SLAST
Srpnja 30, 2026, 12:37:43 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: IDEJE ZA NAREDNU SEZONU 2010/11  (Posjeta: 2109 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Travar
Klub: STK BROD

« : Veljae 19, 2010, 08:58:55 »

Kako vrijeme odmiče i kako se stanje u 1. ligi sve više komplicira, te obzirom na zaista veliku kvalitetu i izjednačenost gotovo svih ekipa u 1. ligi, sve češće se javljaju nove ideje za narednu sezonu. To su slijedeći prijedlozi - ideje ;

1. - Dosta naših članova mi je već predložilo da se za narednu sezonu napravi proširenje 1. i 2. lige sa sadašnjih 10 na 12 ekipa, čime bi se sačuvalo sve kvalitetne ekipe 1. lige (nitko nebi ispao) i kojima bi se pridružilo 2 prvoplasirane ekipe iz 2. Lige ( očito Exteh i Sredanci ).  U ovom slučaju bi u 2. ligi ostalo 8 ekipa, pa bi se u tu ligu moglo pridodati još 4 nove ekipe ( kojih će po najavama zasigurno biti ).
Međutim ako bi broj novih ekipa bio veči od 4 onda se po meni stvari kompliciraju i nebi se moglo formirati 2 lige od 12 ekipa, nego bi se trebalo iči na formiranje 3. Lige.

2. - Ja predlažem da razmislimo i o mogućnosti jednokružnog igranja liga, što bi značilo da nakon jesenskog dijela praktički završi ta sezona i netko ispada, a netko ulazi u ligu. Isto važi za proljeće. Na ovaj način bi dobili na napetosti u natjecanju i na većoj dinamici izmjene ekipa 1. liga - 2. liga. Jedini problem je što to malo poskupljuje ligu ( 2 garniture pehara za prvake 1. i 2. lige umjesto dosadašnje jedne ), pa bi po mojim procjenama ekipne godišnje kotizacije trebale narasti sa 450 na  550 kuna.  

Evo za razmišljanje, pa izvolite iskazati ovim putem svoja mišljenja !!
« Zadnja izmjena: Veljae 19, 2010, 08:59:20 Travar » Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #1 : Veljae 19, 2010, 15:13:49 »

I tako je ova tema otvorena i slab odaziv je na njoj.Valjda se smišljaju odgovori.No ne vjerujem...lakše je uz kavu laprdati.

članak 1: ovdje ću za sada samo napisati da Sredanci još moraju proliti dosta znoja da bi se plasirali u 1 ligu jer mi ne podcjenjujemo svoje prijatelje iz Kuta,Mrava,Lutalica,Oriovca...itd i znamo da nas čeka još dosta teških okršaja-Već slijedeće kolo idemo na noge zahuktalim Lutalicama.
U svezi glede proširenja izjasnit ću se kad rasprava malo odmakne.

članak 2: Ovo mi se čini cool...jer mislim da se tada ne bi moralo raspravljati o članku 1 i ne bi bila tolika sramota ispasti u niži rang jer se dotična ekipa može vratiti za 6 mjeseci u elitne postrojbe.
Evidentirano

Stjepko
Nova Liga: AD VIDAKOVIĆ
Klub: STK STRMAC

« Odgovor #2 : Veljae 19, 2010, 19:11:58 »

Nezahvalno mi je komentirati tvoje prijedloge kao član ekipe koja je u konkurenciji za ispadanje,ali mislim da svaki prijedlog zaslužuje razmatranje,iako mislim da bi to donijelo dosta problema oko gustoće termina bez produžavanja sezone.Ima dosta vremena do plenuma pa ćemo vidjeti.U svakom slučaju podržavam svaki prijedlog koji pridonosi kvaliteti i neizvjesnosti natjecanja.
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #3 : Veljae 19, 2010, 22:59:17 »

Pobornik sam 1. varijante odnosno uvođenja 3. lige, naravno ako bi bilo dosta klubova. Pa da se prijave i samo 4 nove ekipe koliko se najavljuje, to je 24 i imali bi 3 lige sa po 8 klubova. Smatram da bi to ujednačilo kvalitetu unutar svih liga jer sada imamo situaciju da 2-3 ekipe iz 1. lige kvalitativno zaostaju za ostalima, a isto tako 2-3 ekipe iz 2. lige znatno prednjače pred ostalima. Događa se da stalno isti ispadaju i ulaze.

U ovoj varijanti moglo bi se igrati trokružno što bi bilo 21 kolo ili samo 3 više od sadašnjih 18 što ne bi trebao biti problem. U dvokružnoj varijanti 14 kola mislim da bi bilo premalo.

To bi u ovoj varijanti značilo da bi zadnje 2 ekipe iz 1. lige ispale kako je i predviđeno, a iz 2. lige nitko ne bi ušao u 1. ligu (sorry Mata, Exteh i Sredanci bi bile žrtve). Ako bi se javile još 2 nove ekipe (ukupno 6), onda bih 1. ligu ostavio na 10 (ispadaju zadnje 2 ekipe u 2.ligu, iz 2. lige ulaze prve 2 ekipe u 1. ligu kako je i planirano). Tada bi 2. ligu činila 2 zadnja prvoligaša te drugoligaši od 3. - 8. mjesta, a u 3. ligu bi išla 2 zadnja drugoligaša i 6 novih ekipa. Prva liga sa 10 ekipa igrala bi se dvokružno, a 2. i 3. liga trokružno.

