SLAST
Travnja 17, 2026, 03:52:55 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1] 2 3
  Ispis  
Autor Tema: KVALIFIKACIJE ZA 3 HL  (Posjeta: 9712 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« : Svibnja 09, 2011, 11:01:52 »

Parovi doigravanja za ulazak u 3.HL Slavonija zapad (1. regionalnu ligu):

Požega - Pitomača   i   Gornji Bogićevci - Sirač

Eto sad se zna da su ovo parovi koji su davno obznanjeni.Molio bih Makija da nas izvjesti kad se igraju ove utakmice i naravno da nas izvjesti o rezultatima istih.
Bilo bi lijepo i da znamo za koliko se mjesta bore jer situacija u 3HL je ovakva pošto nitko od naših nije ušao u 2HL,a k tome je i Graničar ispao.

1.GRANIČAR
2.OBRTNIČKA ŠKOLA - BROD 2
3.SISAK Sisak   
4.BROD Slavonski Brod
5.VIROVITICA Virovitica   
6.BUDAINKA Slavonski Brod
7.NOVSKA Novska
8.STRMAC Nova Gradiška   
9.SIBINJ Sibinj
10.KUTINA 2
11.BJELOVAR Bjelovar
12.GRANIČAR 2 Slavonski Brod   
13.LIMPRES Pleternica   

Pretpostavljam da Limpres kao posljednji ispada,zatim Graničar 2 po pravilniku o 2 ekipe istog kluba.Time se znači otvara samo jedno mjesto za kvalifikante.
E sad ...kakav je status Bjelovara?
« Zadnja izmjena: Svibnja 09, 2011, 11:02:38 Mata » Evidentirano

stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #1 : Svibnja 09, 2011, 11:59:57 »

Mata, imaš veliki previd u ovoj tablici. A to je da je Graničar 2 ispred Bjelovara. Naime, obje ekipe imaju po 25 bodova, Graničar 2 jer ima 3 pobjede i 19 poraza (6 + 19 = 25), a Bjelovar ima 9 pobjeda i 13 poraza što bi bilo 18 + 13 = 31, ali nisu odigrali 6 mečeva pa je to 31 - 6 = 25 bodova. Budući imaju jednako bodova, poredak se određuje iz njihovih međusobnih mečeva, a tu Graničar 2 ima 3 boda (poraz u Bjelovaru i pobjeda u Brodu bb), a Bjelovar ima samo 2 boda (pobjeda u Bjelovaru, za poraz bb u Brodu nema boda). Čak i da se to zanemari, Graničar 2 je bolji jer ima pobjedu od 4:0 (doduše bb), a Bjelovar je doma dobio sa 4:2. Stoga me čudi da stavljaš Bjelovar ispred Graničara 2.

U konačnici to znači da ispadaju zadnje 2 ekipe (Limpres i Bjelovar) te još i Graničar 2 "po sili zakona" odnosno nepostojećih regijskih pravilnika i propozicija, a koje kažu da 2 ekipe istog kluba (u ovom slučaju Graničara) ne mogu igrati u 3. HL. I konačno, to znači da se kvalifikacije četvrtoligaša trebaju igrati za 2 mjesta u 3. HL odnosno pobjednici navedenih parova su novi trećeligaši.

Sad, vjerojatno tako biti neće, jer se dosad uvijek moje tumačenje pokazalo netočnim pa sve ovo napisano treba uzeti s velikom rezervom ...
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #2 : Svibnja 09, 2011, 12:12:05 »

Da Stjepane...ne kužim kako je to izbacilo iako sam zadao da se obračunavaju bodovi iz međusobnih susreta.Čak je oduzimao bodove za neodigrane mečeve.Znači i po programu je isti broj bodova.To je u vezi završne tablice.

Ova ovdje tablica je kopirana s regije i dodan Graničar koji je ispao iz 2HL i ona nikako nije mjerodavna već samo pokazuje koliko je trenutno klubova u 3 HL.

Ali u svakom slučaju je jasnije sada kada se ovako posloži te se finale i ne mora igrati osim prestiža

1.GRANIČAR
2.OBRTNIČKA ŠKOLA - BROD 2
3.SISAK Sisak   
4.BROD Slavonski Brod
5.VIROVITICA Virovitica   
6.BUDAINKA Slavonski Brod
7.NOVSKA Novska
8.STRMAC Nova Gradiška   
9.SIBINJ Sibinj
10.KUTINA 2
11.GRANIČAR 2 Slavonski Brod
12.BJELOVAR Bjelovar
13.LIMPRES Pleternica   
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #3 : Svibnja 09, 2011, 14:01:01 »

stjepan:
Citat:
Sad, vjerojatno tako biti neće, jer se dosad uvijek moje tumačenje pokazalo netočnim pa sve ovo napisano treba uzeti s velikom rezervom ...

