SLAST
Travnja 18, 2026, 11:22:03 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: SLUŽBENO TUMAČENJE ODREDBI PRAVILNIKA O NATJECANJIMA  (Posjeta: 5200 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Travar
Klub: STK BROD

« : Oujka 16, 2011, 23:32:07 »

TUMAČENJE  ODREDBI  ČLANKA  7.  PRAVILNIKA  O  NATJECANJIMA  „SLAST“-A   - MJESTO  ODIGRAVANA  SUSRETA  LIGE -

U cilju otklanjanja budućih proizvoljnih tumačenja odredbi Pravilnika o natjecanjima, odnosno u cilju otklanjanja mogućih budućih sukobljavanja između ekipa, u skladu sa ovlastima iz članka  99. Pravilnika o natjecanjima, ovim putem u svojstvu predsjednika Lige dajem slijedeća tumačenja ;

Tumačenje stavka 1. članka 7.,
-Pravo na domaćinstvo susreta u Ligama SLAST imaju ekipe iz grada Slavonskog Broda, a mjesto domaćinstva susreta  je na području grada Slavonski Brod.

-Uz pismenu suglasnost Natjecateljske komisije SLAST-a pravo na domaćinstvo susreta lige mogu ostvariti i ekipe s područja Brodsko-posavske županije, ali  pod uvjetom da mjesto domaćinstva susreta nije udaljeno više od 10 km od područja grada Slavonski Brod.

Tumačenje stavka  2. i  3.  članka 7.,
-Ekipe kojima je mjesto odigravanja susreta udaljenije od 10 km od Grada  nemaju pravo na domaćinstva susreta u Ligama SLAST, te sve svoje susrete moraju igrati kao gosti ekipa sa područja Grada Slavonski Brod ili ekipa s područja Brodsko-posavske županije koje nisu udaljenije više od 10 km od Grada, a koje imaju pismenu suglasnost Natjecateljske komisije za domaćinstva susreta.
Ako ekipa kojoj je mjesto igranja udaljenije od 10 km od Grada odbije gostovati kod ekipe s područja Grada bez prava na bilo kakvu žalbu automatski gubi susret sa rezultatom 10:0. 

-Ekipe iz Liga SLAST koje su udaljenije od 10 km od Grada mogu biti domaćini susreta jedino i isključivo uz suglasnost gostujuće ekipe kojoj je mjesto igranja na području grada Slavonski Brod.

Ako ekipa s područja Grada iz bilo kojeg razloga odbije igrati kao gost u mjestu igranja udaljenijem od 10 km od Grada, u tom slučaju je udaljenija ekipa (formalni domaćin) dužna nastupiti u mjestu igranja gostujuće ekipe, odnosno mjestu igranja susreta ekipe sa području Grada.   
U tom slučaju ekipa kojoj je mjesto igranja na području Grada dužna je o svom trošku osigurati  domaćinstvo susreta ( u vlastitoj dvorani u kojoj inače ima domaćinstva susreta ili ako nema vlastitu u  nekoj drugoj dvorani koja osigurava minimalne uvjete za igranje susreta ). 

Tumačenje stavka  4.  članka 7.,
-Ukoliko su obje ekipe koje odigravaju susret Lige izvan područja grada Slavonskog Broda ili udaljenije od 10 km od područja Grada, domaćin susreta je ekipa određena prema rasporedu igranja. Ovakve ekipe su dužne svoje međusobne susrete odigrati u svojstvu domaćina ili gosta prema utvrđenom rasporedu igranja. 

U Slavonskom Brodu, 16. 03. 2011.                                                                                                  Liga SLAST 
                                      Predsjednik :
                                  Krešimir Štetić, ing.   

Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #1 : Oujka 17, 2011, 10:09:22 »

Ako se dobro sjećam ovaj pravilnik postoji od osnutka lige SLAST  nema pojma
Brijem da se nakon 4 godine pojavilo "šiljenje zobi" kad se na ovaj način naglašavaju odredbe iz pravilnika  kk
Evidentirano

Bera11
Moderator

« Odgovor #2 : Oujka 17, 2011, 11:10:49 »

ne kužim o čemu se radi... pa to je stari pravilnik iz četres pete...
Evidentirano
Travar

« Odgovor #3 : Oujka 17, 2011, 23:35:32 »

Točno je da je su to odredbe pravilnika donesenog još 2006. godine, ali sada u našim ligama ima dosta novih ekipa i novih igrača koji nisu dobro upoznati sa odredbama pravilnika. Da bude stvar gora i ozbiljnija neki ih proizvoljno pokušavaju tumačiti na način kako njima odgovara, a za to nisu ovlašteni niti imaju dovoljno znanja i saznanja. Stoga sam na ovaj način precizno želio upoznati sve sa službenim tumačenjima članka 7. kako više nebi bilo nejasnoća i krivih tumačenja. Liga SLAST je osnovana kao gradska liga i takva će zasigurno i ostati. Svi koji žele u njoj igrati su dobro došli, ali moraju poštivati donesena pravila ponašanja a ne pokušavati ih samovoljno mjenjati. 
Evidentirano

Travar

« Odgovor #4 : Travnja 20, 2011, 23:55:36 »

Pošto sam od  Tehničkog voditelja liga obavješten da ima različitih tumačenja odredbi članka 23. našeg Pravilnika o natjecanjima, ovim putem svima na znanje objavljujem službeno tumačenje i pojašnjenje ovog članka .

SLUŽBENO  TUMAČENJE  ODREDBI  ČLANKA  23.  PRAVILNIKA  O  NATJECANJIMA
ZAMJENA IGRAČA

Članak 23.
Svaka momčad ima pravo u pojedinačnim susretima, u slučaju ozljede ili iz taktičkih razloga zamijeniti ukupno 2 igrača. Zamjena igrača mora bili najavljena i obavljena nakon odigrane tri, odnosno šest  pojedinačnih partija.
Zamijenjeni igrač ne može u toj utakmici više nastupiti u pojedinačnim susretima ( može samo u igri parova). U igri parova mogu nastupiti i ostali prijavljeni rezervni igrači – dva potpuno nova igrača.

Tumačenje odredbi članka 23. Pravilnika o natjecanjima

-Svaka ekipa ima pravo tijekom odigravanja pojedinačnih partija u susretima Lige SLAST  izvršiti ukupno 2  zamjene. Kako je i navedeno zamjenu igrača ( 1 ili 2 igrača ) može se najaviti i upisati u zapisnik samo nakon 3 odigrane ili nakon 6 odigrani partija. Dakle zamjena se upisuje prije 4. ili prije 7. partije susreta.
- Svaka ekipa ima pravo na slijedeće opcije uvođenja zamjena ;
              - nakon 3 odigrane partije uvesti 1. zamjenu, a nakon 6 partija uvesti 2. pojedinačnu zamjenu,
    - nakon 3 odigrane partije uvesti 2 zamjene, pa do kraja pojedinačnih partija više nema pravo  na zamjene,
              - nakon 3 odigrane partije nema zamjena, ali nakon 6 odigranih partija uvodi se  2 zamjene,
              - u igri parova se po želji može uvesti 2 potpuno nova igrača ( 6. i 7. igrača ekipe ),
              - igrači zamijenjeni nakon prve 3 partije ili nakon prvih 6 partija nemaju pravo više nastupiti u pojedinačnim partijama, ali imaju pravo       
                nastupiti u igri parova.   
Evidentirano

stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #5 : Travnja 21, 2011, 01:12:44 »

Bemti, a ja oduvijek mislio da može jedna izmjena nakon prve 3 partije, a druga izmjena nakon 6. partije...  idiot I tako vozim sve ove godine SLAST-a ... Stalno nešto krivo kontam, kao i na 3. HL gdje sam promovirao potpuno pogrešnu tezu "u svezi glede" utvrđivanja poretka ekipa. I još se čudim kad mi jedan od blizanaca večeras kaže "tata, ti si skroz puk'o", a nema ni 6 let ... Bemti, zar se to već tako vidi ...? Najrađe bi  utek'o 
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Travar

« Odgovor #6 : Travnja 21, 2011, 01:21:49 »

Grin rofl lol
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #7 : Travnja 21, 2011, 08:22:43 »

Citat:
- nakon 3 odigrane partije uvesti 2 zamjene, pa do kraja pojedinačnih partija više nema pravo  na zamjene,
              - nakon 3 odigrane partije nema zamjena, ali nakon 6 odigranih partija uvodi se  2 zamjene,

Kad je ovo uvedeno u pravilnik?

