SLAST
Travnja 18, 2026, 03:34:06 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: DISCIPLINSKI PRAVILNIK “SLAST”-a  (Posjeta: 3879 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ReBus
Moderator

Navijacica

« : Sijenja 15, 2012, 23:15:33 »

http://www.liga-slast.hr/STATUT__I__OSTALO/statut__i__ostalo.html

Ovdje si pročitajte najnovije od najnovijeg....da nije ŽALOSNO bilo bi smiješno...
Ne piše ni u kojem je sastavu bilo predsjedništvo ni koliko je glasova bilo za a koliko protiv ili suzdržanih.
Nevjerojatno je da nije to prezentirano prema svim igračima lige, nije sazvana ni Skupština...toliko je toga nevjerojatno da je to više uzlaud spominjati.
Očito da sila ne poznaje granice.

Čudno je da se ne spominje sukob interesa u igranju stolnog tenisa.

Očito je da netko stvarno želi vući sve konce što se tiče stolnog tenisa.

Pa gospodo igrači...živjeli, stvarno ste dobili što ste tražili...tiranija bez premca, nemojte slučajno misliti svojom glavom, to je zabranjeno.
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #1 : Sijenja 15, 2012, 23:20:00 »

Šta da pročitamo, pravilnike, statut?
Evidentirano
ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #2 : Sijenja 15, 2012, 23:36:02 »

Šta da pročitamo, pravilnike, statut?

Pa piše ti u naslovu teme....donešen je novi Disciplinski pravilnik, očito zbog mog pokušaja organiziranja još jedne lige. Imaš tu i link.
Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #3 : Sijenja 16, 2012, 00:19:39 »

pa nisam pročitao ni stari, kako da znam u čemu je razlika?
Evidentirano
ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #4 : Sijenja 16, 2012, 07:43:05 »

Evo ti onda Pravilnik koji je bio važeći i kojega se naravno nije pridržavalo. Problem naravno i je u tome što igrači ne čitaju nego se prepuštaju da ih "voda nosi". Novosti bi se mogle protumačiti po onoj, kadija te tuži, kadija ti sudi ili po onoj basni o vuku i janjetu dok je janje NIZVODNO od vuka pilo vodu a vuk je silom tražio neki razlog da pojede janje, a kako to nije uspio pronaći, jednostavno je rekao...MUTIŠ MI VODU i pojeo ga....
Samo prijetnje, kazne, zabrane samo nigdje stolnog tenisa i zabave.

Jedan od "bisera" novog Pravilnika

Članak  18.
Tko iznosi lažne činjenice

Ne postoje lažne činjenice, postoji istina ili laž i postoje samo činjenice.

DISCIPLINSKI  PRAVILNIK  «  S L A S T «

OPĆE ODREDBE
Članak 1.
Disciplinski pravilnik udruge Slavonska liga amatera stolnog tenisa – Slavonski Brod, propisuje mjere i postupak kažnjavanja članova Udruge zbog nesportskog ponašanja, odnosno zbog prekršaja odredbi Statuta i ostalih akata i pravilnika Udruge.

Članak 2.
Nepoznavanje Statuta udruge, ovog Pravilnika i ostalih akata Udruge članove ne oslobađa od odgovornosti.

Članak 3.
Disciplinski prekršaji i kazne utvrđeni su ovim Pravilnikom.
Za prekršaje koji nisu utvrđeni ovim Pravilnikom kazna se može izreći samo na temelju odluke Predsjedništva Udruge.
I za pokušaj prekršaja može se izreći kazna, a izazivač ili pomagač kaznit će se jednako kao i za izvršeni prekršaj.

Članak 4.
Nitko ne može biti kažnjen za prekršaj prije nego što bude saslušan ili dok ne da vlastitu pismenu izjavu.
Ako prekršitelj ne pristupi saslušanju ili ne podnese pismenu izjavu ni na drugi poziv, odluka se može donijeti na temelju raspoloživih podataka.

Članak 5.
Disciplinski postupak ne može se pokrenuti ako je od učinjenog prekršaja prošlo više od 3 mjeseca.

VRSTE KAZNI
Članak 6.
Za učinjene prekršaje mogu se izreći sljedeće kazne:

a) -  igračima i stolnoteniskim djelatnicima :
•   opomena,
•   zabrana nastupanja, odnosno obavljanja funkcije na određeno vrijeme,
•   isključenje iz Udruge.

b)  -  ekipama :
•   opomena,
•   novčana kazna,
•   vremenska kazna zabranom nastupanja,
•   zabrana nastupanja u dvorani u kojoj nastupa kao domaćin kroz određeno vrijeme,
•   oduzimanje osvojenih bodova,
•   vraćanje u nižu rang natjecanja – nižu ligu,
•   brisanje iz članstva Udruge.

