PoÅ¡tovani stolnotenisaÄi regije Slavonija –zapad.
Uzet ću si za pravo pa prokomentirati proteklu sezonu.Nakon 6 sezona gledanja ,a potom i igranja uz propuÅ¡ten jedan (1)turnir zbog stvarno objektivnih okolnosti.No taj turnir sam propustio samo ja,a ne i moj klub.Dakle ,kao klub smo bili na svakom turniru držeći se mislim Älanka 5. Iz pravilnika HSTS-a koji otprilike kaže:
„…PRAVO I OBAVEZA klubova je sudjelovanje u natjecanjima…“
Držat ću se samo „svoje“ 4 lige iako se ima štošta za reći i o drugima,ali to nije moj problem.
U principu ne bi trebalo ni ovo biti moj problem,ali ispod tepiha je već brdo prašine i nema mjesta za novu.
ÄŒitao sam stare postove na temi ove lige i sve je krenulo skoro pa idiliÄno.
Trebalo je biti 12 ekipa no u zadnji tren saznajemo da igraÄi Globusa obavljaju transfer u Brod 4 Äime liga gubi jednog Älana te nas ima 11,ali i dalje ostajemo na 8 turnira u sezoni.
Moja pretpostavka da se ovo događa zbog manje kotizacije(300-120=180),ali dobro to je njihovo PRAVO.
Kao Å¡to rekoh u starim postovima se vidi da su prva 2 turnira protekla gotovo idiliÄno,med se slijevao iz postova itd.
I onda dolazi na red 3 turnir po redu.Mjesto održavanja je Brestovac.
I odjednom to postaje problem…nude se nagodbe za odigravanje unaprijed.Jedna ekipa pristaje i gubi utakmicu,a možda i 1 mjesto zbog toga,ali dobiva zahvalu za sportski potez.
Druga ekipa ne pristaje na to jer svakako mora voziti do Brestovca pa onda tamo želi i odigrati sve meÄeve.
I tad nastaje pakao koji nemam potrebe opisivati ponovno,no Äinjenica je da se od tada u brodskim stolnoteniskim krugovima okrenulo sve naglavaÄke pa se Äak odrazilo i na drugu amatersku stolnotenisku ligu.
Nekako u isto vrijeme dva kluba pokreću inicijativu i osnivaju i ŽSTS pa je i tu bio lom.
Jesenski dio sezone smo priveli ipak kraju na priliÄno „normalan“ naÄin.
I onda dolazi drugi dio sezone.
5.turnir G.Bogićevci.Opet brate daleko za putovati (ali kako je tim deÄkima koji skoro svaki turnir dolaze u Brod?)
Predstavnik Marsonie me zove i nudi odigravanje izvan turnira.Ja naÄelno pristajem da odigramo na 2 turniru u Malom Parizu ,ali dobivam odgovor da će tada oni igrati sa Brestovcem i Strmcem.
Nakon konzultacija sa svojim deÄkima i kako sam vidio da Rosi i ja ne možemo uskladiti smjene ne mogu prihvatiti igranje preko tjedna,radnim danom .
S druge strane „žice“ dobivam odgovor da nema ljutnje i sliÄno.
Ne osjećam se ugodno jer upisujem rezultat 4:0 bb ,a to to nikad nije bio cilj.
InaÄe km/sat na autu mi pokazuje 102 km u jednom smjeru + 50 kn kotizacije organizatoru,dakle troÅ¡ak je cca 150-200 kn
U G.Bogićevcima se nisu pojavili ni Brod 4 ni Marsonia bratski ili sestrinski klubovi
6.turnir Mali Pariz…dolazim i vidim da nije sve isto.Ne pjeva se Škorina pjesma „…pa gdje si Mata,kako je pitam ga…“Meni pomalo i neugodno,jebemti bb rezultat.
No tu Äujem da nije odigran susret Brestovac –Marsonia koji je dogovoren,ali ipak otkazan..dakle 4:0 bb no eto barem je odigran susret Strmac-Marsonia 4:2 i to u N.GradiÅ¡ci.
Kako se ekipa Brod 4 nije pojavila na turniru gubi sve utakmice sa 0:4 bb,a da apsurd bude veći gubi znaÄi i od Marsonije ,dakle bratskog kluba.
E pa jebiga…tko tu koga grebe???
Poslije ovog turnira,Brod 4 se ponovno pojavljuje u natjecanjima,ali Marsonia ne.
Lako se da izraÄunati koliko su uÅ¡tedjeli od kotizacije organizatorima turnira i od putovanja.
Da su htjeli,mogli su službeno istupiti zimus pa bi se mogao ždrijeb korigirati na 10 ekipa i jedan turnir manje,a da ne govorim da nisu trebali ni zapoÄinajti pa bismo imali 2 turnira manje.
Ali ne….bolje je handriti većinu nas u zdrav mozak.
OÄigledno se iz pravilnika uzelo samo ono da je PRAVO sudjelovati,ali ne i OBAVEZA.
Tako je bilo i juÄer.Turnir promotivnog karaktera koji nije skoro o niÄemu odluÄivao no ipak su deÄki iz Oriovca doÅ¡li odigrati samo jedan susret,G.Bogićevci sa bolesnim Filipom Bungićem .
Mi smo se pojavili prvi u dvorani iako nismo mogli ni gore ni dolje…lažem nismo prvi tamo su već bili djeÄarci iz GraniÄara.DoÅ¡lo ih 5 za dvije utakmice,a na kraju su igrali samo jednu.
Ali bitno je da je u pravilnik ugurano da se na godinu 3 HL istok proÅ¡iruje na 12 momÄadi.
Zbog koga,zbog Äega?Ja mislim da znam zbog koga,ali eto…
Nekoliko puta sam putem ovog foruma spomenuo koliki nam je problem organizirati se za ove nedjeljne turnire,ali eto 6 godina uspijevamo.
Da vas ne zamaram svojim rasporedom kad je turnir u zimskom periodu u G.Bogićevcima i kad se ja ustajem i priređujem.Ali i mnogi drugi.
Zato sam morao ovo napisati neka se zna „tko grebe naše kokoši u ovom kokošinjcu“
Možda ću zbog ovoga biti i kažnjen od strane ŽSTS-a,ali zaboli me ona stvar.
Ipak ću na kraju završiti s ljepšom stranom.
Na kraju je samo tablica mjerodavna i svatko je na svojem zasluženom mjestu
Da nije sve crno pokazuje i Äinjenica da se povjerenik regije Marin svojski potrudio oko voÄ‘enja i obrade rezultata,a viÅ¡e se ni pehari ne djele kod trgovaÄkih centara.
ÄŒovjek je juÄer nakon naÅ¡eg turnira odjurio do Kutine gdje se igrala zavrÅ¡nica 3 i 4 lige zapad.
Svaka mu Äast!
Nadam se da će se tako i nastaviti i slijedećih sezona,“Samnom ili bez mene“(Gibonni)
Ljeto je pred nama i predamnom,treba neke stvari prelomiti preko koljena i vidjeti kako dalje.
Pozdrav svim stolnotenisaÄima regije Slavonija zapad!