SLAST
Svibnja 13, 2026, 20:04:45 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9
  Ispis  
Autor Tema: NOGOMET  (Posjeta: 28909 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #105 : Srpnja 12, 2010, 00:19:30 »

Zašto volim španjolski nogomet Stjepane?Pa ljudi stalno teže igri,ne napucavaju loptu bez veze čak ni u kritičnim trenucima.
Ovo sa Čileom nije pošteno i ne opravdavam,ali Španjolci su imali rezultat koji ih vodi dalje ,a ako prime gol ispadaju...zar su trebali srljati.
A takvih stvari je bilo i u ligi prvaka Leverkusen i  čini mi se Monaco  15 minuta se nisu napali. Huh?
Danska i Švedska na EURU (mislim 2004) igraju 2:2 točno onim rezultatom kojim su sigurni u prolaz ,a izbacuju Talijane. nema pojma
I za kraj mislim 1982 poštene Njemačka i Austrija dogovaraju rezultat 1:0 kojim idu u drugi krug ,a ispada Alžir koji je dobio Nijemce...
 ljut
Nisam gledao 1 poluvrijeme,ali sad sam vidio par startova  strah...van Bommel i Heitinga nakon karijere mogu slobodno u šumariju,na motorne pile.
Mislim da se nema šta komentirati i da bi bilo žalosno da su takvi idioti prvaci svijeta.Iako su imali šanse i za to. lose
Isto tako mislim da dugo,a možda i nikad neće jer uvijek imaju problema u ekipi.
Definitivno je jasno da van Persie MORA igrati.Čovjek u 7 utakmica igra za nulu (0) i ne mijenja ga se.
Da ne govorim da se u toj reprezentaciji uvijek osjetila podjela na crne i bijele igrače...čak mislim da je van Basten prije par godina forsirao samo "bijelu" momčad,
dok im sada crni igrači samo vodu nose.A Nizozemska je kao Europa i nama dijeli packe.
Nakon ovih brutalnih startova moram zapitati zar je ovo nogomet koji vi prefrirate pa ste poželjeli da Nizozemska bude prvak. kk

Iako nisam zadovoljan načinom osvajanja mislim da je Španjolska zasluženo prvak. pehar
Eto ja sam kao neznalica vjerovatno slučajno,početničkom srećom čak i pogodio tko će biti prvak  postovanje
Evidentirano

zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #106 : Srpnja 12, 2010, 00:41:48 »

Mata, slažem se. No, priznaj da si samo potvrđivao što je i hobotnica Paul. Mislim ,to su za mene gluposti, živa sreća... No, eto tko se sjetio toga je i zaradio uz odlicnu predozbu. Moze prodati hobotnicu za 30 000 eura, ili moze ju zadrzati pa ne bih se cudio da taj hotel (mjesto) gdje hobotnica "stanuje" postane turistička destinacija  Roll Eyes
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #107 : Srpnja 12, 2010, 00:45:15 »

Navijao sam za Španjolce, zbog Inieste, Xavija i ville, mislim da Nizozemci tuku od prvog dana turnira i a ne mogu sa dvojicom igrača dobili prvenstvo, iako su imali meč loptu (roben). Oni startovi nizozemaca su za zatvor i to je razlog više zašto mi je drago što su Španjolci prvaci. A i rekao sam na početku da će španjolci biti prvaci, samo ne znam da li sam poslo post... Cheesy
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #108 : Srpnja 12, 2010, 08:39:53 »

Priznajem Mata zasluženu pobjedu Španjolaca, Nizozemcima se osvetili Robbenovi promašaji, dva puta ide sam na golmana i ne zabije... Da je sudac sudio kako treba, do produžetaka ne bi ni došlo, bila su bar 2 izravna crvena kartona za Nizozemce i još 2-3 puta je mogao dati drugi žuti, tada bi ih Španjolci lako dobili... Zato mi djeluju glupo Beusanovi komentari u smislu "to je finale pa nije htio dati crveni i sl.", pa čekaj malo, ako postoje pravila nogometne igre, treba ih jednako primijeniti na seoskoj utakmici i u finalu SP-a, pravila su pravila. To je isto kao kad bi Matu ili mene kažnjavali za servis iz ruke u 2. ligi SLAST-a, a Timi Bollu to tolerirali u finalu SP-a...