Članak 7.
Kod izricanja kazni uzimaju se u obzir sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.
Kao olakšavajuće okolnosti smatrat će se:
•   priznanje i osjećaj krivice,
•   ranije nekažnjavanje,
•   ostale okolnosti koje ukazuju na ispravnu narav i poštene pobude počinitelja.

Kao otežavajuće okolnosti smatrat će se:
•   nepriznavanje i nepostojanje osjećaja krivice,
•   namjerno izazivanje prekršaja,
•   ranije kažnjavanje,
•   ostale okolnosti koje ukazuju na lošu narav i zlu namjeru počinitelja.

Članak 8.
Iznose novčanih kazni i pristojbi predlaže i utvrđuje Predsjedništvo SLAST-a početkom sezone - ekipnog prvenstva, i to u pravilu u rasponu od 50 do 250 kuna.
Novčana kazna može se izreći za sve prekršaje predviđene ovim Pravilnikom, koje učini ekipa, osim kazne brisanja iz Udruge ukoliko nadležno disciplinsko tijelo nađe da ova vrsta kazne najbolje odgovara težini i vrsti prekršaja. Kazna ove vrste izriče se u korist Udruge.

Članak 9.
Kazna zabrane nastupanja ne može se izreći za razdoblje manje od 30 dana, niti razdoblje duže od 12 mjeseci.

Članak 10.
Zabrana obavljanja funkcije ne može se izreći u vremenskom trajanju manjem od 30 dana niti dužem od jedne godine.

Članak 11.
Za učinjene prekršaje po ovom Pravilniku ne mogu se izricati uvjetne kazne.

POSEBNI DIO
Članak 12.
Član Udruge koji svojim nedoličnim ponašanjem ili na drugi način šteti ugledu Udruge kaznit će se ;

- opomenom,
- zabranom nastupanja do 12 mjeseci
- ili isključenjem iz Udruge.
Članak 13.
Tko izvrši fizički napad na gledatelja ili natjecatelja kaznit će se zabranom nastupanja do 12 mjeseci ili isključenjem iz Udruge.

Članak 14.
Tko iznosi netočne činjenice u javnost koje štete ugledu Udruge ili njenih čelnika, kaznit će se zabranom nastupanja, odnosno vršenja funkcije do 12 mjeseci ili  isključenjem iz Udruge.

Članak 15.
Tko kao predstavnik ili član Udruge prekorači svoja ovlaštenja ili ih obavlja tako da iz toga proizađu štetne posljedice po autoritet, ugled i interese Udruge i njenih članova kaznit će se zabranom obnašanja funkcije do godine dana ili isključenjem iz Udruge.

Članak 16.
Tko iznosi lažne podatke i lažno svjedoči u vezi s ugovaranjem utakmice, pravom nastupa igrača, rezultatom utakmice ili bilo čime što ima utjecaja na konačan rezultat utakmice kaznit će se zabranom nastupanja, odnosno obnašanja funkcije do 12 mjeseci ili isključenjem iz Udruge.

Članak 17.
Ekipa koja ima obvezu inicijative za ugovaranje utakmice, pa istu iz neopravdanih razloga ne ugovori i zato se ista ne odigra, kaznit će se novčanom kaznom i oduzimanjem bodova.

Članak 18.
Ekipa koja preda utakmicu bez borbe, odnosno čijom krivnjom utakmica ne bude odigrana u posljednja tri kola, kaznit će se novčanom kaznom i oduzimanjem pet bodova za svaku predanu utakmicu.

Članak 19.
Ako ekipa nastupi s neprijavljenim igračem ili igračem koji još nije stekao pravo nastupanja, kaznit će se novčanom kaznom i oduzimanjem tri boda, a utakmica će biti registrirana rezultatom 10:0 u korist protivničke ekipe.

Članak 20.
Ako se ekipe dogovore o ishodu utakmice, obje će se kaznit novčanom kaznom i oduzimanjem tri boda, i objema će u tablicu biti unesen rezultat 0:10.

Članak 21.
Ako se ekipe dogovore o rezultatu s ciljem da se jednom od protivnika stvore uvjeti za stjecanje naslova prvaka Lige , zauzimanje takvog položaja na tablici koji mu omogućava prelazak u višu ligu ili ga spašava od ispadanja u nižu ligu, kaznit će se novčanom kaznom i vraćanjem u nižu ligu.

Članak 22.
Ako prijavljena ekipa ne nastupi ili preda utakmicu u Ljetnom kupu kaznit će se novčanom kaznom.

Članak 23.
Ekipa koja ne podnese prijavu na vrijeme za jesensko-proljetno prvenstvo kaznit će se novčanom kaznom.
Ekipa koja na vrijeme ne uplati članarinu ( kotizaciju ) za jesensko-proljetno prvenstvo kaznit će se novčanom kaznom.

Članak 24.
Ekipa koja nedoličnim ponašanjem svojih članova, vrijeđanjem protivničkih igrača ili na neki drugi nesportski način izazove prekid utakmice kaznit će se oduzimanjem 3 boda, novčanom kaznom, a utakmica će biti registrirana s 10:0 u korist protivničke ekipe.

