Travnja 18, 2026, 06:54:22
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Razno
>
Arhiva
>
Liga SLAST
>
Komentari
>
Zanimljivosti
Str:
1
[
2
]
3
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Zanimljivosti (Posjeta: 13911 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"
Odg: Zanimljivosti
«
Odgovor #15 :
Sijenja 24, 2012, 11:17:53 »
Čuvajte brak
. Lako za stolni
.
Pa drvo nije problem naći. Veći je problem u gumama. Malo opišite kakva ste drva probali, koje gume, kakve udarce koristite, volite li više tanje gume, meke ili tvrde, hvatljive , ljepljive, brze udarce, ili sporije s puno rotacije u spinu…
Gruba bi mogla biti podjela na tzv. „ tvrda i meka drva te tvrđe i mekanije gume“. Ja sam za varijante tvrdi reket, mekša guma, ili mekano drvo i tvrđa guma. Nisam za tvrdo-tvrdo, ili meni još gore mekano-mekano. Mekano drvo koje mi se jako svidjelo, i koje sam dao Ljubanu je butterfly Hinoki Jonjer off. Ne znam zašto on vise ne igra s tim, no meni je bilo mrak drvo. Jako puno osjećaja… No, drvo koje ne mogu smisliti je Mazunov, i kada sam ga prodavao, otvoreno sam rekao da nisam baš zadovoljan, preteško mi je, nema mi osjećaja, kruto. Mada nekima se to drvo sviđa. Mislim da Božo i Anđelko igraju sa Mazunovom, i da je redoviti osvajač turnira u SB prije igrao sa Mazunovom, a da sada igra sa Mazeom. Meni je najbolje napadačko drvo Gergelj, naspram Mazea i ostalih carbon drva koje sam probao.
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #16 :
Sijenja 24, 2012, 11:37:57 »
Sa starim ljepilom, još mi se nije dogodilo da staro ljepilo ostane na drvetu, dok s novim ljepilom je. Jednostavno, uzmite kuhinjsku krpu da žena ne vidi, i jako trljajte od drvo, i ljepilo mora sići.
Nakon dva, tri mjeseca igranja sa gumama, gdje je bilo podosta slojeva ljepila, više od 20 slojeva, obično smo skidali ljepilo jer više guma nije bila živahna. Mali problem je bio načeti gumu sa strane ruba, no veći problem je bio paziti da se ne pokida dio spužve pa da ne budu rupice po spužvi, što se itekako vidi kada se zalijepi guma. Uglavnom, trljanjem sa strane,“ načnete“ ljepilo tj. odvojite od spužve malo, čisto, tek toliko da vidite spužvu bez ljepila,1 cm, zatim trljate tu grudu ljepila u obliku valjka, i to radite sporo, mic po mic, pazeći da nije ljepilo prejako uhvatilo spužvu i da ju ne povuče tj. pokida. Sjećam se da je Adam imao dobar sistem, on je prvi počeo vući ljepilo u kontra smjeru, i to je išlo glatko. Znalo nam se dogoditi da se ošteti spužva, no ionako je to bila već guma na izmaku snaga. To ljepilo što se skupi, a bude to gruda, stavi se u benzin, i kasnije se može sa tim lijepiti, ali jako smrdi, tako da to nismo radili, no zato jako dobro nafrizira gumu. Što vam je činiti ? Ne znam ima li netko efikasnije rješenje. Tako smo mi u ošb-u, i svi igrači tada, tako radili. Ja sam s trave skidao ljepilo jer mi se isto dogodilo kao i vama, i imam opet sličan „problem“ sa beksajdom, stavljao sam hrpu ljepila, raznog, i mislim da ću to bez problem skinuti. Zapravo već jesam jednom skidao,i nisam ništa oštetio. Samo je bitno da bude najmanje barem 4, 5 slojeva ljepila, pa da se može lako skinuti tj. da ne bude pretanko. Što eto nije slučaj kod vas. Možda da pokušate šmirglom, ali tako da ne stružete gumu, već samo da povuče sloj ljepila. Korištenje kemikalija ne bi uništilo drvo, osim ako nisu reaktivne nagrizajuće kemikalije. Ne bih preporučio etanol jer neće biti koristi od toga. Prije možda aceton. Mislim da je aceton dobro riješenje. Tekućinu za upaljače ne bih probao na novoj gumi… Trebalo bi prije isprobati. Postoje i gotova sredstva koje su stolnoteniske tvornice napravile, no ne preporučam vam da trošite novce na to. Iako, oni imaju neke dodatke koje nisu svima dostupne. Za tuniranje koriste, mislim heksan, a takve (s)tvari ja uvijek mogu „posuditi“ na faksu. Sve u svemu, sretno u pronalasku najbolje metode, jer ovisi i kakvo je ljepilo kojim je ljepljeno. Pazite da ne dobijete upalu jagodica na prstima.
