SLAST
Travnja 18, 2026, 07:00:36 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: ŽSTS-BPŽ  (Posjeta: 8175 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #15 : Prosinca 12, 2011, 05:30:40 »

Citat: stjepan
a Mata je redovan u 6 ujutro  baeh),

Možemo nastaviti ako ste tu  dobro
Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #16 : Prosinca 12, 2011, 07:42:48 »

Ovaj put si stvarno poranio, a za Stjepana, oni što pišu u 4,5 sati ujutro to su oni što još terevenče okolo, nevezano od tenisa, jedino Kutljani, oni skoro uvijek imaju ne samo produžetke nego i 3. poluvrijeme  Grin
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #17 : Prosinca 12, 2011, 09:59:49 »

Možemo nastaviti ako ste tu  dobro

Možemo.

Kao predsjednik Stolnoteniskog saveza Brodsko-posavske županije ovim putem javno poručujem da nas time sigurno neće pokolebati u namjeri ostvarivanja naših ciljeva, tj. ustrajaćemo na stvaranju preduvjeta za ravnomjeraan i pravedan razvitak svih klubova s područja naše županije

Samo ću malo copy/paste iz teksta Inicijative upućene meni i klubu STK OŠB mailom 19.09.2011. godine od gore navedenog autora. Dokumenti su javni budući su bili podijeljeni svim članovima IO STK OŠB. Najprije iz popratnog dopisa (maila):

Stjepane, prema dogovoru ti dostavljam informaciju - poziv za udruživanje u Savez.
Molim te da već sutra na izvršnom odboru donesete potrebne odluke i žurno mi ih dostavite, kako bih mogao brzo pripremiti osnivačku skupštinu Saveza. Odmah imenujte osobe za Skupštinu i kandidate za tijela upravljanja, a ja bih želio da ti budeš član Izvršnog odbora i tajnik Saveza.
U izvršni odbor bi odmah bilo izabrano 5 članova ;  predsjednik, 1 član iz BRODA, 1 član iz OŠB, 1 član iz SIBINJ-a, 1 član iz MARSONIE, šesti bi mogao biti kooptitran iz BUDAINKE , a sedmi bi kasnije bio kooptiran po odluci Izvršnog odbora. U Nadzornom odboru bi bilo izabrano  5 članova ( po 1 iz svakog kluba ).

Najljepši pozdravi od Krešimira Štetica ...
kresimir.stetic@slavonski-brod.hr
kresimir.stetic1@sb.t-com.hr
mob.  091-883-7817

« Zadnja izmjena: Prosinca 12, 2011, 10:09:47 stjepan » Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator

« Odgovor #18 : Prosinca 12, 2011, 10:06:27 »

A evo malo i iz teksta same Inicijative:

Savez će na osnivačkoj Skupštini osnovati  4 kluba ( po Statutu HSTS-a dovoljno je 3 kluba ), a  članovi inicijativnog odbora i radnog predsjedništva bi prema mom prijedlogu bili predsjednici ovih klubova ili od klubova druge imenovane osobe.

U Statutu Saveza će biti precizno definirano tko su osnivači Saveza, a oni će kao takvi prema odredbama Statuta ipak imati veći utjecaj kod donošenja odluka.

Naglašavam da su svi potrebni osnivački dokumenti praktično završeni ( potrebna je još recenzija izrađenog teksta Statuta ), te je osnivanje Saveza moguće provesti u kratkom vremenskom roku.
Osnivanje Saveza bi trebalo provesti u što kraćem vremenskom roku kako bi se na vrijeme mogli kandidirati za financijska sredstva na svim razinama, pa vas stoga molim za žurno donošenje potrebnih odluka.      

Odmah po vašem izjašnjavanju oko ove inicijative, odnosno u slučaju vašeg prihvaćanja uloge jednog od osnivača Saveza, dostavit ću vam sve potrebne dokumente za Skupštinu ( dnevni red, statut, poslovnik, tekstove potrebnih odluka ).    

Na kraju vas molim da informaciju o ovoj inicijativi za sada ne dajete u širu javnost.