Članak 25.
Ako ekipa domaćina susreta ne može spriječiti svoju publiku u nedoličnom ponašanju, vrijeđanju protivničkih igrača i drugim nesportskim ispadima koji su uzrok prekidu utakmice, kaznit će se novčanom kaznom i vremenskom kaznom zabrane nastupanja u dvorani u kojoj redovito nastupa kao domaćin u trajanju do 3 mjeseca.

POSTUPAK
Članak 26.
Disciplinski postupak pokreće i vodi, te izriče kazne Disciplinska komisija i Predsjedništvo.

Članak 27.
Disciplinski postupak pokreće se na temelju pismene prijave ili po službenoj dužnosti.

Članak 28.
Pismenu prijavu može podnijeti svaki član Udruge SLAST-a  koji uoči prekršaj ili nepravilnosti.
Po službenoj dužnosti postupak se pokreće na temelju prijave Voditelja lige, Tehničkog voditelja liga ili Povjerenstvo za natjecanje.

Članak 29.
Pismena prijava se podnosi Disciplinskoj komisiji u roku od 7 dana od dana učinjenog prekršaja, koja je dužna u narednih 15 dana provesti i okončati disciplinski postupak.

Članak 30.
Disciplinska komisija vodi postupak na svojim sjednicama.

Članak 31.
Žalba na odluku Disciplinske komisije podnosi se Predsjedništvu najkasnije 5 dana po primljenom izvješću Disciplinske komisije.
Uz žalbu se obvezno uplaćuje utvrđena pristojba.

Članak 32.
Predsjedništvo SLAST-a  u  rješavanju žalbe može:

a) žalbu odbiti i potvrditi odluku Disciplinske komisije,
b) žalbu prihvatiti i promijeniti odluku Disciplinske komisije.

Članak 33.
Odluke Disciplinske komisije postaju pravomoćne istekom roka za žalbu, u slučaju kad ova nije podnesena.

Članak 34.
Odluka Predsjedništva udruge je konačna.

ZAVRŠNE ODREDBE
Članak 35.
Ovaj Pravilnik je donesen od strane Predsjedništva Udruge i stupa na snagu danom njegovog donošenja.

Članak 36.
Za tumačenje ovog Pravilnika nadležno je Predsjedništvo Udruge.

Slavonski Brod,  siječanj 2007. godine

Slavonska liga amatera stolnog tenisa  - Slavonski Brod
                                                                   Predsjednik ;

………………………………………
                                                               Krešimir Štetić, ing.

« Zadnja izmjena: Sijenja 16, 2012, 07:52:10 ReBus » Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #5 : Sijenja 16, 2012, 18:19:01 »

Ponovno rigorozni dodaci u pravilnicima  sram
Često sam se doticao članaka pravilnika na ovom forumu i mislim argumentirano tumačio neke odredbe.
Puno puta mi se nisu sviđale nedosljednosti iz pojedinih članaka što sam i napisao.Mnoge stvari  sam i "prešutio" da ne ispadne da ja samo burgijam.
Preletio sam "Novi  disciplinski pravilnik" pa sam vidio da imaju i odredbe o pisanju na internetu  strah strah
Još samo fale sitnice oko disanja i to je to.
Malo se ustručavam otvoreno pisati jer je prisutna bojazan od primjene sankcija.

Mišljenja sam da se i s prijašnjom "blažom" verzijom nije držalo istih principa,a mislim da će tako biti i sada.
Imam osjećaj da nisu svi jednaki već postoje neki "jednakiji".
Neki gube 0:10 bb,a neki ne,uz to se "kažnjenima" ne oduzme 1 ili 3 boda iako je to pisalo u pravilniku.
Ima toga još,ali kako reče lik iz "Velog Mista"..."ima puno lipih stvari samo nesmen kast..:"

Odredba oko rušenja i uništavanja dijelova opreme je zanimljiva,ali mi nije jasna ili nisam dobro pročitao.Zar je dolično da ja razbijem naš vlastiti stol jbg?

Ne znam da li će disciplinci djelovati retroaktivno pa ću i ja biti sankcioniran za nekadašnje postove iako sam ja mišljenja da nisam nikog uvrijedio,ali tko zna  nema pojma

Citat: ReBus
Ne piše ni u kojem je sastavu bilo predsjedništvo ni koliko je glasova bilo za a koliko protiv ili suzdržanih.

Mislim da sam negdje pročitao da je odluka donijeta jednoglasno

...donešen je novi Disciplinski pravilnik, očito zbog mog pokušaja organiziranja još jedne lige.

