Travnja 17, 2026, 10:06:43
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Nova Liga
>
Komentari i rasprava
>
Skupština HSTS-a
Str: [
1
]
2
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Skupština HSTS-a (Posjeta: 5009 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
Skupština HSTS-a
«
:
Lipnja 16, 2013, 22:17:02 »
Jučer je održana skupština HSTS-a, ali nema još službenih vijesti o tome na web stranici
Saznao sam da je Beli Manastir odustao od natjecanja u 1 HL istok te na njegovo mjesto uskače STK Graničar
Nije još niti raspored igranja objavljen, ali već se zna da će 1. kolo u Slavonskom Brodu igrati gradski derbi OŠB - Graničar
Isti tako doznao sam da je ŽSTS BPŽ primljen u članstvo HSTS-a. Od jednog prijatelja sam dobio određeni citat , navodno negdje objavlje pa ga evo prenosim u cijelosti:
citat: predsjednik ŽSTS-a
Citat:
ISTINA I PRAVDA NA KRAJU UVIJEK POBJEĐUJU !!!!!
Ovim putem obavještavam sve članice Stolnoteniskog saveza Brodsko-posavske županije da je na jučerašnjoj sjednici HSTS-a u Zagrebu naš županijski Savez apsolutnom većinom glasova primljen u punopravno članstvo Hrvatskog stolnoteniskog saveza.
Svim članicama Saveza i svim njezinim članovima čestitam na važnoj pobjedi za dobrobit lokalnog stolnog tenisa i naših članica !
Ali nije bilo lako .... Počelo je po prošlogodišnjem scenariju žestokim napadima i prozivkama Saveza i njezinog predsjednika, naravno od strane predstavnika STK Graničar (M.S.) koji je zatražio da se Savez ne primi u članstvo HSTS-a.
Međutim nakon što je riječ uzeo predsjednik županijskog Saveza i ukratko obrazložio koji su razlozi oportunog ponašanja nekih klubova iz naše županije, te činjenično obrazložio iznesene neistine na ime našeg Saveza na prišlogodišnjoj Skupštini HSTS-a, stvari su svima postale kristalno jasne.
Pristupilo se glasovanju na kojem je 90 % ( oko 104 glasa ) skupštinara izglasalo prijem našeg Saveza u članstvo HSTS-a, suzdržanih je bilo 15, a protiv primanja našeg Saveza je bilo samo 9 glasova.
Ovim je stavljena točka na besmislene pokušaje pojedinaca da zaustave ono što se nikako nije moglo zaustaviti !
Veliko hvala svim predstavncima stolnotenikih klubova diljem Hrvatske koji su jučer na Skupštini HSTS-a dali glas za primanje Stolnoteniskog saveza Brodsko-posavske županije u punopravno članstvo HSTS-a !!!!!
Ovim putem u ime članica našeg županijskog Saveza upučujem punu potporu g-dinu Renatu Čengiću za njegov stručan i kvalitetan rad na čelu Stručne komisije HSTS-a, i apsolutno odbacujemo besmislene kritike njegovog rada i rada Stručne komisije od strane predstavnika STK Graničar ( ponovno M.S. ).
Uz posljednjih 5 godina u Slavonskom Brodu je održano 5 stručnih seminara pod vodstvom g-dina Čengića, svi su nam bili od velike koristi i dobro posječeni, na njima se najljepše zahvaljujemo i nadamo se kako će takvih seminara biti i u narednim godinama u našem Graadu.
Ja ću opet samo pitati koliko članica ima taj savez jer vidim da se upućuju čestitke kao da ih je barem 20. Ako je i osnovan u ilegali pa ne mora se valjda tako i svaki član primati. Osobno bih volio znati s kim pričam i surađujem u budućim natjecanjima.
Prema gore napisanom i opisanom Marin Stipešević je "baba roga" , a autor tih riječi je cvijeće .
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
Odg: Skupština HSTS-a
«
Odgovor #1 :
Lipnja 16, 2013, 23:09:21 »
Nema se tu što reći, iz navedenog u citatu i iskazane euforije na temu istine, pravde, pobjede i dobrobiti lokalnog (županijskog) stolnog tenisa - za očekivati je svekoliki prosperitet brojnih stolnoteniskih udruga s ovoga područja, ujedno i članica ŽSTS-a, osjeća se u zraku neka pozitivna vibra, a med i mlijeko samo što nisu počeli teći u potocima.