STK  BROD
                                      Predsjednik;
                           Krešimir Štetić, ing. el. teh.   

Potcrtao sam dio iz kojeg je vidljiva briga za "... ravnomjeraan i pravedan razvitak svih klubova..." te dio iz kojeg je vidljivo da je nepoželjna javnost i transparentnost cijelog postupka.

Inače, spomenuti Statut HSTS-a (koji svatko može pogledati na web stranici HSTS-a) ni na koji način ne regulira postupak i način osnivanja županijskih stolnoteniskih saveza, a ponajmanje potreban broj osnivača ŽSTS-a kako se gore piše što je samo jedna u nizu manipulacija kao i one o načinima osnivanja postojećih ŽSTS-a.
« Zadnja izmjena: Prosinca 12, 2011, 10:18:49 stjepan » Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #19 : Prosinca 12, 2011, 22:46:47 »

ZAKON  O  ŠPORTU

V. OBLICI UDRUŽIVANJA

Športski savez

Članak 46.

(1) Športski savez je udruga u koju se udružuju najmanje tri pravne osobe koje obavljaju športske djelatnosti u istom športu, a koji radi ostvarivanja zajedničkih interesa u pojedinom športu osobito: usklađuje aktivnosti svojih članica, organizira i provodi natjecanja, uređuje sustav natjecanja, pitanja koja se odnose na registraciju športaša i njihov status te stegovnu odgovornost športaša, promiče stručni rad u športu i, skrbi se o kategoriziranim športašima.

(2) Na nacionalnoj razini i na razini jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave može se osnovati samo jedan športski savez za jedan šport.

(3) U slučaju dvojbe, mišljenje što se smatra istim športom u smislu ovoga Zakona, daje Hrvatski olimpijski odbor.

(4) Članovi županijskoga športskog saveza su pored športskih saveza osnovanih za područje jedinica lokalne samouprave i pravne osobe koje obavljaju športsku djelatnost u području za koje se osniva županijski športski savez, a sjedište im je na području županije.

Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #20 : Prosinca 13, 2011, 06:32:10 »

Citat:
Športski savez je udruga u koju se udružuju najmanje tri pravne osobe

članak 1-Formalno - pravno  je možda u redu,ali baš me zanima reakcija svekolikog puka da je Đuki prdnulo na pamet osnivanje saveza i da se udružio s rakunom i makijem  nema pojma

članak 2- je vezan za članak 1 gdje se ističe da gore spomenuti ne pomišljaju više na osnivanje istog jer je mjesto popunjeno.

Ispričavam se gore spomenutim dečkima da sam ih uzeo za primjer ,ali nisam htio pisati imena njihovih klubova da se ne bi unosom imena u google dolazilo na ove teme.

I još me zanima koji je bio drugi korak saveza prema krovnoj organizaciji?
Prvi je valjda zahtjev za prijem u članstvo  nema pojma

Pitam informativno,ne inzistiram niti mi život ovisi o toj informaciji.

Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #21 : Prosinca 13, 2011, 07:57:31 »

Očito je naglasak na "....može se osnovati samo jedan športski savez za jedan šport." i piramida sreće kreće, samo neka čudna piramida kao i one tvoje u rezultatima...vrh dolje ...
Evidentirano
stjepan
Moderator

« Odgovor #22 : Prosinca 13, 2011, 14:07:44 »

Članak 46. Zakona o športu (Narodne novine, broj 71/2006):

(1) Športski savez je udruga u koju se udružuju najmanje tri pravne osobe koje obavljaju športske djelatnosti u istom športu ...

Članak 10. Zakona o udrugama (Narodne novine, broj 88/2001):

(1) Udrugu mogu osnovati najma­nje tri osnivača.
(2) Osnivač udruge, u smislu ovoga Zakona, može biti poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba.

Iz moga članka s web stranice STK OŠB (citat):

U zakonitost osnivanja uopće ne sumnjam ...

No, temeljno je pitanje moralnosti i legitimnosti ... osnivanja STS BPŽ na ovakav tajnovit i netransparentan način ? Koji je cilj i koje su pobude osnivača ? Zašto u inicijativu za osnivanje STS BPŽ nisu bili uključeni svi klubovi s područja BPŽ ? Koga će predstavljati ovako osnovan Savez ?