Očito si bio isuviše otvoren javnosti

Sve u svemu žalosno je sve ovo.
Gospodo iz predsjedništva,ako imate elemente protiv moje malenkosti slobodno ih izrazite na ovom forumu.Povući ću se sam da se ne sastajete svako malo  postovanje
Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #6 : Sijenja 16, 2012, 18:52:30 »

Možda si mislio na ovo što piše u Biltenu 13

"- primljene su na znanje ostavke Mate Rečića i Roberta Župana ( obje podnesene iz razloga
              osobne prirode ), te su jednoglasnom odlukom 5 članova Predsjedništva kao novi članovi
              kooptirani Veselko Ninković i Zoran Petrak,"

Ne mogu se oteti dojmu da je u ovom slučaju Predsjedništvo biralo samo sebe, tj. neke članove iako nigdje ne piše da se to tako radi. Bio je Plenum i tamo su se birala tijela lige.
Evidentirano
ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #7 : Sijenja 16, 2012, 19:24:03 »

...donešen je novi Disciplinski pravilnik, očito zbog mog pokušaja organiziranja još jedne lige.

Očito si bio isuviše otvoren javnosti

Sve u svemu žalosno je sve ovo.
Gospodo iz predsjedništva,ako imate elemente protiv moje malenkosti slobodno ih izrazite na ovom forumu.Povući ću se sam da se ne sastajete svako malo  postovanje

Otvoren, naravno, za svaku vrstu suradnje u istinskom razvijanju stolnog tenisa i druženja uz lopticu. Bez ikakvih figa u džepu. Postoje ekipe koje ni ne treniraju i to što imaju rijetku priliku da odigraju tu i tamo koji meč tijekom sezone lige SLAST nije dovoljno pa da im se i na ovaj način da motiv da se više organiziraju i igraju JOŠ JEDNU LIGU.

Evo sad ovdje dajem PRIJEDLOG koji sam bio napravio još u prošloj godini i poslao na većinu mail adresa do kojih sam uspio doći, bez ikakvih zlih namjera, te da SVI IGRAČI učestvuju u stvaranju Pravilnika a ne samo pojedinci, no to se nije svidjelo predsjedniku lige i uspio je nagovoriti dio predsjedništva da se protiv mene povede disciplinski postupak i to na OSNOVU MIŠLJENJA I DA ME SE ISKLJUČI IZ LIGE ZBOG NANOŠENJA ŠTETE LIGI SLAST (a to je sad ugrađeno u novi disciplinski pravilnik). Po starom Pravilniku i Statutu nije bilo nikakvih zabrana po tom pitanju.
Očito je da neki demokraciju i različito mišljenje ne toleriraju pogotovo ako se to ne slaže s njihovim idejama.
Čudno je da se onda toleriraju turniri koji nisu u okviru lige SLAST i da se to ne zabranjuje.
Koliko je meni poznato netko tko se profesionalno bavi nekim sportom, onda ne bi trebao učestvovati u amaterskom, međutim ni to se ne brani, ali se brani osnivanje još jedne AMATERSKE LIGE koja ne može baš nikome našteti na bilo koji način. Naprotiv, mogla je donijeti samo više igranja.

Dakle..evo ovdje PRIJEDLOG koji je poslan u prošloj godini i nije više poziv za organiziranje lige, samo da se vidi kakav je to prijedlog bio.
Naravno da je bilo raznih dobronamjernih prijedloga po pitanju promjena i dopuna ovakvog Pravilnika ali to sad neću ovdje navoditi.
Ako netko u ovakvom Pravilniku nađe bilo što uvredljivo po ligu SLAST, onda svaka čast.

LighT LIGA  STOLNOG TENISA

PRAVILNIK (0. revizija)

Točka 1
LighT liga ili skraćeno LT liga se igra tijekom kalendarske godine i započinje u 1. mjesecu tekuće godine a završava u 12. mjesecu s pauzom u ljetnim mjesecima.

Prema broju zainteresiranih ekipa formirati će se jedna ili dvije lige.

Točka 2
-   Ekipe mogu biti sastavljene od minimalno 3 igrača do maksimalno 10, minimalne starosti 16 godina.
-   U ekipi mogu igrati igrači amateri kao i igrači neke od HSTS liga uz određena ograničenja u igranju utakmice (vidi Točku 11)
-   Ekipe se formiraju prije početka lige i prijavljuju voditelju lige
-   Podaci koji se dostavljaju za ekipu i služe isključivo za praćenje lige
o   Naziv ekipe
o   Mjesto sjedišta ekipe
o   Mjesto odigravanja utakmica
o   Ime i prezime voditelja ekipe
o   Ime i prezime zamjenika voditelja ekipe
o   Ime i prezime igrača
o   Za sve članove ekipe - broj osobne iskaznice, OIB, datum rođenja, broj telefona, e-mail
-   Nadopuna ekipa se može vršiti i tijekom prve polovine prvog dijela sezone (kad se definira broj ekipa po pojedinoj ligi, definirati će se i zaključno kolo u kojem se može vršiti nadopuna) s time da pristigli igrači mogu za ekipu nastupiti već u idućem kolu a nakon što se prijave voditelju lige.
-   Posljednja nadopuna ekipa se može vršiti u pauzi između prvog i drugog dijela sezone, a najkasnije do prije samog početka drugog dijela sezone, tako da se sve promjene prijave voditelju lige.
-   Dozvoljava se da igrač prijeđe u istoj sezoni iz jedne ekipe u drugu, ali samo u pauzi između prvog i drugog dijela lige i to jedino da u tom slučaju u ekipi koju napušta ostaje dovoljan broj igrača za daljnje takmičenje.
-   Sve prijave mogu biti dostavljene mail-om, telefonom, objavljene na forumu ili nekim drugim oblikom komunikacije, bitno je da se dostave svi potrebni podaci.

