Travnja 17, 2026, 10:14:59
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Nova Liga
>
Komentari i rasprava
>
ŽSTS - SASTANAK
Str: [
1
]
2
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: ŽSTS - SASTANAK (Posjeta: 3889 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
ŽSTS - SASTANAK
«
:
Svibnja 06, 2013, 13:23:05 »
Lutajući bespućima interneta i društvenih mreža naišao sam i na ovo izvješće.
Budući da sam i sam kontaktiran u petak telefonom tj. pozvan zanima me što je bilo na ovom sastanku jer nisam bio...naravno ako nije tajna. Smatram da ne bi trebala biti tajna kad je ovo izvješće ugledalo svjetlo dana.
Citat:
INFORMATIVNI SKUP „STOLNOTENISKOG SAVEZA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE“
U subotu, 4. svibnja u Mjesnom domu Mali Pariz , u organizaciji Izvršnog odbora Saveza je održan informativni sastanak sa predstavnicima stolnoteniskih klubova sa područja naše županije.
Pozvani su bili predstavnici svih registriranih sportskih udruga – klubova s područja županije.
Prisutni predstavnici klubova su od predsjednika Saveza potanko upoznati sa sustavom i ustrojem stolnoteniskog sporta u RH, sa pojedinostima i podacima o 12 osnovanih županijskih stolnoteniskih saveza i načinom njihovog rada i djelovanja, sa prednostima uspostavljenih ekipnih i pojedinačnih natjecanja u tim županijam ( velika financijska rasterećenja klubova kao veoma važan činilac za opstojnost i razvoj našeg sporta u današnjoj iznimno teškoj gospodarskoj situaciji ), sa načinom funkcioniranja našeg sporta u 6 regija, te sa različitostima postoječeg sustava natjecanja na području naše regije u odnosu na ostalih 5 regija u Republici Hrvatskoj.
Svi prisutni
su dobivene i prezentirane informacije ( do sada manje poznate ) o
cijenili veoma korisnim i zanimljivim za svoje klubove
.
Predsjednik Stolnoteniskog saveza Brodsko-posavske županije, Krešimir Štetić, ing.
Eto, mene zanima koje su to informacije ocijenjene korisne i zanimljive za sve klubove? Očekujem par riječi od sudionika sastanka jer po napisanom bilo ih je, a valjda je barem netko član ovog foruma
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
ReBus
Moderator
Navijacica
Odg: ŽSTS - SASTANAK
«
Odgovor #1 :
Svibnja 06, 2013, 13:28:20 »
U Nadi je spas, još ako je Nada dobra.....aaaa
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #2 :
Svibnja 06, 2013, 13:53:55 »
Tražio sam informaciju , a ne zajebanciju.
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #3 :
Svibnja 06, 2013, 16:30:20 »
Osobno sam kontaktiran telefonom ,ali u sasvim drugom kontekstu informacije...prvenstveno se odnosila info. koju sam primio na neplaćanje kotizacije i registracije klubova HSTS-u koji se takmiče od treće lige pa na niže.Moj odgovor je bio da Stk Sibinj nema ekipa u tom rangu natjecanja pa me osobno to ne zanima.
Koliko je predstavnika
klubova bilo (2,3,18,22 itd.)
valjda ćemo čuti od nekoga tko je prisustvovao skupu, premda mi je to malo nejasno kako funkcionira STS BPŽ kada koliko znam nije dobio "zeleno svjetlo" od HSTS-a ??
Da li taj pokušaj "odvajanja " treće i četvrte lige iz "njedara" HSTS-a vodi ka još jednoj gradskoj rekreativnoj lig(Z)i
Evidentirano
bishop
Klub: STK Flip
«
Odgovor #4 :
Svibnja 06, 2013, 21:40:41 »
Na sastanku su bili
Mršić ispred STK Posavac
Živković STK Brod
Sigurnjak kao potpredsjednik
i
Štetić
Ako Štetić napravi izvanrednu skupštinu, odstupi s mjesta predsjednik i sva imenova tijela razriješi dužnosti, pa da biramo sva tijela saveza onda to ima smisla.
«
Zadnja izmjena: Svibnja 06, 2013, 21:55:21 bishop
»
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #5 :
Svibnja 06, 2013, 22:33:38 »
Pa radi traženja smisla osnovana je Nova liga. Zar opet počinjati otkrivati 'ladnu vodu na već poznati način. Bar se s povjerenikom može razgovarati o svemu tako da taj savez po mom mišljenju i nema smisla, samo se vrata zatvaraju a što se time dobiva. Treba pokušati napraviti određeni pritisak na HSTS da se malo promijene pravila igre i to je to a ne još više kojekakve papirologije, predsjednika i tvrdoglavosti, a za čega?
