SLAST
Veljaèe 02, 2026, 00:37:38 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisniÄkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OÅ B  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: KOMENTAR NA SEZONU 2011/2012  (Posjeta: 21709 )
0 ÄŒlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
StavljaÄ
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« : Travnja 23, 2012, 15:55:04 »

PoÅ¡tovani stolnotenisaÄi regije Slavonija –zapad.
Uzet ću si za pravo pa prokomentirati proteklu sezonu.Nakon 6 sezona gledanja ,a potom i igranja uz propuÅ¡ten jedan (1)turnir zbog stvarno objektivnih okolnosti.No taj turnir sam propustio samo ja,a ne i moj klub.Dakle ,kao klub smo bili na svakom turniru držeći se mislim Älanka 5. Iz pravilnika HSTS-a koji otprilike kaže:

„…PRAVO I OBAVEZA  klubova je sudjelovanje u natjecanjima…“

Držat ću se samo „svoje“ 4 lige iako se ima štošta za reći i o drugima,ali to nije moj problem.
U principu ne bi trebalo ni ovo biti moj problem,ali ispod tepiha je već brdo prašine i nema mjesta za novu.
ÄŒitao sam stare postove na temi ove lige i sve je krenulo skoro pa idiliÄno.
Trebalo je biti 12 ekipa no u zadnji tren saznajemo da igraÄi Globusa obavljaju transfer u Brod 4 Äime liga gubi jednog Älana te nas ima 11,ali i dalje ostajemo na 8 turnira u sezoni.
Moja pretpostavka da se ovo događa zbog manje kotizacije(300-120=180),ali dobro to je njihovo PRAVO.
Kao Å¡to rekoh u starim postovima se vidi da su prva 2 turnira protekla gotovo idiliÄno,med se slijevao iz postova itd.

I onda dolazi na red 3 turnir po redu.Mjesto održavanja je Brestovac.
I odjednom to postaje problem…nude se nagodbe za odigravanje unaprijed.Jedna ekipa pristaje i gubi utakmicu,a možda i 1 mjesto zbog toga,ali dobiva zahvalu za sportski potez.
Druga ekipa ne pristaje na to jer svakako mora voziti do Brestovca pa onda tamo želi i odigrati sve meÄeve.
I tad nastaje pakao koji nemam potrebe opisivati ponovno,no Äinjenica je da se od tada u brodskim stolnoteniskim krugovima okrenulo sve naglavaÄke pa se Äak odrazilo i na drugu amatersku stolnotenisku ligu.
Nekako u isto vrijeme dva kluba pokreću inicijativu i osnivaju i ŽSTS pa je i tu bio lom.
Jesenski dio sezone smo priveli ipak kraju na priliÄno „normalan“ naÄin.
I onda dolazi drugi dio sezone.
5.turnir G.Bogićevci.Opet brate daleko za putovati (ali kako je tim deÄkima koji skoro svaki turnir dolaze u Brod?)
Predstavnik Marsonie me zove i nudi odigravanje izvan turnira.Ja naÄelno pristajem da odigramo na 2 turniru u Malom Parizu ,ali dobivam odgovor da će tada oni igrati sa Brestovcem i Strmcem.
Nakon konzultacija sa svojim deÄkima i kako sam vidio da Rosi i ja ne možemo uskladiti smjene ne mogu prihvatiti igranje preko tjedna,radnim danom .
S druge strane „žice“ dobivam odgovor da nema ljutnje i sliÄno.
Ne osjećam se ugodno jer upisujem rezultat 4:0 bb ,a to to nikad nije bio cilj.
InaÄe km/sat na autu mi pokazuje 102 km u jednom smjeru + 50 kn kotizacije organizatoru,dakle troÅ¡ak je cca 150-200 kn
U G.Bogićevcima se nisu pojavili ni Brod 4 ni Marsonia bratski ili sestrinski klubovi
6.turnir Mali Pariz…dolazim i vidim da nije sve isto.Ne pjeva se Å korina pjesma „…pa gdje si Mata,kako je pitam ga…“Meni pomalo i neugodno,jebemti  bb rezultat.
No tu  Äujem da nije odigran susret Brestovac –Marsonia koji je dogovoren,ali ipak otkazan..dakle 4:0 bb no eto barem je odigran susret Strmac-Marsonia 4:2 i to u N.GradiÅ¡ci.
Kako se ekipa Brod 4 nije pojavila na turniru gubi sve utakmice sa 0:4 bb,a da apsurd bude veći gubi znaÄi i od Marsonije ,dakle bratskog kluba.
E pa jebiga…tko tu koga grebe???
Poslije ovog turnira,Brod 4 se ponovno pojavljuje u natjecanjima,ali Marsonia ne.
Lako se da izraÄunati koliko su uÅ¡tedjeli od kotizacije organizatorima turnira i od putovanja.