Točka 3
-   Ukoliko se budu formirale dvije lige, nastojati će se ekipe ravnomjerno podijeliti po ligama prema broju ekipa.
-   Nakon završetka sezone, 2 posljednje ekipe iz prve lige prelaze u drugu ligu, a 2 prvoplasirane ekipe iz druge lige prelaze u 1. ligu.

Točka 4
-   Svaka ekipa igra u jednom dijelu sezone kao domaćin a u drugom kao gostujuća ekipa
-   Ekipa domaćina je dužna osigurati adekvatno mjesto odigravanja utakmice gdje uvjeti zadovoljavaju sljedeći minimum
o   dimenzije prostora na kojem je jedan stol za igranje 7x4,5x3,2 m
o   jačina svjetlosti na stolu minimalno 400 lux-a
o   temperatura minimalno 15 stupnjeva Celzija
o   dovoljan broj odgovarajućih loptica za igru
o   obrasce za upisivanje ekipa i rezultata

Točka 5
-   Stolovi moraju biti standardne veličine 1525mm×2740mm×760mm
-   Mrežica na stolu mora biti zategnuta na visini 152,5 mm
-   Loptice kojima se igraju utakmice moraju biti s minimalno 2 zvjezdice
-   Loptice moraju biti bijele ili žute boje što ovisi o prostoru u kojem se igra

Točka 6
-   Za igranje utakmice je potrebno imati barem 2 standardna stola.
-   Ukoliko ekipa domaćina nije u mogućnosti stvoriti uvjete za igru na 2 stola, protivnička ekipa je ta koja u tom slučaju može odbiti igrati u takvim uvjetima, a ekipa domaćina mora potražiti drugo zadovoljavajuće rješenje u nekim dvoranama u gradu Slav. Brodu ili bližoj okolici.

Točka 7
-   Komunikacija voditelja ekipa s voditeljem lige će uglavnom biti preko e-maila ili preko telefona, a obavijesti u vezi rezultata će se odvijati putem foruma. Svi voditelji ekipa će dobiti Excel tablicu koju je jednostavno popuniti rezultatima utakmice i istu će vratiti voditelju lige. Ukoliko netko nije u mogućnosti popunjavati takvu tablicu onda na neki drugi način mora dostaviti rezultate voditelju lige, bilo skenirani ili uslikani obrazac ili po nekome dostaviti pisani obrazac da se rezultati mogu upisati kako ekipama tako i igračima. Rezultat će biti moguće objaviti i na forumu i ako od druge ekipe ne bude primjedbi smatrati će se pravovaljanim.

Točka 8
-   Termini igranja će biti dostavljeni voditeljima ekipa prije početka sezone i objavljeni na forumu
-   Raspored igranja ekipa će biti napravljen metodom slučajnog izbora brojeva koji će biti pridružen određenoj ekipi, a onda prema Bergerovim tablicama.
-   Manja odstupanja od zadanih termina su dozvoljena uz prihvaćanje obiju ekipa za promjenom termina tako da se može odigrati i 2 kola u jednom tjednu bilo u tjednu prije zadanog termina ili poslije. O tome je poželjno staviti zabilješku na forum ili obavijestiti voditelja lige. Također je poželjno najaviti vrijeme i mjesto odigravanja utakmice radi navijača ako to prostor dozvoljava.
-   Načelno se igra radnim danom u večernjim satima, no ekipe se mogu dogovoriti i za druge termine.
-   Ekipa domaćina, tj. voditelj te ekipe je dužan ponuditi gostujućoj ekipi bar dva moguća termina igranja i to bar dva dana prije mogućeg termina odigravanja.
-   Treba svakako težiti da se utakmice odigraju i da se po svaku cijenu izbjegne pisanje rezultata „bez borbe“ jer je cilj ove lige igra a ne samo puko pisanje rezultata.

Točka 9
-   Utakmice se igraju u 9 pojedinačnih mečeva i jedan meč parova, dakle ukupno 10 mečeva.
-   Rezultat utakmice može biti pobjeda jedne od ekipa ili neriješen, zato se utakmica igra do kraja.
-   Utakmicu mogu odigrati i samo 2 igrača jedne ekipe, ali tako da protivnička ekipa dobiva 3 meča bez borbe.
-   Ako se desi da obje ekipe igraju sa po dva igrača zbog tzv. viših razloga, onda rezultat takve utakmice ne može biti neriješen.

