SLAST
Rujna 11, 2026, 09:12:37 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  
Autor Tema: 5. TURNIR 2. REGIONALNE LIGE - STK BROD, MALI PARIZ  (Posjeta: 10574 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #15 : Veljae 28, 2011, 10:34:20 »

Nema tu nejasnoća, prošle godine je Graničar 2 igrao kvalifikacije za 3 ligu jer je bio prvi (bez obzira što se nije znalo da li će njihova prva ekipa izboriti  viši rang). Isto tako Kutina 2 bez obzira da li će njihova prva ekipa moguće ispasti iz druge lige.
Znači prve dvije ekipe iz četvrte lige istok i zapad igraju međusobno(ako netko od prva dva neće igrati,mogu jedino igrati momčadi do ČETVRTOG mjesta na tablici ,ispod ne) prvi sa drugim i onda pobjednici razigravaju za prvaka koji direktno ulazi u treću ligu, a poraženi igra sa pretposljednjim iz treće za upražnjeno mjesto.
Ako iz druge lige više ispada u treću onda poraženi iz finala 4 lige igra sa sljedećim na tablici dok predzadnji iz treće ispada kao i zadnji.
Tako je bilo na zadnjim plenumima...
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator

« Odgovor #16 : Veljae 28, 2011, 10:52:53 »

Mislim da sam zaboravio bitno, kvalifikacije je najbolje igrati kada završe natjecanja iz viših liga da sve bude čisto i jasno (tko će igrati ,a tko neće kvalifikacije) .
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #17 : Veljae 28, 2011, 13:48:15 »

Kužim Đuka ovo što pišeš kako se popunjava 3. liga. Samo pitam postoji li službena odluka ili zaključak negdje o tome jer se propozicije natjecanja donose za svaku sezonu (trebale bi). Po tome što ti veliš se može zaključiti da će OŠB 3 kao prvak 4. lige igrati kvalifikacije za 3. ligu i da će, uspije li, igrati u 3. ligi bez obzira što tamo igra i OŠB 2. To bi bilo i logično, inače ne vidim svrhu 4. lige kad u njoj 70 % klubova ne može u viši rang (3. ligu) jer tamo već igraju njihove ekipe, u viši bi rang mogli samo Požega, Bogićevci i Godinjak ... Da li sam u pravu ili griješim ?...
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator

« Odgovor #18 : Veljae 28, 2011, 14:01:21 »

Nešto sam pronašao, materijal koji je bio u formi prijedloga na Plenumu, a zove se "PRAVILNIK O NATJECANJU (prijedlog)", sad ne znam da li je to usvojeno jer mi je na materijalu kemijskom napisan sastav nekog Povjerenstva (Kulej, Stipešević, Bošnjaković, Brnčić i Kolar), vjerojatno nešto vezano za sustav natjecanja. To Povjerenstvo nije nikad aktivirano niti se sastalo, bar ja ne znam jer nisam po tom pitanju kontaktiran.

Dakle, u tom prijedlogu Pravilnika nedvosmisleno piše da "... u 3. HL može nastupiti samo jedna ekipa nekog kluba, dok u 2. Regionalnim i Međužupanijskim ligama može nastupiti po najviše dvije ekipe istog kluba." Ako smo to tako donijeli, onda OK, nema se što reći, iako onda ne znam zašto se natječemo. Vidjeti ćemo na godinu kako će biti pa ćemo se prema tome i postaviti, da li uopće igrati ili ne...
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Đuka
Yoose
Moderator

« Odgovor #19 : Veljae 28, 2011, 14:22:39 »

Mislim da je to taj pravilnik , ali ima tu i druga strana medalje... već sam spomenuo kako su dvije druge ekipe Kutina i Graničar igrali kvalifikacije za treću ligu.
Tko kaže da Brod ili Budainka ili Sisak ne mogu izboriti(ako budu najmanje četvrte u ligi) kvalifikacije za DRUGU ligu i tamo se kvalificirati za istu-zašto bi BROD2 ili ostali odustali od treće lige? ... ili da OŠB bude najmanje četvrta i da netko od vodećih u drugoj ligi odustaje od kvalifikacija za PRVU i šta onda...zato stojim iza onoga da je najbolje sačekati više lige pa se onda igraju kvalifikacije.
Evidentirano
stjepan
Moderator

« Odgovor #20 : Veljae 28, 2011, 14:43:52 »