«
Zadnja izmjena: Sijenja 24, 2012, 11:43:58 zg
»
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #17 :
Sijenja 24, 2012, 11:48:24 »
Citat:
Moram nešto napisati,s obzirom na to da s njom igram,u obranu D.Tecsa s folijom,odnosno stare verzije.NIGDJE NIJE IZRIČITO NAVEDENO da je verzija s folijom zabranjena;niti se na ITTF listi spominje stara ili nova verzija.Samo to da je D.Tecs dozvoljena guma.Radi se jednostavno o starom pravilu ITTF-a da debljina ox gume zajedno s podlogom nesmije biti deblja od 2,1 mm.To u biti znači da nije zabranjena guma nego folija,koliko god to apsurdno zvučalo.Sve je bilo u redu dok na nekom veteranskom turniru u Njemačkoj nekom,vjerovatno isfrustriranom moćima D.Tecsa,nije palo na pamet da izmjeri debljinu gume,što je dovelo do diskvalifikacije sudionika s D.Tecsom.To nije dovelo do zabrane D.Tecsa nego se verzija s folijom više ne proizvodi.Ja tvrdim da su moje gume ispravne,odnosno da nisu deblje od 2,1 mm.To postižem tako da novim gumama udaram lopticu o zid,malo ja,malo ž
ena,dok se ne potroši na 2,1mm
Hoću reći da se nemože nekom reći da ima nedozvoljenu gumu(mislim na D.Tecs) samim tim što se radi o verziji s folijom,nego se isto može dokazati samo mjerenjem odgovarajućim instrumentom.Što onda s oxericama koje su blizu te debljine a nalijepe se na foliju?
Jer pravilo ITTF-a ne spominje tvornički ugrađenu foliju,nego gumu s podlogom.
U prvom postu sam se zabunio pa napisao da je D tecs zabranjena, te sam to prvom prilikom popravio. Jednostavno, razumiju oni koji trebaju u čemu je problem tj. na što se misli, ali da ne bi netko krivo protumačio, bolje je odreagirati...Uglavnom, Stjepko je u pravu. Ja sam namjerno šutio kada smo napisali ovo oko zabranjene gume. Rekoh, pustit ću pa da se Stjepko javi
. A to oko D tecsa je jedna obicna ljudska glupost, i poduža trakavica...
«
Zadnja izmjena: Sijenja 24, 2012, 11:49:06 zg
»
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #18 :
Sijenja 24, 2012, 12:12:17 »
Citat: BABLER - Sijenja 24, 2012, 10:03:33
Mene zanima kako skinuti staro ljepilo sa drveta?Naime lijepio sam gume više puta i to sa različitim ljepilima.Sad mi površina drveta nije više ravna,nego su nalijepljene nekakve mrvice ljepila i ima nekakav"film"po cijeloj površini.Da li pokušati sa alkoholom ili nekim drugim otapalom a da se ne ošteti drvo.
Bojim se eksperimentirati jer ako još jednom kupim novo drvo slijedi mi rastava braka i deložacija iz kuće.
S drveta sam skidao prstima i ono što zg reče, pazi jagodice. Upravo onako kako ti je opisao, trljaš dok se ljepilo ne zgrudva i onda tako guraš po reketu u raznim smjerovima, ono povlači tanji sloj na reketu.
