SLAST
Kolovoza 01, 2026, 15:35:14 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1] 2 3 4
  Ispis  
Autor Tema: Odluke disciplinske komisije - 24.2.2012.  (Posjeta: 12990 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
bishop
Klub: STK Flip

« : Veljae 25, 2012, 21:00:56 »

Načelo zakonitosti
Članak 2.

(3) Nitko ne može biti kažnjen niti se prema njemu može primijeniti druga prekršajnopravna sankcija za djelo koje prije nego je bilo počinjeno nije bilo zakonom ili međunarodnim pravom ili odlukom jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave određeno kao prekršaj i za koji zakonom ili odlukom jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave nije bilo propisano koja se vrsta i mjera prekršajnopravne sankcije počinitelju može izreći, odnosno primijeniti.

Obvezna primjena blažeg propisa
Članak 3.

(1) Prema počinitelju prekršaja primjenjuje se propis koji je bio na snazi u vrijeme kad je prekršaj počinjen.
(2) Ako se nakon počinjenja prekršaja propis jedanput ili više puta izmijeni, obvezno će se primijeniti propis koji je blaži za počinitelja.

« Zadnja izmjena: Veljae 27, 2012, 13:50:57 Domacc » Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #1 : Veljae 26, 2012, 08:07:55 »

nema pojma kava  nema pojma

Citat:
prekršajnopravna sankcija za djelo
Citat:
odlukom jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

Koji je ovo izričaj na stolnoteniskim temama  Tongue

Pijem drugu kavu  kava pokušavam čitati između redova ,naći poveznicu  nemam pojma

Predmnijevam da ti bishope kao član disciplinske komisije želiš reći nešto o nekakvom kažnjavanju lica s naslovnice tj iz naslova  sram

Zar je moguće da je ponovno na snazi "zakon o verbalnom deliktu" ?
Zar je Rebus jedina crna ovca ovog bijelog stada?
Trula jabuka u košari prekrasnih delišesa ?
Evidentirano

ast
Klub: STK Klakar

« Odgovor #2 : Veljae 26, 2012, 10:39:11 »

Koliko sam informiran, Busija je  u petak trebao imati sučeljavanje s disciplinskom komisijom lige SLAST,
vezano za prekršaje koje je počinio mišlju, rječju, djelom i propustom.

Sudeći po ovome što je gore napisao kolega Bishop (ako je član disciplinske komisije, kako kaže Mata),
Busiju je vjerojatno zapala najteža kazna propisana za navedena zlodjela
(ne vješanje naglavačke i odsijecanje glave, kako su neki odmah pomislili, nego izbacivanje iz lige i zatiranje svakog spomena).

Kao član Lige (a igranjem u Ligi, pretpostavljam da to jesam) i voditelj jedne od ekipa 2. lige,
ne priklanjajući se bilo kojoj strani (ako strane uopće postoje)smatram (ako smijem smatrati),
da bi od strane organa koji vode Ligu bilo korektno informirati članove Lige o razlozima i tijeku disciplinskog postupka protiv jednog od članova Lige.

Novi Disciplinski pravilnik posložen je tako da bi se ubuduće i drugi članovi Lige s ˝drugačijim mišljenjem˝
mogli naći na mjestu na kojem je sada Busija, tako da se u konačnici ovaj postupak itekako tiče i ostalih sudionika Lige.

I na kraju, nadam se da ništa gore napisano neće uzrokovati pokretanje disciplinskog postupka protiv mene osobno ili nedajbože ekipe Klakara,
jer bez obzira na naše rezultate, MI UŽIVAMO U TENISU!
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #3 : Veljae 26, 2012, 11:11:39 »

Citat: ast
Koliko sam informiran  blabla blabla

Evo i ja sam okrenuo neke brojeve,ponešto i saznao,ali sačekajmo PRAVORIJEK  kava clsdtopic
Evidentirano

bishop
Klub: STK Flip

« Odgovor #4 : Veljae 26, 2012, 11:14:49 »

Disciplinska komisija (Vuletić, Kabić i Račić) je dobila zahtijev za kažnjavnanje člana lige. Utvrdili smo (2:1) da nije djelovao protiv jedinstva lige i da nije učunio nikakav prekršaj iz pravilnika. Stoga nije kažnjavan niti sankcioniran.

