SLAST
Veljae 02, 2026, 07:18:42 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 2 3 [4] 5 6
  Ispis  
Autor Tema: 21. i 22. KOLO  (Posjeta: 16518 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #45 : Travnja 19, 2011, 00:19:37 »

Osvrt na Stjepanovo izlaganje.
Ovakve situacije uvijek izazivaju dosta polemike i različitih tumačenja napisanog. No ja i dalje ostajem pri svojim tvrdnjama da se u ovakvoj situaciji računa koeficijent dobivenih i izgubljenih partija svake ekipe. Potpuno je irelevantno što se igralo dvokružno. A u koeficijentu je uvijek bolji onaj koji ima manje izgubljenih partija pri istoj razlici partija ( Brod 9/8, a Virovitica 11/10).
Kada bi Brod i Virovitica imali jednak omjer (npr. 11/10 u partijama obje ekipe ) onda bi se primjenio sistem koji Stjepan opisuje, pa bi se gledali omjeri setova, poena itd za samo ove dvije ekipe.
No nije tako i ja mislim da sam u pravu, ali vidjet čemo što kažu eksperti HSTS-a za ovakve situacije. Iako je manje više nevažno za obje ekipe jer i jedna i druga idu u kvalifikacije, čisto radi pravilne primjene pravila. 
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #46 : Travnja 19, 2011, 01:16:09 »

Pokušavam pomoći, bez ikakve namjere za polemikom oko pravilnika ili tumačenja pravilnika jer sam o tome, u vezi sa situacijom na našoj Regiji, toliko napisao, a bez ikakve veze i koristi.
Hoću reći da je citirani članak 35. Pravilnika o sustavu stolnoteniskih natjecanja jasan kao dan i ne ostavlja baš nikakve dvojbe za drugačija tumačenja.
Ako dvije ili više momčadi, odnosno dva ili više pojedinca, osvoje jednaki broj bodova dakle, to su Brod, Sisak i Virovitica.
njihov plasman se određuje samo iz rezultata njihovih međusobnih susreta dakle, ukupno je svaka ekipa odigrala 4 utakmice protiv ostale 2 ekipe (doma i u gostima) i pravi se mini tablica samo tih utakmica.
uzimajući postupno u obzir broj osvojenih bodova, svi su osvojili po 6 bodova za po 2 pobjede i 2 poraza, dakle, tu su jednaki
omjer pobjeda i poraza pojedinačnih susreta, tu već nastaje razlika jer Brod i Virovitica imaju +1, a Sisak ima -2 i tu Sisak "ispada" tj. ostaje četvrti.
dobivenih i izgubljenih setova, te dobivenih i izgubljenih poena u setovima. ovo se dalje primjenjuje na Brod i Viroviticu jer
Ukoliko je nakon,nakon bilo kojeg koraka, mjesto jednog ili ili više članova skupine određeno, a ostali su još uvijek izjednačeni, cijeli se postupak ponavlja, uzimajući u obzir samo rezultate članova skupine koji su ostali izjednačeni. nakon koraka koji se zove "omjer pobjeda i poraza pojedinačnih susreta" mjesto člana skupine Siska je određeno, a Brod i Virovitica su sa +1 ostali izjednačeni pa se cijeli postupak ponavlja između te dvije ekipe. Dakle, sada se gledaju samo mečevi između Broda i Virovitice i to najprije bodovi (tu su jednaki, svako ima po 3 boda za pobjedu i poraz u međusobnim utakmicama), zatim omjer pobjeda i poraza pojedinačnih susreta (tu su također jednaki jer je omjer 4:4), zatim omjer dobivenih i izgubljenih setova - i tu nastaje razlika jer je taj omjer 20:14 u korist Virovitice pa je ona 2., a Brod 3. Da su setovi ostali isti gledali bi se poeni, a da su i oni isti poredak bi se određivao ždrijebom. U svakom slučaju se ne bi primjenjivao koeficijent međusobnih partija jer to u članku nigdje ne piše. Možda se krivo tumači pojam "jednak omjer" gdje ja smatram da se pod tim podrazumijeva i 11:10 i 9:8 i npr 45:44 (dakle, +1) dok Travar pod tim evidentno podrazumijeva potpuno identičan omjer pa računa na koeficijent koji se kao kriterij određivanja poretka u članku uopće ne spominje. Za određivanje poretka u ovom konkretnom slučaju je važno, a ne irelevantno (nebitno) upravo to što se igralo dvokružno (liga).
No, evo, svatko ima svoje mišljenje pa će biti zanimljivo vidjeti tko će biti u pravu, a dobro je jedino to što sve skupa utječe na 1 cm veću ili manju "kantu", a obje ekipe će u kvalifikacije gdje im želim sreću i mislim da bar jedna ima i dobrih izgleda ući u 2. HL.
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #47 : Travnja 19, 2011, 20:46:44 »

Alo dečki...kakvi su ovo postovi iza pola noći.... Wink

Nisam imao vremena prostudirati napisano,jer nije baš jednostavno doći do rješenja  nema pojma no sjećam se rasprave ovdje na forumu.Čini mi se da je bio identičan slučaj.E sad kako se snaći u moru postova?Ja nikad nisam koristio tražilicu,a ne znam ni što bih upisao da se traži.