Bojim se da si u pravu  Tongue...razgovarajući sa meni dostupnim stručnjacima,a uzevši u obzir kako se igraju kvalifikacije za 2HL možda i nisi u pravu  Wink
Ako se sjećam jednom davno smo pisali o mogućem ispadanju ekipa iz 1 HL u 2 HL istok i stvaranju gužve,mislim da i tada iz 2 HL ispada samo posljednji ,a svi ostali idu u bubanj kvalifikacija za 1 jedno mjesto.Dakle ne ispadaju direktno 8 i 9 plasirani već se daje prednost višem rangu natjecanja.Npr da je Vodovod ispao u 2HL mislim da bi i Vukovar91 i Mihovljan igrali kvalifikacije.Znači ne bi Mihovljan ispao direktno.
Po tome ispada da bi Bjelovar trebao igrati barem kvalifikacije sa drugoplasiranim iz kvalifikacija 4-ligaša.
Evidentirano

zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #4 : Svibnja 09, 2011, 15:41:19 »

Po meni, npr. da je Vodovod ispao, kvalifikacije bi igrali samo Mihovljani, i ne bi tri ekipe ulazile već dvije. A da je jednom davno tako bilo kako Mata kaže, je... No, nisam 100 % siguran u tadašnje okolnosti... Ako dvije ekipe iz 1. HL ispadaju u 2 HL, onda ulazi samo jedna ekipa, ne znam je li to utječe, odnosno tko onda igra kvalifikacije... Zapravo, zbunjen sam nešto... Nadam se pojašnjenju.
« Zadnja izmjena: Svibnja 09, 2011, 15:43:27 zg » Evidentirano
stjepan
Moderator

« Odgovor #5 : Svibnja 09, 2011, 21:17:29 »

Evo pojašnjenja, stvari su vrlo jednostavne, ne vidim u čemu je problem... Zadnji iz 2. HL uvijek ispada direktno, a deveti i eventualno osmi igraju kvalifikacije (deveti uvijek, osmi samo kada iz 1. HL obje ekipe ispadaju u tu skupinu 2. HL). Prvak 2. HL uvijek ide direktno u 1. HL. Dakle, postoje 3 varijante:

1. Kada iz 1. HL u istu skupinu 2. HL (istok ili zapad) ispadaju 2 ekipe (kao što je slučaj ove sezone za 2. HL - zapad) - tada kvalifikacije igraju 8. i 9. iz 2. HL + trećeligaši, a ulaze 2 ekipe (1 umjesto one koja je ušla u 1. HL, 1 umjesto one koja je ispala iz 2. HL) - to je najteža varijanta za one koji žele ući ili ostati u 2. HL (jer za 2 mjesta igraju 2 postojeća drugoligaša + trećeligaši).

2. Kada iz 1. HL u istu skupinu 2. HL (istok ili zapad) ne ispadne niti jedna ekipa (kao što je slučaj ove sezone za 2. HL - istok) - tada kvalifikacije igra samo 9. iz 2. HL + trećeligaši, a ulaze 3 ekipe (1 umjesto one koja je ušla u 1. HL, 1 umjesto one koja je ispala iz 2. HL te 1 za ono 9. mjesto u 2. HL) - to je najlakša varijanta za one koji žele ući ili ostati u 2. HL (jer za 3 mjesta igra samo 1 drugoligaš pa ulaze i 2 trećeligaša).

3.  Kada iz 1. HL u svaku skupinu 2. HL (istok ili zapad) ispadne po jedna ekipa - tada kvalifikacije igra samo 9. iz 2. HL + trećeligaši, a ulaze 2 ekipe (1 umjesto one koja je ispala iz 2. HL te 1 za ono 9. mjesto u 2. HL dok je mjesto ekipe koja je ušla u 1. HL popunjeno ekipom koja je ispala iz 1. HL) - to je srednje teška varijanta za one koji žele ući ili ostati u 2. HL (jer za 2 mjesta igra 1 drugoligaš pa ulazi i 1 trećeligaš).

