Travnja 18, 2026, 07:03:06
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Portal
Forum
Pomoć
Pravila
Kalendar
Prijava
Registracija
STK OŠB
SLAST
>
Razno
>
Arhiva
>
Liga SLAST
>
Komentari
>
Eksperimentiranje
Str: [
1
]
2
3
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Eksperimentiranje (Posjeta: 15456 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
BABLER
Nova Liga: SIBINJ
Klub: SIBINJ
Eksperimentiranje
«
:
Veljae 16, 2012, 07:03:45 »
Ja bih htio pokrenuti diskusiju o jednoj drugoj temi.Naime ljudi moji-ja sam ovisnik o stalnom eksperimentiranju sa gumama i drvima.Zalijepim gume prije treninga pa kad se vratim kući odlijepljujem i lijepim druge.Već sam samom sebi smiješan,a žena me samo gleda i bog zna šta misli.Jedna mi je guma prebrza,druga prespora,treća nema kontrolu...
To je jako skup hobi,a svjestan sam da time ništa ne dobivam.Ali opet...Netko mi kaže"ima jedna super guma-kao stvorena za tvoj stil igre"I ja brzo na internet,čitam sve što ima o toj gumi.Mislim-to je to.Kupim ju,odigram dva treninga pa ju skinem i vratim staru.
Ne znam više koliko sam guma-a i drva(ista stvar i sa drvima)promijenio a igra mi se nije popravila niti malo.Naprotiv..
.
Koliko znam,nisam jedini "ovisnik"pa bih volio da mi se jave oni sa sličnim problemom.Možda ima kakva klinika za odvikavanje pa da unajmimo kombi da nas odveze.Jeftinije je nego da plaćam bus.
Naravno,u aranžmanu imamo kraće zaustavljanje u Zagrebu kod trgovine Butterfly(samo da bacimo pogled).
Evidentirano
" Ko tebe forehand-om, ti njega kamenom..."
dr.N.Babler
ReBus
Moderator
Navijacica
Gume, materijali, reketi...gdje je kraj?
«
Odgovor #1 :
Veljae 16, 2012, 08:08:30 »
Evo, za Bablera, da se ne muči kako pokrenuti novu temu.
Inače, još si sretan ako ti je dosta skrenuti u Butterfly u ZG, što bi tek bilo da ideš u Kinu?
S obzirom da nas ima koji smo u istoj situaciji, tj. nedoumici kao i ti a lova samo curi, kod nekih čak i teče, većina nas uglavnom između sebe izmjenjuje ono što kupe pa da i neki drugi isprobaju tu magičnu gumu ili materijal prije nego se odluče da je to baš ono pravo za njih. Ali i tu se javlja problem...OX ili koja debljina spužve.
Bilo bi lijepo da se može i drugačije to odraditi. Recimo da se u ligi kupuju tako gume pa da svi onda dođu na red da isprobaju da ne ovisi samo o pojedincima, ali bojim se da je to daleko od realnih mogućnosti, zato je dobro da ipak ima onih koji si to mogu češće priuštiti nove gume ili drva pa tu i tamo nekom malo posuditi da isproba.
Ne moram ti ni reći da ista guma ili materijal na različitim drvima daje drugačije rezultate pa varijacije na tu temu postaju neiscrpne, a stalno dolaze nove i nove....
Evidentirano
BABLER
Odg: Gume, materijali, reketi...gdje je kraj?
«
Odgovor #2 :
Veljae 16, 2012, 09:33:57 »
Vidiš kako odmah skužiš da ne znam kako se otvara nova tema.
Evidentirano
dr.N.Babler
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #3 :
Veljae 16, 2012, 10:47:03 »
A sam si se otkrio...još nisi sličicu stavio...