Onda je promjenjen pravilnik i ono bitno, a loše, disciplinska sad maksimalno odlučuje o sankcijama kad netko zdrobi lopticu, a sve bitno je prebačeno na presjedništvo. Vremena Staljina!
Tako da gospoda iz presjedništva su kaznili člana, što je loše za ovaj sport i popularizaciju stolnog tenisa u našoj županiji.

Članovi koje sam naveo su načela sudstva i važe za sve segmente a tako i za našu ligu.

Znači da
1. sukobo Busija Krešo ili netko drugi a eskaliralo u diktaturu zbog kojeg je naš sport postao ring
2. Busija pozvao ljude da igraju i njegovu ligu paralelno
3. ide zahtijev disciplinskoj o kažnjavanju
4. disciplinska ga oslobađa
5. izmjena pravilnika  (znači dopuna točaka po koji te mogu kazniti)
6. prebacivanje odluka na presjedništo
7. presjedništvo ga kažnjava (svi za)

bitna je odluka disciplinske, jer je dala blažu kaznu za iste točke.

A sramotno je da se netko kažnjava u našoj udruzi gdje smo svi dobrovoljno došli i tu smo da bi se zabavili i rekreirali.

To je sport i sukobi su mogući ali su uvijek verbalni! Što bi trebali nogometaši kada se pošaketaju ili još gore kad sudac dobije batina.

Ljudi nemojte kvariti ovaj sport i udrugu!

« Zadnja izmjena: Veljae 26, 2012, 11:18:22 bishop » Evidentirano
rakun
Nova Liga: Posavac
Klub: STK Posavac - Kaniža

GOSPODIN moj i BOG moj !!!

« Odgovor #5 : Veljae 26, 2012, 12:08:17 »

O Bože dragi, ovo je klasična priča iz Hrvatske  Angry ludi lol lol lol
Evidentirano

Nije bitno što kaže,nego je bitno TKO kaže!
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #6 : Veljae 26, 2012, 12:27:14 »

Citat: bishop
1. sukobo Busija Krešo ili netko drugi a eskaliralo u diktaturu zbog kojeg je naš sport postao ring
2. Busija pozvao ljude da igraju i njegovu ligu paralelno

1.Sukob je ,koliko se sjećam,nastao zbog nesuglasica u posve drugom natjecanju,a eskalirao je na forumu SLAST koji je takav kakav je...za brži protok informacija o rezultatima ,a eto i za razmjenu mišljenja i stajališta.

2.Više bih rekao da je ovo bila ideja o osnivanju još jedne lige za one kojima je ovo što igraju malo.
Osobno sam na to odgovorio da moram vidjeti s dečkima,ali da ću ja teško moći igrati još jednu ligu.
Ali ne želim drugima spriječavati ako mogu igrati i svaki dan.
Zaključak s moje strane je bio:
Ako liga zaživi ja mogu biti na nekom spisku ekipe (ako se prijavi),ali da ću igrati kako mi moje obaveze dozvole.
Isto tako igram i SLAST u  prosjeku 1 igram a 2 ne igram.

Nigdje se nije spominjalo istupanje iz lige SLAST te onda ne može biti govora o "unutarnjem neprijatelju" i svemu ostalome.
Ja pišem ono što ja znam i što su činjenice koje znam,ne osporavam drugima da kažu svoje mišljenje i kako su to oni shvatili.