Ma ništa. Za 1. ligu nema kvalifikacija, zadnja 2 iz 1. lige ispadaju, prvaci drugoligaškog istoka i zapada direktno ulaze. Nije poanta u tome, na razini 1. i 2. HL svake se godine krajem lipnja održava Zbor klubova i donose se Propozicije za slijedeću sezonu i točno se zna kako se te lige popunjavaju. Kod nas na Regiji se o tome razmišlja kad lige završe, hajdemo sad vidjeti ko će gdje ispasti ili tko će gdje ući, što ne valja ... Ako je ovaj Pravilnik donesen, ako nije samo u prijedlogu, jasno je ko dan da je to legitimno i mi iz OŠB 3 nemamo što reći ili tražiti ... Sad što ja smatram da je to nakaradno, nepravedno i da takvo natjecanje u kojemu sve pobijediš (ili skoro sve), superiorno osvojiš 1. mjesto i ne možeš u viši rang, da je to na štetu naših ekipa iz OŠB, naš je problem ... Sistem je "uzmi ili ostavi", ne moramo igrati, nitko nas ne tjera pa ako tako ostane za godinu, vrlo vjerojatno ćemo rasformirati OŠB 3. Jer ne vidimo smisla da ti dečkići ponovo igraju ligu koju su s lakoćom osvojili, neće njima faliti natjecanja i bez toga, ali u toj ligi više ne mogu igrački napredovati i za njih bi sada bio sportski izazov igrati vrlo jaku 3. ligu. E, ali ne mogu ... Nama to postaje pomalo frustrirajuće: za 1. HL još nemamo dovoljno snage, možda za 2-3 godine napadnemo taj cilj, OŠB 2 superiorno osvaja 3. HL i ne može naprijed, OŠB 3 superiorno osvaja 4. HL i ne može naprijed ...  ljut
« Zadnja izmjena: Veljae 28, 2011, 14:48:00 stjepan » Evidentirano

Maki
Klub: STK Gornji Bogićevci

« Odgovor #21 : Veljae 28, 2011, 18:14:28 »

Stjepane razumijem tvoj gnjev,ali tako je u svim sferama života u nas hrvata i tu osim da dobiješ čir na dvanaestercu nemreš niš. U potpunosti se slažem sa Stjepanom u velikoj većini stvari koje je napisao i zaključak je da na slijedećem plenumu bude što više predstavnika klubova i da se neke stvari isprave na dobrobit stolnog tenisa.  Angry
Evidentirano
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #22 : Veljae 28, 2011, 18:41:36 »

Dosada što sam čuo, i ostali se slažu sa time, iako nisu iznijeli svoj stav... Moje mišljenje je da ne treba treba čekati, ili igrati uvijek nazovimo to kao "pošteno". Nema druge nego poslati službeni dopis predsjedniku regije, kada i gdje je doneseno to, jer ako ste Vi Stjepane član komisije, onda ste morali biti pozvani na to... a ne rekla kazala, to je tako...  nije ovo igra mačke i miša, gdje smo mi uvijek miševi, i predugo je čekati godinu dana... Pa neka i STK Brod ima dva trećeligaša ako to zaslužuje tako što izbori na kvalifikacijama, kao i mi... pozzz

Nevezano za ovo, ne bih mješao politiku, ali nekada je demokratski put, tako što se čeka većina, pa dok se to sazove ako se sazove jako spor način i  izrazito trom način riješavanja problema. Nekada jedan pojedinac, ako ima ovlasti, recimo da je to predsjednik regije, saveza može učiniti mnogo boljih stvari nego većina... naravno, ako se ne pretvori u Gadafija hehe
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #23 : Veljae 28, 2011, 18:53:14 »

Ono što sam tvrdio prošle godine tvrdim i danas....apsolutno je bez veze igrati kvalifikacije na nižim razinama dok se ne riješi situacija na višim.Pogotovo jer je ovakvo stanje da dvije ekipe istog kluba ne mogu igrati isti rang.
Pa jbt lani Sibinj i Kutina odigraju infarktne kvalifikacije da bi se igrom slučaja i plasmanom Graničara u 2 HL obje momčadi plasirale u 3 HL...za koji q... su se lomili??