O spomenutoj "istini" i "pravdi" neću, jednom je bilo dosta i ne trebam se ponavljati. A što bih uopće i pričao o "istini i pravdi" najvećeg lažova i manipulatora s ovih prostora kad je o stolnom tenisu riječ ... Konačno, istina je voda duboka kako kaže pjesma i vrijeme će pokazati što je zapravo istina u cijeloj ovoj priči.
Čestitke Graničaru na ulasku u 1. HL - istok, imali su dosta peha u kvalifikacijama zadnje dvije sezone, ali sad ih je malo sreća pomazila pa im se sve vratilo na najbolji način. Siguran sam da će se na iskustvu od prije 2 godine bolje posložiti i da će i oni postati stabilan prvoligaš. Posebno se radujem ponovo gradskom derbiju između Graničara i OŠB.
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #2 :
Lipnja 16, 2013, 23:26:00 »
Još jedan dokaz da su naši propisi i zakoni ili nedorečeni ili pisani za jebače rumene kadulje. Taj savez mojih para neće vidjeti, bar dok je na čelu multipla osoba.
Očito je da gospoda iz HSTS-a nemaju sluha i ne žele veću bazu igrača koji bi bili registrirani i plaćali registracije, ali ne u takvim iznosima. Očito je i ovo postao preskup sport koji će si moći priuštiti samo pojedinci i oni na vrhu piramide. Ono tipa...napiši 5 imena, sebe stavi na zadnje mjesto i šalji dalje...
I mene živo interesira tko je taj treći član saveza, jer su dva očito iz iste kuće, da ne kažem stana.
«
Zadnja izmjena: Lipnja 16, 2013, 23:29:16 ReBus
»
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #3 :
Lipnja 17, 2013, 19:16:58 »
Objavljeno je šturo izvješće sa skupštine HSTS-a na web stranici. Nije spomenuta velika pobjeda tj. prijem u članstvo OSTS-a BPŽ. A zašto i bi, jer to je bilo za očekivati. Pošto nikoga tamo nisu zanimale činjenice iznesene prošle godine po kratkom postupku su ovu temu „skinuli sa k…a“ i otišli na domjenak. Po mojim saznanjima neki su bili izlobirani, a nekima je bilo mučno raspravljati o ovoj temi pa su rekli „…ajmo to obaviti, a oni neka se grebu tamo u Brodu…“. Nikoga valjda nije zanimalo zašto to Marin osporava savez ovakav kakav je iako ga većina poznaje i poznaju njegov rad. Po mom osobnom mišljenju Marin je regiju doveo na jednu visoku i zavidnu razinu i ne sjećam se da je igdje napravio pogrešan korak. Ako je igdje slučajno i pogriješio (ali se ne sjećam) sigurno nije s namjerom nekoga prevario. Ali koga briga za čovjekove kvalitete, idemo to odglasati pa na“mezu“. Ovaj put je ostao sam protiv svih. Koga briga što još 6 ili 7 registriranih klubova pri HSTS-u svojim potpisom također osporava ovakav savez. Ne savez nego način njegova osnivanja. Onda je riječ uzeo ON i popljuvao lanjske govornike (znate tko su) i rekao da su sve lagali i da su praktično jedini krivci za loše stanje u cijeloj državi, a potom se pristupilo glasanju i tako smo dobili savez u županiji. Kako netko spomenu prije mene, sad će poteći med i mlijeko, stolni tenis će se igrati na korzu, u parkovima i tko zna gdje sve ne.
http://www.binarnet.hr/stolnoteniski-savez-brodsko-posavske-zupanije/clanice%20saveza-43509
Evo ovdje imate podatke o članicama, neki su obmanuti (tako su mi rekli), a neki možda čak ni ne znaju da su predsjednici svojih klubova.
Po sastavu meni ovo izgleda da će Liga SLAST prijeći pod ingerenciju saveza. Ali to mi je nebitno pošto to nije zanimalo one koji odlučuju.
Ovim putem želim istaknuti javnu podršku povjereniku regije Marinu Stipeševiću za njegov rad i objaviti da će STK IMIA Sredanci igrati i dalje ligu regije , tj. 3 HL (međužupanijsku) istok.
Nakon ovoga ću opet na nekim mjestima biti proglašen jednim od rušitelja svega dobroga u stolnom tenisu, a onima koji će na takve konstatacije klimati glavom ili na facebooku „lajkati“ poručujem da me ne zovu prijateljem. Nemojte, nema smisla......