Inače, neki dan kupih neku nano spužvu. Kažu malo se navlaži vodom i trlja površina, ja još nisam probao jer mi nije trebalo, ali ako postoje ljepila na bazi vode, možda bi to moglo biti pomoćno rješenje u odnosu na prste. Žao mi mog "unikatnog" reketa
Ulja baš i nisam najspremniji primjeniti jer pitanje je kako će onda ljepilo uopće držati.
Možda da je probati ljepilo namazati na neku šperploču pa onda probati s nečim čistiti da vidiš kako bi se ona ponašala
Ali, eto, što se tiče kemije, neka zg kemija :-).
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #19 :
Sijenja 24, 2012, 13:03:53 »
Što se tiče ulja za skidanje vodenih ljepila, to ne može biti loše u toliko što neće spužva odmah upiti to ulje, a i da nešto malo upije, što je teško, može samo pripomoći gumi da postane malo živahnija. U principu ulja rade ono što tunning radi. A to je da raširi gumu, i da bolji osjećaj, nešto je brža guma, a sad oko dodatne rotacije ne mogu garantirati. No, za tunning (onaj koji ja imam) potrebno je cekati cijeli dan da upije spuzva. Svi vrhunski igraci tuniraju (iako je to zabranjeno), samo tesko se otkrije. Cuo sam da Timo Boll ima tri reketa, jedan s izrazito natuniranim gumama, zatim srednje, i jedan netuniram. Pa ovisno o pregledu na turnirima uzima određeno drvo... Mana je što se tako brže guma potroši.
«
Zadnja izmjena: Sijenja 24, 2012, 13:40:42 zg
»
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #20 :
Sijenja 24, 2012, 15:02:45 »
Citat: zg - Sijenja 24, 2012, 11:48:24
U prvom postu sam se zabunio pa napisao da je D tecs zabranjena, te sam to prvom prilikom popravio.
Kasno si to popravio jer sam ja svoju bacio
odnosno dao djeci da se igraju, a oni su je već razvalili ...
Sad protiv Kuta moram igrati starim reketom i off gumama s obje strane
. Rječju, nahebao sam ...
Nakon čitanja
postova na ovoj temi osjećam se kao da sam diplomirao kemiju, hehe ...
«
Zadnja izmjena: Sijenja 24, 2012, 15:05:50 stjepan
»
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #21 :
Sijenja 24, 2012, 17:20:26 »
I na Sokaz-u trenutno ima slična tema -samo se tamo raspravlja o feniranim ili dorađivanim zabranjenim travama (Coha & company) dok se ovdje pokušava objasniti na kakve gluposti nailaze igrači sa normalnim (odobrene od ITTF-a) travama.
Kada vas protivnik prije tekme ili za vrijeme provocira na račun vaše trave znači da se uplašio za rezultat i da na nepošten način pokušava da dobije bili kakvu prednost.Onaj igrač koji zna igrati na travu nema takvih predrasuda.
Probao sam dosad 30-tak ako ne i više trava (sada su na testu-Lion Claw, Spin Lord Zeitgeist-neki vjerojatno prvi puta čuju za njih ), a čekam i Dr.Evil premda je to više soft nego trava tako da jako dobro znam koje su zabranjene. U krajnjem slučaju zbog čega kupiti,trenirati i igrati na zabranjenu travu kada ne možeš sa njom igrati u natjecanjima HSTS-a.
Čudim se jedino odgovornima u Sokaz-u što ne prekinu više tu lakrdiju igranja sa svakakvim gumama (točno sam rekao gumama jer i backside natuniran ili stari reš pečen
nisu dozvoljeni kao i spomenute fenirke)
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #22 :
Sijenja 24, 2012, 18:50:31 »
Citat:
asno si to popravio jer sam ja svoju bacio
Znate li da još jedino vi i Stjepko imate travu s folijom
. Ljudi bi dali i po 300 eura za tu odrezanu gumu. Je li tako bilo na e bayu ?!
Citat:
Nakon čitanja postova na ovoj temi osjećam se kao da sam diplomirao kemiju, hehe ...
Pa zar niste učili u školu sljedeću rečenicu:
"Kemija je svuda oko nas" !