Nadam se da je jasnije, iako ne vidim tu nekih dilema... Uvijek se igra za onoliko mjesta da se 2. HL popuni do broja 10 nakon što se "odbiju" oni koji odu u 1. ili 3. HL.

Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator

« Odgovor #6 : Svibnja 09, 2011, 21:19:59 »

Dakle, "zg" je u pravu za navedeni primjer, da je ispao Vodovod, kvalifikacije bi igrao samo Mihovljan, to je varijanta broj 3. iz prethodnog posta.
Evidentirano

zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #7 : Svibnja 09, 2011, 21:33:27 »

Hvala na pojašnjenju... Sve je jasno sada. Samo, negdje mi "odzvanja" u glavi da su jednom 4 ekipe ulazile u 2. HL (to je vjerojatno slučaj kada je netko odustao), a ne znam jel moguće da je samo jedna ekipa ulazila u 2. HL, pretpostavljam da nije...
Evidentirano
Maki
Klub: STK Gornji Bogićevci

« Odgovor #8 : Svibnja 09, 2011, 21:48:03 »

Danas sam stupio u kontakt sa gosp.Andrić iz STK Sirač i dogovor je da se dvije utakmice utakmice odigraju do 22.05.2011. Točne dane još nismo dogovorili.
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #9 : Svibnja 09, 2011, 22:24:49 »

Maki...iskopaj i igraj u mojim sretnim hlačicama...pobjeda je zagarantirana  lol...želim vam puno sreće u kvalifikacijama! dobro

Stjepane  shvatio sam  Wink popljuvao sam svog insidera i slušam samo tebe  Cheesy...neki zaključak bi bio onaj s početka one 3 ekipe ispadaju i ostaje 10 ekipa što onda znači da se kvalifikacije igraju za 2 mjesta u 3 HL...samim time pobjeda u prvom meču osigurava i plasman u 3 HL  postovanje
Evidentirano

stjepan
Moderator

« Odgovor #10 : Svibnja 09, 2011, 22:55:51 »

Samo, negdje mi "odzvanja" u glavi da su jednom 4 ekipe ulazile u 2. HL (to je vjerojatno slučaj kada je netko odustao), a ne znam jel moguće da je samo jedna ekipa ulazila u 2. HL, pretpostavljam da nije...

To je bilo 2005. godine na kvalifikacijama u Vukovaru kada je OŠB prvi put ušla u 2. HL (nažalost, odmah smo i ispali pod poznatim okolnostima). Igralo je 6 ekipa, a ulazile su 4, mi smo bili drugi, iza Varaždina. Tukli smo sve ostale (Marof - današnji Časl, Vukovara, Kutinu i Vodovod mlađe uzraste), sjećam se kao da je bilo jučer... Mislim da je tada 2. HL proširivana sa 8 na 10 ekipa pa je zato ulazilo 4. Od tada do danas se stalno igra po istom sistemu.
Evidentirano

Maki
Klub: STK Gornji Bogićevci

« Odgovor #11 : Svibnja 10, 2011, 13:37:25 »

Potvrđeno od strane STK Sirač,prva utakmica doigravanja za popunu 3 lige igra se u Gornjim Bogićevcima 12.05.2011.(četvrtak)sa početkom u 20h. Sve vijesti saznat će te u EXSLUZIVU by MATO REČIĆ dobro
Evidentirano
stjepan
Moderator

« Odgovor #12 : Svibnja 10, 2011, 14:38:43 »

Sretno Bogićevcima u četvrtak, kao i u uzvratu ...  dobro
Evidentirano

Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #13 : Svibnja 10, 2011, 19:56:35 »

Nadam se da će te pokazati u dva susreta da ste bolja i kvalitetnija momčad...navodno je Andrić najbolji- školovan igrač, dok Kovačević Daria (defanzivac -antispin mu je kao linoleum) vjerovatno znate sa turnira u SPS-u- igra slično Brnčiću samo lošije. Treći igrač mislim da je ipak slabiji od vaše trojke.
Sjetite se kako smo mi lane ušli i čak se održali u trećoj ligi bez ikakvih pojačanja. Nadam se iscrpnom izvještaju, a možda vam se omakne i youtube Grin Grin
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #14 : Svibnja 10, 2011, 20:54:01 »

Naravno očekujemo da nam se jave i dečki iz Požege s informacijama kad igraju te kako je završio meč  clsdtopic kava

Sve informacije su na forumu dobrodošle...
Evidentirano

Str: [1] 2 3
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!