Očito do tad odlične ekipe (Njemačka, Nizozemska) kad igraju protiv Španjolaca, ne mogu doći do izražaja, zaključak je da su Španjolci onda ipak bolji. Nizozemska je s onim startovima pretjerala i to sigurno nije nogomet koji netko može preferirati, navijao sam za njih jer su do sada igrali dobro, bili efikasni, davali su i primali, na njihovim je utakmicama bilo najviše golove i iz razloga što su dvaput bili u finalu i nisu osvojili jer su domaćini bili favorizirani. Znam tu povijest njihovih problema i podjele na crne i bijele (slučaj Seedorf), ali na ovom SP toga čini se nije bilo...

Španjolci su zasluženo dobili finale, ali mene nisu ničim dojmili, prvak svijeta je ekipa koja je u 7 utakmicama dala 8 golova što je sigurno antirekord, u nokaut fazi 4 puta po 1:0 itd., ali tako se osvaja titula i to je to, cilj opravdava sredstvo. Ostala 3 polufinalista su po meni igrala ljepši, atraktivniji i efikasniji nogomet, ali pokal ode u Madrid i tu je priči kraj.
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator

« Odgovor #109 : Srpnja 12, 2010, 15:11:43 »

Sve vidi Oko sokolovo
Beusan: Španjolci za naslov mogu zahvaliti sucima!

Mateo Beusan kritizirao je nove svjetske prvake koji su, po njemu, imali sudački vjetar u leđa. 'Oni su kao reprezentacija dobili tri najveće sudačke pomoći na SP-u, od grupe pa do četvrtfinala. A da ne govorim što bi se dogodilo da su opet izgubili zbog Webba', rekao je HTV-ov sudački ekspert.
Iako su forsirali napadački nogomet, igrali vrlo atraktivno, dominirali protiv Njemačke (polufinale) te Nizozemske (finale), malu sjenu na povijesni uspjeh Španjolske bacit će sudački vjetar u leđa.

I Mateo Beusan, HTV-ov sudački ekspert, zagovornik je teze da su novi svjetski prvaci u ključnim trenucima dobili sudački 'poguranac'. Najviše se to odnosi na natjecanje po skupinama kada je najbolja momčad Starog kontinenta iz 2008. visila o niti, ali i u kasnijoj fazi sve do četvrtfinala.

"Španjolci mogu zahvaliti sucima što su uopće prvaci! Oni su kao reprezentacija imali tri najveće sudačke pomoći – od grupe preko osmine finala pa sve do četvrtfinala. U ovom finalu, ne dao Bog da su izgubili! S Webbom su izgubili prvu utakmici protiv Švicarske i da su opet poraženi, Webb bi za njih bio smrtni slučaj", izjavilo je popularno Oko sokolovo pred kamerama HTV-a.

U svakom slučaju, mišljenja je Beusan, FIFA je pogriješila prilikom odabira 39-godišnjeg Engleza za suca velikog finala SP-a. Nažalost, to se pokazalo točnim tijekom 120 minuta paklenog obračuna dviju ipak najboljih momčadi u Južnoj Africi.

