Lipnja 05, 2026, 20:43:06
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Nova Liga
>
Komentari i rasprava
>
PLENUM REGIJE
Str: [
1
]
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: PLENUM REGIJE (Posjeta: 2639 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac
PLENUM REGIJE
«
:
Rujna 07, 2014, 08:33:31 »
Jučer je održan plenum regije.
Stiglo je 16 predstavnika klubova (15 s pravom glasa)
Osobno mislim da je to malo, a neozbiljno od klubova koji nisu poslali predstavnike, čak štoviše nisu se ni javili nikome da neće doći pa tako ne znamo da li će uopće nastupiti.
Većina odluka je donesena jednoglasno.
Marin je ostao povjerenik regije jer nije bilo drugih kandidata.
2. HL …nismo ju uspjeli popuniti do 12 klubova. Kako su, na žalost, Gornji Bogićevci :idk:odustali na njihovo mjesto smo ubacili ekipu Graničar 2 jer nitko drugi nije bio zainteresiran.
Uz nešto muke izglasano je da će se ova liga igrati na svih sedam partija, a ne do 4 pobjede.Liga vjerovatno počinje 21.09.2014.
U sezoni 2015./2016. 2. HL će se popunjavati do 10 klubova (ne do 12 kao do sad)
3. HL istok popunjena do 12 klubova jer su to pravo iskoristili Graničar 3 i Sibinj 2 po lanjskom uspjehu. Također je donesena odluka da se ova liga u sezoni 2015./2016. igra sa 10 klubova.Nakon što je Graničar 2 prebačen u 2. HL liga je popunjena s ekipom Požega 2
Ligu bi trebali igrati:
Brod, Brod 2, Budainka,Godinjak, Graničar 3,IMIA, OŠB Veterani, OŠB 2,Posavac, Požega 2,Sibinj 2, Strmac 2.
Plenum je trajao 5 sati, a završio je uz švedski stol kojeg je Marin priredio za sve sudionike.
Kako sam ostao do kraja pa malo i pripomogao u pospremanju, predložio sam da napravimo sendviče i pošaljemo ih predstavnicima klubova koji nisu mogli ili htjeli doći.U stvari sendviče smo prvotno htjeli podijeliti ovim dečkima koji su imali dug put pred sobom (Bjelovar, Virovitica itd.), ali su oni rekli da su se dobro najeli i da ne treba, a onda smo iste sendviče zapakirali i po hitnom postupku poslali onima koji nisu mogli ili htjeli doći.
Evidentirano
http://www.youtube.com/watch?v=daFk-TNTVP0
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
Odg: PLENUM REGIJE
«
Odgovor #1 :
Rujna 07, 2014, 09:28:37 »
Kao sto je izvijestio Mata jučer je održan plenum regije i uz nekoliko razmimoilaženja u razmišljanju nekih predstavnika klubova sve je proteklo bez problema.
Evo nekih iznenađujućih novosti koje je Mata ovlaš spomenuo...pokušati ću detaljnije opisati.
1.Dozvoliti klubovima koji u regiji NE nastupaju sa ženskom ekipom da u seniorskim "MUŠKIM" ligama mogu igrati sa jednom IGRAČICOM (ekipa je u konkurenciji za poredak-pehare, ali je izvan konkurencije za plasman u viši razred natjecanja).
Osobno kao predstavnik STK Sibinj sam protiv toga jer narušava ozbiljnost i dignitet samog natjecanja (svaka čast kvalitetu možebitnih igračica)... kod samog glasovanja svi su listom dizali ruke tako da sam bio prekoren od strane Domcca kojem se očito svidjela ideja kao i ostatku skupa pa sam i ja da ne ostanem "crna mačka" podigao ruku.
2.Drugu ligu igrati sa svih sedam mečeva u jednoj utakmici (za poredak se računaju svi rezultati)...znači da na kraju može rezultat biti 7-0.
