Travnja 21, 2026, 12:01:07
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Nova Liga
>
Komentari i rasprava
>
PRAVILNIK o natjecanjima "Nove lige"
Str:
1
2
[
3
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: PRAVILNIK o natjecanjima "Nove lige" (Posjeta: 11776 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"
Odg: PRAVILNIK o natjecanjima "Nove lige"
«
Odgovor #30 :
Lipnja 29, 2012, 00:30:46 »
Pozdrav. Eto, lijepo da se pokrenula rasprava, tako da su sada ipak jasnije neke stvari kako bi mogle funkcionirati. Mislim da za igranje playoffa trebaju voditelji ekipa donijeti neki stav unutar pojedine ekipe jesu li za to ili ne, pa kako većina odluči, ostatak će se prilagoditi. Odlična ideja je igranje play off-a, samo pitanje je može li i želi li većina igrati tim tempom... Tako da su to slatke brige.
Parovi, bodovanje parova u ekipnom natjecanju (ligi), možda bolje i ne bodovati da se i Matu rastereti posla, ali ja ne vidim ništa loše u tome da se parovi boduju barem na pojedinačnom. Prvo, neki previše olako shvaćaju igranje parova, kao da je to za zagrijavanje, da je to nebitno... Po meni, to je krivo. Za igrati par možeš biti dobar igrač, ali ako ne znaš igrati, surađivati sa suigračem, džabe sve to znanje koje imaš kao pojedinac, jer ipak dvojica igraju... Drugo, kretanje treba biti brže, drugačije se sve igra, tako da, nekome takav način više odgovara, i mislim da to nema veze da su skorovi odraz samo pojedinačnog. To su mizerni bodovi koje pojedinac može dobiti nauštrb svog suigrača. Činjenice radi, možemo mi pričati o jačini igrači, ali da nije Mata onako dobro igrao, kao i ja u pojedinim trenucima, da se nismo nadopunjavali, dogovarali, ne bismo ni vidjeli medalje. Igrao sam s boljim igračima parove od Mate, pa to uopće nije dobro bilo... Znači, mislim da ne treba parove predstavljati kao nešto nebitno, i mislim da ako netko dobro igra par da treba dobiti nekakvu "satisfakciju". Mada, ti bodovi su zbilja nevažni, manji važni (osim za to pojedinačno)...
Teško je uvijek biti iskren i otvoren u svemu... Samo bih molio da se ubuduće točno zna, jesu li prvoligaši poželjni, ako jesu, onda da bude jasno i glasno, da, naši su članovi, i itekako su poželjni da igraju i pojedinačno. A ne da bude, joj, zašto igraju, i bla bla... To je jako ružno, nemam baš volje kada čujem takve komentare što netko ima igrati pojedinačno, išta raspravljati. Bilo je već prije rasprava o tome, nismo svi jednako "liberalni", ali još gore, istine radi, nismo svi istinski sportaši u pravom smislu riječi, bez obzira kako tko igra... Ne radi se o meni, ja nisam mogao niti sam imao volje igrati pojedinačno. Hoću reći, bilo bi dobro da još jednom svi raspravite o tome...
Oko prvoligaša, jedan ili više u ekipi. Većinom se spominje optika, moram nadodati da su tu još i Lutalice (Latinović, Filip (prvoligaš) i Luka Garić). Kada se pogledaju rezultati, onda ima i iznenađenja, i nema tu nepobjedivih, ima naravno teže pobjedivih... Ono što je bitno, trebamo li se držati "moralno", pa onda uopće i ne imati prvoligaše u ekipi jer eto tu sezonu nisu igrali, ili pravila su pravila, ako to pravila dopuštaju, onda je to i sasvim u redu, sportski...
Ja sam za opciju da jedan prvoligaški ili superligaški igrač smije igrati po ekipnom meču, ali da smiju dvojica biti prijavljena... Mogao bih pisati dosta o tome, svakakve slučajeve i razloge zašto je to dobro, ali nema sad potrebe za tim... Samo, činjenica radi, mislim da smo se dobro rasporedili Adam Alibi, Tomi Mali Pariz... (Optika i Lutalice su ipak jače, ali po imenima), da su neke ekipe htjele, primjerice Spin....itd, mogli su i oni se još pojačati... naravno, ovo je amaterska liga, svatko ima svoje "apetite", netko malo veće, netko malo manje, razloge svoje, i to je u redu. Ono što je ipak bitno, svi se družimo, uživamo, nekad više, nekad malo manje... ali treba paziti da liga ima svoju draž, zanimljivost, izjednačenost, napetost, i finalni meč je to dokazao i pokazao...
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #31 :
Lipnja 29, 2012, 00:47:50 »
Što se tiče naziva lige. Mislim da je ime "Nova liga" izvrsno, jer baš opisuje pravo stanje hehe. A i svi tako zovemo...
Bilo je govora na početku da će jedan član vidjeti za neke loptice, sponzora itd... (da ne ulazim u detalje)
Ja sam se ponudio da mogu popričati i vidjeti što bi nam mogli ponuditi recimo Butterfly i Tibhar, ali i drugi...