Net.hr
12.07.2010.
« Zadnja izmjena: Srpnja 12, 2010, 15:16:22 stjepan » Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
zg
Brisač Postova

« Odgovor #110 : Srpnja 12, 2010, 15:44:08 »

NIJEMCI SVE ZNAJU   Wink
Citat:
Oni su luđaci, bit će prvaci
Nijemci u šoku: Španjolci su savršenstvo bez mane!
Uvjeren sam da će Španjolci osvojiti SP. To je čudesna momčad, majstori ove igre i to se može vidjeti u svakom dodavanju. Nemoguće ih je pobijediti, imaju nevjerojatnu mirnoću i samopouzdanje. Bili su apsolutno bolji od nas u svakom pogledu

MOŽDA SE ZBOG PODCRTANOG NAVIJALO

Prvi Furijin naslov svjetskog prvaka u povijesti u Španjolskoj je izazvao nezapamćenu ludnicu. Milijuni ljudi preplavili su sve gradove te države i do ranog jutra sangrijom zalijevali najveći uspjeh svoje reprezentacije. Mnogi navijači ostali su bez glasa, a neke navijačice i bez odjeće.

FIFA MALO MULJA, MALO PUNO MULJA

Suci su na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi donijeli čak 96 posto pravilnih odluka, tvrdi se u studiji koju je naručila Sudačka komisija FIFA-e.

I ZA KRAJ  (COPY PASTE)l

ako njemu pričat iz fotelje sa dnevnicama za koje ljudi rade cijeli mjesec, sramota

FIFA je ocito pogrijesila sto ovog "sveznajuceg" beusana nije pozvala u afriku i specijalno za njega nabavila neki stroj koji ce mu omoguciti kretanje po mogucnosti iznad terena te tako omoguciti da on sudi vazne utakmice jer ocito taj sve zna i nepogrijesiv je...ako ima itko razuman i tko se razumije u sport nece vise dozvoliti da nas ovaj beusan maltretira sa malih ekrana

"Iako su forsirali napadački nogomet, igrali vrlo atraktivno,"
wtf!? Imas pravo novinaru 8 pogodaka u 7 utakmica pravi napadacki nogomet nema sta, a ona njihova dodavanja u obrani po 10 minuta su zbilja su atraktivna

To je zato jer se ekipe brane protiv njih. Cak i Njemacka koja je zabila po 4 komada Argentincima i Englezima je igrala defanzivno inace bi ih Spanjolci pojeli sa onim veznim redom koji oni imaju.

eventualni faul na robenu je van sesnajsterca. i pustena je prednost nema povratka nazad, niko mu nije kriv sta nije paa kad je triba past.

spanjolci su uz veliku pomoc fife dosli do finala,prva utakmica webb ne dosuđuje penal i produzuje utakmicu 7 minuta; druga utakmica villa udara igraca hondurasa i ne dobiva crveni karton a zna se zasto,ceka ih teska utakmica protiv cilea a torres nije u formi i isti taj villa zabija prvi gol sa 40 metara protiv cilea gdje nije trebao uopce igrati tu utakmicu ; protiv portugala zabijaju gol iz zaleđa,nepravedni crveni karton portugalcu; protiv paragvaja sudac ne ponavlja penal paragvajcima,dosuđuje izmisljeni penal za villu; protiv njemaca na kraju prvog poluvremena ramos rusi ozila izvan 16 metara i ne dobiva crveni karton,sudac ne svira u 90 minuti prekrsaj na 16 metara nad svajnijem; protiv nizozemske gol pada nakon sto webb nije htjeo vidjeti korner,pa zatim faul nad nizozemcem elijom na lijevoj strani i upitno je da li je nakon prvog ubacaja torresa prema iniesti zaleđe

Ja sam od početka bio za Argentinu, ali ne može se igrat samo s napdačima treb a i neki vezni i obrana, tu je se maradona zajebao nije još messi došao do vrhunca moći nem ože nosit breme reprezentacije, iduće je njegovo.

Tko gubi ima pravo da se ljuti, pa tako i Beusan koji je navijao za Nizozemsku. Svidjelo se nama ili ne Spanjolska je prvak. Sto se tice sudaca, masovno se grijesilo i sada tu izmisljaju toplu vodu. Sto ne uvedu pregledavanje snimaka, vec samo kokodacu kao generali poslije bitke ?
Jok, to se nece uvesti sve dok postoje veliki i mali. Mozda su Beusana trebali poslati da sudi, izgubio bi se vise na utakmici od onoga sto gleda onoj noge i dekolte.

