Travnja 24, 2026, 14:17:10
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Stolni tenis RH
>
Domaća i međunarodna natjecanja
>
REGIJA-TEKUĆA PROBLEMATIKA
Str: [
1
]
2
3
...
6
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: REGIJA-TEKUĆA PROBLEMATIKA (Posjeta: 18025 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
«
:
Oujka 20, 2011, 19:35:04 »
Flip,Sport Domi i IMIA su zbog nedolaska ove ekipe pristali da se utakmice odgode i odigraju na posljednjem turniru u G.Bogićevcima.
Naravno to je najmanji problem.
Meni je krivo zbog toga što nismo unaprijed dobili obavijest o nedolasku.Nevjerovatno je da se uz sva čuda tehnologije ne može javiti.
Nemam ništa protiv nikoga,ali mora postojati neki red.
Ovo pišem samo u svoje ime,a želim opisati kako sam proveo današnji dan.Dakle da sam znao da Godinjak neće doći možda nas ne bi došla četvorica.
Eto neka se zna...ja ću napisati što me smeta pa makar poginuo.
«
Zadnja izmjena: Oujka 22, 2011, 08:15:53 Mata
»
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
Travar
Klub: STK BROD
«
Odgovor #1 :
Oujka 20, 2011, 21:25:40 »
Čestitke domaćinima na uspješnoj organizaciji prvog ligaškog turnira u Brestovcu. Dvorana je izvrsna, sendvići dobrodošli, rasvjeta prava. Nema zamjerke.
Matino nezadovoljstvo razumijem, a nikako mi nije jasno kako bi to i na koji način Godinjak 2 na zadnjem turniru mogao odigrati 5 susreta umjesto planirana 2 ? Osobno nemam ništa protiv takvog igranja ako su sve ekipe pristale, ali do kada će to onda trajati ?
I još jednom se potvrđuje neophodnost pravilnika o natjecanjima naše regije na čemu sam bezuspješno inzistirao.
Kako se otkazuje nastup, koliko dana ranije, na koji način, kada se igraju takvi susreti ( prije turnira ili poslije ), u kojem roku i na koji način se moraju odigrati ... ?
Evidentirano
Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #2 :
Oujka 20, 2011, 21:41:12 »
Kao što sam napisao...ne ljutim se na nikoga.Nikoga ne želim prozivati.Bože moj...svima nam se može dogoditi neka nedajbože situacija.
Ali smatram da se može javiti barem sms porukom voditeljima protivničkih ekipa.
Sličnu situaciju sam imao i jesenas prvi turnir.K.Gradnja nije došla(cijela polusezona prošla da bismo saznali da su odustali) i isto sam pola dana čekao da odigram pristojan meč.
I nikome ništa ...svi se prave grbavi
Evidentirano
Travar
Klub: STK BROD
«
Odgovor #3 :
Oujka 20, 2011, 21:46:49 »
Ni ja se ne ljutim na nikoga, ali smatram da vodstvo regije mora konačno odraditi svoj posao onako kako treba. Ovako ljudi iz razmljivog neznanja propuste bez ikakve loše namjere učiniti ono što možda i nije tako teško.
Evidentirano
Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #4 :
Oujka 21, 2011, 06:48:57 »
Citat: Travar
ali smatram da vodstvo regije mora konačno odraditi svoj posao onako kako treba.
Ovako ljudi iz razmljivog neznanja propuste bez ikakve loše namjere učiniti ono što možda i nije tako teško.
1.rečenica...slažem se ,no koliko ja vidim izgleda da većini odgovara ovakvo stanje.Onda se na plenumu u onih 3-4 sata donesu "odluke" kako svima paše...nekoga se spasi ispadanja,malo se prošire lige i to je to.
2.rečenica....tu se baš i ne slažem...jer ne treba meni,a mislim ni tebi, nikakav pravilnik da bih obavijestio ljude da nisam u mogućnosti doći zbog više sile.
Citat: stjepan
Sad to moram čekati dan-dva dok se ne objavi na webu Regije,
a to tad više nije toliko aktualno ...
Na žalost morat ćeš sačekati tih par sati da osvane na regiji
Evidentirano
bishop
Klub: STK Flip
«
Odgovor #5 :
Oujka 21, 2011, 08:44:36 »
Evo jedan osvrt na kaubojsku ligu!