Točka 10
-   Utakmicu mogu odigrati i samo 2 igrača jedne ekipe, ali tako da protivnička ekipa dobiva 3 meča bez borbe.
-   Ako se desi da obje ekipe igraju sa po dva igrača zbog tzv. viših razloga, onda rezultat takve utakmice ne može biti neriješen.
Bodovanje:
           EKIPA    IGRAČ 1 liga   IGRAČ 2 liga
              (bodova)      (bodova)         (bodova)

Pobjeda        3                  40               30
Poraz           0                   4                3
Neriješeno    1                    -                -

Ukoliko ne postoje dvije lige, bodovanje igrača se vrši prema bodovanju za 2. ligu. Bodovanje ekipa za bilo koju ligu je identično.
-   U igri parova igrači pojedinačno ne dobivaju bodove bilo za pobjedu ili poraz.
Rang ekipe
-   U slučaju da na kraju sezone dvije ili više ekipa imaju isti broj bodova, gleda se omjer setova (osvojeni / izgubljeni). Ukoliko je i on identičan gleda se omjer poena (osvojeni / izgubljeni). Ekipa koja ima veći omjer je bolja, a ukoliko je i taj omjer identičan onda se igraju majstorice između tih ekipa, svaka sa svakom i ponovo se u tom odmjeravanju snaga gledaju osvojeni bodovi, pa omjeri setova i poena, u slučaju da su isti. Ti bodovi u majstoricama ne utječu na bodovni saldo ekipe ili igrača osvojen tijekom trajanja sezone lige, nego služe samo za utvrđivanje poretka ekipa.

Točka 11
-   Raspored igrača u utakmici se može vidjeti na obrascu koji je priložen Pravilniku lige a služi za upis ekipa i rezultata utakmice.
-   U tijeku utakmice u 2. krugu mogu ući 3 potpuno nova igrača, s time da igrači iz prvog kruga više ne mogu pojedinačno igrati, osim u meču parova.
-   U tijeku utakmice u 3 krugu mogu ući također 3 potpuno nova igrača, koji također stječu pravo igrati u parovima
-   U igri parova može ući i jedan potpuno novi igrač, dakle 10. iz ekipe koji još nije igrao ni jedan meč u utakmici
-   Izmjene igrača u 2. i 3. krugu utakmice se moraju najaviti prije početka pojedinog kruga.
-   U slučaju da ekipa ima nekoliko igrača iz 1. Hrvatske lige, oni svi zajedno smiju odigrati ukupno 3 pojedinačna meča, te jedan od njih smije igrati meč u parovima. Nije bitno da li će oni igrati sva 3 meča u prvom krugu ili recimo u svakom krugu po jedan meč.
-   Mečevi se igraju u pravilu na 3 dobivena seta do 11 poena, osim u slučaju izjednačenja, kad se igra na razliku 2 poena do kraja seta.

Točka 12
Nagrađivanje

-   Po završetku obje lige (ako postoje dvije) 3 prvoplasirane ekipe iz svake lige stječu pravo na nagrade u vidu pehara ili medalja ili nekih drugih sportskih trofeja.

Kažnjavanje

-   Materijalnih kazni nema jer je liga bazriana na dobrovoljnosti igranja.
-   Oduzimanja bodova zbog nemogućnosti igranja utakmice nema
-   Utakmica će se registrirati 10:0 za ekipu koja je htjela igrati, a druga ekipa nije bila u mogućnosti odigrati meč čak ni za vrijeme trajanja idućeg kola.
-   Ukoliko se nakon utakmice ustanovi da su za neku ekipu igrali igrači 1. Hrvatske lige više od 3 pojedinačna meča ukupno, igrač koji je igrao protiv takvog igrača dobija bodove kao da je pobijedio, a igrač 1. Hrvatske lige dobija bodove kao da je izgubio meč bez obzira na stvarni rezultat. Prva 3 meča po redu igranja u utakmici se boduju za ekipu za koju igraju igrači 1.Hrvatske lige, a višak mečeva se boduje za protivničku ekipu.
-   U slučaju da neki igrač pribjegava nesportskom ponašanju poput vrijeđanja protivničkog igrača, protivničke ekipe ili vlastitog suigrača, čestog bacanja reketa, udaranja reketa o stol, rušenja svega oko sebe, psovanja u slučaju „pardon“ loptica na mreži ili rubovima stola i tome slično, isti će biti udaljen iz lige bez mogućnosti da više igra za neku od ekipa koje se takmiče u ligi. To će se utvrditi izjavama ostalih prisutnih igrača na utakmici, a pritužbe se upućuju direktno voditelju lige koji će saslušati takvog igrača, a isto tako i ostale igrače.
-   Ekipa za koju je taj igrač igrao, nesmetano nastavlja igranje lige s do tada stečenim bodovima, a igrač koji se isključuje iz lige briše se iz spiska igrača i svi njegovi bodovi na početku nove sezone.
-   Igračima koji su do tada osvojili bodove u igri protiv tog igrača bodovi ostaju.
-   U slučaju da je taj igrač ujedno i voditelj ekipe i svojata ime ekipe, ostalim igračima te ekipe se dozvoljava da izaberu novo ime i toj novoj ekipi pripadaju bodovi kao da su igrali ligu od početka s tim imenom
-   Ukoliko u takvoj ekipi nakon isključenja igrača ostanu samo 2 igrača, dozvoliti će im se popuna do potrebnog minimuma od 3 igrača do kraja prvog ili drugog dijela lige u ovisnosti kad je nemili događaj nastao.