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #6 :
Svibnja 06, 2013, 23:06:14 »
Hvala na kakvim takvim odgovorima... danas sam već mislio izbrisati temu kao otvorenu bez smisla, ali eto doznao sam barem broj klubova sudionika.
Citat: Đuka
Da li taj pokušaj "odvajanja " treće i četvrte lige iz "njedara" HSTS-a vodi ka još jednoj gradskoj rekreativnoj lig(Z)i
Mislim da si na pravom tragu jer 3 i 4 liga u regiji su međužupanijske. Ako bi se igrale županijske to su onda valjda 5 i 6 ili kako već. Pogledao sam malo u susjedno dvorište tj na istok Slavonije i vidim da tamo imaju županijski savezi OBŽ i VSŽ i igraju se upravo županijske lige. 2 HL im je pala na 4 kluba i to svi iz Vukovarske dok iz Osječke nema nikoga.
I sam mislim da općenito ŽSTS nema baš nekog smisla pored regije koja funkcionira sasvim OK, pogotovo zbog načina osnutka, ali i da nije tako ne vidim svrhu. Gradske lige (skoro županijske) imamo čak dvije.
Evidentirano
bishop
«
Odgovor #7 :
Svibnja 06, 2013, 23:29:22 »
Citat: ReBus - Svibnja 06, 2013, 22:33:38
Pa radi traženja smisla osnovana je Nova liga. Zar opet počinjati otkrivati 'ladnu vodu na već poznati način. Bar se s povjerenikom može razgovarati o svemu tako da taj savez po mom mišljenju i nema smisla, samo se vrata zatvaraju a što se time dobiva. Treba pokušati napraviti određeni pritisak na HSTS da se malo promijene pravila igre i to je to a ne još više kojekakve papirologije, predsjednika i tvrdoglavosti, a za čega?
To su gluposti. Plati za registraciju HSTS-u pa ćeš onda promjeniti mišljenje. Vi igrate 4. pa ste oslobođeni registracije, dođete s reketom na postavljene stolove, igrate i boli Vas k.
A domačin tj organizator odradi ogroman posao a već kod prikupljanja kotizacije za igranje bude nelagodnih situacija.
Nova liga je nešto drugo, to je više amatersko rekreativna liga.
Problem je HSTS koji će za mjesec dana primiti zahtijev za registraciju saveza bpž
A onda plasman u drugu ligu ide samo preko saveza naše županije. Mislim da klubovima kao što je Graničar i Obrtnička je najbitniji savez i registracija kod HSTS-a a onda i u savezu bpž.
Zato je u interesu da se to sredi ili će klubovi koji igraju 3. i 4. ligu plaćati masne kotizacije za registraciju pri HSTS-u.
Najlakše je bojkotirati ali možemo to srediti ako bude sluha s Štetičeve strane. Nek se i on kandidira a predstavnici klubova nek glasuju. Svaka čast na trudu i odrađenoj papirologiji, posao je to.
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #8 :
Svibnja 07, 2013, 08:01:11 »
Citat: bishop - Svibnja 06, 2013, 23:29:22
Citat: ReBus - Svibnja 06, 2013, 22:33:38
To su gluposti. Plati za registraciju HSTS-u pa ćeš onda promjeniti mišljenje. Vi igrate 4. pa ste oslobođeni registracije, dođete s reketom na postavljene stolove, igrate i boli Vas k.
A domačin tj organizator odradi ogroman posao a već kod prikupljanja kotizacije za igranje bude nelagodnih situacija.
Nije baš tako jer tamo ima i ekipa koje dolaze na turnire prema dogovorenim terminima i isto tako plaćaju kotizaciju bez problema. Ne znam na koga si tu mislio. Nama jedino što smeta u toj 4. ligi je mogući nedolazak neke od ekipa i ako imaš samo 2 meča taj dan, onda je ekipa došla praktično samo radi jednog meča. No u Pravilniku postoje i sankcije za nedolaske i te ekipe moraju platiti organizatoru kao i da su bile tamo.
Nova liga je nešto drugo, to je više amatersko rekreativna liga.
Koliko znam svi smo mi amateri, a to što smo i rekreativci, zar to nekome smeta. Bitan je odnos u ekipi, kao i ekipe prema protivničkim ekipama i tu bi trebalo uvijek biti poštovanje jednih prema drugima, nema veze tko je bolji u igri. Već sam negdje napisao da je 2. Nova liga u prosjeku jača od 4. lige HSTS, a 1. Nova liga...što reći...u rangu 2. i 3. lige.