Žalosno je da pišemo o ovakvim stvarima ,a ne o rezultatima i igri  Table Tennis ,ali ako se mora... nemam pojma
Evidentirano

zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #7 : Veljae 26, 2012, 13:35:58 »

Pozdrav. Prvo sam pomislio da je bolje ne komentirati ovu temu jer trenutno ne igram ligu slast, u Zagrebu sam i studiram, ne trebaju mi tuđi problemi, ne moram često biti " loncu poklopac", iznositi uvijek svoje misljenje, te sam u početku pomislio  da je tako "bolje", ali, ako ja ne dam svoj komentar, barem mali doprinos u "istjerivanju" pravde u ovoj velikoj sramoti i nepravdi, u ovoj tiraniji, ne znam, je li to u redu od mene, samo sutjeti, znaci, ako sada to svi presutimo, onda stvarno..... gdje smo dosli, sto smo i tko smo !? Ali ja to ne mogu, ne mogu presutiti, pa nek misli tko sto hoce o meni. Imam i ja pametnijeg posla u zivotu, i ne trebaju mi ova pisanja po forumu, i bespotrebna "sekiranja", i to zbog koga ?, uvijek iste osobe, ali mislim da je fer i korektno, na bilo koji nacin, pomoci svakome tko je u pravu, kome je nanesena steta i nepravda, pa bez obzira kakav si sa tom osobom. Nije izgovor, pa to se mene ne tiče, ipak neke se stvari tiču svih, prijatelju, poznaniku, nepoznatoj osobi se u nevolji pomaže, jer može i sutra netko biti u toj  istoj situaciji. Ako ne kazem sto mislim, ostat ce u zraku nesto sto ne smije ostati prešućeno, iako znam da velika vecina nas (>90%) misli isto. A to je da RB nije smio nikako dobiti nikakvu sankciju, a kamoli 6. mjeseci zabrane igranja. Ako su gospoda tako odlucili, onda nek pocnu "mesti" i na ostalim mjestima, pocevsi iz svog dvorista, pa da pometu pitanje tko smije igrati LS, i igra li netko ligu koja nije po propisu, zatim tko stalno radi fizicki cirkus nad stolnoteniskom opremom, i verbalno napada ostale sudionike, zasto se nekima izlazi u susret, a nekima ne, tko su privilegirani, kako se i gdje sastaje predsjednistvo, po kojem to principu radi, i sto se ne radi po zakonu... Tom čovjeku, RB, treba skinuti kapu ! Svi znamo da on nije kriv za ovu sprdačinu od "nekih" / "nekog" čelnika Lige Slast. Da, tako sam napisao. Sprdačinu, I što sad ?  Jel idem na sud ? Jel nije tako ? Naravno da je ! Pa pogledajte na sto se svodi ovaj cirkus od lige. U sto je jedna super zamisao, kopija sokaza, ideja razvoja amaterskog stolnog tenisa, pretvorena. Zadnjih par godina, a posebno ovu godinu, skoro pa vise nista od ove LS nema smisla, vise se ne prica tko je sa kim igrao, kakvi su bili mecevi, tko ce ispasti, a tko ostati u ligi, nego se pricaju sasvim druge teme kojima uopce nije mjesto u sportu. Sigurno ne u ovoj mjeri i od uvijek iste osobe. I za to stanje nije kriv Renato Busija. A tko je kriv, usudim se reci u lice, ako treba. Iako mi kazu da pazim sto pricam, da ne bih "nadrapao"... Da mi je i to vidjeti. Svi znamo da Busija nije dobio tu sankciju zbog razloga koje ce navesti predsjednistvo tj. predsjednik, nego zbog drugih (osobnih) razloga, i svi znamo da to nema veze sa rusenjem ugleda LS, jer je ugled vec davno srusen. Treba razlikovati uzrok od povoda. Postoje dvije opcije. Svaki put lijepo pozdraviti svakoga koga vidim, namjestiti smješak na licu, i reći dobar dan, bok. Kako ste... itd. Možda će to ružno zvučati, ali ne mogu se pretvarati. Mogu i poštujem tuđa mišljenja. No, ovo nema veze sa tim. Ja bih se sramio pogledati Busiji u oči, i reći da sam pristao, da sam htio godinu dana zabrane, ili da sam šutio, dok se njega izbacivalo po već pretpostavljenom (poznatom) načelu tipa ovog:  nemoj mi se zamjeriti, usprotiviti, pa neću ni ja tebi, čak ću ti učiniti uslugu, bolje ti je tako, inače.... Ma možda i nije po tom načelu. Sasvim je nebitno po kojem, mozda je i po puno gorem. No, nije sa moralne i ljudske strane to normalno. A to svatko tko imalo razmislja svojom glavom, to zna. Hvala Bogu, velika vecina je takva. Nazalost, uvijek postoji u ovom/skoro svakom slucaju (mala) suprotna strana. Problem je kada ta strana drzi sve konce u rukama. Osobno bih bio najsretniji da me takvi ljudi ne pozdravljaju, koliko god to sad dramaticno zvucalo, i recimo nepotrebno jer ipak se ne radi o meni, i ovo je "samo stolni tenis", i da si ne zatvaram (zivotna) vrata pred sobom. No ovo vise nema veze sa stolnim tenisom. Kada tebi na kucnu adresu stigne posiljka, sa kojekakvim "preseravanjima" (sorry na izrazu, ali to je jedini način za to što je poslano), i zamislite da to sve vidi vaša žena, djeca. Pa što će misliti ? Da im je tata zločinac, ide na prekršajni, disciplinski sud ! Koje budalaštine...  Onda se dere na tu osobu, vrijeda, ne da mu se da izrazi argumente, obicne recenice... Mogao bih pisati romane, ono sto vec svi znaju, i sto vec skoro svi znamo, no necu, jer tome nije mjesto na forumu. I ne volim pisati o nekome tko kao nije prisutan.