Evo neću brisati post,samo ću dodati.Nije mi bila namjera podjebavati.
I za mene je ovo definitivno novost...od početka igranja liga SLAST sam postupao kao i Stjepan...dakle jedna izmjena u jednom krugu.
I mogu reći kako sam uvjeren da je takvo tumačenje bilo...
E sad ako nisam bio u pravu priznat ću pogrešku  sram ,a ujedno se i ispričati ekipama koje sam uvjerio u suprotno tijekom naših utakmica  doh.
« Zadnja izmjena: Travnja 21, 2011, 09:02:52 Mata » Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #8 : Travnja 21, 2011, 09:11:10 »

Citat:
- nakon 3 odigrane partije uvesti 2 zamjene, pa do kraja pojedinačnih partija više nema pravo  na zamjene,
              - nakon 3 odigrane partije nema zamjena, ali nakon 6 odigranih partija uvodi se  2 zamjene,

E sad ako nisam bio u pravu priznat ću pogrešku  sram ,a ujedno se i ispričati ekipama koje sam uvjerio u suprotno tijekom naših utakmica  doh.
Ajde što si ti ubijedio druge ekipe  Grin, ali mene je moj igrač tako ubijedio...sad tražim povrat svih bodova koje je tako osvojio, one po 3 boda neka mu ostanu  Grin Grin

A kad smo već kod bodova, što se dešava u onoj poznatoj situaciji kad jedna ekipa otkaže meč, što biva s bodovima?
Evidentirano
tomas
*
Klub: IMIA

« Odgovor #9 : Travnja 21, 2011, 12:03:20 »

I za mene je ovo definitivno novost...od početka igranja liga SLAST sam postupao kao i Stjepan...dakle jedna izmjena u jednom krugu.

i meni je ovo novost, pa se ovim putem ispričavam ako sam ja nekoga uvjeravao u uvođenje max. 1 igrača po krugu. Također isprika mojim suigračima ( mlađim, novijim... ) koje nisam uvodio, jer sam mislio da se u trećem krugu može uvesti samo 1 igrač, premda u drugom krugu nismo radili izmjene.
« Zadnja izmjena: Travnja 22, 2011, 00:31:58 tomas » Evidentirano
Travar

« Odgovor #10 : Travnja 21, 2011, 23:01:03 »

Nikada do sada nije bilo dano službeno tumačenja ovog članka, jer nikada nije ni zatraženo službeno tumačenje. Sada sam ga objavio zbog informacije Voditelja liga o sporenju oko njegovog tumačenja, te sam u cilju preventivnog sprečavanja mogućih sporenja ekipa u budućnosti objavio službeno pojašnjenje i tumačenje postoječeg članka Pravilnika o natjecanjima.
Dakle, nikakvih izmjena ovog članka nema niti ih je bilo od donošenja prvog teksta Pravilnika. Ključna riječ u tekstu članka je ovdje signirana crveno.

Članak 23.
Svaka momčad ima pravo u pojedinačnim susretima, u slučaju ozljede ili iz taktičkih razloga zamijeniti ukupno 2 igrača. Zamjena igrača mora biti najavljena i obavljena nakon odigrane tri, odnosno šest  pojedinačnih partija.
Zamijenjeni igrač ne može u toj utakmici više nastupiti u pojedinačnim susretima ( može samo u igri parova). U igri parova mogu nastupiti i ostali prijavljeni rezervni igrači – dva potpuno nova igrača.

Očigledno je da je većina mislila da se radi o jednini, a riječ u ovom tekstu je dvoznačna i znači jedninu i množinu. Zato sam dao potanko tumačenje i naveo sve moguće opcije zamjena igrača. Eto, nadam se da je sada sve jasno.

