog reda sjednice Predsjedništva

2. – Usvajanje prijedloga termin plana natjecanja u Ligama SLAST za proljetni dio sezone 2007./08.

3. – Donošenje odluke o narudžbi nagrada za sva natjecanja SLAST-a u sezoni 2007./08.

4. – Donošenje zaključka Predsjedništva s tumačenjem odredbi Pravilnika o natjecanjima

5. - Različito     

ZAKLJUČCI ;

Točka 1. –Sjednicu je otvorio predsjednik Krešimir Štetić, te je konstatirao da je na sjednici nazočno 4
        od ukupno 7 članova Predsjedništva, čime će svi doneseni zaključci prema statutu SLAST-a biti
        pravovaljani. Potom je predložen gore navedeni dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen.

Točka  2. –Na prijedlog predsjednika lige SLAST usvojen je sljedeći termin plan i raspored natjecanja
        za proljetni dio sezone 2007./08. ;

Točka  3. – Na prijedlog predsjednika jednoglasno je usvojen prijedlog za jednokratnu narudžbu svih
      nagrada za sva natjecanja SLAST-a u sezoni 2007./2008., odnosno narudžba pehara, prijelaznih
      pehara, medalja i statua.

Prema predloženom će se zatražiti ponuda specificiranih nagrada od firme Novak&Co. d.o.o. iz
      Zagreba, a orijentaciona vrijednost ponude se cijeni na oko 3.300 do 3.400 kuna.
      Ukoliko se ponuda bude kretala u ovim okvirima ( ili sa manjim odstupanjima cijene ) predsjednik
      će naručiti i kupiti sve specificirane nagrade, te ih platiti sa raspoloživim novčanim sredstvima
      žiro računa Udruge SLAST.

Točka  4. – Obzirom da se od strane pojedinih članova udruge SLAST  iskazala pojava sumnje u
       regularnost registracije pojedinih igrača ( Dario Dabić i Predrag Latinović ) za ekipe iz 1. i  2. lige
       SLAST  u sezoni 2007. /  2008., a prouzročene ponajviše administrativnom pogreškom uređivača i
       izrađivača biltena lige, Predsjedništvo lige je kao jedino ovlašteno tijelo za tumačenje odredbi
       Pravilnika o natjecanjima jednoglasno donijelo sljedeća tumačenja u cilju sprečavanja mogućih
       nesporazuma i sporenja.

Predsjedništvo je uvidom u biltene jednoglasno utvrdilo da je pogreškom uređivača u Biltenu br. 1 
       lige SLAST  za sezonu 2007. / 08. u sastavu napomena objavljen sljedeći tekst ;

« Igrači koji su već bili registrirani pri HSTS mogu se prijaviti za jednu od ekipa isključivo samo na
        početku lige, te njihova imena moraju biti objavljeni u biltenu SLAST-a. Dok je natjecanje u toku
        takvi se igrači ne mogu naknadno prijaviti. «

Konstatira se da ovaj tekst nije važeći za ligu SLAST jer nije u skladu sa odredbama na Skupštini
        donesenog temeljnog akta za organizaciju i održavanje susreta lige SLAST – odnosno sa
        odredbama Pravilnika o natjecanjima SLAST-a .
        Nadalje se utvrđuje da je ovaj tekst unesen pogreškom iz radnih materijala koji su rađeni prije
        osnivačke skupštine Lige SLAST , a na temelju odredbi pravilnika za ligu SOKAZ iz Zagreba.

Predsjedništvo Lige u skladu sa odredbama važećeg Pravilnika još jednom naglašava sljedeće ;

Članak 41.
 « Za ekipe u ligama SLAST-a  mogu nastupati :
•   punoljetni građani - amaterski igrači stolnog tenisa,
•   punoljetni igrači stolnog tenisa koji su nastupali ili nastupaju u klubovima registriranim u RH,         
U slučaju dovoljnog interesa ekipa sačinjenih od mladeži starosti do 18 godina ( minimalno 8 ekipa ) može se formirati Liga mladeži SLAST-a. U toj ligi mogu nastupati registrirani i neregistrirani igrači. 
U slučaju dovoljnog interesa ekipa za formiranje Lige veterana SLAST-a  može se formirati Liga veterana u kojoj pravo nastupa imaju svi građani stariji od  45 godina.

Članak 42.
Igrači mogu biti prijavljeni i naknadno tijekom ekipnog prvenstva, ali najkasnije do zaključno 4. kola tekućeg prvenstva. Naknadno se igrači mogu prijaviti isključivo pismenim putem na posebnoj prijavnici za nove igrača, koju vlastoručno potpisuje voditelj ekipe i igrač.