Kako su mi poznatija pravila iz nogometnih sfera rekao bih da je u nogometu 11:10 jače od 9:8.Jer u nogometu se kao "daje prednost" ekipi s više postignutih golova mada je ista i primila više golova jbg.Ali netko je donio takvo pravilo.

Koliko vidim i ovdje će trebati ekspertiza stručnjaka.U svakom slučaju pozdravljam obojicu i pozivam i šire mase da se uključe i navedu ako znaju za sličan primjer.

I baš sad treba to odlučno riješiti kad je ,kako reče Stjepan, u pitanju samo par cm veličine kante...jer danas -sutra će ovakva stvar odlučivati o prvaku ili ispadanju što je puno bolnije.
Evidentirano

zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #48 : Travnja 19, 2011, 21:19:29 »

Mata, mislim da je sve jasno. Uskoro će se i to potvrditi. A ne trebam bacati argumente, kad ionako nemam ovlaštenja, titule... čekam potvrdu iz hsts-a, ako je netko slao... službeno objašnjenje se čeka...
Evidentirano
Travar

« Odgovor #49 : Travnja 19, 2011, 22:38:17 »

Svoja mišljenja i tumačenja smo izrekli. Za daljnje rasprave i tumačenja nemam niti volje niti potrebe. Sada preostaje da čujemo odluku eksperata HSTS-a. Kako god da bude službeno tumačenje mi ga prihvaćamo jer nam je u biti svejedno da li ćemo po završetku kvalifikacija u 2. Hrvatsku ligu -istok ući kao drugoplasirani ili trećeplasirani iz naše regionalne lige. Grin 
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #50 : Travnja 19, 2011, 23:43:38 »

OK je sve to...pogotovo što se i u kvalifikacijama odmah u 1 krugu susrećete s Viroviticom (barem tako mislim) pa ćete riješiti dilemu   Wink
No dobro je znati za buduće slučajeve.Kako sam napisao ovaj put ulog nije veliki,ali da je Sisak dobio Bjelovara puno više bi bilo u igri,radilo bi se o 3 ili 4 mjestu što mijenja stvar.
Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #51 : Travnja 20, 2011, 17:20:20 »

E ljudi uspio sam naći sličnu raspravu... Wink ključna riječ za upisivanje u tražilicu je "VISPRENOST"  ma što to značilo  Grin...autor veleumnog izraza je ,a tko drugi nego Bera  dobro
Evidentirano

Travar

« Odgovor #52 : Travnja 20, 2011, 23:41:38 »

Članak 35.

U momčadskim i pojedinačnim natjecanjima gdje se sve momčadi, odnosno pojedinci, sastaju međusobno, poredak se određuje temeljem osvojenih bodova.
Dva boda dobivaju se za pobjedu, jedan bod za izgubljeni susret, a nula bodova za gubitak u neodigranom ili nedovršenom susretu.
Ako dvije ili više momčadi, odnosno dva ili više pojedinca, osvoje jednaki broj bodova, njihov plasman se određuje samo iz rezultata njihovih međusobnih susreta uzimajući postupno u obzir broj osvojenih bodova, omjer pobjeda i poraza pojedinačnih susreta, dobivenih i izgubljenih setova, te dobivenih i izgubljenih poena u setovima.
Ukoliko je nakon,nakon bilo kojeg koraka, mjesto jednog ili ili više članova skupine određeno, a ostali su još uvijek izjednačeni, cijeli se postupak ponavlja, uzimajući u obzir samo rezultate članova skupine koji su osatli izjednačeni.
Ako, nakon izvršenih gornjih radnji, poredak izjednačenih momčadi ili pojedinaca nije moguće odrediti, njihov će se predak odrediti ždrijebom.