Da su htjeli,mogli su službeno istupiti zimus pa bi se mogao ždrijeb korigirati na 10 ekipa i jedan turnir manje,a da ne govorim da nisu trebali ni zapoÄinajti pa bismo imali 2 turnira manje.
Ali ne….bolje je handriti većinu nas u zdrav mozak.
OÄigledno se iz pravilnika uzelo samo ono da je PRAVO sudjelovati,ali ne i OBAVEZA.

Tako je bilo i juÄer.Turnir promotivnog karaktera koji nije skoro o niÄemu odluÄivao no ipak su deÄki iz Oriovca doÅ¡li odigrati samo jedan susret,G.Bogićevci sa bolesnim Filipom Bungićem .
Mi smo se pojavili prvi u dvorani iako nismo mogli ni gore ni dolje…lažem nismo prvi tamo su već bili djeÄarci iz GraniÄara.DoÅ¡lo ih 5 za dvije utakmice,a na kraju su igrali samo jednu.

Ali bitno je da je u pravilnik ugurano da se na godinu 3 HL istok proÅ¡iruje na 12 momÄadi.
Zbog koga,zbog Äega?Ja mislim da znam zbog koga,ali eto…

Nekoliko puta sam putem ovog foruma spomenuo koliki nam je problem organizirati se za ove nedjeljne turnire,ali eto 6 godina uspijevamo.
Da vas ne zamaram svojim rasporedom kad je turnir u zimskom periodu u G.Bogićevcima i kad se ja ustajem i priređujem.Ali i mnogi drugi.
Zato sam morao ovo napisati neka se zna „tko grebe naše kokoši u ovom kokošinjcu“

Možda ću zbog ovoga biti i kažnjen od strane ŽSTS-a,ali zaboli me ona stvar.

Ipak ću na kraju završiti s ljepšom stranom.
Na kraju je samo tablica mjerodavna i svatko je na svojem zasluženom mjestu

Da nije sve crno pokazuje i Äinjenica da se povjerenik regije Marin svojski potrudio  oko voÄ‘enja i obrade rezultata,a viÅ¡e se ni pehari ne djele kod trgovaÄkih centara.
ÄŒovjek je juÄer nakon naÅ¡eg turnira odjurio do Kutine gdje se igrala zavrÅ¡nica 3 i 4 lige zapad.
Svaka mu Äast!
Nadam se da će se tako i nastaviti i slijedećih sezona,“Samnom ili bez mene“(Gibonni)

Ljeto je pred nama i predamnom,treba neke stvari prelomiti preko koljena i vidjeti kako dalje.

Pozdrav svim stolnotenisaÄima regije Slavonija zapad!  postovanje postovanje
Evidentirano

stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #1 : Travnja 23, 2012, 22:14:59 »

ProÄitao sam ovo dva puta. Dvaput je dvaput ...  lol Iako OÅ B u ovoj ligi nema svoju ekipu, preko ovoga foruma kao i web stranice naÅ¡e Regije pratio sam sva zbivanja pa i u ovoj ligi. Najprije bih Äestitao onima koji su sportski i do kraja odigrali sve turnire i sve utakmice, a onda Äestitam i osvajaÄima pokala koji su se zasluženo naÅ¡li u rukama onih koji su ih osvojili.

Mislim da je Mata, kao najdirektniji sudionik svih zbivanja i kao jedan od najagilnijih igraÄa i forumaÅ¡a, precizno secirao sezonu u ovoj ligi, ali i Å¡ire u kontekstu svih zbivanja koja su pratila stolnotenisku scenu naÅ¡e županije i regije, pa ja bih rekao od izbora povjerenika regije pa nadalje sve do kraja sezone. I tu nemam Å¡to dodati niti oduzeti. Osim onog poznatog:

www.youtube.com/watch?v=fKvXiBVK-K4

Zaista, Å¡to reći i koju posluku porati ?... Onima koji gledaju, a ne vide - onima koji sluÅ¡aju, a ne Äuju - onima koji se prijave u lige, a ne igraju ? ... Onima koji su rasturili ligu rekreativaca i onima koji u tajnosti osnivaju stolnoteniske saveze ?... Onima koji se tako svesrdno brinu za razvoj i dobrobit stolnoteniskog sporta da ga Äak i sami ne igraju ?... Valjda da ga ne zaprljaju (viÅ¡e) ...