Ovaj prijedlog me je iznenadio i decidirano sam bio PROTIV njega ,ali kako je bilo interesenata za ovakvo igranje pristupilo se glasovanju.Prijedlog je bio da glasuju samo predstavnici klubova druge lige na koje se ovaj sistem takmičenja i odnosio.
Sa pravom glasa je bilo OSAM predstavnika ili osoba sa punomoći klubova-Graničar,Flip,Virovitica,Novska,Sisak,Sibinj,Brestovac,Požega.
ZA su - Graničar,Flip,Novska,Sisak
PROTIV-Sibinj
SUZDRŽANI-Požega,Virovitica,Brestovac
Pošto nije bili natpolovične većine kako je utvrdio predstavnik Virovitice Zdjelar,pristupilo se ponovnom glasovanju gdje se vecini priklonio predstavnik Brestovca Markanjević tako da sam ovaj put ostao "crna mačka" i usamljen u nastojanju da igramo mečeva kao do sada .
Osobno ne vidim nikakav pomak kvalitetu odigravanjem svih sedam mečeva osim MARATONSKIH i dugotrajnih susreta.
Usvojeno je jednoglasno još nekoliko "manje bitnih" prijedloga koje će obrazložiti povjerenik regije na stranicama iste.
3.Dobio sam informaciju da će treća liga istok ipak imati 10 klubova.Za nešto više i preciznije će se morati sačekati info. na stranicama regije.
Evidentirano
cik
«
Odgovor #2 :
Rujna 07, 2014, 10:10:04 »
Citat: Đuka - Rujna 07, 2014, 09:28:37
Osobno ne vidim nikakav pomak kvalitetu odigravanjem svih sedam mečeva osim MARATONSKIH i dugotrajnih susreta.
Ja mislim da bi došlo do veće kvalitete lige jer bi na kraju svi imali više odigranih mečeva. Jer kad se gledaju skorovi, prvi igrač uvijek ima više odigranih mečeva, a ostatak igrača u klubovima statira. A i ne znam koja je logika npr. otići u Čazmu odigrati jedan meč i onda u Viroviticu i opet odigrati jedan meč. Prođem pola Hrvatske i odigram šest setova. Govorim u svoje ime, ali mislim da je bolje da se igra što više.
Evidentirano
Zinhof
Klub: neregistrirani igrač
«
Odgovor #3 :
Rujna 08, 2014, 20:02:56 »
Ima li kakvih okvirnih termina za početak 3. liga...
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #4 :
Rujna 08, 2014, 21:05:26 »
Mislim da su za 3 HL ZAPAD već podijeljena domaćinstva, a termini su:
05.10. , 16.11. , 23.11., i 07.12. ...barem tako piše u prijedlog kalendara natjecanja.
Za 3. HL ISTOK se ne zna jer se ne zna ni koliko će ekipa biti u istoj. Kuloari govore o 10, ali treba sačekati pravorijek.
Citat:
Evo nekih iznenađujućih novosti koje je Mata ovlaš spomenuo
Nisam zadužen da ja pišem zaključke službeno pa sam napisao "ovlaš" . 2. HL me se nije puno ticala pa nisam htio niti pisati neke veleumne komentare. Činjenica je da se odluka o igračici donijela jednoglasno ili gotovo jednoglasno ne treba nekakav poseban komentar.
Odluka o igranju svih sedam mečeva je donešena preglasavanjem što onda baš i nije dobro jer znači da ima nezadovoljnih. Ali kako je to 2. HL ne bih se miješao.
Isti model igranja bih ja predložio za 3. HL istok da sam znao da ćemo igrati s 10 ekipa, a ne 12. Kod 12 ekipa je gotovo nemoguće izvesti da se tako igra jer nema dovoljno stolova u nekim dvoranama pa se mora svakako čekati, ali kod 10 ekipa je moguće.