Pojačanje koje je igralo za Brestovac nema pravo nastupa za taj klub. Igrač "Savić" je registriran za STK Limpres za sezonu 2010/2011. Bez obzira što nije igrao niti jedan meč nema pravo nastupa za drugi KLUB. U takvoj situaciji bio je i Akkan kad je imao registraciju za STK Vrpolje, pa nije mogao nastupiti godinu dana za STK Graničar.
Mislim da Kule koji treba da unese podatke za regiju, mora da piše poraz od 4:0. Nije to zbog osobnog poraza od Savića, koji je par klasa iznad "jebe se meni za skor" nego zbog regularnosti lige.
Eto toliko.
Leđa me bole kao da me FAP pogodio
«
Zadnja izmjena: Oujka 21, 2011, 08:53:15 bishop
»
Evidentirano
Bera11
Moderator
«
Odgovor #6 :
Oujka 21, 2011, 09:37:50 »
Mislim da je ovaj posljednji turnir i sva ova silna odgađanja i dovođenje pojačanja posljednica nepostojanja ili nepridržavanja pravilnika o nastupanju.
Radi popularizacije sporta dozvolilo se nastupanje bez registracije kluba i sada se vidi da je to bilo pogrešno.
Svi čekaju da budu prvi i onda kreću s registacijom na kraju sezone. Znači oni uredno registrirani klubovi koji plaćaju ne baš malu kotizaciju i koji se trude doći na svaki turnir su u manjini.
I sad imamo apsurd da nam najjači klub u županiji OŠB ne može imati dva predstavnika u 3 ligi iako to zaslužuje po radu i jačini ekipa, jer se robuje nekakvom pravilniku, a s druge strane moguće je dovoditi nove igrače kada je sezona već pri kraju.
Mislim da bi se u 5 ligi trebalo dozvoliti igranje bez registracije samo prvu sezonu i da ekipa bez registracije ne može ići u viši rang, ili da se barem predsjedniku regije pošalje popis igrača za tekuću sezonu.
Ovako ispada da svi koriste nedorečenost pravilnika o nastupanju i imaju na to pravo dok se ne donesu jasne i nedvosmislene odluke, tako da ne bude mjesta za razno razna kemijanja.
Što se tiče nastupa Savića, mislim da je on trebao nastupiti za Požegu napočetku 4. lige, ali budući je registriran za Limpres nije mogao igrati za Požegu.
A budući u 5 ligi ne treba registracija, onda valjda on može igrati, kao i svako novo pojačanje koje se može dovesti kada to netko želi u tijeku sezone.
Isto tako pojačanje Posavca (ako se radi o istom igraču, ako ne, oprostite) je prijavljen za 2 županijsku ligu za STK Našice, ali tko kaže da ne može igrati za Posavac, jer nigdje ne piše da ne može igrati u dvije županije...
Znači u pravu su ekipe Posavca i Brestovca jer im nepostojanje pravilnika to omogućuje.
«
Zadnja izmjena: Oujka 21, 2011, 09:51:53 Bera11
»
Evidentirano
bishop
«
Odgovor #7 :
Oujka 21, 2011, 10:05:56 »
Znači ako pravilnika nema onda su mogli nastupiti i igrači koji su igrali.
Mislim da Kule-a treba upoznati s problematikom pa nek odluči savez.
«
Zadnja izmjena: Oujka 21, 2011, 10:29:15 bishop
»
Evidentirano
rakun
Nova Liga: Posavac
Klub: STK Posavac - Kaniža
GOSPODIN moj i BOG moj !!!
«
Odgovor #8 :
Oujka 21, 2011, 11:11:21 »
Citat:
Isto tako pojačanje Posavca (ako se radi o istom igraču, ako ne, oprostite) je prijavljen za 2 županijsku ligu za STK Našice
Pojačanje STK POSAVAC-a gospodin JURIĆ ZVONKO nije registriran ni u jednom klubu pri HSTS-U.
Gospodin Jurić rekreativno igra stolni tenis kao i svi mi u LIGI SLAST, ovo pišem iz razloga da netko nešto nebih pogrešno shvatio
Evidentirano
Nije bitno što kaže,nego je bitno TKO kaže!