I ZA KRAJ, ETO NE ZNAM NEKOG TKO SE NJE DOBRANO NASMIJAO NA OVO

http://www.youtube.com/watch?v=DD21kLPfaXM

« Zadnja izmjena: Srpnja 12, 2010, 16:32:29 zg » Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #111 : Srpnja 12, 2010, 16:55:08 »

Navijao sam za Nizozemce  Angel ,ali kada je Dejong onako pokvareno išao kopačkom u prsa Alonsa , a da ovaj to nije vidio ... katastrofa... i ono simpatizera što su imali izgubili su svojom grubom i glupom igrom ... nogomet je nogomet , a ne kungfu...
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #112 : Srpnja 12, 2010, 21:35:46 »

Idemo redom:
1.Beusan je dojadio svima...njegove opservacije i objašnjenja su u najmanju ruku čudna.Najsmješnije mi je kad ona zaleđa,kad je momku s velikim nosom baš nos u zaleđu on kaže kako je sudac bio koncentriran i to vidio...ma k...c je vidio nego slučajno pogodio.I kad već sere zašto onda javno ne kaže ono što ja tvrdim da sve konce vuče krovna organizacija...naravno ne smije
2.Zbog svega ovog navedenog sam i tipovao na Španjolsku,jer oni na Svjetskim baš i nemaju nikakvih uspjeha pa sam išao tom logikom,uz naravno to što imaju dobru ekipu.
3.Ona teorija o Europljanima koji nisu osvojili van Europe.Pa i Brazil je osvoji jednom samo u Europi,ali davno dok nije bilo ove komercijalizacije.Išlo se zacrtanim redosljedom da ga ne ponavljam.E onda je došla 2002 i prvo SP u "trećem" nogometnom svijetu.To je osvojio Brazil.2010 JAR,drugo SP u "trećem " svijetu i gle čuda EUROPA.
4.Da ,Španjolska nije impresionirala golovima,ali se ne može reći da nije htjela igrati..no svi su se zavlačili u 16 metara i čekali kontru.
Pa i opjevana Njemačka je veći dio utakmice sa njima izgledala kao kirvajska momčad.

Na žalost guranja je uvijek bilo i bit će....samo se pobjednici pamte ovo se zaboravlja

Citat: zg
Mata, slažem se. No, priznaj da si samo potvrđivao što je i hobotnica Paul. Mislim ,to su za mene gluposti, živa sreća...

Ovdje ne kužim s čime se slažeš  nema pojma,a trpaš me u koš s tom ažbahom,ja se ne kladim niti sam htio nekome reći da se kladi na Španjolce no od prvog dana sam gurao svoju teoriju pa ako je to glupost i sreća...nek tako i bude.
A tebi zg evo javna pohvala što si otvorio ovu temu  postovanje champion iako si totalno antinogometni tip
Evidentirano

zg
Brisač Postova

« Odgovor #113 : Srpnja 12, 2010, 21:57:22 »

Mislim da je Beus u jednoj emisiji malo popljuvao FIFU... ali generalno mislim da je mnogima dojadio.