Ako će nas biti 10 ja bih predložio ekipama da razmisle da mi možda igramo svih 7 mečeva, a to bih obrazložio ovako:
Ekipa A pobjeđuje ekipu B s 4:0 ili 4:1 i sjeda na klupu jer svakako mora čekati svoje protivnike koji svoj meč igraju na 4:3.
Znam, ima onih koji će reći dugo ćemo ostajati....moguće, ali da svi dođemo na turnir na vrijeme i počnemo igrati u 10.00 sati bilo bi ok, ali ne...nama turniri započinju u ponekad u 10,45 radi kašnjenja ekipa ili igrača. A onda ponekad baš ti isti brundaju da su ostali dugo.
Evidentirano
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #5 :
Rujna 14, 2014, 12:50:42 »
Objavljeno od Povjerenika Slavonske regije - zapad Marina Stipeševića na web stranici Regije (
http://slavonija-zapad.com.hr/
):
Kako je moguće da Regija koja se ističe po brojnosti klubova, po uređenosti i transparentnosti, nema svog predstavnika u izvršnom odboru HSTS–a ?
Novo omalovažavanje regije je uslijedilo od strane Krešimira Štetića, koji je tražio da predstavnici Stolnoteniskog saveza Brodsko-posavske županije mogu ući u kvalifikacije za popunu 2. HL muški kao da Regija nema 3. i 4. lige. Direktor HSTS – a Renato Čengić tvrdeći: da sustave natjecanja u regiji i županijskim savezima treba staviti u drugi plan te da plaćanje registracije 10-20 klubova HSTS-u ne utječe na ukupan financijski plan, ovakvim stavovima pogoduje navedenom omalovažavanju. Smatram da regije treba sačuvati i pomagati ih, te stoga zahtijevam od HSTS – a (na linku slijedi dopis HSTS-u)
Marin Stipešević - dopis vodstvu HSTS-a od 14.09.2014.:
http://slavonija-zapad.com.hr/wp-content/uploads/2014/09/Zahtjev-za-promjenom-odnosa-prema-regijama.pdf
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #6 :
Rujna 15, 2014, 08:00:57 »
Shrvan prehladom i hebenim kirvajem nisam sinoć mogao dati svoj komentar ili viđenje ovog slučaja. No evo jutros sam se odlučio dati svoj osvrt ili...
POVIJEST BOLESTI
Ovo je objavljeno
5. rujna 2014. (petak)
na društvenim mrežama pa je onda valjda i javna stvar:
Sve ljubitelje stolnog tenisa u Brodsko-posavskoj županiji, sve amaterske ekipe ( registrirane i neregistrirane udruge građana), sve ekipe iz Lige SLAST i sve ekipe iz 3. i 4. HL naše županije obavještavam da su od danas pokrenute sve aktivnosti na ustrojavanju i pokretanju natjecanja u 1. Županijskoj ligi Brodsko-posavske županije ( rang 3. Hrvatske lige ) i to od sezone 2014.-2015.
Prvak 1. županijske lige će po završetku sezone
sukladno aktima HSTS-a i tumačenju Izvršnog odbora HSTS-a
imati pravo na ravnopravno sudjelovanje u kvalifikacijama za popunu 2. HL - Slavonska regija zapad ( ukoliko to budu želili ).
Stoga sve zainteresirane stolnotenisače i sve zainteresirane klubove i ekipe molimo da se što prije jave predsjedniku županijskog stolnoteniskog Saveza i prijave svoju namjeru sudjelovanja u natjecanjima.
VAŽNO !!!!! - Članice 1. županijske lige ( rang 3. HL ) za raliku od ekipa koje igraju 3. HL u organizaciji Slavonske Regije-zapad nemaju obvezu registracije klubova i igrača, niti plaćanja kotizacije Regiji,
te će na taj način svaka ekipe koja se uključi u županijske lige ostvariti značajnu uštedu i rasterečenje od nepotrebnih izdatka u iznosu cca 2.200 do 2.500 kuna godišnje
.
