SLAST
Travnja 20, 2026, 10:47:28 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: 3. HL (21. i 22. kolo) - 03.05.2009.  (Posjeta: 6307 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #15 : Svibnja 04, 2009, 13:04:40 »

Citat: stjepan
Moram ispraviti vlastiti netočan navod i ispričati se Beri kojega sam ispravljao, a on je bio u pravu. Dakle, točan rezultat meča OŠB 2 - BJELOVAR je 2:4 kako je Bera i napisao, a ne 1:4 kako sam ga ispravljao. Nisam bio jučer u Brodu, a linija sa Zvačkom loša, ja razumio 1:4. Sorry Bera, i ostali...

Auuuuuu Stjepane kakav propust  Tongue poslije tvog posta ja pokidao listić kladionice jer sam se kladio na 2:4 doh doh doh ne mogu vjerovati da si ti to napravio. idiot idiot
Pa bio sam uvjeren da si bio na utakmici i da raspolažeš egzaktnim podacima,ovako sada  srednjaci
Evidentirano

stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #16 : Svibnja 04, 2009, 22:00:06 »

Tako ti i treba kad se kladiš na poraz OŠB, makar u pitanju bila i OŠB 2 (s igračima iz OŠB 3) i makar u pitanju bio Bjelovar. Uvijek postoji put i način kako doći do pobjede. Kladi se na OŠB, pa tu si bar na izvoru informacija... E, Mata, Mata...
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Bera11
Moderator

« Odgovor #17 : Svibnja 21, 2009, 09:21:58 »

Liga je gotova, Brod je ostao, na svu sreću, ali nešto me zanima kako se određuje poredak ekipa na kraju?
Na Brod openu sam vidio da se Toma Brnčić i Kulej nešto prepiru oko poretka ekipa.
Konkretno radi se o 4 mjestu 3 lige. Mi smo treći tu mena spora, ali zanimljivo je između Novske i Limpresa.
Kada se pravi tablica između Četvorke, Limpresa i Novske onda je Novska 4 jer ima bolju set razliku, ali
ako gledamo međusobni skor, Limpres je bolji jer je pobijedio Novsku 4-1 a izgubio od Novske 4-3.
Znači pitanje glasi: da li se gleda ukupna tablica između tri ekipe (kako je napravio Kulej) ili se, nakon što se utvrdi da je Četvorka treća ,gleda međusobni skor između Novske ili Limpresa? (kako tvrdi Toma)
Možda Travar ili Stjepan znaju bolje malo propozicije i gdje se propozicije mogu naći?
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #18 : Svibnja 21, 2009, 11:02:41 »

Dobro pitanje. Bilo je dosta krugova na kraju 3. HL, 2 dvostruka (OŠB i Bjelovar te Graničar i Strmac) kod kojih je sve jasno s tim da su kod Graničara i Strmca odlučivali setovi, te ovaj trostruki s 3 ekipe. Evo što kaže članak 45. "Pravilnika o sustavu stolnoteniskih natjecanja" s tim da taj članak regulira 1. HL, ali smatram da se primjenjuje i vrijedi za sva ligaška nadmetanja:

"...Ako prilikom određivanja redoslijeda dva ili više klubova imaju jednaki broj osvojenih bodova, njihov se plasman određuje samo iz rezultata njihovih međusobnih susreta, uzimajući u obzir postupno broj osvojenih bodova, omjer pobjeda i poraza pojedinačnih partija, dobivenih i izgubljenih setova,te dobivenih i izgubljenih poena. Ukoliko je nakon izvršenih gornjih radnji mjesto jednog ili više članova grupe određeno, a ostali su još uvijek izjednačeni, cijeli postupak se ponavlja, uzimajući u obzir samo međusobne rezultate članova grupe koji su ostali izjednačeni..."

Dakle, u ovom slučaju najprije se radi minitablica 3 ekipe iz koje je jasno da je najbolja Četvorka sa sve 4 pobjede i 8 bodova. Dalje, obzirom da su na toj tablici Limpres i Novska bodovno poravnati, gleda se omjer pobjeda i poraza pojedinačnih partija, a tu je Novska bolja jer ima 10:15 tj. -5, a Limpres ima 7:13 tj. -6. Dakle, Četvorka je na kraju lige 3., Novska je 4., a Limpres 5. To znači da je Darko Kulej ispravno stavio poredak na webu Regije.

Moram priznati da sam i sam bio u dilemi i da sam smatrao da se kod istih bodova Limpresa i Novske na minitablici od 3 ekipe tada gleda njihov međusobni omjer po kojem je bolji Limpres, ali eto, nije tako. 

« Zadnja izmjena: Svibnja 21, 2009, 11:06:43 stjepan » Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #19 : Svibnja 21, 2009, 12:58:59 »

Dobro je znati,jer ne znaš kad će trebati  kava čak se i rimuje Tongue Tongue.

