SLAST
Travnja 18, 2026, 21:13:43 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: ko voli nek izvoli  (Posjeta: 1946 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Maki
Klub: STK Gornji Bogićevci

« : Prosinca 18, 2010, 09:05:30 »

Jučer sam dobio poziv na tradicionalni turnir St.Petrovo Selo 2011.Organiziraju ga moji dobri prijatelji iz Godinjaka koje ovom prilikom pozdravljam ali nešto me drugo počelo smetati. Ja sam veliki ljubitelj pingaća i volim ići po turnirima koliko mi vrijeme dopusti,ali u posljednje vrijeme sam primjetio da su strašno podignute kotizacije za turnire???!!! Ne znam zašto se pripremaju nekakve večere ili domjenci,moje mišljenje je da je to nepotrebno nego da je bit svega da se privuče što više ljudi na turnire a mislim da se ovim visokim iznosima upravo radi kontra toga. Mi stoga nećemo doći u petrovo selo u znak revolta protiv visokih kotizacija.Pozdrav svima i sretno u petrovom selu.
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #1 : Prosinca 18, 2010, 12:14:10 »

Ista stvar i sa nama...kakve večere i bakarači, ako dolazim doći ću zbog tenisa. Činjenica je da su kotizacije otišle u "nebesa", ali onaj tko ima love njega nije briga...ipak neki limit mora postojati za pojedine turnire...valjda se ide  (kao vlada Grin) do krajnjih granica da se vidi dokle će "narod" izdržati .

Turniri primjereni današnjoj situaciji su večeras u Brestovcu -30 kn (šteta što je daleko, po ovakvom vremenu je ubojstvo ići ) i u "Sport Domiju" 29.12. isto 30 kn kotizacija (večernji Božićni turnir).
Evidentirano
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #2 : Prosinca 18, 2010, 16:50:58 »

30 kn je mala kotizacija. Sve ovisi o turniru, kakav je, plaćaju li se suci.... npr. regijski turnir u Slatini 80 kn. Što je svakako pretjerano. Ovi barem u SPS organiziraju ručak. A što u Slatini, putuješ ko konj, da bi odigrao nekoliko mečeva, turnir u 3 grupe. Mislim da je nepošteno staviti dva puta ove jeseni staviti seniorski turnir u Slatini, a juniorski u Brodu. Pa poštenije bi bilo da izmjene jednom. Sigurno bi bilo puno više seniora kada bi bio turnir u Brodu.
Da se mene pita, zbog većine, bi taj ručak, večeru stavio tko želi. Prijavnina 40 kn, a ovo tko želi, ili našao sponzore pa svima besplatno...Lijepo je to tko želi, zbog druženja, ali trebalo bi odvojiti....
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #3 : Prosinca 19, 2010, 09:37:40 »

O kotizaciji bi se mogla napisati priča, ali napist ću samo svoje mišljenje.
1. Veliki turniri. Mislim da svaki veći turnir tip (Edo Blagović, Staro Petrovo Selo, 108., Brod open) treba imati jelo na kraju iz razloga što dosta igrača dođe iz daleka i da ionako nešto moraju jesti i da na kraju bude malo druženja svih sudionika... A ako pogledaš cijelu organizaciju takvih turnira tu ima posla za 10 ljudi pet dana, to nikakava lova ne može nadoknaditi. Treba samo prevesti stolove i vrati ih nazad, pa arene, pa brojači, naručiti jelo, pehare, razglas, napraviti ždrijeb... Ako uzmete da za svaki malo dalji turnir potrošite više goriva nego što košta kotizacija onda 80 kn i nije puno.
Evo jučer je ekipa iz Broda išla u Banja Luku, osvojila brdo pehara, potrošila love na gorivo, piće uz put, a da li je kotizacija 5 ili 10 eura njima nije bitno, dapače bolje da je bilo 10 eura pa su imali jelo nego da su morali negdje po Banja Luci tražiti restoran.

Mali turniri. A sada malo o turnirima na kojima je kotizacija 40 kn a imate samo pehare. (Top igrač, prvenstvo lige slast, Ćutukovi turniri u Osijeku...) I to se čini puno, ali opet treba organizirati dvoranu, arene, brojače, pehare, ždrijeb, izgubiti cijeli dan da te netko vuče za rukav... Za koje pare bi to netko radio? A na dosta turnira osvojim pehar ili medalju, a netko ide na sve turnire a nije osvojio ništa, pa opet ide. Nije da mi na kavi ne komentiramo da su pehari sve manji a kotizacija sve veća,ali opet smo tu. Gledaj da se ujutro ustaneš, odeš na kavu,reket pod ruku i ideš na turnir, odigraš, opet na piće i kući. Baš te briga tko će pokupiti stolove, pomesti dvoranu...

A i organizacija kluba je tu bitan faktor. Ako se plaća nekakava mjesečna članarina, ubode kakva lova od sponzora ili općine ili grada, zašto klub ne bi platio kotizaciju svojim članovima, makar za one veće turnire.
Veći problem mi je HSTS liga, gdje trošimo brdo love na kotizacije, putovanja, registracije a za čega? Gostovanje u Bjelovar i Viroviticu kada igramo treću ligu košta nas oko 400 kn minimalno, a odigraš tri četiri meča za cijeli dan, nekada i samo 2. A nema pehara, nema jela poslije.
Već smo komentirali da nam je bolje napustiti treću ligu, i ići malo više po turnirima nego trošiti lovu na treću ligu. Mi ne dobijamo nikakvu lovu od grada niti od sponzora, sve plaćamo iz svojeg džepa, ali igramo za svoj gušt i dokle god možemo skupiti love da klub funkcionira mi ćemo i dalje ići po turnirima.
A najbolji pokazatelj veličine kotizacije svakog turnira bit će broj sudionika...

Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #4 : Prosinca 19, 2010, 23:29:11 »

Hm...šta reći tj napisati sram s većinom svega napisanog se slažem ,mogu shvatiti sva objašnjenja.
Ne bih htio puno o toj visini kotizacije jer i sam sam igrač tipa "reket pod ruku",bez organizacijskih obveza.
Što se mene tiče ne treba večera,ali slažem se da za određene nabrojane turnire i treba.E sad...da li može proći ovo što je "zg" napisao kotizacija 40,00 kn a onaj tko želi omastiti brke  +40,00 kn.S moje strane  je problem što ja ispadnem oko podne i sad bih trebao čekati cijeli turnir do večere.
Jedne  godine na "Brod-Open" turniru je bio ručak oko 14 sati...to mi je bilo OK...kažem meni,možda drugima nije.
Shvaćam i Makija i Đuku...oni idu u "paketu" sa sinovima ,tako da je to kotizacija x 2

Što se mene tiče...dok je voljni momenat bi na visini nikad nisam ni gledao kolika je kotizacija.Ali ne zato što imam love već jer sam puno više želio doći igrati i popuniti broj.Kako sam trenutno u puno drugačijoj fazi onda ova visina kotizacije može biti  kap koja će prevagnuti da ne idem,ali nikako ne i odlučujući faktor.Jer svojedobno smo išli u S.P.Selo po onoj poledici i nije bilo teško.

Što se tiče ove Berine  opservacije o ligama HSTS-a.. u rashode nije dodao možebitnu radarsku sačekušu gdje je minimalna kazna 300,00 kn (znam,treba voziti propisno),zatim razne "nezgodice" tipa otpadanja auspuha,pucanja gume i  blabla blabla
Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!