SLAST
Travnja 17, 2026, 02:29:19 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  
Autor Tema: 5. TURNIR 2. REGIONALNE LIGE - STK BROD, MALI PARIZ  (Posjeta: 10241 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #30 : Veljae 28, 2011, 22:34:50 »

Sve je moguće, ali pitanje je u čemu bi se klubovi složili ...... pa čak i Brodski . Do sada nikad nismo bil složni iako sam ja pokušavao to izvesti, i u konačnici ispadao pomalo izigran. Zalagao sam se i zalagat ću se da Slavonski Brod mora imati predsjednika i biti sjedište naše stolnoteniske regije.
To zaslužujemo masovnošću, brojem drugoligaša, brojem trećeligaša, četvrtoligaša, petoligaša, stolnoteniskim školama, rezultatima mladih ...  !
Pitanje je što o promjenama sustava 3 Hl prije svega misle klubovi iz 3. HL ? Sumnjam da će se složiti da 2 trećeligaša bude iz istog kluba.
Inače osobno mislim da bi Plenum klubova regije trebao biti sazvan već u lipnju, kako bi konačno sve na vrijeme raspravili i donijeli najbolja rješenja.
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #31 : Veljae 28, 2011, 23:42:49 »

Ako to ne smeta Makiju (GB), koji su potencijalni konkurenti tj. izravni za ulazak u 3. ligu, onda ne vidim kako bi to moglo smetati nekome drugome jer namještanja nema i ne treba biti i neće ih biti ima li OŠB dva kluba. A tko želi namještati, radit će to bez obzira na uvjete, i onda je nebitno kako se zovu, ako netko želi namještati, namještat će i ako ne imao dva kluba u istoj ligi... Bilo kako bilo. Ljudi će ostati ljudi, a tebi Maki, svaka čast. Jako me iznenadio vaš post, usprkos drugačijim interesima. Hvala. Bravo. Pa za mene više nije ni bitno, moji osobni interesi nisu ni jedno ni drugo ni treće, ali jedino znam da je lijepo vidjeti ovo. Kao npr. kada ti protivnik čestita i da ti podršku...To je najljepše. Zaključak. A odluke se donose i bit će takve kakve jesu, i kada budu, vidjet ćemo sve, ali neke stvari su sigurne, ima nas svakakvih i mnogi gledaju samo sebe, a ne ono što je najbolje za stolni tenis.... Tako da neću zabadati više nos gdje mi nije mjesto, ali eto rekao sam malo i o tome...pozzzzz
« Zadnja izmjena: Veljae 28, 2011, 23:44:10 zg » Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #32 : Oujka 01, 2011, 10:05:41 »

Nisam sinoć bio pri compu (a mogu malo i ne biti hehe...), ali vidim da sam potaknuo dosta rasprave o ovoj temi. Sa većinom iznesenog i napisanog se slažem. Travar me podsjetio na neke detalje vezane za Plenum regije jesenas i to je točno da je tako bilo, iako ... Previše je konfuzije u svemu, a dokle god je tako, to otvara prostor za razne stvari odnosno razne interese. Ja sam legalista i poštujem uvijek ono što je napisano i usvojeno. Zato smatram da se za svaku sezonu, najbolje u ljeto prije nego se raziđemo, na Plenumu trebaju donijeti "pravila igre" za iduću sezonu. To treba biti na način da povjernik izradi pisani prijedlog i pošalje ga klubovima, a klubovi na sjednici to rasprave i donesu, tako ili drugačije, kako odluči većina. Taj pravilnik se treba zvati "Propozicije natjecanja Slavonske stolnoteniske regije - zapad za sezonu npr. 2010/11.". U njemu treba biti sastav svih liga i precizno razrađen i naveden način popunjavanja svih liga bez obzira kako ih mi nazivali. Tu mislim na 3. ligu i niže lige. On treba predvidjeti sve moguće situacije od 2. HL pa na niže (jer se 2. HL reflektira na 3. HL i tako redom), odnosno trebaju biti razrađene sve moguće opcije koje se mogu dogoditi oko popunjavanja sastava liga. Što bi rekli političari sve treba biti "transparentno". I ponavljam, to se mora "napismeno" donijeti za svaku sezonu, ako se tako radi za 1. i 2. HL, ne vidim zašto ne bi i mi. To zato jer je svaka sezona specifična pri čemu mislim na sastav nacionalnih liga, prije 5, 6 godina nitko iz Regije nije igrao 2. HL, pa smo mi ušli i odmah ispali, a ušla je Kutina, mi se vratili pa su 3 godine bile 2 ekipe (OŠB i Kutina), a ove sezone ulaskom Graničara čak 3. Dakle, teoretski mogu ispasti čak i sve 3 (ako bi iz 1. HL 2 ekipe išle na istok 2. HL), mogu 2, može 1, a možda neće ispasti nijedna. I to sve proizvodi različite situacije za 3. ligu, a onda i na ostale. Samo o tome govorim, možda izgleda cjepidlačim, ali to su činjenice, smatram da bi tako trebali raditi i da bi tako trebalo biti. Tada se ne bi događalo da se nakon završetka liga radi promjena u odnosu na početna pravila, a znam da se to događalo, čak su se pravili novi rangovi, podjela 2. regionalne lige na dvije itd.