Jedina obveza svake članice županijske lige će ove godine biti godišnja ekipna članarina od samo 100,00 kuna, a iz koje će se kupiti pehari za pobjednike Lige u ovoj sezoni.
Pravo igranja u 1. županijskoj ligi imaju neregistrirane ekipe i igrači iz mjesnih odbora, općina, tvrtki, bilo koji drugih ustaanova ili skupina građana. Dovoljno je okupiti 3 igrača koji će redoviti moći igrati ligu i uredno prijaviti ekipu kod predsjednika Saveza !
Kao što se može vidjeti ovdje se već TUMAČi da je 1. ŽL rang 3. HL, a zanimljivo da piše da to tako tumači i Izvršni odbor HSTS-a.
6. rujna (subota)
održava se plenum regije gdje sudionici plenuma (velika većina)nemaju pojma o ovoj objavi. Normalno raspravljamo i slažemo 3. HL istok od 12 klubova jer nema predstavnika pojedinih klubova, a nema niti njihovih očitovanja o sudjelovanju. Kako se nikad nikoga nije samovoljno brisalo iz lige tako je bilo i ovaj put. Nakon što je plenum završio jedan predstavnik kluba me pita da li sam vidio sinoćnju objavu na facebooku. Nisam, ali odmah se pali „Ajfon“ s mogućnošću pregleda interneta i pročitah gore navedeno. Poznavajući lik i djelo autora sugeriram povjereniku da ne pravi raspored 3. HL istok dok ne kontaktira predstavnike kluba čija je web stranica najstarija u gradu. Tako je valjda i bilo pa slijedi nastavak.
7. rujna (nedjelja)
povjerenik je dobio i službenu obavijest od dotičnog kluba „da niti jedna ekipa ne želi i neće nastupati u ekipnim natjecanjima
tzv. 3. ili 4. Hrvatske lige
u organizaciji Slavonske stolnoteniske regije zapad“
8. rujna (ponedjeljak)
, u prijepodnevnim satima, predsjednik ŽSTS-a traži HITNO OČITOVANJE o člancima 51. i 52. iz Pravilnika HSTS-a uz dodatak pljuvanja po povjereniku regije :
"Povjerenik naše regije proizvoljno i nezakonito tumači da on u regiji može imati više liga - stupnjeva regionalne lige, što je nedopustivo i direktno zadire u prava i nadležnosti županijskih stolnoteniskih saveza"
Isti dan 8. rujna
, ali u popodnevnim satima ista osoba šalje cirkularni e-mail na adresu nekoliko rekreativaca te većini predstavnika registriranih klubova naše županije sa pozivom gotovo identičnog sadržaja kao i onaj tekst sa facebooka samo što je ovdje dodan pridjev
„takozvane „ 3.HL
.
„VAŽNO -- sve ekipe koje će se natjecati u 1. županijskoj ligi neće imati do sada nametnute velike troškove ( niti za registraciju kluba i igrača, niti za kotizaciju povjereniku .... što znači uštedu od 2.200 do 2.500 kuna po ekipi koja se natjecala u tzv 3. HL Slavonske regije )“
Znakovito je da je u ovaj „cirkular“
uz navedene klubove i igrače poslan i na adresu dvojice članova Izvršnog odbora HSTS-a. Da li se to već zna kakva će biti njegova odluka?
Što reći nakon svega ovoga?