Evidentirano
zg
Brisač Postova
Klub: STK "Obrtnička škola-Brod"
«
Odgovor #4 :
Veljae 16, 2012, 11:29:06 »
*Ja sam bio zadovoljan sa Dornenglanz (iako mi je D Tecs sa folijom defintivno number 1.) No, ubačena mi je bubica u glavu o extra novim travama... I tu sam već gledao na internetu kako bih si mogao naruciti jednu gumu, inace, nijedna guma koju kupim nije jeftinija od 30 eura. No, ova guma koju sam trazio po internetu kosta 10 $. Vrhunski. Ipak, da ne bacam novce bez veze, + jos postarina, cekanje, Duka mi je posudio tu gumu.... pa cu to danas isprobati... Babler, mislim da bismo imali idealan posao, (Akan, vi, i ja) kad bi nas mogli zaposliti u tvornici gdje proizvode gume, pa da mi testiramo svaku gumu, kazemo sto ne valja, sto treba popraviti, sve karakteristike guma da procjenjujemo... Tipa. Za ovu zelim da je meksa, da ima vise hvatljivosti, da su pipci meksi... hehe, idealno zanimanje. Za mene nije stolni tenis uzeti uvijek isti reket i doci igrati. To mi uopce nije zanimljivo. Da je tako, mislim da se mozda cak sa stolnim tenisom ne bih ni bavio. Nema ljepseg od toga da potrazim neku gumu na internetu, citam sve karakteristike, pa izbor postupno smanjujem, pitam ostale jesu li igrali sa tim, komentiramo, onda slijedi razmisljanje, velika dvojba koju gumu uzeti, to je najtezi dio, koju debljinu spuzve ili ox, sto sa cime dobivam, na cemu gubim... i kad se nekako to odlucim, a prije toga treba skupiti novce, cekam da stigne, sva sreca pa iz Belgije stigne za 5 dana. To traje ko cijela vjecnost. I konacno, cekas zvono, otvoris vrata, ono postar, prvo sto pogledas jel nosi gumu... sva sreca da, konacno kad si ju dobio, otvaras sav uzbuden paket. Lijepis na drvo, i zoves sve zive da vidis gdje bi mogao isprobati gumu. Dogovoris termin, i onda udri. Prvi dojam, moze biti los, onda si tek u problemima, nisi si dao dovoljno vremena da se priviknes na gumu. Sto sad ? Pitanje je. Onaj tko je toboze kao uporan (znaci da ce barem 2, 3 treninga napraviti sa tom gumom), pokusa odigrati jos koji trening, i to cesto zna biti dobro rijesenje. A postoje i oni kojima se svida guma na prvi, drugi, treci dojam, ali cim izgube mec, posebno ako se zareda, onda vecina kaze, ma ne valja mi ova guma, ne pase mi, ovakva mi je, onakva, prebrza, prespora, prehvatljiva, nema destrukcije, ne daje reza itd. Ja sam prvi put kupio D Tecs sa spuzvom, 200 kn, probao sam, brzo ko raketa, dobra za napad, ali jako brza. Tu gumu nakon 2 treninga sam poklonio jednom treneru. Mjesec dana poslije, kupujem tu istu gumu, ali sa folijom. Da kojim slucajem, nisam bio uporan, napravio bih veliku pogresku. Mucio sam se, patio, loptice su frcale na sve strane, ali konacno, nakon mjesec dana, svladao sam tu gumu kako treba. Sve vise i vise sam ulazio u štos. Često puta nije stvar samo gume, već ako je igrač indisponiram, onda nema pomoci. Sa tom travom sam igrao 5 mjeseci, ostvario rezultate iznad svojim mogucnosti, padali su i znatno bolji igraci od mene, kojima inace ne bih ni jednom setu mogao primirisati… Jedno je trening, a drugo je mec. Ja uvijek duplo gore igram na mecu, nego npr. prijateljske utakmice na treningu. Netko obrnuto. D Tecsa sa folijom vise nema, tako da, valja traziti novu gumu. Da ne duljim vise, opisao sam podugacko kako ja gledam na to… Iako se citateljima sve ovo sto mi prolazimo moze uciniti nenormalno, sto u jednu ruku nekad i moze biti slucaj, ipak je sve ovo samo jedan dobar hobby sa puno gusta gdje je potrebno dosta novaca. Covjek ako se previse udubi u to, vrlo lako se pogubi. Naravno da je bolje svoje vrijeme potrositi na trening, i razmisliti o tehnci i taktici, nego na gume, ali to je dosadno.