Evidentirano
Ray Ban
Nova Liga: Sibinj
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #4 :
Lipnja 17, 2013, 19:51:33 »
Zanimljivo...imena manje-vise ocekivana,mozdajednomaloiznenadenje
Evidentirano
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"
«
Odgovor #5 :
Lipnja 17, 2013, 21:16:56 »
I ja dajem podršku Marinu Stipeševiću, i drago mi je što je on preuzeo ulogu voditelja regije. Dok je Marin voditelj regije, budućnost regije nije upitna. Sve je izvrsno radio, jedino dajem jedan prijedlog da se pokrene tj. donese odluka da se 2 HL. igra kao i 3. i 4. liga, znači turnirski ili da se igra kao do sada, ali na dva stola i to svih 7 mečeva...
Evidentirano
Bera11
Moderator
«
Odgovor #6 :
Lipnja 17, 2013, 23:52:00 »
Mislim da je nebitno tko je treća ili četvrta ekipa u savezu, zbog pravila da tri kluba mogu osnovati savez, savez bi se osnovao prije ili kasnije.
Mene zanimaju slijedeće stvari:
Kako će se sada popunjavati lige slijedeće godine?
Ako regija broji dvije 3 lige (istok i zapad) koju čine 5 županija, kakav će utjecaj imati savez BPZ-e.?
Da li će prvak BPZ-og saveza ići u 4 ligu istok ili će tražiti da idu u 2 ligu direktno?
U Osijeku regija ima 4 kluba. Sada će ih biti 6 jer će prvak osječko-baranjskog saveza i prvak vukovarskog srijemskog saveza dati po jednog prvaka, jer je tako odlučeno na sastanku regije
Znači regija je iznad saveza.
Ali kod nas nema 5 županijskih saveza nego samo jedan, tako da me baš zanima, što će biti s tim, i kako će se postaviti HSTS u svezi glede toga?
Ustvari što se mene tiče stvar je jasna...igrat ću samo Novu ligu i ići po turnirima ako uhvatim vremena...
U 3 ligi ćemo ionako biti prejaki...
Evidentirano
Bond007
Nova Liga: NE
Klub: NE
«
Odgovor #7 :
Lipnja 18, 2013, 10:04:02 »
puno je nejasnoća hehehe
ja mislim da će 1. žnl činiti ekipe lige slast, asvi koji se kasnije prijave idu u 2 žl
pomalo je nejasno da je oriovac lani odustao od 4 hl a sad evo imaju volje igrati županijsku dok posavac može ići u 2 hl ali perspektivu vidi u županijskoj
a zašto Bera11 mislite da ćete u 3 ligi biti prejaki, nije vam to 4 liga?
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #8 :
Lipnja 18, 2013, 10:36:37 »
Citat: Bera11 - Lipnja 17, 2013, 23:52:00
Kako će se sada popunjavati lige slijedeće godine?
Očito kao i do sada uz iznimku da će valjda nesuđeni prvaci tog županijskog saveza ulaziti u 4. ligu HSTS.
Regija je iznad.
Citat: Bera11 - Lipnja 17, 2013, 23:52:00
Ustvari što se mene tiče stvar je jasna...igrat ću samo Novu ligu i ići po turnirima ako uhvatim vremena...
U 3 ligi ćemo ionako biti prejaki...
"Oteo" si mi riječi iz usta
, bar što se tiče prve rečenice, a što se tiče druge rečenice, samo je kraj drugačiji...umjesto prejaki...treba pisati preslabi....
Citat: Bond007 - Lipnja 18, 2013, 10:04:02
.... dok posavac može ići u 2 hl ali perspektivu vidi u županijskoj
Ovo izgleda možda Posavljaci budu imali dvije ekipe ili su se zeznuli u proračunu pa umjesto da im bude jeftinije, sad će im biti skuplje jer će još plaćati i taj županijski savez...
«
Zadnja izmjena: Lipnja 18, 2013, 13:24:24 ReBus
»
Evidentirano
bishop
Klub: STK Flip
«
Odgovor #9 :
Lipnja 18, 2013, 12:15:16 »
Pitao sam Miljenka Šefa za savez i pristupanje
STK ANDRIJA HEBRANG, SLAV. BROD - predsjednik Miljenko Šef
nije on nigdje pristupio niti je presjednik ičega. Evo njegove rijeći prije 10 min
Evidentirano
Bera11
Moderator
«
Odgovor #10 :
Lipnja 18, 2013, 14:09:55 »
Možda si i ti pristupio a da ne znaš
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #11 :
Lipnja 18, 2013, 15:55:47 »
Evo i mene da se javim
Nisam kanio nikoga pozivati niti prozivati. Svatko je kovač svoje sreće.