Evo, danas sam obavio razgovore sa ekspertima HSTS-a, upoznao ih sa situacijom oko izjednačenosti 3 ekipe i zatražio tumačenje tko je tu 1. a tko 3.
Stručni ljudi HSTS-a nadležni za tumačenje pravilnika i ovakvih situacija utvrdili su da oko odredbi članka 35. nema i ne može biti nikakvih dvojbi i polemike. Kako kažu, ključna riječ u cijelom tekstu članka je riječ „omjer“ ( signirao sam ju crveno ), što jasno govori da se u ovakvim situacijama  računa „količnik“ .
Drugim rječima na temelju omjera dobivenih i izgubljenih partija i izračunatih količnika najbolji u krugu ove tri ekipe je bez dvojbe  STK Brod, drugi je STK  Virovitica, a treći je STK Sisak. Također kažu da nitko ne može ovaj članak tumačiti drugačiji, nego točno onako kako piše.
Da je umjesto riječi „omjer“ ovdje upisana riječ „razlika“ tada bi se redoslijed radio na drugi način i tada bi Virovitica bila bolja od Broda ( prema Stjepanovoj metodologiji ). Ali tako nije, tako ne piše u Pravilniku HSTS-a  i tako se nemože utvrđivati redoslijed u Hrvatskim ligama.

Sada preostaje da sačekamo da na temelju iznesenog Povjerenik regije objavi konačan redoslijed, koji nemože biti drugačiji nego onako kako sam napisao.

Evidentirano

Mata
Co-Admin
Stavljač

« Odgovor #53 : Travnja 20, 2011, 23:55:41 »

Na stranicama HSTS-a objavljen natječaj za organizatora kvalifikacijskih turnira koji bi se trebao igrati oko 8.svibnja...Brod je na broju 6,a Virovitica broj 7 iz čega se da iščitati da je Brod na  2 mjestu....
Evidentirano

zg
Brisač Postova

« Odgovor #54 : Travnja 21, 2011, 00:05:17 »

Treba pričekati službeno izvješće. Odnosno, povjerenik regije treba izvjestiti komisiju zaduženu za to, i njihova odluka će biti konačna, ispravna i 100 % službena...
Evidentirano
zg
Brisač Postova

« Odgovor #55 : Travnja 21, 2011, 00:36:18 »

Travar, hoćete li se kandidirati da mjesto održavanja kvalifikacija bude u Brodu... iako pretpostavljam da će to otići u drugu regiju, jer je zadnji put bilo u Petrinji.
 Jel se smije znati kakve su ambicije, hoće li biti kakvih priprema, ili se to više ide radi reda... iako mislim da je logicno da cete dati sve od sebe, treba pokusati.
Isto me zanima, sto je sa navijacima, kada smo mi jednom igrali kvalifikacije , autobus je vozio do Cakovca, i dosli su nasi navijaci. Jesu li pozeljni svi navijaci, ili su to samo odabrani...
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD

« Odgovor #56 : Travnja 21, 2011, 01:04:52 »

No, evo, svatko ima svoje mišljenje pa će biti zanimljivo vidjeti tko će biti u pravu, a dobro je jedino to što sve skupa utječe na 1 cm veću ili manju "kantu", a obje ekipe će u kvalifikacije gdje im želim sreću i mislim da bar jedna ima i dobrih izgleda ući u 2. HL.

Budući je utvrđeno da sam skroz bio u krivu i zamarao cijeli forum svojim krivim tumačenjima  sram, ne preostaje mi drugo do potpisati kapitulaciju  predaja Moram priznati da sam iznenađen ovim tumačenjem  nemam pojma, ali tako je kako je i tu se nema što dodati ni oduzeti. Ta riječ "omjer" dovela me je u zabludu  idiot iz koje me je Travar svojim točnim pojašnjenjem izbavio. Ne preostaje mi drugo nego sve koji su ovdje komentirali situaciju i bili aktivni, a ujedno i mene morali istrpjeti (što znam da nije uvijek lako hehe ...) pozvati na janjetinu i dobru pijaču na Poloju za 1. maj. Prijave se primaju ovdje jer trebam znati koliki janjac mi treba ...  wellcome
Evidentirano

Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Travar

« Odgovor #57 : Travnja 21, 2011, 01:08:14 »

Nikakva komisija na razini regije ne može tumačiti pravilnik HSTS-a drugačije od onoga kako sam napisao i kako su mi odgovorni ljudi iz HSTS-a rekli, ma ko šta mislio. Ja sam bio u pravu sa svojim tumačenjima, samo sam se krivo izrazio sa riječi "koeficijent" umjesto "količnik".

Što se tiče mjesta održavanja kvalifikacija gotovo je sugurno da će to biti Beli Manastir, iz razloga što su dvije prethodne godine domaćinstva bila u Varaždinu i Petrinji ( Zapadna regija ), pa je sada red na Istočnoj regiji. I ovu informaciju sam dobio od odgovornih ljudi u HSTS-a.

Pripremat ćemo se koliko je to moguće u ovakvom kratkom periodu, odigrat ćemo više mečeva sa jačim sparinzima, pa kako bude. Sigurno je da ćemo svi sve dati od sebe za uspjeh, ali i naš neuspjeh u kvalifikacijama za nas neće biti tragedija.