Ne bavim se vise, nazovimo to poluprofesionalnim stolnim tenisom, i ja imam tu sreću u nesreću, ili obrnuto, bolje rečeno, što sam svoje vrijeme potrošio na igranje ove lige, koja je za to vrijeme dok sam igrao, bila jako dobra liga. Tako sam upoznao puno igraca, sa kojima se i danas cujem, i druzim, i kada dodem u Brod, dodem i igram, iako su ti igraci za klasu slabiji od mene, i realno ne mogu se naigrati. No, dodem, malo se druzimo, odigramo, popricamo, odemo na piće... I to mi je lijepo. I zato sam skoro igrao LS ove godine za Poštare. Jer su svi tamo, za moje pojmove, ali i mislim svih nas, korektni, pošteni, zanimljivi, i jer vole igrati stolni tenis...  Isto to vrijedi za Flip, i Budainku. Ma ima dosta klubova koji su isto super. Ali svega toga sto sam nabrojao, vise nema u tolikoj mjeri, sad se samo prica tko je sto napisao na forumu po temama ultimate fight, i svim ostalim temama, i tko je sto kome rekao. Fuj. To skoro nitko ne voli. Svi se samo zgrozavaju, iako je nekima to duševna hrana. I to nije isto ako se dogodi jednom, dvaput, ali 10, 20 puta je zbilja previse. Ljudima se, pa i meni, vise dize zeludac od svega toga, a sto mogu... Mogu reci da me se to ne tice, i gotovo. Zivjeti svoje i gotovo. Ali kad vidim da dosta ljudi "pati" jedno te isto, onda je to jos jedan dodatan razlog da vise nema smisla dalje igrati ovakvim nacinom. Sto ciniti ? Ja da sam na mjestu Busije, otisao bih na sud tj. upravni organ koji je nadležan za to (koliko mi god to sve smjesno zvucalo jer sud, parnicu, prigovore itd. pamtim samo po serijama, i jos dok sam dijete bio i onako sav zaljubljen gledao u Gabrielu Spanic u seriji Otimacica hehe).  Pa nek se izganja sve, i nadzorni odbor nek provjeri sav rad udruge. Zna se sto sve spada u sav taj rad. Svime ovime sto sam napisao, a nisam spominjao imena, iz nekog reda, nazovimo to tako, jasno sam izrekao svoj stav. Takvima se necu pretvarati da je sve super, sve pet. I sa takvima nemam sto prebacivati stolnotenisku lopticu na nekom treningu. I mislim da sam bio blag jer nisam spominjao argumente o losem nacinu vodenja udruge i svega ostaloga, kojega ima jako puno, nažalost ! I nismo svi slijepi, dobro se sve vidi...  Renatu Busiji poručujem, od ovih mojih 15 godina, usudit cu se reci, mukotrpnog rada koji sam ulozio da naucim igrati i baviti se stolnim tenisom, posvetit cu vrlo rado dosta svog vremena, pa da prenesem djelic onoga cime je mene ovaj sport privukao k sebi, a cime je i veliku vecinu nas stolni tenis "zapanio", i njime se bavimo iz interesa da nam je to samo hobby, zdrava i potrebna rekreacija, uzivancija i psihicki odmor od svakodnevnih tegoba. Svi puno svog vremena ulazemo u taj sport jer ga iskreno volimo. Nemojte dopustiti da vam to nitko oduzme, jer nitko nije nezamnjiv, i mora se znati zbog cega je ta udruga osnovana. Nije osnovana jer vi trebate udruzi. Osnovana je zbog svih vas,  stolnoteniskih sudionika, i svi imate jednaka prava, druga stvar je sto su na tim povlastenim polozajima istomisljenici, (nek se ne uvrijede oni korektni ljudi koji su obavljali svoju duznost korektno, i veliki pozdrav onima koji to vise nisu mogli pa su odustali jer ne zele biti dio ovoga cirkusa) ali sigurno postoji nacin, vrijeme i mjesto da se iskaze misljenje velike vecine, a da se nitko ne boji toboze nekih sankcija po disciplinskom pravilniku. Jer ovo nije bila poruka RB-i, nego svima onima koji namjeravaju izreci svoje misljenje, koje je u RH DOZVOLJENO, i
Hrvatska nije Kuba itd. !  Najjasnije ce biti da pogledate svi novi disciplinski pravilnik, koji se donio, kao i skoro uvijek sva pravila na nacin ako se netko zakaci sa predsjednikom, da se po tome donese novo pravilo, pa tako je i ovoga puta bilo. Osobni sukob se vodi kroz udrugu slast, odnosno kroz pravilnike itd. Toga nema nigdje. Svaki vise komentar, o disciplinskom pravilniku, je suvišan, jer tko ga pročita, sve mu je jasno ko dan ! Grozota... Nisam htio spominjati nicija imena, ni ona koja su na "nasoj strani", i nek svatko pise za sebe, iako znam sto neki misle, ali to ostaje "u meni", i to ne bih nikada pisao bez dopustenja... Nadam se da mi gosp. Renato nece zamjeriti, jer on to nije trazio, ali molim sve vas koji se slazete sa ovime sto sam napisao, tj. sa mnom, da ili to i napisete, ili najbolje pomognete da se ova sramotna odluka od 6. mjeseci zabrane natjecanja u LS, poništi, na bilo koji način, jer ta odluka uopće nije pravovaljana! . U principu je žalosno da trošim/o vrijeme i živce na ovakve stvari.... ne radi se tu kako jesam li dramatično to napisao sve, ili ne, jesma li to trebao napisati, ili nisam, koga se to tiče, a koga ne itd. već se radi da čovjek ne može sljedećih 6. mjeseci igrati stolni tenis u natjecateljskom smislu, a time i ekipa za koju igra, odmah će biti slabija, moraju tražiti novog igrača, a sve to........ zna se zašto.  itd. Glasačima nek ide savjest to što su izglasali... Po godinama sam mozda "balavac", ali balavac nije "čorav", i bez obzira što je većina puno starija od mene, sasvim sam odgovoran, i stojim iza tih rečenica koje sam napisao. Ako je moj najveći grijeh iznošenje istine u cilju branjenja drugoga, napadnutog,, onda tek sav taj grijeh mi bude i najveci... i nek svo zlo, lezi u tome, bio bih sretan. Ovo je samo mali djelic istine, kad bih iznosio sve, huh.... Ovaj post, završit ću ovim, kliknite na link
http://www.youtube.com/watch?v=VswOzlW1LGM
« Zadnja izmjena: Veljae 26, 2012, 13:38:15 zg » Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #8 : Veljae 26, 2012, 15:07:02 »