Citat: Bera11
savez bi se osnovao prije ili kasnije.Mene zanimaju slijedeće stvari:Kako će se sada popunjavati lige slijedeće godine?
Savez je osnovan još lani formalno i pravno. Zašto nije primljen prošle godine, a ove je primljen to treba pitati institucije . Sjašio je Kurta i uzjašio Murta i odjednom može proći. Iako se ništa promijenilo nije. Koliko ja znam prošle godine je na skupštini rečeno da se treba napraviti izvanredna skupština sa svim klubovima i reizbor tijela, ali napravljen je sastanak po principu "uzmi ili ostavi" i to točno u vrijeme kad je Graničar igrao kvalifikacije i kad predsjednik istog nikako nije mogao biti prisutan. Da je bio u 20 sati možda bi Marin i dojurio iz Siska, ali u 15 nikako nije mogao.
Činjenično stanje je to da je savez tu i da će početi djelovati i to je to. Mislim da nema logike da prvak županijske lige ide u 2 HL , ali vrijeme će pokazati, možda i prvak gradske lige bude ostvario to pravo.
Citat: Bond007
Ma Bera misli da ćemo jedino mi igrati 3 HL istok jer se drugi ne izjašnjavaju pa veli bit ćemo prvaci bb
Citat: Bera11
Možda si i ti pristupio a da ne znaš
Citat: bishop
nije on nigdje pristupio niti je presjednik ičega.
Očekivano
Bilo bi dobro da se buduće članice , kako saveza tako i regije izjasne mjerodavnim ljudima gdje kane igrati slijedeće sezone da povjerenik regije može znati s kime računa, a ne da to saznajemo tek na plenumu.
Možda svi odluče prijeći u županijsku ligu pa bi slijedom toga mi mogli upasti čak i u 2 HL, a tamo ipak trebam neko pojačanje. Prijelazni rok je samo još par dana jbg.
Evidentirano
Ray Ban
Nova Liga: Sibinj
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #12 :
Lipnja 18, 2013, 17:27:54 »
Mozda je i Patak pristupioadanezna?
?
Evidentirano
Bera11
Moderator
«
Odgovor #13 :
Lipnja 18, 2013, 22:09:14 »
Citat: Bond007 - Lipnja 18, 2013, 10:04:02
...a ja i Mata nećemo ni ulaziti u igru..možda parove tu i tamo razbacimo...
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #14 :
Lipnja 19, 2013, 10:00:26 »
Malo komentara i odgovora na neka postavljena pitanja i nedoumice u prethodnim postovima. Kao bivši član Natjecateljske komisije HSTS-a (tamo me još uvijek vode kao takvog iako sam dao ostavku) neskromno se smatram kompetentnim za paragrafe, propise, pravilnike i slične stvari.
Dakle, što se tiče nekakve nadležnosti koje će ŽSTS BPŽ imati u odnosu na Regiju, tu su stvari sasvim jasne i to je sve definirano "Pravilnikom o sustavu stolnoteniskih natjecanja" HSTS-a koji je razgraničio ovlasti nad raznim razinama natjecanja po vertikali HSTS - Regije - Županijski, gradski i općinski savezi. U 3 od ukupno 86 članaka ovog Pravilnika spominju se natjecanja koja su u ingerenciji ŽSTS-a. Dakle, ŽSTS može (i ima pravo) organizirati slijedeća natjecanja:
* U poglavlju EKIPNA NATJECANJA članak 52. kaže da je ŽSTS nadležan za sustav županijskih liga, broj ekipa u njima i slično - misli se na županijske seniorske lige u kojima nastupaju članice ŽSTS-a
* U istom poglavlju članak 55. utvrđuje nadležnost ŽSTS-a za organizaciju ekipnih natjecanja mlađih dobnih kategorija od juniora pa na niže - misli se na ekipna prvenstva ili lige mlađih uzrasta, ovisno o tome kakav sustav ŽSTS kani, želi ili može organizirati
* U poglavlju POJEDINAČNA NATJECANJA članak 70. daje ingerencije ŽSTS-u za organizaciju Pojedinačnih prvenstava Županije za sve kategorije, a koja su otvorenog tipa s naglaskom da se na županijskim prvenstvima igraju sve discipline koje se igraju i na prvenstvim Regije i to na način kako se igraju pojedinačna prvenstva Regije
Na slijedećem je linku navedeni Pravilnik i svatko ga može vidjeti:
http://www.hsts.hr/images/stories/PDF/hsts/pravilnici/pravilnik_o_sustavu_stolnoteniskih_natjecanja_201112.pdf
Iz navedenog proizlazi da ŽSTS nema nikakvih ovlasti nad Regijom pa me čudi da netko to uopće može i pomisliti. Ono što sada imamo na Regiji je slijedeće: 2. HL ili 1. Regionalna liga Slavonske regije - zapad koja se sastoji od ekipa iz 5 županija te 3. HL i 4. HL koje su faktično 2. i 3. Regionalna liga i koje se sastoje od istočne i zapadne skupine. Ove dvije lige s naše istočne strane su Međužupanijske lige u kojima nastupaju klubovi/ekipe iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Dakle, ni na koji način ŽSTS nema i niti može imati bilo kakvu nadležnost nad regionalnim i međužupanijskim ligama za koje je sustav natjecanja u potpunoj ingerenciji Regije odnosno Povjerenika i Plenuma Regije. Ne ulazim u to hoće li aktualni ŽSTS sa svojim vodstvom pokušati nekakvom silom nametnuti neka svoja pravila igre, ali obzirom na sve što se i kako događalo, ne bi me iznenadili svakakvi pokušaji bazirani na prokušanim metodama laži, obmane, ucjene, pritiska i sile - upss, ispričavam se, htio sam reći "istine i pravde".