Što se tiče navijača svi su dobro došli, a koji su to poželjni, a koji ne .... to valjda samo ti znaš. Nije baš lijepo što ovako insinuiraš i pametariš, osobito ne prema nama koji smo bili vaši redoviti navijači, na vašim i tvojim utakmicama. Ali i to se može promjeniti i hoće, ako nastaviš sa podmetanjima i podrivanjima za koje pouzdano znam da nam radiš i to na više načina. Mi to od tebe nismo zaslužili ama baš ničim.  
Evidentirano

Travar

« Odgovor #58 : Travnja 21, 2011, 01:12:33 »

Stjepane, nema nikakvih problema. Bitno je da je sada sve jasno, jer ovakve situacije su lako moguće i u budućnosti i sada pouzdano znamo kako se rješavaju. Pozdrav tebi i negdje se vidimo na piću. Janjetinu budemo drugom prilikom. Grin
Evidentirano

zg
Brisač Postova

« Odgovor #59 : Travnja 21, 2011, 01:56:22 »

Pozorno pročitajte postove u kojima sam se ja vama zahvalio sto ste dosli i pruzili podrsku. I negdje sam naveo da mi je super kad cujem komenatar sa strane, ajde Dario, idemo,  u tom stilu... I to ste i vi znali reci, i to sam cijenio i cijenim... ima negdje post. Nemojmo mjesati kruske i jabuke. Mi se jedino ne slažemo oko nekih stavova, ali to smatram da nikako ne može biti razlog lošem i niskom odnosu u stvarnim situacijama. Nikad. To su vec jake i teske optuzbe. Druga stvar je sto znam i ja vratiti, kako bi rekli podbosti nekad nekim postom. Ukoliko sam pretjerao, postoje nacini da mi se ukaze na to, a kad razmislim, je, istina je, pogrijesio sam ponekad, kao i vi, i svi ostali, netko vise netko manje, ali ono sto  je prije izbio sukob medu nama, sam i sam napisao da nisam trebao tako odreagirati. Emotivac sam, burno reagiram, kao i vi. I kad svatko tepe svoje, eto sto se dogodi.
Malo je nespretno izraženo ovo sa navijanjem. Necu se ovime opravdavati jer govorim sto sam mislio, ali imam želju, i rado bih pomogao ako treba. Kao što sam pomogao i GRA išao sam i sa njima trenirao dok su se pripremali za 2. ligu, i isao sam u Petrinju dva dana pruziti podrsku... Isto tako, bih i Brodu pomogao ukoliko bi to htio.... ukoliko ne, ne mora.
Nisam pogrijesio kada sam to napisao za navijanje, jesam mozda u tome sto zbilja ne znam, pa sam trebao poslati pp i pitati jel se nece taj i taj ljutiti ako dodem.

Ne znam jel sam pozeljan ili nisam, s obzirom da me doticni ne pozdravlja. I to je zbilja bilo pitanje, nikakva provokacija. A nisam htio nicije ime spominjati, pa sam zato napisao tako.... Uostalom, vrlo bih rado cuo kako sam ja to podmetnuo. Mislio sam da imamo dobru suradnju, uostalom, i moja sestra ide kod vas u klub, sport domi, i trenira tamo, super joj je... kao sto sam i ja cesto puta dosao, i mislio doci u petak, alii nakon svega toga, eto tako to zavrse stvari. Bolje reci iskreno, nego se pretvarati, lažna lica imati. Na vama je da odlučite i shvatite kako želite ovo što sam napisao... tu ja ne mogu pomoći. Za ispriku sam spreman uvijek ukoliko shvatim da sam pogrijesio, ali nikad da me netko optuzuje za puno gore stvari a da to nije argumentirao, najmanji je problem pisanje postova.... Vašim odgovorom, a i mojim postom proizlazi tj. ispalo je tako da ja dovodim u pitanje odnos svih navijaca  sa Brod, pritom aludirajuci da nije dobar, da cijeli Brod nije u dobrom odnosu, a cijela poanta mog pitanja i nespretno izrazenog posta,  je samo o odnosu, nekomunikaciji izmedu mene i jedne osobe, a to znate da niste vi. Imam iskustva, pa nisam htio kao ni sada, spominjati imena, ali kada se stvar zapaprila moram objasniti donekle... Tu sam objasnio gore gdje je greska nastala, nisam trebao javno, ali zurio sam, nisam razmisljao, pa sam sve od jednom napisao....
Neću spominjati što sam ja to učinio pozitivno... Nije na meni da spominjem. Iako bih mogao. Nigdje nisu idealni odnosi. Dobro odvažite sve !!! Ukoliko zelite, mozete poslati i PP, svakako bih volio cuti objasnjenje, ali ovo sto ste napisali, molim detalje, ako ste se samo zanijeli, ja cu to zaboravit, nema problema...
« Zadnja izmjena: Travnja 21, 2011, 02:29:12 zg » Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4] 5 6
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!