A ovo, slažem se, se odnosi na sve što si napisao u tom postu. Ovo što je hobotnica pogađala su za mene gluposti i živa sreća. Ne vjerujem u nikakve vidovnjake, prognozere, samo eto da su neki ljudi, bića, što više ponekad srečkovići.  Skeptičan sam u te teorije, zakon brojeva, no vjerojatnosti postoje, baš sam neki dan rijesavao zadatke o tome, tako da ima tu istine, i tu nemam što reći, dok pogađaš, to pije vodu. Bravo

A tema je uspjela. To mi je drago. Ponesto sam naucio.
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #114 : Srpnja 12, 2010, 22:28:05 »

Johan Cruyff, legendarni nizozemski nogometaš i sudionik finala Svjetskog prvenstva, prilično se direktno obrušio na svoje zemljake i njihov "finalni antinogomet"...
- Pitali su me prije finalne utakmice hoće li i može li Nizozemska odigrati kao i Inter u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone. Rekao sam da nema šanse, jer mi Nizozemci mrzimo takav nogometni stil, nikada ga nismo niti primjenjivali. No, onda je krenula utakmica - rekao je Cruyff i nastavio:
- Bio sam u krivu i bio sam razočaran. Neću reći da su svi igrači Nizozemske takvi, ali velika većina njih je u finalu bježala od lopte. Nisu tražili loptu. Igrali su grubo, prljavo, vulgarno i nevjerojatno žestoko prema suparnicima. Bio sam žalostan jer Nizozemska ima svoj stil, gradili smo ga desetljećima i desetljećima prije. No, dobili smo od njih nešto sasvim drugo.
Cruyff je rekao dalje:
- Ne znam kako su takvim putem Nizozemci tražili satisfakciju i uspjeh. Igrali su pravi antinogomet i drugačije nisu mogli završiti. Meni je to osobno odvratno. Tražili su suparničke noge i tijelo, a lopta ih nije zanimala niti malo.
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #115 : Srpnja 12, 2010, 23:27:31 »

Citat: stjepan
Priznajem Mata zasluženu pobjedu Španjolaca, Očito do tad odlične ekipe (Njemačka, Nizozemska) kad igraju protiv Španjolaca, ne mogu doći do izražaja.Španjolci su zasluženo dobili finale, ali mene nisu ničim dojmili, prvak svijeta je ekipa koja je u 7 utakmicama dala 8 golova što je sigurno antirekord, u nokaut fazi 4 puta po 1:0 itd., ali tako se osvaja titula i to je to, cilj opravdava sredstvo. Ostala 3 polufinalista su po meni igrala ljepši, atraktivniji i efikasniji nogomet, ali pokal ode u Madrid i tu je priči kraj.

Čekaj malo nećemo završavati priču... nema pojma ja uopće nisam navijao za Španjolce samo pokušavao iz svoje perspektive biti realan.Svi imamo pravo na mišljenje no isto tako ja nisam vidio ono što si ti i drugi vidio u ostalim reprezentacijama.
Nizozemska je istina pobijedila sve do finala,ali nije to bilo bajno...utakmica s Danskom negledljiva,s Japanom kako-tako,Slovačku su rutinski prošli,a protiv Brazila su bili u bezizlaznoj situaciji i onda jedan "mrmak" gol sve okreće.S Urugvajom je također bilo knap čak i nakon 3:1 kad je Urugvaj smanjio bile su im pune gaće.
Njemačku sam već apsolvirao,4:0 s Argentinom nisam gledao,ali nek je bilo super no ono do toga nije bilo tako sjajno kako ste opisali.
Urugvaj mi je simpatičan i igrao je lijepo no nedostajalo je i malo sreće,a mislim da im je i golman truba,mada je skinuo neke penale.

Inače koliko ja znam i pamtim najgore i najružnije finale je i službeno proglašeno Njemačka-Argentina 1990 1:0 penal u 85 minuti strijelac Brehme 2 crvena kartona Argentincima.No pobjednik se pamti.Da je sudac bio pravi ovo bi konkuriralo za trofej najgoreg zbog Nizozemaca.A ni 94 nije bilo ljepše Brazil -Italija 0:0 Brazil na penale.

