Odigravanjem 7. Pojedinačnog prvenstva NL, spuštena je zavjesa na još jednu uspješnu sezonu NL.

Uz manje probleme oko odigravanja nekih utakmica u ligi, ista je ipak završena regularno, a jučer su podijeljeni pehari trojim najboljim ekipama u 1. i 2. ligi.

Smatram uspješnim i jučerašnji turnir jer nije bilo nikakvih posebnih problema niti u pripremi niti u organizaciji i realizaciji istog. Želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali igrački, a posebno onima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji turnira. Nožina je odradio veliki dio posla, riješio je sve pehare i medalje za ligu i za PP, a također se pobrinuo za kifle i piće

koje je, zbog nemogućnosti nabave hladnjaka, dovozio u dva navrata, ujutro i kasnije, kako bi bilo prohlađeno na optimalnu temperaturu.
Značajno su mi u vođenju turnira pripomogli Đuka i Domacc. Đuka mi je asistirao prilikom ždrijeba i ne samo gužvanjem papirića,

prikupljao je prijave za parove i bio je stalno pri ruci, pokrivao je zapisnički stol da bih ja mogao odigrati barem grupu, a usput mi je bio i sekundant u meču protiv Akkana vrlo korisnim savjetima.

Također je i sve zabilježio foto i video kamerom TV Sibinj.

Zato sam ga odlučio nagraditi puštanjem meča

u glavnom turniru budući nas je ždrijeb spojio u prvom kolu (iako smo taj ždrijeb radili nas dvojica).

Šteta što sam morao pustiti jer mi se ždrijeb baš otvorio - Đuka pa Patak pa Domacc i eto mene u polufinalu,

a tko zna što bi bilo do kraja. Šalu na stranu, ali zaista mi je bilo nemoguće igrati u glavnom turniru jer je tad baš nastao pakao - paralelno smo igrali praktično tri turnira: parovi su ulazili u završnicu, utješni smo derali punom parom i polako počinjali s glavnim turnirom kako su pojedini parovi ispadali i čim se moglo upariti nekoga da igra pojedinačne mečeve 1. kola. Nisam mogao podići glavu, a kamoli otići igrati s Đukom što bi, s obzirom s čim i kako igramo, vjerojatno potrajalo 45 minuta, hehe ...

Uhvatio sam se one - kad je muka, ajde Đuka (igraj stolni tenis). Domacc je bio zadužen za rezuckanje pojedinačnih zapisnika što je odradio vrlo kvalitetno pa će takve stručne poslove raditi i ubuduće.

Zapravo, pohvalu zaslužuje kompletna sibinjska ekipa jer su ostali do kraja odnosno do zatvaranja dvorane

pri čemu su pomogli oko čišćenja i kupljenja ponešto smeća kojeg uvijek ostane iako moram istaknuti da je toga bilo bitno manje nego u ranijim slučajevima.

Sa sportskog aspekta, bio je to još jedan kvalitetan turnir na kojemu nije nedostajalo uzbuđenja i iznenađenja. Iako smo imali 34 prijave i 9 priređenih grupa, pred sam početak dolazi info da ne mogu doći Soltoković (Posavac) i Vuleta Ivan ml. (Vrba). To nam je malo poremetilo ždrijeb, ne toliko u Soltokovićevoj grupi s 4 igrača koja je ionako bila jaka, već u grupi u kojoj je trebao igrati Vuleta ml. jer je to bila grupa s 3 igrača. Posegnuli smo prebacivanjem Sigurnjaka iz zadnje gornje grupe sa 4 igrača u tu grupu da ujednačimo grupe i tako je na kraju odigrano. Šteta, da smo to znali u subotu navečer, imali bi idealnu situaciju sa 32 igrača i 8 full punih grupa i oba puna kostura u glavnom i utješnom turniru od osmine finala. Ovako smo imali malo poteškoća sa ćoškastim ždrijebom zbog 9 grupa jer se moralo igrati pretkolo s dva para drugoplasiranih, ali smo to ipak sve uspješno riješili.
U grupnoj fazi nije bilo nekih iznenađenja i papirnati su favoriti uglavnom prošli dalje. U grupi 6 se stvorio krug između Mršića, Darka Arbanasa i Kaze Buljana u kojoj je izvisio Darko s najslabijom set razlikom čime je završio u utješnom turniru. U "skupini smrti" (grupa 9) dalje su prošli Vjeko i Rosi, a u utješno je morao Jularić, na Ivanu se vidi da nije dugo igrao i da nije na razini na kojoj zna biti. Kad se pogleda tko je igrao utješno finale (Jularić - Arbanas), zapravo se može zaključiti koja je ukupna razina i jačina našeg PP-a. A moglo se lako desiti da finala ne vide ni Darko ni Jularić jer su obojica, "na guzove" sa po 3/2 u polufinalima jedva dobili mlade Sibinjce Sarajčića i Puškarića...
U glavnom je turniru bilo svega, ukoliko se na ovoj razini uopće nešto može nazvati iznenađenjem. Odmah u 1/8 finala pada prvi nositelj turnira Robert Župan koji sa 2/3 gubi od Tihe Sigurnjaka. Istu je sudbinu za dlaku izbjegao i drugi nositelj Domacc koji s 3/2 dobija Rosija u fiksu petog seta da bi otišao do kraja i osvojio svoj treći pojedinačni naslov na PP-ima. Također treba istaknuti i Vjeku koji se pobjedama protiv Veselka i Sigurnjaka (u skupini još dobio i Rosija) zasluženo plasirao u polufinale. I finale je bilo kako priliči - u 5 setova. Domacc je poveo protiv Roberta Klobučara 2/0 i izgledalo je da će to okončati u 3 seta. Onda se malo opustio pa dobio po prstima i sve je otišlo u peti set koji Robert počinje sa dvije vlastite promašene serve. Iako se Domacc odvaja, Robi i to sve stiže, ali s nekoliko neprisiljenih pogrešaka prosipa završnicu meča i Domacc pobjeđuje.
Prva 4 mjesta u parovima su osvojila prva 4 nositelja po rankingu. Par Nožina/Akkan najbolji iako su teško prošli u finale 3/2 polufinalnom pobjedom protiv para Čanić/Čanić. Nakon 5 uzastopnih naslova para Domacc/Zorko, dobili smo nove laureate u parovima.

Dobili bismo i novog pojedinačnog prvaka da se Domccu pokvario sat i da se prijavio pola sata poslije, a ne prije isteka roka za prijave...

I to bi bilo to, sada valja malo "objesiti kopačke o klin", odmoriti se od stolnog tenisa, a onda pred jesen iza Velike Gospe krenuti u organizaciju 8. ligaškog izdanja NOVE LIGE...