Član sam lige SLAST od njenog osnivanja, bolje rečeno moja ekipa Lutalice u kojoj sam igrao manje ili više, ali stalno i u kontinuitetu. Nikada nam nije bio specijalno važan neki rezultat, dva smo puta izborili plasman u 1. ligu i puštali smo druge da uđu, a mi dobrovoljno ostajali u 2. ligi. Bilo mi je dobro družiti se s ljudima u stolnoteniskom miljeu, otići poslije meča u OŠB na piće na Lutvinku i tako. Iako sam vrlo slab igrač, to mi nije bilo prevažno. Prije par sezona imali smo kao ekipa krizu, Dalibor koji je do tada vodio ekipu, a ja bio zamjenik, poželio je igrati u 1. ligi i tako smo se dogovorili da ja dalje vodim ekipu Lutalica. No, tu sam sezonu i godinu imao velikih zdravstvenih problema u obitelji i uopće nisam mogao igrati ili brinuti o ekipi na način kako je to trebalo. Također je velike probleme imao i Šiki i bili smo "u raspadu", ali se nismo dali i nismo htjeli odustati. Pronašli smo neke "igrače", ljude koji vole stolni tenis, uskočio je i Latin i nekako smo izgurali sezonu i poslije se sve nekako stabiliziralo. Među tim je "igračima" bio i Renato Busija kojeg do tada nisam uopće poznavao. Odmah se vidjelo da je veliki fan, ponekad i previše.