* Neka netko od moderatora ili admin, spoji temu u jednu…
* Citao sam o jednom softu, mislim da se screw zove, nisam dovoljno saznao o tome, ali cini mi se zanimljiva guma. Nemojte kupovati hehe. Mislim da je beksajd puno lakse naci, nego dobru travu, to nije problem, cut cemo se ako mogu kako pomoci oko toga…
«
Zadnja izmjena: Veljae 16, 2012, 11:30:14 zg
»
Evidentirano
BABLER
«
Odgovor #5 :
Veljae 16, 2012, 11:37:17 »
Nemam nikakav avatar na laptopu,a na internetu sam našao stranicu gdje se mogu besplatno skinuti avatari,ali nisam skužio kako.
Do daljnjega bez sličice.
Inače,što se tiče tog mijenjanja guma,bilo bi najbolje da se uvede pravilo da se može koristiti samo jedna vrsta gume(recimo Sriver),pa bi se onda najbolje vidjelo tko je gdje po kvaliteti.
Zamisli da u nogometu igrači istrče na teren,a svaki od njih pod rukom drži svoju loptu-"jer mu je baš ta legla".
Kod nas brate postoji backside(i to tisuću vrsta),pa trave(tisuću vrsta),pa soft,pa ox-erice,tunirane gume,fenirane gume....
Kakve su to uopće fenirane gume?Nije vrag da ih nose u frizerski salon.
Čekam samo da mi Akan dođe jedan dan s pričom da je svojoj travi dao minival.Ja onda svom softu stavljam ekstenzije i pramenove pa neka me onda netko pobijedi.
Evidentirano
dr.N.Babler
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #6 :
Veljae 16, 2012, 11:51:00 »
Najbolje vam je u google upisati neku riječ koja otprilike opisuje što želite... npr. ukucajte riječ avatari, zatim u gornjem lijevom dijelu gdje je pocetna google stranica, kliknute rijec slika ( "stoji" izmedu karte i pretrazivanje), i onda ce izaci puno, puno slika, koje lako skinete, desni klik na misu i save picture as. Ja pojma nemam na kompj., valjda nisam nesto krivo opisao...
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
«
Odgovor #7 :
Veljae 16, 2012, 12:01:33 »
Citat: BABLER - Veljae 16, 2012, 11:37:17
Nemam nikakav avatar na laptopu
Kakve su to uopće fenirane gume?