"  
« Zadnja izmjena: Travnja 21, 2011, 23:02:56 Travar » Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #11 : Travnja 21, 2011, 23:47:22 »

Uvijek sam bio za to da se unaprijed ,pa makar i preko foruma razjasne bilo kakve nedoumice.
Kako smo ovih dana stalno komentirali raznorazne odredbe raznih pravilnika...izgleda da nam je suđeno i nastaviti.
Pošto sam bio 100% siguran da smo na početku lige SLAST 2007 godine ,pa na dalje velika većina igrala po sistemu jedna zamjena po krugu počeo sam sumnjati u sebe i svoje razmišljanje.
Baš me zanima tko je sada prvi zašiljio za ovo.
Kako kažem posumnjao sam u sebe,ali mi je na neki način bilo čudno da je ovo i Stjepanu promaklo.
Skinuo sam si pravilnik o natjecanju...čitao redom sve članke...oči me bole no naišao sam na članak 30. koji mislim kazuje upravo ono o čemu pišem

Citat:
U pojedinačnim susretima može se izvršiti zamjena ukupno 2 (dva) igrača -  prije početka 2. ili 3. ciklusa od po 3 susreta po 1 igrač.

Ne želim da me se smatra idiotom (ne Travar s tvoje strane)...no smeta me što stalno netko traži neke rupe u pravilnicima samo kad mu tako odgovara.Pišem napamet jer ne znam uopće tko se oko ovoga sporio,ali iskustvo od prije mjesec dana i čuđenja nekih s pitanjima "A GDJE TO PIŠE"  i slične stvari smetaju.
Evidentirano

Travar

« Odgovor #12 : Travnja 22, 2011, 00:19:11 »

Ok Mata, opet je tu riječ o igri riječi. Naime u tekstu koji si citirao stoje riječi "može se" . Dakle ne piše "mora se". Drugim riječima nigdje nije napisano da se u jednom krugu nemože zamjeniti 2 igrača, zar ne ?
Stoga ostajem pri danom tumačenju odredbi članka o zamjenama i molim sve članove Lige da ga prime na znanje, i primjene ga kada to ocjene korisnim za svoje ekipe. Također ću reči da je do sada rijetko netko uveo 2 zamjene u jednom krugu ( zapravo se toga i nesječam ), ali korisno je znati da se to može činiti. 
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #13 : Travnja 22, 2011, 09:50:18 »

1.Prije svega ću napomenuti....kamo sreće da sam ovako tumačio pravilnik.Sad mi praktično i ne znači ništa jer jedva skupljamo 3 igrača,a o 5 mogu samo sanjati.
2.Žao mi je tomasa jer mislim da je ovog proljeća zbog toga možda i izgubio jedan meč uvodeći jednog po jednog igrača kako bi si odigrali barem jedan meč.No sreća je opet da ni to ne utječe baš na njihov plasman pa eto nije velika šteta.
3.Sjećam se kao klinac u školi kako igra riječi može imati dvostruko značenje...u stvari jedan zarez:

Pustiti,ne streljati  raketar.............................Pustiti ne,streljati

4.U citatu je mislim bitan završni dio a može se je nebitno

Citat:
prije početka 2. ili 3. ciklusa od po 3 susreta po 1 igrač.

5.I završno....uopće mi nije cilj cjepidlačiti...ali preko glave mi je onih koji odjednom imaju potrebu za istim i sporeći se oko sitnih detalja,oko kojih 4 i više godina nije bilo spora.
6.Kako si napisao ovo je službeno tumačenje i tu kod mene nema spora....ja ga prihvaćam i nadalje igram po tome...još da mi je nakupiti par igrača s kojima bih to mogao primjeniti nitko sretniji od mene.

Evidentirano

Travar

« Odgovor #14 : Travnja 23, 2011, 21:45:45 »

Mata, nema nikakvih problema. Hvala što si ukazao na neusaglašenost članka 23. i 30. našeg Pravilnika, što objektivno može dovesti do zabune i različitih tumačenja. Stoga ću na narednom plenumu lige predložiti manje korekcije - usklađenja ovih članaka Pravilnika.
Ali naglašavam da do tada ostaje na snazi tumačenje članka 23. koje sam ranije objavio i obznanio.

Evidentirano

Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!