Ovo o nemogućnosti igranja iste lige,valjda su donijeli neki pametniji i učeniji ljudi od mene pa se ne bih štel mešati.Činjenica je da biste vi koji imate kvalitet trebali napraviti gaf i drugu ekipu nazvati drugim imenom i onda bi eto sve bilo OK iako bismo svi znali da je to OŠB2 ili 3,ali to bi bilo legalno.
Evidentirano

zg
Brisač Postova

« Odgovor #24 : Veljae 28, 2011, 19:26:33 »

E da Mata, davno, još prije 2,3 godine sam to predložio, odnosno malo smo pričali o tome, i bila mi je to želja jer bih tada igrao drugu ligu... No, tada mi je trener objasnio da to nije samo tako, zbog škole, i zbog financiranja, onda treba i kotizacija još jedna....  Nije to baš tako jednostavno u ovako maloj sredini...  Jedino, da imamo još jednog Stjepana, jer previše je to posla, pa da pripomogne oko toga ako bi se htjelo tako... Ali tada smo imali dosta igrača, komotno smo mogli napraviti dvije ekipe za drugu ligu. A i kod toga, ako se ne varam, recimo mi nazovemo klub OBŠ, i sada svi neka budu registrirani za turnire hsts-a na sadašnji klub, a samo recimo petorica, ili koliko je više potrebno radi forme, budu registrirani (dvojno) za OBŠ, i za OBŠ igraju ligu, a turnire igraju za OŠB. Ali lako za to, treba dati ovima iz 4 lige da napreduju u viši rang. Jer ovakvim načinom kočenja se ne postiže izjednačavanje lige, odnosno ne daje se šansa manjim sredinama, već se guše klubovi koji više ulažu, a oni koji ne zaslužuju to, imaju i ptičjeg mlijeka... Da ne govorim da su to mladi igrači kojima je potreban viši rang...
 I ovo je zanimljivo zbog uspredbe dva kluba : OŠB je 4.-a  u 2 ligi, 1. u 3. ligi i prva u 4.ligi, a jedan GRA, zadnji u 2.ligi, zadnji u 3.ligi, i zadnji u 4.ligi. ne znam kako sotje još u 5 ligi...
Nema druge, nego nagodinu uči u prvu ligu  Wink  Dovoljan nam je jedan Hadžić  Tongue
« Zadnja izmjena: Veljae 28, 2011, 19:28:42 zg » Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #25 : Veljae 28, 2011, 21:15:51 »

Tablica po "gol razlici"  Tongue

Tablica po međusobnim omjerima...

Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #26 : Veljae 28, 2011, 21:20:31 »

Evo dakako i neslužbenih skorojevića  Grin kao što su i tablice neslužbene  Wink...ako sam kod nekog pogriješio to je NAMJERNO  Grin jer dotičnog vjerovatno mrzim iz dna duše  Tongue...

