Već sam jednom napisao da je turnir započeo u 10,00 sati, a završio u 16,00 čime je započeo „žalbeni rok“ od 48 sati.

Budući da je isti istekao mogu dati konačan osvrt.
Kad se bolje pogleda odrađeno je sve skoro pa vrhunski, ali bilo je još prostora za bolje. Malo se izgubilo mojom igrom u parovima, a malo i u tome što se poklopilo da zbog polufinala parova nisam mogao prozvati neke partije pojedinačnog dijela te se događalo da su stolovi zjapili prazni.
Prilikom izvlačenja ždrijeba imao sam manju i veću grešku…naravno nenamjernu ali jbg. Kad smo izvukli nositelje tj pobjednike grupa krenuli smo sa drugoplasiranim. Izvučem Dikanovića koji ne može kod Nožine u gornji dio nego dolje. Potom izvučemo Beru, upišem ga kod Nožine gore…izvučemo Busiju i skužimo da Bera ne može gore jer je tu Rosy s kojim je bio u grupi. Znači Bera mora u donji dio ždrijeba,a Busija kod Nožine u gornji. Odmah kreću lagana podgrizanja da se nešto štima iako je sve jasno. Ovo pišem, ne da bih sebe nešto pravdao, nego eto malo mi poremeti koncentraciju.
Prozovem igrače da krenu s igrom i krećem u ždrijeb utješnog. U međuvremenu oko stola se guraju pojedinci koji gledaju koga sve imaju u ždrijebu do finala. U tim laganim naguravanjima ruše mi sa stola lavor sa lopticama i papirima gdje ja naravno ključam. I onda takav nadrkan krećemo u izvlačenje utješnog dijela. I tu mi se potkrala kardinalna pogreška da posljednjeg izvlačimo Ljubinja koji ide na Braju. Nitko da sugerira, a meni ni na kraj pameti da su ljudi bili u istoj grupi i odmah se sastaju u 1. kolu razigravanja. A samo sam mogao Ljubinja ubaciti gore Vuletiću i nema problema, ali jbg…nitko nije primjetio. Ja sam to skužio tek kad sam radio bilten. Srećom to nije primjetio ni moj dežurni kritičar patak tako da mu je sada iscurilo vrijeme za žalbe na općinskom vijeću.
Kad već pišem kako se radio ždrijeb napisat ću kako to radimo s parovima. Tu nema izvlačenja nego imamo složeno po principu 1-16, 2-15, 3-14, 4-13 itd i naravno posloženo u gornji i donji dio ždrijeba . Kako se parovi prijavljuju na turniru nemamo pojma tko će po bodovima ići na koga dok se to sve ne upiše. Uglavnom nakon upisa bodova i rangiranja to se sve upiše u kostur pa kako ispadne. Nekad to onda djeluje da je neki dio ždrijeba „jači“ ali Bože moj…evo i slikovito