Bera11
Moderator
«
Odgovor #9 :
Oujka 21, 2011, 12:46:30 »
Kao što rekoh, oprostite ako to nije isti igrač, zbunilo me ovo:
http://www.stsobz.hr/
mislio sam da se radi o ovome igraču pod STK Našice...Z Jurić...
Ali i da je isti igrač, ne mijenja ništa, imate potpuno pravo dovesti igrača kojeg želite, dok su pravila da 5 ligu mogu igrati neregistrirani igrači, želim samo ukazati na mogućnost da isti igrač igra u dvije županije, jer nije registriran pri HSTS-u.
I vi i Brestovac ste lukavo postupili, koristeći nedorečenost pravilnika, žao mi je samo što se Sredanci tako neće vratiti s kantom s posljednjeg turnira jer će ih Brestovac preteći u zadnjem krugu i biti treći na kraju.
nps3.tmp.pdf
(106.38 KB -
(downloada: 829 )
.)
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #10 :
Oujka 21, 2011, 15:15:53 »
Uz dužno poštovanje prema svim ekipama i igračima koji igraju u 5. HL odnosno Međužupanijskoj ligi, smatram da je "bishop" potpuno u pravu kad ovu ligu naziva "kaubojskom ligom" iako smo je nekada u žargonu zvali i "bundesligom" iako baš ne znam zašto. To smatram zato što je tu izgleda jedino pravilo "da nema pravila", nažalost s pravilima nije baš puno bolje ni na višim instancama odnosno ligama koje su u ingerenciji Regije (4. i 3. HL). No, o tome sam toliko govorio odnosno pisao i ne mislim se više iscrpljivati na tu temu jer je očito da s ovakvim vodstvom Regije, konkretno Povjerenikom Regije, bolje biti neće. Ja to bar javno kažem, a to uvijek mogu argumentima javno i dokazati.
Generalno, sve lige iza nacionalnih, dakle 3. HL i na niže, kod nas su to 3., 4. i 5. HL su u ingerenciji Regije i za njih se treba donijeti Pravilnik o sustavu natjecanja i to svake godine jer je svake godine drugačija situacija. On je u osnovi isti, ali ga treba donijeti svake godine, a budući je Regija samostalna, ali i pod ingerencijom HSTS-a, naša lokalna "pravila igre" trebaju biti usklađena s "pravilima igre" Saveza. I to je vrlo jednostavno učiniti. Tada se ne bi moglo dogoditi da u 5. HL igraju neregistrirani klubovi i neregistrirani igrači, već bi se svi oni koji se žele natjecati u "sustavu" trebali registrirati. Tko ne želi tako, još uvijek ima dovoljno prostora u ligi rekreativaca SLAST. Trenutno je SLAST liga preciznije i kvalitetnije normativno riješena (iako ima i dosta nedostataka i propusta) nego 5. HL što je zapravo žalosno. Hrvatske lige, uključujući i sve regionalne lige, trebale bi biti mjesto gdje će se natjecati registrirani igrači i gdje će ekipe moći napredovati sukladno svojoj kvaliteti i postignutim rezultatima što sada nije slučaj na našoj Regiji. Bera je naveo primjer za OŠB, naše ekipe i igrači zbog stupidnih regionalnih pravila (koja u osnovi i ne postoje jer se ne donose pa se na kraju tumače kako kome odgovara ili kako kome treba) ne mogu naprijed, ne mogu napredovati, zato da bi u tim ligama mogli igrati rekreativci koji već imaju svoje lige. Naravno, nisam protiv rekreativaca, ali oni ne bi trebali biti kočnica razvoju mladih stolnotenisača i kvaliteta igrača bi trebala biti taj faktor koji sve određuje. Shvaćam da sam u ovom mišljenju u manjini kao što je i moj klub u manjini u odnosu na većinu kada se radi o stvaranju mladih igrača i promoviranju njihovog razvoja.