Tako je Đuka, od sada treba pokušati postati imun...
Očekujem vaše mišljenje oko guma. Ja igram sa sinus tibhar (max). Nikada ne bih kupio tu gumu, ali u zg mi Alen poklonio, i na kraju ispala vrhunska guma. Igram sa max. (je li to 2,2 ili 2,,3). Ne mogu reći da mi je bila brza, dapače, iznenađujuće su mi dobro loptice sjedale. Dakako u napadu, ali i u obrani. Sigurno bih uzeo 2.0, a sad kolika bi promjena bila sa 1.8. Ne znam... ? To je ono, dobiješ u obrani, izgubiš u napadu... Nije to nešto posebno bitno, samo još nisam odlučio...
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #23 :
Sijenja 24, 2012, 18:55:00 »
I nije mi jasno zašto je tunning zabranjen, a kada tvornice tuniraju, onda je to regularno !?
Imam jedno pitanje za Štefa, ako ovo vidi. Imam Barna – Dunlop drvo. I nekako je „daska“, (dio gdje lijepimo gume), znači sve osim drške,na prvi pogled ravna, ali kad se bolje pogleda, jedan dio ide malo ukoso. To mi je bas smetalo jer npr. kad uhvatim to drvo, forhend strana vise ide prema nazad,a bekend onda, logično, prema naprijed. Stavio sam pod knjige, i čini mi se da se popravilo malo. Sada mi je nekako bolje. No, može li se drvo staviti pod neku prešu? Ima li pomoći… ? Štef je majstor za takve stvari…
Pišem jedan poduži post. Mogao bih oboriti sve...
«
Zadnja izmjena: Sijenja 24, 2012, 18:55:36 zg
»
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
«
Odgovor #24 :
Sijenja 24, 2012, 22:39:25 »
Citat: BABLER
Ja pozdravljam tvoju inicijativu i jedva čekam da pročitam nešto što ne znam,a može mi biti od koristi.
Pozdravljam inicijativu
...ali
Prije nego krenem u opservacije
želio bih reći da se držite teme tj da započnete novu temu ako se radi o posve različitim komentarima.
Kad sam počeo ovo čitati svidjelo mi se ali se kasnije razvodnilo o zabranjenim travama,komentarima protivnika,deložaciji i rastavama
,a vrhunac je bio s kemijskim formulama
I još zg stalno piše da sprema "duži" post (kud ćeš duže brate mili
),u kojem će valjda biti baš napisano u kemijskim formulama tipa CO2,H2O itd
Dakle preporučio bih da u jednoj temi idu samo savjeti i iskustva s određenom stvari,a u drugoj rasprave o travama i ostalim gumama.
Ne treba zanemariti ni financijske izdatke...to recimo može biti tema pod nazivom "koliko sam šamara popio kad mi je žena vidjela cijenu gume na foliji"
Mogu iznijeti svoje loše iskustvo davno,kad su mi se slijepile dvije gume u torbi.
Koji su to savjeti bili iskusnih stručnjaka (Bera ,Đuka
),ali nije pomoglo,živci su bili slabiji,fitilj kratak i otišlo sve u krasan ......dan
Uglavnom pokušao sam mlazom hladne vode,mlazom vruće vode,vatrogasnim šmrkom,zagrijavanjem na "šporetu",u MV pećnici da bih to "riješio" kratkim potezom i potrgao obje gume
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #25 :
Sijenja 25, 2012, 00:04:07 »
Hahaha. Imam i ja dvije gume koje su slijepljene, no to je nemoguće rastaviti, a da se ne pokidaju. Tko uspije, ne znam što bih rekao. Onda je stvarno pravi genijalac.