Točka 12
-   U okviru LT lige bi se odigravali turniri koji bi se bodovali zasebno od ekipnog takmičenja u okviru lige
-   PRIJEDLOG TURNIRA
o   MAJSTOR 1. LT lige – pojedinačno takmičenje igrača 1. lige (ako postoji)
o   MAJSTOR 2. LT lige – pojedinačno takmičenje igrača 2. lige
o   MAJSTOR LT lige – pojedinačno takmičenje igrača obje lige (ako postoje)
o   KUP LT lige – ekipno natjecanje ekipa obje lige
-   Mjesta mogućih odigravanja turnira bi bila:
o   Mjesni dom, Podvinje – 4 stola
o   Mjesni dom, Stupnički Kuti – 4 stola
o   Mjesni dom, Klakar – 3 stola
-   Vrijeme i mjesto održavanja pojedinog turnira bi se odredilo nakon uvida u broj ekipa koje bi se natjecale u ligi.
-   Plaćanje turnira bi se vršilo organizatoru turnira na dan održavanja
-   Organizator bi trebao predvidjeti nagrade i o tome se očitovati (pehar za prvo mjesto i medalje za drugo i dva treća mjesta, kao neki minimum, ostalo prema mogućnostima organizatora)
Evidentirano
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"

« Odgovor #8 : Sijenja 17, 2012, 13:24:38 »

Bok. Nisam se nikada libio napisati svoje misljenje bez obzira na sve... (godine, ruzne komentare, posljedice itd... pa necu ni sada.  Iako ne igram SL, a jedna ekipa me pitala, rekao sam da mogu odigrati par utakmica, i tako cu i napraviti, ako se nesto ne promijeni mojim pisanjem po forumu... Bili zivi pa vidili. Igrao sam tri godine slast ligu, i moram priznati da je tada liga, po meni, bila puno bolja tj. nije bilo toliko trzavica i  gorih stvari od trzavica... Sada, to je drugacije. Necu iznositi misljenje sto je razlog tome, i to nek svatko ostavi za sebe. No, Rebus, ovdje je bitna jedna cinjenica, a to je:
Ako je Predsjednistvo donijelo takvu odluku (pod uvjetom da su svi bili obavijesteni i da su procitali novine, novosti koje cu kasnije navesti, i rekli da, slazemo se sa time) onda je situacija sasvim jasna, i to onda sasvim mijenja tok cijele price. Postoji Nadzorni odbor, pa nek se on bavi sa time ako smatra da to nije u dobrobiti lige. Pa sve lijepo pise u pravilnicima, statutima... Onda ce biti : kako ste birali, tako ce vam i biti. No, ako je taj pravilnik donesen da nitko nije uspio ni vidjeti ni cuti sve sto se donosi, ako je to zbrda-dola doneseno, i ako je presuceno, onda to nije dobro jer to ne vodi nicemu ! Ako su svi dobili novi DP, i nisu ga procitali, nego samo potpisali, njihovo pravo, ali to je onda nesavjesno ponasanje i takvimaq nije mjesto u Predsjednistvu. Po meni, to su bitne cinjenice. I jako su bitni motivi cemu sve to. Nitko ne smije osobne sukobe istjerivati preko udruge, foruma i svega ostalog. U to necu ulaziti, niti cu komentirati neke stvari koje me se ne ticu (iako ni sa ovim nemam veze), ali ne mogu, a ne reci par napisanih nebuloza u tom DP...