I sve je dobro "klapalo" do ove sezone kad se dogodilo nekoliko ružnih stvari na stolnoteniskoj amaterskoj sceni grada i županije odnosno naše regije. Nažalost, zbog nerazumnih i nerealnih ambicija pojedinaca i želje za nekakvom "vlašću" i dominacijom (nad kim ili čim ? za što ?) došlo je do "zle krvi u stolnom tenisu" jer je prijeđena granica tolerancije i zdravog razuma. Od tih bih događaja izdvojio izbor za povjerenika Slavonske regije - zapad na koji je bačena sumnja prijevare od poraženog u izboru, zatim osnivanje i registracija Stolnoteniskog saveza BPŽ koja je provedena zakonito (ono o 3 člana i ono nekad o 2 svjedoka mi je vrlo slično), ali u tajnosti i bez znanja i pozivanja velike većine klubova pa se između županijskog i obiteljskog STS može staviti znak jednakosti, pa do ovih posljednjih događanja koja su opisana u prethodnim postovima, a odnose se na izbacivanje ili zabranu igranja mome suigraču i zamjeniku Renatu Busiji.

Glavna zvijezda i kreator ovih nemilih događanja jedna je te ista osoba i uski krug njegovih istomišljenika koji vuku takve poteze koji su velikoj većini neprihvatljivi i nedemokratski. Disciplinskog se pravilnika, koji se primjenjuje unatrag što u pravnom smislu ne postoji nigdje na svijetu, ne bi postidio, dobro je rekao "bishop", niti staljinistički režim. Istovremeno se sasvim normalno krše postojeći pravilnici natjecanja od istih tih ljudi za što je lako svakome tko prati ligu, izvući mali milijun primjera. Verbalni je delikt vraćen na scenu u našoj ligi i udruzi i svatko tko kaže drugačije mišljenje ili nešto protiv nečega (ne nekoga) može se naći pod udarom sankcija onih koji su si dali za pravo biti i isljednici i odvjetništvo i sud i porota, a na kraju i egzekutori. Zacijelo sam i sam na "listi za odstrel", što zbog svog javnog suprotstavljanja osnivanju STS BPŽ, što zbog ovoga što sada pišem, no, nisam i neću biti dio šutljive većine i kuloarskih priča i uvijek sam spreman reći javno svoje mišljenje. Nažalost, to što živimo u demokraciji i što zbog vlastitog mišljenja ne možemo snositi posljedice, ne vrijedi i za NAŠU udrugu odnosno za "njihovu" udrugu jer nakon ovakvog disciplinskog pravilnika i nakon njegove prve primjene, bojim se da smo došli pred zid, da smo došli do kraja i da će se sve rasuti kao kula od karata. Ja osobno, kolikogod volio stolni tenis, ne želim biti dio takvog ambijenta, a mislim da dosta ljudi misli slično. Mom prijatelju "astu" iz Klakara poručujem da dobro pazi što piše i što radi jer bi ovaj gornji post mogao biti razlog pozivu "disciplinaca" odnosno valjda više instance. I neka razmisli dobro prije nego skani opet organizirati neki turnir u Klakaru kao zimus jer bi mogao biti prozvan za podrivanje NAŠE udruge i NAŠE lige. A to bi moglo biti neugodno, sjedneš na stolicu, pola sata buljiš u žarulju dok ne priznaš ... Čestitam "bishopu" što nas je ovdje izvijestio o kronologiji događanja, iz navedenih se činjenica vidi dokle je sve došlo.