Najbolje da tako i nastave i da ga ne igraju kad nisu u stanju poÅ¡tivati 6. Älanak Pravilnika o sustavu stolnoteniskih natjecanja koji glasi baÅ¡ onako kako Mata napisa (jedino Å¡to je Mata zglajzao da je to 5. Älanak  baeh). I to gle Äuda, baÅ¡ oni koji se kunu u paragrafe, inzistiraju do boli na njihovoj provedbi, tumaÄe ih kako hoće, a kad ne ide nikako onda izmisle i donesu nove. ÄŒak nije najvažnije ni nepoÅ¡tivanje paragrafa i propisa, važnije je nepoÅ¡tivanje ljudi, ogromne normalne većine ljudi koja će doći ili je doÅ¡la u Bogićevce, Brestovac ili kud je već trebalo ...

Svi sve znamo, no, oni će ipak i dalje gledati, ali neće htjeti vidjeti, i dalje će sluÅ¡ati, ali neće htjeti Äuti ...     
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
StavljaÄ

« Odgovor #2 : Travnja 24, 2012, 08:34:26 »

Citat:
Čak nije najvažnije ni nepoštivanje paragrafa i propisa, važnije je nepoštivanje ljudi, ogromne normalne većine ljudi koja će doći ili je došla u Bogićevce, Brestovac ili kud je već trebalo ...

Kako reÄe Suljo u vicu "...e to mene i grebe druže sudija..."

Kao...što ćemo ići na turnir kad je svejedno bili 7,8 ili 9 mjesto.Samo si nabijaju troškove...pa dajte smanjite ih onda i nama i nemojte igrati pa imamo 2 turnira i putovanja manje.

Neki su spominjali da ih je trebalo kazniti izbacivanjem ili Å¡to već,ali Å¡to meni to znaÄi?
I dalje su ostali isti turniri i obaveze.

Možda će se meni danas-sutra dogoditi da se ne možemo skupiti,ali barem ću se potruditi obavijestiti svoje protivnike,povjerenika pa neka se zna unaprijed,a ne ovako...samo ne doći
« Zadnja izmjena: Travnja 24, 2012, 08:40:08 Mata » Evidentirano

MaPi36
*
Klub: STK Brestovac

« Odgovor #3 : Travnja 25, 2012, 13:28:03 »

POZDRAV !

Evo da se putem foruma zahvalim u moje osobno ime,i u ime kluba na iskrenim Äestitkama.Bilo je lijepo, upoznali smo puno dobrih ljudi,dobrih igraÄa i uz malo sreće i jednog dobrog igraÄa dovukli smo se do 1.mjesta :-)
Bilo je zanimljivo igrati sa razliÄitim tipom igraÄa,naravno i pouÄno !!!
Nadam se da se vidimo ili u 3. ili opet u 4.ligi :-)

Sretan 1.svibanj od    STK Brestovac

Evidentirano
ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #4 : Travnja 26, 2012, 08:05:32 »

Krasno, sad vi lijepo tog jednog dobrog igraÄa pustite u 3. ligu i nastavite igrati 4.  Grin ili ga pustite da on malo sjedi, a vi ostali igrajte..naravno 4. ligu  Laugh
Evidentirano
Mata
Co-Admin
StavljaÄ

« Odgovor #5 : Travnja 26, 2012, 13:27:50 »

Citat: MaPi36
Nadam se da se vidimo ili u 3. ili opet u 4.ligi :-)

Ja iz ovoga Äitam izmeÄ‘u redova da se planira prijaviti momÄad Brestovac 2 (možda) za 4 HL,a MaPi86 joÅ¡ nije naÄisto u kojoj momÄadi će igrati  kava

Citat: ReBus
Krasno, sad vi lijepo tog jednog dobrog igraÄa pustite u 3. ligu i nastavite igrati 4.

Pa nije to boks da Äovjek može sam igrati 3 ligu,a ostali u 4  doh
Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #6 : Travnja 26, 2012, 13:31:23 »

Pa ne bi igrao sam. I mi smo tako Latinovića poslali u naÅ¡u lokalnu 1. ligu i dali mu joÅ¡ igraÄa da mogu igrati. A za 3. ligu ima toliko interesenata, samo neÅ¡to ne mogu doći do nje  Evil Evil
Evidentirano
Mata
Co-Admin
StavljaÄ

« Odgovor #7 : Travnja 27, 2012, 22:49:13 »

Evo sam se malo "igrao" sa scoreovima pa rekoh da ih i nalijepim ovdje.
Nadam se da će Tomislav BrnÄić biti zadovoljan  Wink
OznaÄio sam neke naj-naj podatke,a i neke zanimljive.

Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

SkoÄi na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!