SLAST
Travnja 18, 2026, 09:57:13 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Portal   Forum   Pomoć Pravila Kalendar Prijava Registracija STK OŠB  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: SLUŽBENO TUMAČENJE ODREDBI PRAVILNIKA O NATJECANJIMA  (Posjeta: 5184 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Bera11
Moderator

« Odgovor #15 : Travnja 23, 2011, 22:23:43 »

O početka igram Ligu Slast i uvijek sam smatrao da u jednom krugu mogu uvesti dvojicu. (ne sjećam se da li smo  to i radili, ali mislim da je to ispravno), Smatram da je ovo liga amatera i da se svi igrači mogu uvesti u igru ako dođu sa 5 igrača i ne vidim nekakav problem u tome da u jednom krugu uvedem obje zamjene. Teško da ćeš uvesti dva bolja igrača, obično kreneš sa najjačom postavom i onda kada vidiš da si pobijedio ili izgubio uvedeš dvije izmjene u jednom krugu...pa ipak je ovo liga amatera..
Evidentirano
Mata
Co-Admin
Stavljač
Nova Liga: KLAKAR
Klub: Slobodni strijelac

« Odgovor #16 : Travnja 23, 2011, 23:06:10 »

Daj Bera ne zezaj...nikad nisi imao više od 4 igrača na utakmici  Grin
Ne kažem ja da to nije ispravno ili da sam ja protiv,ali sam gotovo uvjeren da smo igrali po  sustavu  1 zamjena po krugu....
Priznajem ...puna mi je glava pravilnika u zadnjih mjesec i malo više dana i od sad na dalje nosam pravilnik sa sobom i prije utakmice vršim identifikaciju protivnika pomoću osobne iskaznice...jer i to ima u pravilniku  Grin

Dakle za sve one koji NE ZNAJU igrači liga SLAST  dužni su nositi osobne iskaznice  Wink
Evidentirano

ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #17 : Svibnja 03, 2011, 21:59:47 »

Pošto sam od  Tehničkog voditelja liga obavješten da ima različitih tumačenja odredbi članka 23. našeg Pravilnika o natjecanjima, ovim putem svima na znanje objavljujem službeno tumačenje i pojašnjenje ovog članka .

SLUŽBENO  TUMAČENJE  ODREDBI  ČLANKA  23.  PRAVILNIKA  O  NATJECANJIMA
ZAMJENA IGRAČA

Članak 23.
Svaka momčad ima pravo u pojedinačnim susretima, u slučaju ozljede ili iz taktičkih razloga zamijeniti ukupno 2 igrača. Zamjena igrača mora bili najavljena i obavljena nakon odigrane tri, odnosno šest  pojedinačnih partija.
Zamijenjeni igrač ne može u toj utakmici više nastupiti u pojedinačnim susretima ( može samo u igri parova). U igri parova mogu nastupiti i ostali prijavljeni rezervni igrači – dva potpuno nova igrača.

Tumačenje odredbi članka 23. Pravilnika o natjecanjima

-Svaka ekipa ima pravo tijekom odigravanja pojedinačnih partija u susretima Lige SLAST  izvršiti ukupno 2  zamjene. Kako je i navedeno zamjenu igrača ( 1 ili 2 igrača ) može se najaviti i upisati u zapisnik samo nakon 3 odigrane ili nakon 6 odigrani partija. Dakle zamjena se upisuje prije 4. ili prije 7. partije susreta.
- Svaka ekipa ima pravo na slijedeće opcije uvođenja zamjena ;
              - nakon 3 odigrane partije uvesti 1. zamjenu, a nakon 6 partija uvesti 2. pojedinačnu zamjenu,
    - nakon 3 odigrane partije uvesti 2 zamjene, pa do kraja pojedinačnih partija više nema pravo  na zamjene,
              - nakon 3 odigrane partije nema zamjena, ali nakon 6 odigranih partija uvodi se  2 zamjene,
              - u igri parova se po želji može uvesti 2 potpuno nova igrača ( 6. i 7. igrača ekipe ),
              - igrači zamijenjeni nakon prve 3 partije ili nakon prvih 6 partija nemaju pravo više nastupiti u pojedinačnim partijama, ali imaju pravo        
                nastupiti u igri parova.  

Evo Krešo, iako mi ovo tvoje tumačenje da se tako izrazim godi, jer mi je uvijek bilo krivo što Stjepan mijenja samo po jednog igrača po krugu, sad sam opet malo čitao pravilnik i gle što piše u

Članak 30.
Kod ispunjavanja zapisnika domaćin ima uvijek postavu  A – B - C, a gostujuća momčad X – Y - Z.
Voditelji obiju ekipa su dužni na početku susreta upisati imena igrača koji će nastupiti u prvom ciklusu od tri pojedinačne partije i imena svih mogućih rezervi ( maksimalno 4 ).
Isti postupak se ponavlja na početku svakog ciklusa, dok se sastavi parova upisuju neposredno pred početak igre parova. Unutar igranja jednog ciklusa ne može se naknadno prijaviti drugi igrača za taj ciklus partija.
Sve utakmice igraju se po slijedećem redoslijedu :
1.  A-X  ,      2.  B-Y  ,      3.  C-Z,                                          
4.  B-X  ,      5.  A-Z  ,      6.  C-Y                                              
7.  B-Z   ,     8.  C-X ,       9.  A-Y    
i na kraju 10.  igra parova,

Svi pojedinačni susreti i igra parova igraju se na 3 dobivena seta do 11. U svakom susretu za ekipu može nastupiti maksimalno 7 igrača, koji se najavljuju zapisnikom prije početka susreta.
U pojedinačnim susretima može se izvršiti zamjena ukupno 2 (dva) igrača -  prije početka 2. ili 3. ciklusa od po 3 susreta po 1 igrač.

Par je neovisan od pojedinačnih zamjena, tj. u paru mogu igrati dva sasvim nova igrača prethodno prijavljeni kao rezerve u susretu.

Po ovome ispada da je Stjepan u pravu ili se treba u članku 30. napisati tako kako si ti dao tumačenje po pitanju članka 23.
« Zadnja izmjena: Svibnja 03, 2011, 22:01:13 ReBus » Evidentirano
Travar
Klub: STK BROD

« Odgovor #18 : Svibnja 04, 2011, 00:14:36 »

E Rebus, Rebus. Na 1. stranici ove teme u zadnjem postu sam lijepo napisao u vezi nesuglasja članka 23. i 30. i da će to na Plenumu lige biti usuglašeno. Također sam napisao da dano tumačenje ostaaje na snazi i tu je za sada točka ( do Plenuma ). Čemu rasprave i polemike ?
Evidentirano

Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao.
ReBus
Moderator

Navijacica

« Odgovor #19 : Svibnja 04, 2011, 00:30:47 »

A eto preskočio sam taj dio koji je Mata potegnuo u vezi tog 30. članka, vidio sam samo tvoje objašnjenje članka 23., tako da nema sekiracije. Sve za dobrobit tenisa i ništa više. Mirno spavaj   Azn
Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | WWW.SLAST.BIZ | SMF © 2006-2007, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!