Svjestan sam da ova problematika veliku većinu ljudi ne zanima previše i da im je samo važno tući po loptici i da za njih sve organiziraju neki drugi od voditelja lige do voditelja ekipa, a oni samo reket u šake i hajde. No, zbog takvog bi pristupa lako mogli ostati bez lige i bez tih mogućnosti. Složio bih se s "bishopovim" apelom i pozivom - Ljudi nemojte kvariti ovaj sport i udrugu ! - i treba vidjeti što i kako dalje. U ovakvoj bi situaciji, po meni, jedino i normalno bilo sazvati izvanrednu sjednicu odnosno skupštinu udruge, raspraviti o svemu, pokušati smiriti strasti i pokušati pronaći neki minimum na kojemu bi mogli ubuduće funkcionirati, inače bi sve moglo otići kvragu.      
« Zadnja izmjena: Veljae 26, 2012, 15:08:48 stjepan » Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Bera11
Moderator

« Odgovor #9 : Veljae 26, 2012, 16:48:21 »

Više me uopće ne zanima ni pravilnik, ni Krešo ni Busija a ponajmanje mi u životu treba živciranje na nekakvoj izvanrednoj skupštini.
Želim samo igrati stolni tenis bez živciranja, a to mogu postići samo na jedan način.
Ne igram više Ligu Slast.
Pokušat ću na Budainci organizirati što više prijateljskih mečeva na koje ćemo pozivati sve ekipe iz regije (Sl. Brod, Našice, Nova Gradiška, Đakovo, Osijek)
Pušnica je puna kao čep tako da na sebe preuzimam teret pripreme klope. Drugi neka se pobrinu za piće i zabava može krenuti.
A Ligu Slast prepuštam drugima....
Ili što bi rekao profesor Drma, inače moj jako dobar prijatelj:
Acta, non verba...
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #10 : Veljae 26, 2012, 18:23:12 »

Moram se i ja oglasiti na ovu temu jer vidim da se dosta ljudi javilo što putem foruma što meni usmeno jer sam član predsjedništva koje je odlučivalo o spomenutoj sankciji. U petak nisam mogao prisustvovati iz osobnih razloga i veoma mi je žao što je do ovakvog stanja u ligi SLAST uopće došlo.
Da odmah naglasim da sam bio protiv ikakve drastične kazne i da mi je ovo sve skupa djetinjasto. Znači da nismo bili jednoglasni... čak ni ne znam tko je sve prisustvovao i ne želim da me se optužuje da sam sudjelovao u izricanju ikakve kazne i da nekome čuvam leđa.
Ovo je izgleda otišlo malo predaleko i prežestoko sa nekakvim stavovima te mislim da će se morati svi malo korigirati jer ne želim da igram u okrnjenoj (ako i jedna ekipa napusti ligu u pola sezone), a samim tim i neregularnoj ligi SLAST .
Pod hitno se ove razmirice trebaju zaboraviti i krenuti konačno sa igrom bez nervoze i podbacivanja jer nam je u cilju svima da igramo stolni tenis i da se rekreiramo... ako ne ide lijepo svatko si od nas može naći svoju "igračku" da se sa njom igra... nadam se da sam bio dosta jasan.