Citat:
Na Brod openu sam vidio da se Toma Brnčić i Kulej nešto prepiru oko poretka ekipa.

Ja mislim da je Toma pokušao šiljiti zob  lol lol

Mislim da je i logično ovako,jer čim se pravi mini tablica trojice ona je i najmjerodavnija.
Dakle međusobni susret dvaju ekipa tek ako je sve isto npr. da su im i partije bile 10-15

A ja sam na Brod openu čuo kad se Kulej žalio što ga je kao nositelja  u grupu dopao Latinović kao podnositelj. biti ce dobro
Nije mu bilo logično objašnjenje da je on 3 liga a Latin 4 liga. doh
Evidentirano

Bera11
Moderator

« Odgovor #20 : Svibnja 21, 2009, 14:26:56 »

A onda je došao Župan i razbio ga, pa je to vidio Darko pa razbio Župana, a prije toga Šulina razmontira Darka,
i na kraju Latin kaže: Ajd, da završimo tu priču pa razbije Darka...i isčupaše repu..
Evidentirano
goc-sisak
*
Klub: Sisak

« Odgovor #21 : Svibnja 21, 2009, 23:41:52 »

Pozdrav svima, evo prvi put se javljam na ovom forumu, a po nadimku se i lako shvati tko sam...
Kao prvo malo me zaintrigirala ova rasprava oko plasmana ekipa, nejasan mi je ovaj dio:
" Ukoliko je nakon izvršenih gornjih radnji mjesto jednog ili više članova grupe određeno, a ostali su još uvijek izjednačeni, cijeli postupak se ponavlja, uzimajući u obzir samo međusobne rezultate članova grupe koji su ostali izjednačeni"
I nakon toga se zaključuje da je ipak Novska ispred Limpresa iako je u međusobnim dvobojima uspješniji Limpres? Pa zar ne piše da se, nakon što se jedno mjesto odredi, (u našem slučaju četvorka) dalje gleda međusobne rezultate članova koji su izjednačeni, dakle bez da se uzima u obzir utakmice sa četvorkom. Ne znam da li sam nešto krivo shvatio, ali ok, to sad ni nije toliko bitno.
Zapravo se javljam prvenstveno zato da mi netko odgovori hoće li se održati turnir kojeg je kulej često spominjao i na kojem bi igrali samo igrači iz ove naše lige. Ako netko zna hoće li tog turnira biti i kada i gdje bi se održao bio bih mu zahvalan da mi javi...
Lijep pozdrav!
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #22 : Svibnja 21, 2009, 23:53:21 »

Pozdrav i tebi i naravno dobrodošao. klanjanje
Dakle ako sam ja dobro skužio,a mislim da jesam.
Mini tablica:
Četvorka 4:0..........
Novska    1:3    10/15 partije (-5)
Limpres    1:3     7/13  ---     (-6)
Dakle nisu potpuno izjednačeni u mini tablici i ne gleda se njihov međusobni omjer.

Povodom turnira nisam mjerodavan  kava  pričekaj experta Beru da se javi gitara
Evidentirano

Bera11
Moderator

« Odgovor #23 : Svibnja 22, 2009, 00:23:57 »

Ma i meni se činilo u prvi mah da se gleda međusobni skor novske i limpresa, ali piše da se pravi mini tablica u kojoj se gledaju mečevi, pa setovi pa poeni a tek onda se gledaju međusobni susreti.
A mi prvo vidimo da je četvorka 3 , pa onda odmah idemo na međusobni skor novske i limpera ne gledajući setove i poene, zato nam se u prvi mah čini da je Kulej pogriješio, ali kako
se itko usuđuje sumnjati u pravednost, mudrost i visprenost našeg dragog predsjednika??

Što se tiče turnira, pitao je Kulej  Akana i mene za 30.05 i turnir ali meni je to previše tenisa i neću ići a ni Župan također. a Akana su već i klinci počeli razbijati tako da ne želi biti vreća za napucavanje Grin
Pazi niz, 26.04. gostovanje u virovitici i pitomači, pa 03.05 strmac i limpres, pa 10.05 turnir u osijeku, pa 16.05. brod open, a između toga tri kola lige slast, a u 6 mjescu 7.6 pojedinačno prvenstvo lige slast pa 28.06 turnir 108. previše brate, leđa mi se raspadaju, jedva se ustajem...a da,  na ženu i djecu sam zaboravio...
Više mogu izdržati pod vodom nego u stanu... Wink
Evidentirano
goc-sisak
*
Klub: Sisak

« Odgovor #24 : Svibnja 22, 2009, 13:27:34 »

ahaaaaaaaaa, sad mi je sve jasno u vezi sa plasmanom Smiley
A šta se tiče ovog natjecanja, hoće li onda uopće biti održano ili neće biti ništa od toga??? Ja npr. taj vikend (30.-31.) isto nikak ne mogu igrat. Uglavnom ako bude šta valjda će Kulej i objavit na stranicama lige... Pozdrav do čitanja.
Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!