Problem je HSTS koji će za mjesec dana primiti zahtijev za registraciju saveza bpž
A onda plasman u drugu ligu ide samo preko saveza naše županije. Mislim da klubovima kao što je Graničar i Obrtnička je najbitniji savez i registracija kod HSTS-a a onda i u savezu bpž.
Koliko je meni poznato, registracija je zaprimljena još davno i samo stavljena na "led". A ovo da će plasman u 2. ligu ići samo preko tog saveza liči na ucjenu. Ako ekipe opet pristaju ne neke ucjene, onda to nije dobro.
Zato je u interesu da se to sredi ili će klubovi koji igraju 3. i 4. ligu plaćati masne kotizacije za registraciju pri HSTS-u.
O tome se razgovaralo s povjerenikom i traži se određeno rješenje koje će najvjerojatnije i ući u Pravilnik, naravno ako se to izglasa na Plenumu tako da bi se registracija mogla odraditi i na malo jeftiniji način, istina uz malo "kemijanja", ali ipak bi se moglo.
Najlakše je bojkotirati ali možemo to srediti ako bude sluha s Štetičeve strane. Nek se i on kandidira a predstavnici klubova nek glasuju. Svaka čast na trudu i odrađenoj papirologiji, posao je to.
Ne radi se o bojkotu ideje, ali prema odzivu na taj sastanak, sve je jasno. Možda ideja i prođe, ali tražiti sluh od nekoga tko ga nema nije baš dobra ideja. Mislim da smo to isto prošli i da se tu neće baš ništa promijeniti, možda samo neko kraće vrijeme, a onda opet sve po starom, natezanje, nervoza i sve ono što nema veze sa stolnim tenisom.
Za sad, koliko ja vidim, povjerenik vrlo pristojno odrađuje svoj mandat, nema trzavica, sa svima razgovara, osluškuje i ČUJE ono što mu se predlaže, a na nama je da pokušamo nešto promijeniti pri HSTS-u, u našu korist. Još jedna stepenica može biti samo kamen spoticanja ili ono...puno babica kilavo dite.
Evidentirano
bishop
«
Odgovor #9 :
Svibnja 07, 2013, 09:37:24 »
A izgleda da ti nije poznato i da si ne informiran!
Ako ostaje po starom tj bojkot onda moramo platiti HSTS-u 1600 kn (1300 kn) za registraciju da bi igrali 2. ili 3. ligu
a rok za registraciju i plaćanje se približava . . .
Evidentirano
tihos
Klub: STK FLIP
«
Odgovor #10 :
Svibnja 07, 2013, 09:44:00 »
Citat: bishop
Sigurnjak kao potpredsjednik
Moram se osvrnuti na Ivanovo iznošenje netočnih informacija ... naime ja nisam na sastanku bio kao podpredsjednik saveza(jer to i nisam ili bilo čega drugog) ,nego kao predstavnik Flipa.
Mogu reči da je Krešino izlaganje bilo detaljnjo i dobro pripremljeno...šteta što nisu bili predstavnici klubava koji su bolje od mene upućeni u problematiku(OŠB,Graničar,Strmac...),vjerovatno bi dobili još jasniju sliku što nam dobrog taj savez može donijeti,a isto tako predočiti i probleme koje se mogu pojaviti.
Prema Krešinom izlaganju ako sam dobro zapamtio...u većini regija lige ispod 2. su pod županiskim savezima.Navodno ih do sad ima 12...najbrojniji su Međumurski koji ima 6 liga i Istarski koji ima 4. Prema plasmanima u županiskim ligama ostvaruju napredovanje prema gore.Klubovi koji se takmiče samo u tim ligama ne moraju biti registrirani pri hsts i time ostvaruju značjnu novčanu uštedu u svojim proračunima...ako plasmonom i kvalifikacijama ostvare pravo za prelazak u 2. ligu registriraju se pri hsts za narednu sezonu.Članstvo u savezu je besplatno,a plaća godišnja kotizacija za takmičenja u visini 300 kuna za jednu ili još po
U našoj županiji stolni tenis je navodno 3. po broju klubova ...i to je još jedan razlog više da svi ozbiljno razmislimo o mogućnosti,a i potrebi ,stvaranja funkcionalnog saveza ovog sporta kojeg svi mi volimo i na koji trošimo svoje vrijeme i energiju.
«
Zadnja izmjena: Svibnja 07, 2013, 12:08:00 Mata, Razlog: Citat odvojen, a autorov text stavljen kao normalan post
»
Evidentirano
Bera11
Moderator
«
Odgovor #11 :
Svibnja 07, 2013, 12:16:00 »
Kako da se dogovorimo na višoj razini ako nemamo isti stav po svojim klubovima?