- kako je moguće da osoba šalje ZAHTJEV krovnoj organizaciji tj. HSTS-u, a ove godine mu klubovi odustali od registriranja i u svom tekstu sugerira članicama saveza da također ne plaćaju „namete“ HSTS-u „te će na taj način svaka ekipe koja se uključi u županijske lige ostvariti značajnu uštedu i rasterečenje od nepotrebnih izdatka u iznosu cca 2.200 do 2.500 kuna godišnje.“
- ista osoba ponavlja pridjev „TAKOZVANE“ 3. i 4. HL iako je 10-ak godina participirao u istim tim ligama, a sjetimo se da se prije nekoliko godina čak i kandidirao za Povjerenika regije
- Nemam citat teksta, ali pouzdano znam da dotični blati na sva usta povjerenika Stipeševića koji nas kao terorizira i koji nam je nametnuo novčane izdatke. Valjda se misli na ekipnu kotizaciju od 300,00 kn koju plaćamo svake godine. Osobno sudjelujem u ligama regije od 2006/07 i ova kotizacija je nepromjenjena od tada, a povjerenici su bili i gospodin Lacković i gospodin Kulej. Znači nema govora o nekakvoj samovolji današnjeg povjerenika regije. Da je kojim slučajem ovaj čovjek što piše ove gluposti izabran za povjerenika vjerujem da bi danas ekipna kotizacija bila barem 500,00 kn. Pozivam se na povijest jer je tako bilo i u najstarijoj gradskoj ligi kad smo krenuli sa 200,00 kn a za par godina otišli na vrtoglavih 500,00 kn po ekipi.
Eto, dao sam ovdje svoja saznanja što se i kako događalo u proteklih 10-ak dana. Možda sam nešto zaboravio ili nešto nisam dovoljno istaknuo.
Budući da izuzetno cijenim i poštujem rad današnjeg povjerenika regije Marina Stipeševića ovim putem mu javno dajem punu podršku u njegovim nastojanjima da se popravi odnos krovne organizacije prema regijama. Smatram da je gospodin Stipešević doveo regiju „Slavonija-zapad“ na vrhunski nivo nadograđujući ono što su započeli njegovi prethodnici, a uz pompć svih ili većine klubova regije.
Ako se ipak dogodi čudo i Izvršni odbor donese odluku o tome da nekakva ekipa Mjesnog odbora još neformirane županijske lige ima pravo igrati kvalifikacije za 2. HL protiv registriranih stolnoteniskih klubova regije poput Kutine,Mladosti,Bjelovara,OŠB, Graničara i da ne nabrajam dalje, spreman sam se povući iz svih stolnoteniskih aktivnosti. Znam da sam marginalac, ali to neću učiniti radi drugih nego zbog sebe i svog mira.
Tekst napisao: Mato Rečić , predsjednik STK IMIA Sredanci
Tekst napisan na osobnom LAP-TOPu kupljenom iz vlastitog budžeta (Sapienti sat)
«
Zadnja izmjena: Rujna 15, 2014, 08:02:28 Mata, Razlog: sitne greškice popravljene
»
Evidentirano
Zinhof
«
Odgovor #7 :
Rujna 15, 2014, 09:31:07 »
NEREGISTRIRANI bi igrali?! MA NEMOJ? Nek organiziraju radničko-sportske igre!
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #8 :
Rujna 15, 2014, 15:07:39 »
Auuuuu, ovo me je iznenadilo, ali znajući o kome je riječ valja se sjetiti onih akcija NNNI (ništa nas ne smije iznenaditi). A tako je bilo lijepo bez njega...
Umjesto prepisanija s HSTS-om, svi se prijaviti u tu županijsku ligu i odmah smijeniti sadašnjeg predsjednika, izabrati novog i stvar je riješena. Ovako će on opet voziti po svom a svi ostali patiti.
«
Zadnja izmjena: Rujna 18, 2014, 08:23:08 ReBus
»
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #9 :
Rujna 16, 2014, 12:02:56 »
@Rebus , svojim postom sam ukazao na neke nelogičnosti i dao sam kronologiju događaja u zadnjih desetak dana. Isto tako sam dao javnu potporu povjereniku regije Stipeševiću. Nikoga ne potičem niti priječim za učlanjenje u županijski savez ili lige, a najmanje mi je namjera nekoga smjenjivati. Zato ako se tebi smjenjuje otvori nekakvu temu pa tamo brundaj. Ovo je tema PLENUM REGIJE u kojoj bi trebali komunicirati i iznositi mišljenja o regiji „Slavonija-zapad“ koja funkcionira već dugi niz godina.