Htio sam reći da nema potrebe "isukavati" članke zakona i pozivati se na njih jer sam rekao da u zakonitost osnivanja STS BPŽ ne sumnjam. Možda nije adekvatna usporedba, možda je i preteška, ali i privatizacija je u našoj državi obavljena po zakonu, a znamo kako je završilo. Mogao bih još navesti niz primjera zakonitosti u postupanju s konačnim negativnim posljedicama. No, odgovore traže gore postavljena pitanja. A evo što kažu brojke:

* od 10 registriranih klubova s područja BPŽ u HSTS, 7 njih ili 70 % nije uključeno u osnivanje STS BPŽ (niti su o tome znali niti im je dana ta mogućnost - osim OŠB koji je to odbio na takav način). Citat Travar: ... ustrajaćemo na stvaranju preduvjeta za ravnomjeraan i pravedan razvitak svih klubova s područja naše županije ...

* u 10 registriranih klubova registrirano je ukupno 139 igrača (izvor: web stranica HSTS-a) od čega u Savez nije uključeno njih 104 odnosno 75 %. Važi isti citat kao i prethodno.

* od ukupno 139 registriranih igrača, njih 72 su igrači mlađih dobnih kategorija (najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti i juniori) od čega u Savez nije uključeno njih 63 odnosno 88 %. Citat Travar:  ... želimo svoj djeci nevisno iz kojeg kluba dolazili omogućiti odlaske na turnire diljem Hrvatske, omogućiti im napredak i razvoj pod jednakim uvjetima.

Na zacrtano "mesijansko" poslanje STS BPŽ nemam više što dodati niti oduzeti. Očekujem svekoliki napredak i procvat stolnoteniskog sporta na području Brodsko-posavske županije, a posebice organizacijski iskorak sad kad "imamo" županijski STS jer je evidentno da osnivača odnosno predsjednika baš ništa  - Citat Travar: ... neće pokolebati u namjeri ostvarivanja naših ciljeva ...-.  

« Zadnja izmjena: Prosinca 13, 2011, 14:27:23 stjepan » Evidentirano

stjepan
Moderator

« Odgovor #23 : Prosinca 14, 2011, 19:36:15 »

Prema informacijama koje sam danas dobio od direktora HSTS-a, na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora HSTS-a (koji je prema Statutu nadležan za primanje u privremeno članstvo novih udruga i saveza između dviju Skupština HSTS-a), udruga "Stolnoteniski savez Brodsko-posavske županije" NIJE primljena u privremeno članstvo HSTS-a, odnosno donošenje odluke o eventualnom prijemu odgođeno je dok se ne utvrde sve relevantne činjenice u svezi s postupkom i načinom osnivanja STS BPŽ.

IO HSTS-a tako je uvažio predstavku koju sam, kao ovlaštena osoba STK OŠB, poslao dan prije održavanja sjednice, a u kojoj sam naveo i dokumentirao sve činjenice koje su pratile tajnovito osnivanje Saveza. To je naše legitimno pravo, budući sam i rekao da ću legitimitet ovako osnovanog Saveza osporavati na svim mogućim instancama. I nisam uopće sretan zbog ovoga, dapače, žalostan sam što je do ovoga uopće došlo, no, netko jednom mora neke stvari presjeći i kako se kaže "popu reći pop, a bobu bob".
Evidentirano

stjepan
Moderator

« Odgovor #24 : Lipnja 20, 2012, 14:21:35 »

Web stranica STK OŠB, članak od 17.06.2012.

http://www.stk-osb.hr/odrzana-godisnja-skupstina-hsts-a-te-zbor-klubova-1-hrvatske-stolnoteniske-lige/

Web stranica HSTS-a, članak od 20.06.2012.

http://www.hsts.hr/Vijesti/odrana-skuptina-hsts-a.html
« Zadnja izmjena: Lipnja 20, 2012, 14:22:39 stjepan » Evidentirano

Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!