Radi se o tome da zbog nečega manjeg vrijednog (korisnog), mi mijenjamo ime i tome se podređujemo, nekako,
mislim da se ne trebamo tako zvati... najbolja imena su spontata imena. Riječ SLAST je odlično ime, ali neće mi
Rebus zamjeriti ako kažem da je ime LighT, meni katastrofa. Ne bih tako mogao zvati ligu. Tako da, ovo, "Nova liga",
sasvim dobro opisuje... (naravno da nećemo zauvijek biti nova kao nova...)
Mislim da razlozi, a to je traženje sponzora je uvijek poželjno, ali budimo realni, nepotrebno... Da dobijemo jedan stol,
pa kud ćemo s njim kada liga nema svoje prostore itd... I mislim da se mi sad zovemo Butterfly, Andro zbog loptica, itd...
to mi je nepotrebno i nekako bezvezno...
Kako bismo olakšali astu dogovaranje i nagovaranje ribiča za odigravanje utakmica
, predlažem da se uvede protiv Klakara kao
pod mus, obilazak ribičkih terena nakon utakmice, zatim za vrijeme meča obavezno tema o mamcima koje šaran najviše voli, arome...
«
Zadnja izmjena: Lipnja 29, 2012, 01:01:14 zg
»
Evidentirano
tomi
Nova Liga: Optika Zorko
Klub: STK "Slavonski Brod"
«
Odgovor #32 :
Lipnja 29, 2012, 09:03:15 »
dario, đabe tebi sto znas koje arome saran voli, kad ga ne znas upecati!
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
«
Odgovor #33 :
Lipnja 29, 2012, 11:00:02 »
Citat:
možda bolje i ne bodovati da se i Matu rastereti posla
Pokušao sam naći poveznicu u spominjanju mog imena i šarana i na kraju sam našao da se ja bez posla s brojkama osjećam kao šaran izvan vode ili obratno
Citat:
Samo bih molio da se ubuduće točno zna, jesu li prvoligaši poželjni, ako jesu, onda da bude jasno i glasno, da, naši su članovi, i itekako su poželjni da igraju i pojedinačno. A ne da bude, joj, zašto igraju, i bla bla... To je jako ružno
Znam o čemu pišeš i želim reći da sam kao pisac propozicija jasno naveo da pravo igranja na prvenstvu imaju SVI na vrijeme prijavljeni igrači NL
Ime lige je za raspravu.
Ne bih rekao da je Rebusov naziv loš,izostavio si jedan T pa je prijedlog bilo LighTT
nešto u slobodnom prijevodu Lagani stolni tenis
bez opterećenja.
Nova liga ili skraćeno NL možda može dobiti skraćeni naziv NLO samo treba naći riječ koju bi mijenjalo slovo O
Ni ja nisam pristalica da se obavezujemo imenom za par loptica.
Play off ili play out neka ostane kao opcija do sastanka.
Mislim da je zanimljiv prijedlog jer daje mogućnost ekipi koja je možda sticajem okolnosti izgubila jedan meč koji je odlučio o poretku.
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
ast
Klub: STK Klakar
«
Odgovor #34 :
Lipnja 29, 2012, 11:37:32 »
eee zg, ideš sebi na ruku
upravo si ti taj koji bi rado obišao ribičke terene, isti si kao oni moji j*b*vjetri...
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #35 :
Lipnja 29, 2012, 12:23:32 »
Tomi;
Ast
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #36 :
Lipnja 29, 2012, 12:34:26 »
"Nova Liga" ili"NL" , a imamo i logo
je savršeno ime koje bi bilo šteta promijeniti...svi ju već tako imenujemo pa bi bilo glupo tražiti novi naziv.Vjerujem da se velika većine igrača slaže sa mojom konstatacijom.
Još jednom ponavljam da su svi igrači od superlige do ...ente dobro došli kako u ekipama tako i pojedinačno na turnirskim završnicama Nove Lige.
Što se tiče playofa nisam za tu opciju jer je po meni izvrsna kombinacija 8+8 ili 10+10 maksimalno ekipa bez dodatnog doigravanja . Ipak skoro svi igramo i neku ligu u nadležnosti HSTS-a, a ako se tu pridoda i druga momčad kluba eto ti obaveza koliko hoćeš (nećeš).Ako netko želi više i češće igrati uvijek ima treninga i prijateljskih susreta.
Ovo je moje razmišljanje i naravno da ću poštovati volju većine ako se drugačije odluči.
Evidentirano
tomi
Nova Liga: Optika Zorko
Klub: STK "Slavonski Brod"
«
Odgovor #37 :
Lipnja 29, 2012, 15:00:01 »
Đuka cak i dobro govori ovo za playof.. jer mnogi igraju jos dodatno negdje u nekim ligama, a uvijek je moguce trenirati i dogovoriti prijateljsku.. a ako bude playof-a onda sam svakako za bodovanje.. ali smatram da cak i nije playof potreban jer ionako sezona kratko traje pa ce biti dinamicno.. eto
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #38 :
Lipnja 29, 2012, 15:37:19 »
Citat: Mata
Play off opcija je prijedlog.Znamo da će neki reći da je 7 kola premalo za polusezonu.