Evidentirano
zg
Brisač Postova

« Odgovor #11 : Veljae 26, 2012, 18:55:54 »

Pozdrav Đuka. Iako sam čuo da se to ne odnosi na mene, volio bih to čuti iz vaših usta da budem siguran, ako je tako, i ako nije tako. Naravno, bez ikakve uvrede...  Wink Ja znam da niste bili na sastanku, niti sam rekao, niti mislio, prozivati vas... Ne prozivaju se oni koji su glasali, ali navedeno je da to ide svakome osobno sa savjest. Inače, nema tu prozivke. Odluke su rigorozne, i nije prozivka ako kazes da to nije bilo fer, regularno, pošteno ! To je kao da ti netko nesto ukrade, i ti mu ne smijes reci da je lopov, jer to nije lijepo. Ako je netko ispao neposten, i krivo napravio, onda je takav ispao, i nema nikakvo prozivanje veze sa tim... A ako je prozivka da je vrijeme da se neke stvari obrazlože, ne meni, zaboli mene, nego onome koga se to tiče, onda nek to bude prozivka... Pa svatko nek stoji iza svojih odluka. Jer svi ti koji su čelnici, zastupaju zapravo interese svih članova lige, a interes udruge nije izbacivanje Busije, vec je to osobni interes. To se mene ne tice, ali dao sam, kao i Bishop i Stjepan, dobronamjeran apel da to vise nema veze sa ligom, i sportskim natjecanjem, i da mislim da treba pronaci rijesenje da se tome stane na kraj jer mislim da ce ljudi poceti odustajati, a to nikome nije u interesu. To je sigurno. Steta bi bila. Isto tako, ne smatram da je to sve napisano djetinjasto, jer djetinjasto nije sto je covjek dobio zabranu igranja... Ja potpuno razumijem Beru... naravno da je to šteta, jer ne moguu zamisliti Beru da ne igra. Nje to to, tko će pisati zanimljive postove... No, čovjek ima i pametnijih stvari u životu od sekiranja kojemu se ne nazire kraj. Postoje stvari koje se ne mogu više tolerirati, niti trebaju... 
« Zadnja izmjena: Veljae 26, 2012, 18:59:36 zg » Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj

« Odgovor #12 : Veljae 26, 2012, 19:50:20 »

Da ponovim još jednom , ovonastala situacija oko kažnjavanja i udaljavanja od stolnog tenisa kao igre i razbibrige nas rekreativaca postala mi je djetinjasta .Sve prelazi u nekakvu višu sferu i  na nekakvo moranje - nitko ništa ne mora... evo na primjer ja SADA ODLUČUJEM da od večeras više nisam član predsjedništva lige SLAST i tzv. rizničar...moja osobna volja i nitko ju ne može promijeniti...isto tako ako odlučim da neću više igrati u ligi SLAST nitko mi to ne može osporiti .
Ako smo rekreativci onda se tako i ponašajmo bez kažnjavanja ,uvreda i podmetanja.
Dario ovaj prošli post si krivo razumio...općenito sam pokušao objasniti situaciju koja se trenutno događa u ligi SLAST  i da igrači kao Bera i slični koji su od prvog dana tu u ligi razmišljaju da je dosta jer se ne igra tenis već "igre" oko tenisa.
Evidentirano
zg
Brisač Postova

« Odgovor #13 : Veljae 26, 2012, 20:22:14 »

Super. Sorry Duka, krivo sam razumio  Wink BTW, nisam bas razumio u prvom postu, ali sada je sve jasno, pa cu reci, slazem se Angel   Smiley
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #14 : Veljae 26, 2012, 20:49:02 »

Reci to na latinskom...jbt ja mislio ljudi načitani kad vidim sad da taj latinski i nije težak :

Ex iniuria ius non oritur

Što je pravda ,a što nepravda...mene je još prije zasmetalo kažnjavanje pojedinih ekipa 0:10 bb i to se prešutjelo i tjeralo dalje.Gdje su nestala vremena kad se igralo pod svaku cijenu,samo da se ne piše b.b. ili w.o. ?

Ove se godine odjednom počelo virkati u pravilnike pa čak i oni koji nisu ni znali da postoje neki pravilnici.
I naravno svatko samo gleda što ima pravo,a ne i obavezu.
U skoroj budućnosti će se nositi zidarski i ostali alat (wasservaga za stolove,colovi za mjerenje gabarita,mjerači vlage,temperature itd)
Puno toga ste napisali i slažem se s vama i neću vas citirati niti išta dodavati.
Evidentirano

Str: [1] 2 3 4
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!