IGRA LI VAM SE VIŠE UTAKMICA?
Ponukan nekim upitima naših kolega igrača Nove lige iznosim nacrte prijedloga i dajem ih na raspravu .
1.KUP NOVE LIGE
2.PLAY OFF I PLAY OUT
3.NAGRADE
1.KUP NL……
Što se mene tiče ovo natjecanje bi se igralo jednom godišnje i to u jesenskom dijelu prvenstva i ne sustavom jednodnevnog turnira već kao i što igramo prvenstvo.
Izvukli bi se parovi i domaćinstvo ekipe i igralo bi se na ispadanje.
Ove godine bi imali jedno pretkolo i onda imamo kostur od 16 ekipa i dalje redom kako ide.
Finalistima to daje mogućnost igranja još 4 (5) utakmica maximalno dok oni koji ispadnu u 1 kolu imaju samo jednu utakmicu više od dosadašnjeg dijela
Kako sama riječ KUP kazuje da nema privilegiranih ja bih to izvukao iz jedne košare pa ako kuglice kažu da se u pretkolu moraju sastati 2 ponajblje ekipe (npr Sredanci-Alibi

) neka se sastanu
2.Play off i Play out….
Ovo bi se moglo igrati u proljetnim dijelovima sezona kad se ne igra KUP,a realno proljetna sezona je ipak duža od jesenske.
Ako krenemo u drugoj polovini siječnja sa natjecanjem u „normalnom režimu“ smo u travnju gotovi s ligom
Igranje sam jesenas objasnio,ali stojim na usluzi za pojašnjavanje
3.Nagrade…
Ovo sam nešto razmišljao i bez ičijeg pritiska .
Dakle ,radi se o nagradama za pobjedničke ekipe.Financijski je možda jednako,ako ne i manje,ali mislio sam da bi možda bilo bolje da prvacima i ostalim nositeljima odličja kupujemo medalje „Prvak NL“ umjesto pehara.
Recimo 2019 ćemo biti ekipa Bera ,Rosi i ja i sad kud s peharom?Ili ćemo za svaki kirvaj nositi onome čiji je kirvaj da ga izloži pred gostima.

Znam mnogi će odmah reći da je Mata imao na spisku 12 igrača pa je to 12 medalja.Nije…medalju dobiva samo onaj igrač koji je upisao nastup,a ne samo pojavljivanjem na spisku ekipe.
Ovime otvaram raspravu i komentare,očekujem vaše amandmane,a odluke se donose naravno na sastanku predstavnika svih ekipa.
Doduše KUP 2012. bismo morali odlučiti na telefonskoj sjednici ako bi bilo interesa pa da ga odigramo još ovu jesen.