Isto tako, barem ja to tako vidim, povjerenik Stipešević nema prepisku sa HSTS-om nego također ukazuje na razne nelogičnosti. Ono što traži nije usmjereno za njegovu osobnu korist već za sve klubove u regiji Slavonija-zapad i za povjerenika tko god to bio u bliskoj ili daljnjoj budućnosti.
Nikad nisam funkcionirao po principu „nisam znao“ pa tako i ovaj put. Potrudio sam se saznati što se to „iza brda valja(lo)“ i to sam ovdje prezentirao. Budući da je zbog „nismo znali“ sustava ovaj savez formalno pravno primljen u određenim institucijama tu se ne može ništa promijeniti i treba poštovati institucije pravne države kako bi rekli naši političari.
Neka taj savez funkcionira, neka se igraju županijske lige, ali neka ne traži kruha preko pogače i preskače natjecateljske rangove. Pa dva ranga nije preskakao svojedobno ni Slavonac Croatia Osiguranje u nogometu. Čak i oni su preskočili „samo“ jedan.
Ali ti vjerovatno i ne znaš o čemu ja pišem
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
«
Odgovor #10 :
Listopada 23, 2014, 14:15:55 »
Vezano za plenum i odluke na njemu donesene na web stranici regije je povjerenik dao mišljenje natjecateljske komisije HSTS-a i valjda Izvršnog odbora HSTS-a:
1. Žene nemogu nastupati u Muškim regionalnim ligama
Radi se o odluci koja je izglasana na plenumu, ali uz dodatak da će se čekati pravorijek HSTS-a
2. Igrač / ca, koji iz regije prijeđe igrati u 1. HL ili Superligu, više nemože igrati u regiji
Radi se o odluci koja je izglasana na plenumu, ali uz dodatak da će se čekati pravorijek HSTS-a
3. Stolnoteniski savez Brodsko Posavske Županije može popunjavati isključivo 4. HL Istok ( najniži razred natjecanja u regiji )
Ovdje se radi o onome o čemu se pisalo i tumačemju raznih pravilnikak kako se kome sviđa. Mogu samo postaviti pitanje , zašto igrati ligu iz koje samo prvak stječe pravo nastupa u 4. HL istok kad su svi mogli tu istu ligu igrati već od ove jeseni i također bez registracije pri HSTS-u.
Nadam se da su ovom odlukom usahle sve rušilačke ideje.
Evidentirano
Zinhof
«
Odgovor #11 :
Listopada 23, 2014, 14:43:56 »
još da se riješe zaostale registracije i sve 5
Evidentirano
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #12 :
Studenoga 01, 2014, 18:43:53 »
Citat: cik - Rujna 07, 2014, 10:10:04
Govorim u svoje ime, ali mislim da je bolje da se igra što više.
www.youtube.com/watch?v=daqqi5RhvFk
Danas sam malo pregledavao snimke mečeva i došao do zaključka da je bilo ispravno moje protivljenje igranja sedam partija po meču bez obzira na rezultat...najočitije se vidi u sedmoj partiji koja se igrala za NIŠTA...sveukupna igra NIŠTA...motiv NIŠTA...mi nervozni jer već smo mogli biti u Lužanima...domaćini nervozni jer su morali duže ostati za NIŠTA.
Nadam se da se ovakva GLUPOST neće više ponoviti na idućem Plenumu jer je OČITO da ekipa koja je izgubila susret nema NIKAKVOG motiva da isti regularno privede kraju.
Govorim ovo u ime svoje ekipe jer kada izgubimo susret,a ima se još igrati gdje da izvučemo motiv i svrhu same igre.
Evidentirano
Str: [
1
]
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Nova Liga
-----------------------------