I još nešto. Na temu "istine i pravde" (kako to gordo zvuči). U slavodobitnom pismu medijima javno objavljenom na facebook profilu ŽSTS-a o ovom velikom i značajnom postignuću (prijemu u članstvo HSTS-a) usprkos silnim otporima od nas destruktivaca svega dobrog u županijskom stolnom tenisu (tu sam se prepoznao, sic!), posebno se "post scriptum" ističe slijedeće, citiram:
I za kraj informacija kako se županijski Savezi osnivaju u drugim županijama. Na ovoj sjednici Skupštine jednoglasno je bez ikakvih rasprava u članstvo HSTS-a primljeno još 2 novoosnovana županijska Saveza – „Stolnoteniski savez Karlovačke županije“ i „Stolnoteniski savez Koprivničko-Križevačke županije“. Ova informacija i ne bi bila posebno zanimljiva da obadva spomenuta Saveza nisu osnovana od strane 3 udružene članice - kluba, dakle na isti način kako je osnovan i naš županijski stolnoteniski Savez, ali nepotrebnih i problematičnih sukobljavanja klubova s područja njihovih županija nije bilo. Vjerujemo da bi iz ovoga neki mogli i trebali izvući pouku …… za dobro lokalnog sporta !
Ovo je valjda trebao biti argument koji bi opravdao način ovakvog osnivanja našeg ŽSTS-a. Malo sam zavirio na stranice HSTS-a i utvrdio da su u obje ove Županije registrirana samo po 3 kluba. U Karlovačkoj županiji su to Aquaestil, Duga Resa i Klek, a u Koprivničko-križevačkoj županiji su to Podravka, Koprivnica i Križevci TOP-12. Znači, svi postojeći klubovi osnovali su svoj županijski savez - 100 %. Tako je i u drugim županijskim savezima što se može provjeriti na njihovim web stranicama. A kako je, s kim i na koji način osnovan naš - poznato je. Od 10 registriranih klubova u HSTS-u, samo 3 su unutra. Uz još dodatna 3 člana: "papirnati" STK Oriovac koji postoji (ako) samo na papiru i godinama se nigdje ne natječe, Slast udruga te još jedan "papirnati" naštancani klub čiji predsjednik ni ne zna da je predsjednik. Ne podcjenjujem nikog, ali pametnome dosta.
Na kraju, postoje dvije potpuno različite stvari koje aktualni predsjednik ŽSTS-a ne razumije ili ih ne želi razumjeti, a to su legalitet i legitimitet. Legalitet (zakonitost) nisam nikad osporavao, pa niti lani na Skupštini HSTS-a - forma je zadovoljena jer postoje najmanje 3 osnivača. Ali legitimitet ovaj ŽSTS nema i ne može ga imati jer ne predstavlja veliku većinu postojećih klubova i ekipa s područja županije koje nisu članovi ŽSTS-a, a nosi naziv "županijski". A to je sve zbog metoda i načina koje su otpočetka bile nakaradne, zakulisne i tajnovite. I to ne može promijeniti niti činjenica prijema u članstvo HSTS-a, ma koliko se ona slavila.
«
Zadnja izmjena: Lipnja 19, 2013, 10:04:52 stjepan
»
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Str: [
1
]
2
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Nova Liga
-----------------------------