Iznimno, u tijeku ekipnog prvenstva naknadno se može prijaviti za drugu ekipu igrač koji je na početku ekipnog prvenstva bio prijavljen za jednu od momčadi SLAST-a, pod uvjetom da za istu nije odigrao niti jednu utakmicu. Iznos prijavnine za naknadno prijavljene igrače određuje Predsjedništvo prije početka svakog prvenstva.

Članak 43.
Naknadno prijavljeni igrač stječe pravo nastupa deveti dan od dana predaje prijavnice, odnosno od dokaza o uplati prijavnine. Ovakva pismena prijava mora biti upućena tajniku SLAST-a i voditelju lige u kojoj se ekipa natječe. «

Shodno sadržaju ovih članaka i sukladno ranijim zaključcima Predsjedništva, pravo nastupa u ligama SLAST-a imaju ;

-   punoljetni amaterski igrači
-   punoljetni aktivni igrači koji su nastupili ili nastupaju u klubovima registriranim u RH
-   svi punoljetni igrači ( amaterski i aktivni registrirani ) koji su se uredno prijavili u nekoj od ekipa SLAST-a do zaključno 4. kola,

Prema odlukama Skupštine i Predsjedništva lige, te odredbama Pravilnika o natjecanjima pravo nastupa u Ligama SLAST  nemaju registrirani aktivni igrači koji su nastupili ili nastupaju u ekipama  1. i  2. Hrvatske stolnoteniske lige, te neprijavljeni igrači i igrači mlađi od 18 godina.
Ukoliko bi neki od igrača ekipa iz lige SLAST nastupio u službenom susretu 1. ili  2. Hrvatske stolnoteniske lige, istog trenutka gubi pravo nastupanja u ligama SLAST-a.

Točka  5. – Različito

Pod ovom točkom se na prijedlog Gorana Tonkića i Tihomira Sigurnjaka diskutiralo i zaključilo da je za potrebe Lige SLAST, odnosno za potrebe konstantnog uređivanja i ažuriranja web stranice Lige, korisno i potrebno kupiti rabljeno prijenosno računalo sa mrežnom karticom za internet ( po cijeni do 1.000,00 kuna ).
Prijenosno računalo se treba odmah kupiti, vodit će se kao imovina udruge SLAST , a koristit će ga predsjednik lige i osoba koja ažurira i održava web stranice Lige.

Sjednica počela u 18,00 sati.
Sjednica završena u 19 sati i 15 minuta.

U Slavonskom Brodu, 12. studenoga 2007.

Predsjedništvo lige SLAST
                                        Predsjednik ;
                                           Krešimir Štetić, ing.     
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Bera11
Moderator

« Odgovor #12 : Oujak 30, 2009, 09:34:59 »

Živio precjednik!
Kratko i jasno...
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #13 : Oujak 30, 2009, 10:46:47 »

Hm,da....što se tiče pravilnika sve je iscrpno opisano i prikazano.
Dakle riješeno.
Ako sam ja dobro shvatio ovu dvojicu momaka,oni su većinom na fakultetu pa i nemaju baš previše vremena za igrati SLAST.Ali eto odigrali bi ponekad kad im obaveze dozvoljavaju.
Dosta toga je napisano,neke stvari o kojima bi se moglo razmisliti,a možda i promijeniti.
Vidimo  iz priloženog da su se u povijesti mijenjale neke stvari.
Meni je zapelo za oko u "zg" postu gdje se dotakao mlađih igrača i spomenuo Martina.Stvarno to je očiti primjer da kad je napokon dočekao pravo nastupa svojom punoljetnošću,morao je napustiti SLAST i otići u ZG(ili gdje već)
Dobro nije napustio,igra on kad stigne ali to je ipak rijetko.Neću spominjati druge,osim jednog kojeg čeka ista sudbina ako se budemo kruto držali pravila.
Administrator Domacc,često spominjan pod temama 5 MŽL također nema pravo igrati ligu SLAST.I također će kad stekne pravo vjerovatno na fax Huh? Huh?.
Često smo isticali njegov napredak u 5 MŽL,a on je to ostvario sa jedva jednim treningom tjedno i igranjem 5 lige jednom u mjesec dana.
Razmislite koliki bi mu napredak bio da je igrao SLAST sa svim ovim odličnim igračima.
Zato ja mislim da se neka pravila mogu i promijeniti odlukama predsjedništva.

"...ja sam za mir.." reče cigo kad su ga vodili na vješala radi krađe Angel
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #14 : Oujak 30, 2009, 11:15:04 »

Zagi ne se srditi 8) 8)

Forum i je tu da se svaki konstruktivan prijedlog razmotri,obrazloži itd.
Mislim da Bera nije likovao,nego samo iskazao zadovoljstvo da nema nejasnoća po pitanju igranja drugoligaških igrača.
Samo ti nastavi s pisanjem postova i odgovora na svakoj temi.... Angel Angel
Evidentirano

Str: [1] 2 3
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!