Da se osvrnem i na ovo da cilj opravdava sredstvo...ponavljam Španjolska se nije zavukla u svoj 16-erac kao Grčka 2004 i vrebala priliku nego je stalno željela igrati ali brate ne ide kraj 8 nebodera u obrani protivničke ekipe. postovanje
« Zadnja izmjena: Srpnja 12, 2010, 23:39:37 Mata » Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #116 : Srpnja 12, 2010, 23:52:18 »

Ne volim stereotipe i generaliziranje.Recimo vidim da zg ne voli Talijane,no to je valjda što ih svi okolo kao "mrze".
1982 godina...ja dijete i slušam okolo priče kako su Talijani nezasluženo prvaci.Idem ja to sve staviti na papir da mi bude jasnije.
 Italija stvarno proilazi grupu na guzove s tri remija...golman Kameruna N-Kono im poklanja gol pošto se pokliznuo .
No što se dalje događa...Talijani upadaju u grupu smrti s Argentinom i Brazilom...pobjeđuju Argentinu mislim 2:1,zatim Brazil ARG 3:0 i dovoljan im je bod s Talijanima.
Fantastični Rossi zabija 3 gola za 3:2 pobjedu Italije....ej 3 komada Brazilu nije mala stvar...u polufinalu 2:0 protiv Poljske i finale 3:1 protiv Njemačke...bilo je 3:0 i Breitner samo ublažio pred kraj iz penala.
Meni jadničku nikako nije bilo jasno kako nezasluženo ako su svima utrpali 2-3 komada. clsdtopic

1998 Francuska zasluženo...grupu prolazi onako na domaćinstvo ...1/8 finala pobjeda nad Paragvajom u 118 minuti "zlatnim golom" Blanca (stoper),1/4 finale "gaze " Italiju na penale,1/2 polufinale pobjeđuju Hrvatsku golovima čovjeka koji nikad prije ni poslije nije zabio i u finalu pod čudnim okolnostima Brazil 3:0...Ronaldo,a i ostali neprepoznatljivi,Zidane zabija dva gola glavom  lol lol
Evidentirano

stjepan
Moderator

« Odgovor #117 : Srpnja 13, 2010, 08:43:41 »

Jesmo se raspojasali, pretvorili smo stolnoteniski forum u nogometni. Dobro, u stolnom tenisu je sezona kiselih krastavaca, a u nogometu je ipak bilo SP, uz to nogomet je "pokret narodnih masa".

Glede Beusana, čovjek je stručnjak, u 90 % slučajeva ima mišljenje kao i cijeli auditorij, ali u onih 10 % slučajeva kad treba baš presuditi, onda se poziva na "slobodno sudačko uvjerenje", na "prirodni i neprirodni položaj ruke" i slične stvari. Inače, u nogometu je dosta glupih pravila koje onda sucima daju diskrecijsko pravo da odluče ovako ili onako što sa sportske strane gledano nije dobro. To je baš primjer igranja rukom, po meni bi svako igranje rukom trebao biti penal, a ne se pozivati na namjeru ili nenamjeru, prirodni i neprirodni položaj i slično. Kako sudac može znati je li igrač igrao namjerno ili nije, najčešće ne može, rijetki su primjeri kad se eksplicitno može reći da je bilo namjere (Suarez protiv Gane). To bi trebao biti faktor sportske (ne)sreće, a sad je faktor u rukama suca i njegove naklonosti. A primjere sa zaleđima je najbolje opisao Mata. Pa onda komentari na 2 evidentna direktna crvendaća koje sudac u finalu nije dao Nizozemcima, a trebao je, posebno onaj "Bruce Lee" naskok u prsa. Kao, pa neće valjda u finalu odmah crvenim usmjeriti daljnji tijek događanja ?! Veću glupost nisam čuo. Ako je crveni u osmoj sekundi, treba ga dati, a što je netko glup da u osmoj sekundi zasluži crveni, njegov je problem, a ne suca. I tako bi još mogli nizati primjera i primjera.