Pogledajte ovo Lakši prekršaji statuta, pravilnika i akata udruge su izazivanje verbalnog sukoba – vrijeđanje protivnika ili publike ( psovke, prijetnje )        
Teži prekršaji statuta, pravilnika i akata udruge su fizički nasrtaji, naguravanja,
- vrijeđanje i kleveta udruge SLAST i osoba iz tijela upravljanja ligom SLAST ( usmeno, putem interneta, u tisku ),  
- svako drugo istupanje izvan tijela udruge u cilju širenja nezadovoljstva prema tijelima upravljanja lige SLAST

Najteži prekršaji statuta, pravilnika i akata udruge su ;javno istupanje koje šteti jedinstvu udruge, narušava ustroj udruge ili ruši ugled osoba iz tijela upravljanja udrugom,
- pozivanje pojedinaca ili cijelih ekipa na paralelno natjecanje u bilo kojoj drugoj amaterskoj stolnoteniskoj ligi na
  području Brodsko-posavske županije ili grada Slavonskog Broda ( ovo se ne odnosi na službene Hrvatske lige ),
- bilo koji vid pozivanja članova lige SLAST  na osnivanje konkurentne stolnoteniske lige u gradu ili županiji,  
- ulazak ekipe u članstvo bilo koje konkurentne stolnoteniske amaterske lige na području grada ili županije.

Osobno smatram da je liga slast dobra liga, s prednostima i manama (no kako vrijeme odmice ima sve vise mana) ali ovakvi pravilnici, mozda ce zvucati grubo, ako se ovako nastavi, ovo ce me poceti podsjecati na Sjevernu Koreju i Kubu. To je meni neshvatljivo. Dopusta se verbalno vrijedanje protivnika (psovke, PRIJETNJE)  i to je laksi prekrsaj, a najtezi prekrsaj je sto neko osniva paralelnu ligu. Pa to je kao da u Brodu prvi kafic koji je otvoren, kaze svim gostima, ako netko pokusa otvoriti novi kafic, nikada vise ne smije uci i doci u moj kafic, biti ce istjeran ili ako ode u drugi kafic ako/koji se otvori... To stvarmo nije normalno. Zabraniti nekome da osniva paralelnu ligu. Sramota. Mogu shvatiti da za ligu slast nije dobro da ostali napuste, no nitko nije rekao da ce to napraviti, niti je to trazeno, i nije dobro da se na dvije lige prepolovi amaterski stolni tenis, ali to je amaterizam, nek igraju ljudi koliko god liga treba ako zele. A ako bi doslo do toga da neki napuste ligu slast, nije kriv onaj koji to ponudi, nego nek se zapitaju oni koji vode, drze sve konce, i nek se malo prilagode onima koji nisu zadovoljni, jer koliko vidim, sve ih je vise i vise... Ukoliko im je u interesu da stvari idu na bolje, a ne da se sve razori sto je dobro.
« Zadnja izmjena: Sijenja 17, 2012, 18:55:38 zg » Evidentirano
Bera11
Moderator

« Odgovor #9 : Sijenja 17, 2012, 22:53:31 »

Tko je kriv Rebusu što se odlučio za paralelnu ligu... bolje da je pokušao sa županijskim stolnoteniskim savezom...to je legalno i bez težih povreda statuta. Cheesy
Inače, nije nikakva vijest možda i nije za forum ali nek se zna. u STK Budainka došlo je do promjena u organizaciji kluba: Župan je podnio ostavku na mjesto predsjednika a ja na mjesto tajnika... što je jednoglasno prihvaćeno, to je stara vijest već dva mjesca, samo to još moramo  provesti u Uredu državne uprave da bude sve legalno...Odigrat ću još do kraja sezonu a onda kud koji...
Evidentirano
zg
Brisač Postova

« Odgovor #10 : Sijenja 17, 2012, 23:45:55 »

I Rebus je sve radio legitimno. Druga stvar je sto se zbog toga sada mijenjaju pravilnici. Rebus je jedino kriv sto se bori protiv nepravde i sto ne da na sebe.  Izgleda puno nas ludih ima, i svi isto razmisljamo... je li to zbilja tako ?  Nema potrebe nabrajati imena, nas ludih.  Moram pogledati staru raspravu pod trecom ligom da vidim sve sto sam ja, zaboravio sam...
Evidentirano
zg
Brisač Postova

« Odgovor #11 : Sijenja 18, 2012, 19:18:36 »

Citat:
Odigrat ću još do kraja sezonu a onda kud koji...
Bera, nemoj samo napustiti stolni, šteta bi bilo. U Oprisavcima će pokušati dobiti termine za stolni tenis u nekoj dvorani (ne sjećam se gdje je tocno dvorana). Samo moraju kupiti stolove... Vidjet ćemo hoće li biti nešto od toga. Mogao bi im ti tamo biti trener heh.

Sada si me podsjetio u vezi starih novosti. Zaboravio sam reći nešto što neki znaju, a neki ne. Prije izbora na plenumu za voditelja regije, bilo je rečeno sa moje strane da ću se kandidirati. U tom slučaju Marin se nije htio kandidirati. No, dogovoreno je (u 5. mjesecu) da se kandidira on pa da ja ne moram jer imam drugih obaveza. Na kraju je se sve super završilo, i Marin to obavlja vrhunski. Vjerujem da su skoro svi zadovoljni.  Smiley
« Zadnja izmjena: Sijenja 18, 2012, 19:53:55 zg » Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!