Haha. Nije Mata s kemijskim formulama, nego puno tema u jednoj. Vjeruj mi, i meni je dosta kemije itd.… Mislim da će forum procvjetati u ovoj godini, pa to i pokušavam potencirati. Čitanost je veća, a svi koji su se javljali u ovoj temi su baš zanimljivi, i kad god uhvate vremena, neka napišu koju... Zato ja i pišem sve i svašta. Da nema ljudi koji pokreću, ne bi ni bilo ovoga foruma, a da nije Stjepana ne bi bilo foruma stk ošb. I tamo pokušavam dati svoj mali doprinos da forum ostane aktualan, a ne kao kod nekih, svake prijestupne netko nešto napiše... Tema je pod nazivom zanimljivosti, znači o svemu i svačemu se piše… da je baš zanimljivo nije skroz, kako kome, ali dobro, neka se piše i čita hehe. To i je svrha foruma. Teško je podijeliti teme. Zanima me je li Babler uspio... ? Prisjetio sam se vremena prije 10-ak godina, pa sam o tome, i općenito o nekim stvarima imam namjeru pisati… Mogao sam skratiti dosta toga, i iz više navrata napisati svaki put „pomalo“, no dugo se nisu čitale lektire, pa je vrijeme za to haha. Mislim da će većina odustati odmah na početku heheh. Nego Mata, znam da se šališ, ali pusti sad to, "de" ti o svom bekendu iz trka
«
Zadnja izmjena: Sijenja 25, 2012, 00:11:57 zg
»
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #26 :
Sijenja 25, 2012, 15:51:48 »
Citat: zg - Sijenja 24, 2012, 18:50:31
Očekujem vaše mišljenje oko guma.
Dario , prilično sam "tanak" što sa tiče backsidea jer svakim danom izvire neka nova i jednostavno se ne može sve pohvatati (pročitati više recenzija), a sa starima se ionako više ne igra... jedino Tnerđi
ima svoje ja ...ovo ostalo je veliko šarenilo i nepoznanica dok ne probaš i ne vidiš da si se z*****...
Zato mi u klubu idemo sistemom eliminacije, svatko uzme po jednu pa imamo nekoliko za probati i na kraju se vratimo najboljoj (najjeftinijoj) opciji Friendshipu
... dok je sa travama obrnuto uzimamo samo europsku (made in Deutschland) najskuplju i najbolju provjerenu robu
I umalo zaboravih, jeste li ikada probali rastaviti dvije sljepljene gume sa zubnim koncem
«
Zadnja izmjena: Sijenja 25, 2012, 15:54:41 Đuka
»
Evidentirano
BABLER
Nova Liga: SIBINJ
Klub: SIBINJ
«
Odgovor #27 :
Sijenja 25, 2012, 16:34:33 »
Ja još nisam skidao ljepilo sa drveta jer planiram uskoro stavljati nove-ljetne gume pa ću onda nešto pokušati.
Na terenu sam u Sinju a Klobučar mi je sredio da tamo mogu malo trenirati u njihovom klubu na čemu mu se zahvaljujem.
Evidentirano
" Ko tebe forehand-om, ti njega kamenom..."
dr.N.Babler
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #28 :
Sijenja 25, 2012, 19:37:02 »
I kakav je sinjski stolni tenis ? Ovo mi je dobro, ljetne gume se stavljaju haha. Znaci sada istice vrijeme zimskim gumama... Nenade, kada cemo odigrati par da vidimo je li to bilo slucajno sto smo mlatili prije, ili ipak da je ta kombinacija dobitna... Kako god, ono je bio dokaz da se dogovorom sve moze, i da je to nekad presudno u paru...
Jedan igrač će staviti grass d tecs, ali sa spužvom. Samo se andam da mu neće biti prebrzo....
Đuka, hvala na odgovoru bez odgovora
, šalim se, ma uzimam 2,0 ili 1,8, SAMO se moram odlučiti hahah
«
Zadnja izmjena: Sijenja 25, 2012, 19:57:30 zg
»
Evidentirano
BABLER
Nova Liga: SIBINJ
Klub: SIBINJ
«
Odgovor #29 :
Sijenja 25, 2012, 20:53:17 »
Dario tajna našeg uspješnog igranja u paru je da ja uspijem prebaciti lopticu preko mrežice,a onda samo gledam kako ti ubijaš spinom.
Evidentirano
" Ko tebe forehand-om, ti njega kamenom..."
dr.N.Babler
Str:
1
[
2
]
3
Ispis
« natrag
naprijed »