ARBANAS JOSIP OŠB 3 21 1 95,45454545
AHMETOVIĆ ESAD BUDAINKA 3 20 7 74,07407407
TOMIĆ ILIJA BROD 2 17 3 85
KOVAČEVIĆ MIROSLAV POŽEGA 16 5 76,19047619
VIDIĆ DAVID STRMAC 2 16 6 72,72727273
BERDI MARKO POŽEGA 13 0 100
MARKOVČIĆ VJEKOSLAV BUDAINKA 2 12 7 63,15789474
ARBANAS DARKO BUDAINKA 2 12 8 60
BUNGIĆ DANIJEL G.BOGIĆEVCI 12 8 60
GARIĆ LUKA*** OŠB 3 11 1 91,66666667
ŠKRIPEK ŽELJKO BROD 2 11 6 64,70588235
DUJMOVIĆ HRVOJE POŽEGA 9 5 64,28571429
OREŠIĆ MILAN G.BOGIĆEVCI 9 6 60
BOŠNJAKOVIĆ MARKO OŠB 3 9 7 56,25
PEREKOVIĆ DOMAGOJ G.BOGIĆEVCI 9 11 45
BRNČIĆ TOMISLAV *** STRMAC 2 8 0 100
PEREKOVIĆ MARIO G.BOGIĆEVCI 8 4 66,66666667
MARINOVIĆ ZDRAVKO BUDAINKA 3 8 12 40
TOMAKIĆ VINKO BUDAINKA 3 8 12 40
TERZIĆ JOSIP GODINJAK 7 7 50
ROKIĆ IVAN BROD 3 7 9 43,75
MARKIĆ DAMIR BUDAINKA 2 7 11 38,88888889
ŠTETIĆ KREŠIMIR BROD 2 6 5 54,54545455
HINEK STJEPAN BROD 3 6 14 30
GUSAK PEJO GRANIČAR 3 6 12 33,33333333
MARTIĆ VINKO BROD 3 5 8 38,46153846
VOLF VLADO GODINJAK 4 15 21,05263158
ČALUŠIĆ PETAR *** STRMAC 2 3 1 75
NOŽINA ANTONIO OŠB 3 3 2 60
LIOVIĆ ŽELJKO BROD 2 3 5 37,5
ČALUŠIĆ KREŠIMIR STRMAC 2 3 10 23,07692308
ŽIVATOVIĆ KARLO GRANIČAR 3 3 11 21,42857143
BOŠNJAK MARIO POŽEGA 2 1 66,66666667
ŽUPAN TOMISLAV OŠB 3 2 5 28,57142857
SERTIĆ VJEKOSLAV POŽEGA 2 6 25
POPIĆ MARKO GRANIČAR 3 2 7 22,22222222
LATINOVIĆ PREDRAG*** OŠB 3 1 0 100
KOLAREVIĆ LJUBAN*** BUDAINKA 2 1 5 16,66666667
BATALO VEDRAN STRMAC 2 1 7 12,5
IVANIŠEVIĆ KARLO GODINJAK 1 12 7,692307692
HEMAR DAVOR OŠB 3 0 1 0
LULIĆ MATEJ STRMAC 2 0 2 0
VARGA BRUNO STRMAC 2 0 3 0
AKMAČIĆ GODINJAK 0 4 0
LEMAIĆ NENAD BROD 3 0 4 0
BOHAČ MATEJ*** GRANIČAR 3 0 4 0
RUKAVINA DOMAGOJ GRANIČAR 3 0 7 0
MARKOVIĆ GORAN GODINJAK 0 10 0
Evidentirano

Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #27 : Veljae 28, 2011, 21:39:44 »

Pokušati ću dati svoj doprinos ovoj raspravi s mojim razmišljanjem i poznavanjem činjenica o donesenim odlukama sa prethodnih Plenuma regije.
Kroz svoje 7-godišnje sudjelovanje u radu Plenuma regije bio sam svjedokom donošenja brojnih odluka i višesatnih rasprava po ovoj temi. A zaključci večine su bili slijedeći ;
-   što se tiče statusa liga zvanično se na temelju višegodišnjih plenumskih tumačenja ( i ustroja liga u drugim regijama ) samo 3. HL može smatrati regionalnom ligom, 4. liga postoji samo u našoj regiji zbog brojnosti ekipa i ona bi zapravo mogla imati status međužupanijske lige (klubovi iz samo 2 županije ), dok bi 5. liga ( za koju se u ostalim regijama čude da postoje i nikad nisu čuli za 5. ligu ) po nekakvom logičnom slijedu trebala biti županijska liga kojoj je pridodana ekipa iz Požeškog Brestovca.
-   Po ustroju HSTS-a  nigdje osim u našoj regiji nema 2 ranga regionalnih liga, ili 2 ranga međužupanijskih liga.
-   Na dosadašnjim plenumima je jasno rečeno da samo 3. HL zvanično ima status regionalne lige.  
Sigurno znam da je još za predsjedanja Lackovića donesena odluka o ovakvom ustroju kako je opisano, i da do sada donošenjem nove odluke Plenuma ovo nije stavilo van snage.

Dakle do sada zvanično izglasani i neizmjenjeni sustav natjecanja naše regije je slijedeći ( sutra ću pokušati pronaći zapisnik sa tog Plenuma i objaviti ga );
- 3 HL je regionalna liga sa 10 klubova u kojoj ne može biti 2 ekipe iz istog kluba ( zbog regularnosti natjecanja i mogućnosti direktnog utjecaja 2 klupske ekipe na vrh ili dno tablice ) ........  ( u ovakvoj je poziciji ako se ne varam bilo 2 ekipe Kutine pa nisu mogle obje igrati 3. HL )....
- 4 HL nema zvanični status regionalne nego međužupanijske lige iako smo ju mi nazvali 2. Regionalna, brojala je prema odluci 12 ekipa, a diobom na 2 lige ( istok i zapad ) određeno je da mogu imati svaka po 10 ekipa, u njima može igrati  maksimaalno 2 ekipe iz istog kluba,
- 5 HL koju mi nazivamo Međužupanijska ( zapravo to ne može biti iako je tako zovemo jer slijed ustroja je Regionalna - Međužupanijska - Županijska ) je ustrojena kao skupina istok i skupina zapad - svaka sa po maksimalno 12 ekipa , u njoj može igrati  2  ekipe iz istog kluba.