Meni osobno nije
,ali uzeli smo u obzir da možda većini igrača paše više mečeva pa smo unijeli opciju dodatnih utakmica između ekipa bliže kvalitete.Znači može ,a i ne mora.
Ponavljam se samo da pokažem da ja nisam neki zagovornik dodatnih utakmica.
Radeći na pravilniku vodili smo se sa razmišljanjima i željama drugih,a ne samo svojim (to ponajmanje).
Play off je samo opcija u ligama od 8 ekipa ili manje,a već možebitna liga 10 odbacuje ideju u začetku jer bi bilo previše.
Po trenutačnom raspoloženju igramo ligu jednokružno 7 kola pa kako bude.
Kuglice će odrediti natjecateljske brojeve ,a čika Berger raspored.
Moj nekakav prijedlog je da se igraju 2 utakmice mjesečno 1-15-og i 16-30/31-og u mjesecu (rujan,listopad,studeni) i posljednje kolo od 1-15.12.
Tu bih uveo jedini MORA SE tako da se ova dva kola trebaju odigrati u predviđenom mjesecu,a ne da se 2 kolo igra o svinjokoljama kad drugi igraju 5 i 6 kolo.
Svaka čast tolerantnosti
,ali nekih se rokova treba pridržavati.
«
Zadnja izmjena: Lipnja 29, 2012, 15:38:41 Mata
»
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #39 :
Lipnja 29, 2012, 21:27:03 »
Onda kako stvari stoje, vjerojatno se neće igrati play off,tako mi se čini, može se jedino možda na kraju odigrati još jedan meč, recimo da prva i druga ekipa igra, treća i četvrta itd. znači samo još jedan dodatan meč, to bi dalo dodatnu napetost, i šansu npr. drugoplasiranom da skine prvoplasiranog... Meni se čini da bi to bilo dobro. Uglavnom, lijepo je vidjeti kako jednoumlje nije dobro, odnosno hoću reći, nije dobro kad jedan čovjek sam "kroji" pravila, mijenja ih kako kada i kome paše kroz vlastite interese... već je ovako puno bolje, kada Stjepan, Mata, Tomi, Bera, Domac, Đuka kažu svoje stavove, i iz svega toga, izvuče se ono najbolje za većinu...i sve je transparentno. Ipak liga je ovdje radi nas, a ne mi radi lige...
«
Zadnja izmjena: Lipnja 29, 2012, 21:37:09 zg
»
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #40 :
Kolovoza 24, 2012, 14:41:19 »
Temeljem ljetošnje diskusije na temu Pravilnika i iznesenih promišljanja i prijedloga, neke su se stvari iskristalizirale pa sam ih pokušao ugraditi u Pravilnik koji se nalazi u privitku posta. Koga zanima neka malo pogleda, a u nedjelju na sastanku uoči početka nove sezone bi ga trebali i usvojiti - ovakvog ili s eventualnim još nekim izmjenama.
PRAVILNIK o natjecanjima Nove lige.doc
(315 KB -
(downloada: 200 )
.)
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #41 :
Rujna 02, 2012, 15:59:20 »
U privitku je
KONAČNI
Pravilnik o natjecanjima Nove lige
koji je usvojen na sastanku Upravnog odbora NL održanog dana 26.08.2012. godine u Podvinju. Izmjene u odnosu na Pravilnik iz prethodnog posta, a koji je na sastanku svima i podijeljen, napravljene su samo u članku 21. koji je dopunjen odredbama o mogućnosti prijava igrača do termina početka 3. kola (za jesensko prvenstvo je to do 01.10.) uz mogućnost da se može prijaviti i igrač koji je čak igrao za neku ekipu u prvom ili drugom kolu, ali ne više od jedne pojedinačne partije (meča). Ostale smo stvari komentirali i raspravljali (nastup igrača iz Superlige i 1. HL, bodovanje i dr.), ali nismo ništa mijenjali u odnosu na predloženi Pravilnik.
Molim Voditelja natjecanja i predsjednika Natjecateljskog odbora da tekst iz Pravilnika stavi kao službeni dokument negdje gdje neće biti zatrpan komentarima, da ga se ne mora previše tražiti u slučaju neke potrebe i tumačenja. Možda najbolje kao zaključana tema ili tome slično.
PRAVILNIK o natjecanjima Nove lige (KONAČNI).doc
(313 KB -
(downloada: 175 )
.)
«
Zadnja izmjena: Rujna 02, 2012, 16:00:25 stjepan
»
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #42 :
Rujna 02, 2012, 16:20:58 »
Ovako lijepo i umilno zamoljen promptno sam pozitivno riješio zamolbu te sam zalijepio i zaključao temu s pravilnikom metnuvši ga slikovno i dokumentirano.
http://slast.biz/smf/index.php?topic=1168.0
«
Zadnja izmjena: Rujna 02, 2012, 16:21:50 Mata
»
Evidentirano
Str:
1
2
[
3
]