A što se tiče sastava 3. lige, već sam rekao, smatram da ne bi trebalo onemogućavati klubove da u njoj ne mogu imati 2 ekipe, konačno to je u ingerenciji Regije i kako Regija donese tako se igra. Ako mogu drugi zašto ne bi mogli i mi. U regiji "Sjeverna Hrvatska" u 3. HL igraju po 2 ekipe Ljubeščice i Križevaca, u PIG regiji igraju 2 ekipe Pule (Pula 2 i 3)... Navoditi neregularnost odnosno mogućnost namještanja kao razlog da 2 ekipe istog kluba ne bi trebale biti u 3. HL jednostavno ne stoji, to se lako rješava kalendarom odnosno rasporedom tako da se 2 ekipe istog kluba sastaju odmah u 1. kolu i tako se svagdje normalno radi. Ako se kasnije misli da će netko nekome pogodovati, isto ne stoji, što rekao Dario, ako će netko varati, varati će bez obzira na sastav liga. Nažalost, mi smo jednom bili žrtve toga u 2. HL pa smo ispali iz lige. Neka smo, a oni drugi neka uživaju u svojim sportskim "postignućima", danas su na dnu 3. lige, i jedni i drugi... 
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #33 : Oujka 01, 2011, 10:21:16 »

I samo još jedno. Moje zalaganje za ovakav način rada i ovakav sustav (da u svim regionalnim ligama mogu igrati po maksimalno 2 ekipe istog kluba) nije posljedica samo uskih interesa OŠB jer je to sad takva trenutna situacija da smo vodeći u obje lige, (3. i 4.), smatram da bi to bilo u interesu stolnog tenisa, njegove razvijenosti, omasovljavanja, napredovanja mladih igrača itd. Sad, svjestan sam da velika većina klubova ne radi s djecom i mladeži, da njima "razvoj stolnog tenisa na Regiji" ne znači baš ništa, da jedini interes vide u tome da njih nekoliko igra za svoj gušt u 3. ili 4. ligi i da konačno ovo za što se ja zalažem takvima nije po mjeri što je na kraju i legitimno jer svatko ima svoj interes i to je OK. Pitanje je samo što želimo na Regiji od stolnog tenisa: samo rekreaciju (koja je također potrebna svima nama i za koju također ima mjesta koliko hoćeš - napravimo 7 stupnjeva ako treba da svi koji žele mogu i igrati i natjecati se) ili uz rekreaciju i mogućnost napredovanja i podizanja kvalitete tako da omogućimo napredovanje onima koji to svojim sportskim rezultatima i izbore. To bi već moglo biti referendumsko pitanje.
« Zadnja izmjena: Oujka 01, 2011, 10:22:19 stjepan » Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #34 : Oujka 01, 2011, 17:19:07 »

Citat:
Najviše Online Danas: 10.

...a samo jedan govornik  Huh? Huh? znači čita se prati se,ali šutnja prevladava

Citat:
ali pitanje je u čemu bi se klubovi složili ...... pa čak i Brodski . Do sada nikad nismo bil složni

slažem se...previše ima animoziteta među brodskim klubovima

Stjepan je to lijepo obrazložio i dobro bi bilo da to razmotre oni koji o tome odlučuju.Na žalost po sadašnjem pravilniku,koji doduše eto nije otkucan na pisaćoj mašini,neće biti vjerovatno dvije ekipe OŠB u 3 ligi.

Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #35 : Oujka 01, 2011, 23:01:39 »

Stjepan-OŠB i Mata-OŠB i stvar riješena  Grin Grin
Evidentirano
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #36 : Oujka 01, 2011, 23:18:55 »

Danas sam Stjepana upoznao sa zapisnikom Plenuma održanog još 2006. godine na kojem je na prijedlog g-dina Kolara odlučeno da u 3. ligi može biti samo po jedna klupska ekipa, dok u 4. i  5. ligi može biti po maksimalno 2 klupske ekipe.
U sezoni 2004./2005. STK Kutina je bila u situaciji da je imala prvaka u 3. , 4. i 5. ligi i bili su pred istim problemom. Ni njima tada Plenum nije dao suglasnost za 2 klupske ekipe u 3. HL.
Drugo je pitanje zašto sve ove godine nije nikada izrađen Pravilnik o sustavu natjecanja u regiji, koji je sve potanko trebao razraditi.
Možda je nekome odgovaralo da takvog Pravilnika nema, pa da se na Plenumima natežemo i svađamo uvijek iznova i ništa ne riješimo.
Uvijek sam tražio da se taj Pravilnik jednom napiše i točno razradi, a na zadnjem Plenumu sam to ponovno tražio i predočio moj prijedlog teksta Pravilnika koji je bio izrađen na temelju do sada važećih pravila. Za moj trud oko izrade teksta Pravilnika sam nagrađen tako da nisam niti spomenut kao mogući član povjerenstva za njegovu izradu. Eto ........ ispada da je najbolje šutiti i ništa ne raditi, jer u suprotnom nekome smetaš.
Ali ja se sa time nisam nikada mirio, ne mirim se niti sada i pripremam neke interesantne novine koje bi trebale donijeti red barem na razini županijskih natjecanja.       
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #37 : Oujka 02, 2011, 12:12:08 »

Mislim da je sve jasno i razumljivo sada .... i što i kako dalje, rasprava je pomogla, sigurno, samo ne znam zašto me nimalo ne iznenađuje čiji je to prijedlog bio, zadnje ekipe u 3.ligi....  Grin No, sve je lijepo napisano...  stvari idu na bolje  Cheesy Wink
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!