Moj skromni prilog raspravi.
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #4 : Veljae 19, 2010, 23:06:10 »

jer sada imamo situaciju da 2-3 ekipe iz 1. lige kvalitativno zaostaju za ostalima,

Dobro, ovaj mi navod baš i ne drži vodu jer zaostaje samo 1 ekipa, a nekoliko ih je u nekoliko bodova ... ali ne možeš uvijek sve posložiti i argumentirati idealno.
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
rakun
Nova Liga: Posavac
Klub: STK Posavac - Kaniža

GOSPODIN moj i BOG moj !!!

« Odgovor #5 : Veljae 20, 2010, 10:58:57 »

Citat: Travar
1. - Dosta naših članova mi je već predložilo da se za narednu sezonu napravi proširenje 1. i 2. lige sa sadašnjih 10 na 12 ekipa, čime bi se sačuvalo sve kvalitetne ekipe 1. lige (nitko nebi ispao) i kojima bi se pridružilo 2 prvoplasirane ekipe iz 2. Lige ( očito Exteh i Sredanci ).  U ovom slučaju bi u 2. ligi ostalo 8 ekipa, pa bi se u tu ligu moglo pridodati još 4 nove ekipe ( kojih će po najavama zasigurno biti).

Moje je mišljenje da je sistem 1. i 2. liga sa 12 klubova odlična kombinacija, barem za nas koji trenutno neigramo( iz razno raznih razloga ) a igrat ćemo iduću sezonu!
Ako uopće smijem komentirat???  lol lol lol
« Zadnja izmjena: Veljae 20, 2010, 12:02:28 Domacc, Razlog: ispravljen citat » Evidentirano

Nije bitno što kaže,nego je bitno TKO kaže!
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #6 : Veljae 25, 2010, 23:58:26 »

Citat: Travar
Dosta naših članova mi je već predložilo da se za narednu sezonu napravi proširenje 1. i 2. lige sa sadašnjih 10 na 12 ekipa, čime bi se sačuvalo sve kvalitetne ekipe 1. lige

Sve očekujem da se javi bar jedan od tih članova koji to predlaže da malo i obrazloži temu. kava ovako malo djeluje da je to tema iz nagrađivanog filma "Spašavanje vojnika Ryana"  nemam pojma

Evidentirano

Travar

« Odgovor #7 : Veljae 26, 2010, 00:11:28 »

To su bili uglavnom dečki iz ekipa sa donjeg dijela tablice lige, ali isto su rekli i pojedinci iz vodećih ekipa Lige.
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #8 : Veljae 26, 2010, 11:52:04 »

Nije da mene zanima tko su dečki...nego nek se malo uključe u forum da malo razglabamo o tome. kava
Evidentirano

Travar

« Odgovor #9 : Veljae 26, 2010, 12:43:37 »

Ehhh, ajde ih natjeraj ! idiot nemam pojma
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #10 : Veljae 26, 2010, 14:43:54 »

Ma zašto bih ih ja ili ti "tjerali" no nećemo valjda uz kavu proširivati ligu  kava
Argumente na stol...otvoreno i ISKRENO (ovo naglašavam)
Evidentirano

Travar

« Odgovor #11 : Veljae 26, 2010, 14:53:52 »

Dakako da nećemo krojiti ligu uz kavu. Na Plenumu će svatko moći iznijeti svoj prijedlog uz obrazloženje razloga za izmjenu dosadašnjeg ustroja i pravila, i onda što se večinom izglasa tako će biti.
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #12 : Oujka 09, 2010, 12:15:51 »

Ovdje bih nastavio priču o neodigravanju utakmica u roku.
Pa sa 12 ekipa idemo na 22 kola ,još gušći raspored,još više obaveza.Po sadašnjem stanju opcija 3x8 je raelnija jer bi onda mogli igrati svaki treći tjedan pa bi valjda ispoštivali sve rokove.
Sam Bog zna koliko će se ekipa još prijaviti za SLAST,optimistične prognoze govore bar još 4...mada iskustvo od lani govori da to i ne bude tako na kraju.Mnogi pričaju pa odustanu.
Koliko ja vidim dosta ekipa igra samo s 3 igrača,ostali su na spisku  forme radi.Čast izuzecima ,ali tako je.
Neću govoriti za druge,ali ono što znam je slijedeće:
Mi smo prije dvije godine napravili dvije ekipe jer je pred početak sezone 2 liga  brojala samo 5 ekipa da bi do kraja ipak došla do 8.Nekako je to išlo,međutim ove godine situacija nije sjajna.Iako nas ima 12 na spisku (7+5) činjenice govore drugačije...praktično nas igraju po trojica u ekipi znači jedva 6.
Ostali su samo na broju ako se ponekad odluče doći na utakmicu.
Mi ćemo na kraju sezone morati sjesti i razmotriti situacija,ali po svemu sudeći "smrdi" na spajanje u jednu ekipu. Huh?
Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!