Ne mislim pritom na Flip nego općenito sagledavam situaciju...
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #12 :
Svibnja 07, 2013, 12:19:33 »
Malo po malo doći će se do konkretnih stvari. Malo vike, malo potiho i eto ga.
Ne kužim što bi onda bile 3 i 4 HL istok i zapad koje su kako sam već rekao međužupanijske? Što bi predstavljala regija?
Ili recimo zar se nije moglo na nivou regije sjesti i neke stvari dogovoriti pa i ove oko registracije?
Ne znam o kakvom je bojkotu riječ i tko bojkotira? Ja sam bio pozvan telefonski u petak, a nisam mogao doći u vrijeme kad je bio ovaj sastanak.
Graničar je imao kvalifikacije u Sisku. Znam za još neke koji su bili objektivno spriječeni.
Uz to gore sam pročitao da mene boli kiki za sve pa onda neka tako i ostane.
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #13 :
Svibnja 07, 2013, 13:06:01 »
Citat: Mata - Svibnja 07, 2013, 12:19:33
Malo po malo doći će se do konkretnih stvari. Malo vike, malo potiho i eto ga.
Vidiš da se nekima žuri što baš i nije dobro, pogotovo opet doći na staro stanje. Što bi to riješio županijski savez, sužavanje granica i nemogućnosti igranja ekipa iz susjednih županija, kojih ima i u 4. i 3. ligi.
Novčano...ne bi plaćali HSTS-u već tom savezu...ukratko, isti k... drugo pakovanje. Za 3. ligu treba napraviti pritisak ili da smanje kotizacije ili još neka sitnica oko registracije, a o tome se možemo dogovoriti na nekom sastanku a ne ovako.
Savez ništa ne bi promijenio što se tiče igranja u 2. ligi, registrirati se klub i igrači svakako moraju, dakle, županijski savez je tu nula bodova.
Nije u pitanju nikakav bojkot, nego samo drugačije viđenje stvari. Do sad smo se puno puta uvjerili da neke priče baš i ne piju vode, a to da će netko odstupiti s mjesta predsjednika može se samo sanjati, a i da odstupi, što bi onda bilo, tko bi se bavio time?
Igrači koji igraju 3. i 4. ligu su mahom sve igrače Nove lige. Zar nam zato treba još i županijski savez. Bar u Novoj ligi ograničenja nema, tj. nema većih ograničenja a to pokazuje šarolikost igrača po znanju igranja tenisa.
Ako bi se i radio neki bojkot, onda bi to trebalo učiniti prema HSTS-u, a naročito da smanje kotizacije i članarine, a onda i ti postojeći županijski savezi ne bi imali neki značaj, a prihodi HSTS-a bi vjerojatno ostali na istom nivou, ako se već ne bi povećali kada bi se svi ti igrači registrirali, uz manju naknadu. Ionako se za taj novac i ne dobije ništa od HSTS-a iil se dobije malo.
Evidentirano
Bond007
Nova Liga: NE
Klub: NE
«
Odgovor #14 :
Svibnja 08, 2013, 11:36:45 »
evo što vam poručuje predsjednik preko fejsa, tako da ostavite svaku nadu za nekakve skupštine i ostale gluposti
citat1
Citat:
Zahvaljujem na lajkovima svim dobronamjernim ljubiteljima stolnog tenisa, a svima onima koji i nadalje uvrjedama ultimatumima i besmislenim zahtjevima žele činiti štetu drugima ,a da pri tome nisu ni svjesni koliku štetu čine zapravo sebi, poručujem da se zamisle
citat2:
Citat:
Na sastanak su bili pozvani svi klubovi sa područja županije, a oni koji se unatoč obečanjima ponovno nisu odazvali pozivu na razgovor i moguću suradnju, nemaju čak niti moralno pravo raspravljati o tome preko interneta. Zreli i dobronamjerni ljudi sjednu za stol, slušaju sugovornike, razgovaraju i donose zaključke. Svima koji žele suradnju i međusobno uvažavanje za dobro stolnog tenisa u našoj županiji vrata su uvijek
otvorena ( i takvih je sve više ), a destruktorima i razaračima STOP !
molim nekoga tko zna da ove citate stavi u one sive okvire da se istakne moralna prodika čovjeka čiji klubovi idu na turnire i utakmice kad žele i hoće a ponekad samo ispune zapisnik.
«
Zadnja izmjena: Svibnja 08, 2013, 14:06:05 Mata, Razlog: stavljeni citati u okvir
»
Evidentirano
Str: [
1
]
2
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------