Jesenas sam na Plenumu Regije imenovan u nekakvu Natjecateljsku komisiju koja do sada nije imala nikakvih aktivnosti jer stanje "ne talasaj" odgovara većini i vjerojatno niti nećemo imati nikakvih aktivnosti u pravcu normativnog uređenja sustava natjecanja na razini Regije. S druge strane, imenovan sam u Natjecateljsku komisiju HSTS-a i do sada sam u više navrata konzultiran po raznim pitanjima, vrlo uredno, a vidim i da su se mišljenja koja sam davao uvažavala u Zagrebu. Ovdje mogu "šiljiti" koliko hoću, ali nema se sluha za uvođenje reda jer bi uvođenje reda pogodilo nečije interese, stoga je bolje ovako ... No, već sam i prije rekao da ću promijeniti ploču i da ću interese svoga kluba pokušati zaštititi na drugi način jer previše ulažemo rada i financija u klub da bismo bili žrtve ovakvog nereda. Možda sam malo proširio temu i otišao predaleko obzirom na interese ostalih, ali to su problemi koje ćemo lako riješiti samo ako želimo, ako ne želimo onda će biti svađe, žuči i netrpeljivosti za izvoz ...
«
Zadnja izmjena: Oujka 21, 2011, 15:19:33 stjepan
»
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #11 :
Oujka 21, 2011, 15:41:59 »
Evo i mene...shrvan gripom ili nečim drugim.....
Kako se bojim da ovakav ne mogu baš suvislo pisati zasad ću sam baciti osvrt na neke detalje,a vatru ću rigati kasnije
Citat: Bera11
žao mi je samo što se Sredanci tako neće vratiti s kantom s posljednjeg turnira jer će ih Brestovac preteći u zadnjem krugu i biti treći na kraju.
Nema ti što biti žao....postoji samo dilema da li dolaze 3 Kineza ili 3 Bibera igrati za nas posljednji krug...pregovori su u tijeku...
Posjetite ovaj link:
http://www.slavonija-zapad.com/
imate lijevo u izborniku "DOKUMENTI"...kliknite na njega i otvorit će vam se sve o čemu laprdate...zapisnici,glasnici i pravilnici
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #12 :
Oujka 21, 2011, 23:09:32 »
Tema pravilnik:
Po vašim napisima kako uopće ne postoji pravilnik i tumači se različito ispada da se onda i prvak može tumačiti svatko na svoj način.
Dakle ispada da netko može reći da o prvaku ne odlučuje međusobni omjer već ukupna meč razlika.Po tome bi npr Flip trenutno bio u prednosti.
Ili možda da se prvak odlučuje po abecedi a F je ispred P.
Mislim da ipak nije tako te da negdje u ladici postoji način kako se kroji poredak.A ako postoji to postoje valjda i neke odredbe o pravu igranja.
Što se tiče igrača sa strane priznajem da su to,ako se dobro sjećam,prvi takvi slučajevi.
Doduše imali smo Mustafića koji je prije 2 godine igrao za ekipu K.Gradnje,ali mislim da tada nije igrao u svojoj regiji.Danas čovjek igra u svom klubu u regiji istok ,ali više ne nastupa u regiji zapad.
E sad kako će se tumačiti igranje registriranog igrača za klub u kojem nije registriran vidjet ćemo.
Ne znam da li su Brestovčani bili obaviješteni o tome,tj da li su znali da je igrač registriran.
Opet se vraćam na ono da se jednim pozivom možda moglo riješiti neke nedoumice.Recimo da se nazvalo voditelja regije Darka i pitalo za tumačenje.To mi se čini kao logično rješenje.
nastavit će se................
Evidentirano
bishop
«
Odgovor #13 :
Oujka 21, 2011, 23:23:23 »
Da, Mata ima pravo, ipak se igralo po pravilima regije, sve dok neki klub ili pojedinac, ne odstupi moralno i onda se kaže "pa nema pravilnika".
Bez obzira što pravilnik (ni)je napisan, pojačanje je trebalo da se najavi voditelju regije i voditeljima ekipa i to prije početka drugog dijela sezone.
Moraju biti neke norme ponašanja i odnosa između klubova
«
Zadnja izmjena: Oujka 22, 2011, 07:29:35 bishop
»
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Odg: REGIJA-TEKUĆA PROBLEMATIKA
«
Odgovor #14 :
Oujka 22, 2011, 08:13:53 »
Evo izgleda da sam uspio odvojiti ove postove o problemima.Još da uspijem samu temu ubaciti pod "RASPRAVA" bit će super.
Znači nastavimo ovdje o pravilnicima,sustavima itd,a čestitke pobjednicima i komentare susreta ostavimo na drugoj temi.
Evidentirano
Str: [
1
]
2
3
...
6
Ispis
« natrag
naprijed »