Cruyff je igrač kojeg sam najviše obožavao, igrao je u svoje vrijeme fenomenalno, triput zaredom s Ajaxom prvak Europe ako se dobro sjećam, njegova kritika igre Nizozemaca u finalu je potpuno opravdana i točna. Ono s čime se ne slažem je da je imao podijeljene simpatije uoči finala, Nizozemac je, ali je dobar dio života bio vezan za Barcu (igrač i trener) i gotovo da se opredijelio za Španjolce. Mislim da je iz njega progovarao ego, kao da nije želio da Nizozemci uzmu titulu jer bi, eto, nadmašili njegovu generaciju. I inače je malo čudan tip, 1978. nije htio ići na SP u Argentinu kao znak prosvjeda jer je tamo na vlasti bila vojna hunta. Da je bio, možda bi i osvojili i Argentini uzeli titulu na domaćem terenu što bi bilo bolje nego pasivno prosvjedovati... Odličan igrač, ali malo čudan svat...

I Mata, što se tiče simpatija ili antipatija prema pojedinim ekipama, to je normalno, svako je ipak malo skloniji nekome, za nekoga navija, a nekoga baš i ne voli. Osobno, uvijek sam sklon navijati za slabije kad igraju protiv "velikih" koji su najčešće veliki samo zbog love, ali nažalost, ti veliki skoro uvijek i pobijede, često i nezasluženo, pogurani od sudaca... U pravilu, u sportu generalno ne volim Ruse, Engleze, Francuze, Talijane, Španjolce... Real kad nije mogao dobiti Cibonu, onda je kupio Dražena Petrovića i zavladao... Često ne volim i Njemce, kad se sjetim EURA 1996. i onaj faul Sammera nad Jerkanom nakon kojeg je pao pobjednički gol i u polufinale je otišla Njemačka, a ne Hrvatska, muka mi je i danas, ali cijenim Njemce zbog pristupa, borbenosti do kraja, poštenog odnosa prema sportu... A sad, što se Hitler okreće u grobu kad vidi tko danas reprezentira Njemačku, druga je stvar...

Konačno, Espana je zasluženo osvojila SP, činjenica je da je pobijedila u finalu, kao što bi zasluženo bilo da je to učinio i neko drugi. A ukusi i simpatije su različiti i svako ima pravo na svoje... Drago mi je (siguran sam i Mati) što je Forlan proglašen najboljim igračem SP-a, čovjek je predobar i prepošten i to je prezaslužio...
Evidentirano

Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #118 : Srpnja 13, 2010, 10:49:09 »

Hebote, nisam ni znao kakve nogometne eksperte imamo među stolnotenisačima. Svaka čast dečki !!!!! weee dobro postovanje
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
zg
Brisač Postova

« Odgovor #119 : Srpnja 13, 2010, 10:54:43 »

He, he. Bome znanja, i informacija se ima. Posebno ovo za Cruyff. Bas je Mata rekao da caka leži jednim dijelom u tome sto doticni bas i ne simpatizira Nizozemce iz navedenih razloga.
A ovo o stereotipu, slicno razmisljam kao i Stjepan,posebno to o velikim državama, iako se ponekad čini da sam teški Francuz, to ja malo više iz zabave, šale... i ne patim od toga.
Mada na neki svoj način tražim pravdu. Argumente nemam jer ne znam, ali jedino kada mi je bas jako bilo krivo je  kada su Talijani pobjedili Francuze, Pirova pobjeda. A da ne govorim o karakteru igrača kao što su Toti, Materazzi itd. fuj
I eto danas svi smatraju da je Zidane kriv, kao trebao se suzdrzati...

A i danas kada spominjemo Francusku, Njemacku itd. tu mozemo govoriti o dosta razlicitim fazama, tako da generaliziranje kada kazem da ne volim Talijane prvenstveno mislim na one sa proslog SP,  i nisu mi bas popravili sliku o sebi, doduse jer ih vise i ne gledam.

Drago mi je zbog Forlana posebno jer je mlad, i nek to bude jedan dobar poticaj.
Evidentirano
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!