Svaka slika je dovoljno dobra za avatar, jedino je pitanje njene veličine....ne u milimetrima nego u kb, ali to ovisi od foruma. Ako nađeš neku fotku da ti odgovara pošalji pa ti ju ja sredim za avatar ovdje
Inače što se feniranih guma tiče, baš je neku večer zg fenirao jednu....gurnuo u rešetku grijalice...i valjda čekao da se otopi u žvaku :-)
Neko moje viđenje guma i drva, bar što sam do sada isprobao je da mekše gume ili trave bolje pašu uz tvrđa drva i obratno. No i zimski uvjeti utječu na sve to. Inače zg je neku večer računao koliko mojih drva uđe u njegovo drvo po cijeni....čitava jedna šuma
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #8 :
Veljae 16, 2012, 12:09:26 »
Hahahhaha. Najmanje 30 vaših drva košta kao jedno moje drvo. Još treba uzeti u obzir da na 30 komada, morate i nekog popusta dobiti. 5 komada džabe. A kada bih uspoređivao sa Tachijem (Rendler) onda negdje 50 komada za jedno drvo... haha. Barem su ovi iz Kine sretni da netko kupi njihovo drvo
Evidentirano
zg
Brisač Postova
Eksperimentiranje
«
Odgovor #9 :
Veljae 16, 2012, 12:21:01 »
Molim Domca da organizira natječaj za najbolji avatar godine. Za najduhovitiji post godine, nagrada je pripala Beri. Za najduzi post, mislim da sam tu uvjerljivo prvi. E sada treba vidjeti tko ima najbolji avatar godine. Nagrada je 10 trening loptica ! (Admin i moderatori nek odluce, kod mene su loptice)
Evidentirano
ReBus
Moderator
Navijacica
Eksperimentiranje
«
Odgovor #10 :
Veljae 16, 2012, 12:27:34 »
Onda može i natječaj za najjeftinije drvo...gumu...travu...i komplet....tu sam definitivno bez premca...sve loptice su moje
Evidentirano
BABLER
Odg: Eksperimentiranje
«
Odgovor #11 :
Veljae 16, 2012, 13:44:49 »
Evo uspio sam skinuti sličicu.Mogu ponos rezati nožem po sobi.
Evidentirano
dr.N.Babler
stjepan
Moderator
Nova Liga: LUTALICE
Klub: STK SLAVONSKI BROD
«
Odgovor #12 :
Veljae 16, 2012, 15:05:55 »
Citat: zg - Veljae 16, 2012, 11:29:06
Ja sam prvi put kupio D Tecs sa spuzvom, 200 kn, probao sam, brzo ko raketa, dobra za napad, ali jako brza. Mucio sam se, patio, loptice su frcale na sve strane, ali konacno, nakon mjesec dana, svladao sam tu gumu kako treba.
Blago tebi, ja igram s njom već drugu godinu i još je nisam savladao, ali sam uporan
A mislim da niti neću, vjerojatno iduće godine odbacujem travu, već sam se dosta "napušio"
Evidentirano
Nisi prestao igrati zato što si ostario, već si ostario zato što si prestao igrati ...
Đuka
Yoose
Moderator
Klub: STK Sibinj
«
Odgovor #13 :
Veljae 16, 2012, 17:13:12 »
Kada smo već kod eksperimentiranja mislim da sam i ja tu negdje sa travama...
manje više. Koliko se može pokušati sa različitim materijalima kvalitetno odigrati u kontinuitetu to je onda majstorstvo igrača. Znam samo za Akana da ima uvijek isti nivo igre bilo da igra sa obadvije trave, softa, backsidea, antispina, linoleuma ili u raznim kombinacijama navedenih guma na bilo kojem drvetu.
Evidentirano
zg
Brisač Postova
«
Odgovor #14 :
Veljae 16, 2012, 17:53:53 »
Citat:
A mislim da niti neću, vjerojatno iduće godine odbacujem travu, već sam se dosta "napušio"
Ne, ne, nemojte tako, koliko je vama zeznuta, mozete misliti onda koliko je tek protivniku. Vidio sam jucer bas neke poene koje ste osvojili zahvaljujuci d tecsu
Igrate sa unikatom, to jos samo vi i Hinek imate u Hrvatskoj, i mozda jos desetak igraca u cijeloj Europi...
Duka, slazem se za ovo u vezi Akana... On izmedu setova mijenja... Danas sam probao sa dr. Evil, nisam zadovoljan. Nema reza u obrani, ja zapilim bas ono sa zglobom, ode ko raketa, ali Vjeko drajfa to... Ostajem na Dornenglanzu.
Sto kazete na moj avatar. Odlican je
Takva meni trava treba
Stjepane, sjecam se da su vam preporucili soft, pa probajte sa tim
Evidentirano
Str: [
1
]
2
3
Ispis
« natrag
naprijed »