Slažem se da je trebalo na početku ove sezone već na Plenumu konačno donijeti zvanični Pravilnik o natjecanjima u našoj regiji ( što je po statutu HSTS-a u nadležnosti Plenuma ) ali nažalost nije.  
Ja sam već na Plenumu pored ostalih primjedbi jasno i glasno negodovao zbog ovoga i tražio da se ovaj Pravilnik hitno izradi i objavi. Čak sam tada i predočio i uručio predsjedniku moj tekst prijedloga ovog Pravilnika, uz traženje da se mora hitno izraditi i objaviti sve zaključke sa Plenuma i tekst ovog Pravilnika.
Nažalost, evo sada smo gotovo na kraju sezone a ništa od traženog nije urađeno. Ponovno je došlo do konfuzije, više vrsta tumačenja i sigurno je da će doći i do nezadovoljstva kako god bilo na kraju riješeno.
Sječam se Stjepane da si ti pored ostalih nabrojanih izabran u povjerenstvo za izradu ovog Pravilnika, ali nisam znao da se do danas niste niti čuli niti sastali. Eto zašto sam ja jurišao na nerad i neodgovornost, ali nažalost tada nisam imao dovoljnu potporu.
Moje razmišljanje na temelju svega iznesenog, trenutnog stanja u ligama i prema još uvijek važećim zaključcima je slijedeće :

-   U kvalifikacije za popunu 3. HL može ići  1. i  2. ekipa 4. lige ( OŠB i  POŽEGA ), a u slučaju njihovog odustajanja 3. i  4. plasirane ekipe.
-   Prema tome ako bi OŠB 3 i prošla kvalifikacije mislim da neće moći igrati u 3. HL iako ima sastav i igrače koji su svojim rezultatima do sada  to zaslužili.
-   Ako je to već tako onda je pitanje za razmišljanje da li OŠB3 ( a možda i BROD 2 ) treba ići u kvalifikacije i tako onemogućiti kvalifikacije i ulazak u 3. HL  ekipi Gornjih Bogićevaca.
-   U slučaju da OŠB zbog ovakvog ustroja i važećih odluka odustane od kvalifikacija, i ako Brod 2 bude 3. tj.  ispred G. Bogićevaca mi ćemo svoju poziciju kvalifikanta prepustiti Gornjim Bogićevcima ( Brod 2  bi igrao kvalifikacije jedino ako naša 1. klupska ekipa uđe i uspije u kvalifikacijama za 2. ligu )

Zato je važno kako kaže Đuka da se kvalifikacije za 3. ligu igraju nakon odigranih kvalifikacija za 2. ligu.

Evo, to su poznate činjenice i izvedeni zaključci ............ koliko god se kome od nas one sviđale ili ne.
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #28 : Veljae 28, 2011, 21:50:43 »

Stjepane, zaboravio sam napisati da je taj Pravilnik kojega spominješ upravo taj moj prijedlog Pravilnika izrađen na temelju dotadašnjih važećih odluka Plenuma i ustroja liga. Pravilnik kojega sam izradio nije stavljen na razmatranje i usvajanje, ali na razmatranju ili usvajanju nije bilo ništa novo o sustavu natjecanja, što automatski znači da je sustav ostao kao prošlogodišnji ( da bi bilo drugačije moralo se nešto predložiti i izglasati - a nije).
« Zadnja izmjena: Veljae 28, 2011, 22:07:51 Travar » Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
zg
Brisač Postova

« Odgovor #29 : Veljae 28, 2011, 22:21:56 »

Pozdrav, a mogu li se skupiti klubovi, nešto tipa izvanrednog plenuma, i /ili dati na glasovanje sljedeće, kao neka izmjena pravilnika, ako se svi slažu.... ili većina koji nemaju ništa protiv, ili ako mora biti 100 % većina, da npr. se to izmjeni. Ovo je samo moje pitanje, nikakav prijedlog...
« Zadnja izmjena: Veljae 28, 2011, 22:25:18 zg » Evidentirano
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!